Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

100% използване на процесора заради svchost.exe ?!

Featured Replies

OffTopic"А в биос на "onchip sata device" (или нещо от сорта) , коя опция сте избрали AHCI или IDE?Имах подобен проблем с компютъра от подписа ми след купуване (преди години) на нов сата диск , XP се инсталираше с дискета и работеше без проблеми и в двата режима AHCI/IDE , умря ми флопито и попрочетох из мрежата и хората твърдяха , че Vista има вградени драйвери за сата(AHCI) и минах на виста да ама не ту виждаше диска при избрана от биос опция(AHCI) при инсталиране ту не , при IDE нямаше проблеми същото беше и с първите версии на 7-та."

И сега по-темата:

1.Колко стара е версията на 7?Намерете си по-нова ако е стара.

2.Разкачете включете САТА кабелите на по-новите хард дискове (при почистване на компютъра случайно бях бутнал сата кабела) компютъра заработи , но пък два дни нямаше такава мъка за късмет бях с ХР и event viewer-a ревеше за хард та се късаше оправих кабела и нещата си дойдоха на място.

П.П.По-една :beer: за екипа.

Версията е последната излезнала с обновявания за 4.2013.В момента използвам драйвери за Виста.Тези които вървят с 7-та не виждат двата харда на сата.Биоса ги вижда но тя не.И на AHCI и на Raid e мъка голяма до като тръгне.

Ето я и моята "щайгичка" в подписа.

Редактирано от Linkestis (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 32,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извинявам се за забавянето, но както казах че вече е работна седмица и няма начин. :)

Мисля, че моята работа приключва дотук и тук е добре да се включат колегите от раздел хардуер. Явно все пак драйвърите за Виста си правят проблеми, а щом и тези за 7 не вървят просто следващия път като форматирате от БИОС-а минете е режим IDE за всички хардискове и си свиркайте...особена разлика в производителността няма да видите...само няма а имате NCQ. И все пак е странно - Windows 7 си има драйвъри за САТА-та вградени. Аз мога да избирам между драйвъра на Intel или нативния на Windows. И с двата нямам проблеми...И с Marvell, SiliconImage или jmicron драйвърите не съм срещал проблеми за Сата-та. Малко е странно това в БИОС-а да се виждат, но не и в Windows 7. Проверихте ли какво е положението в Disk Management-a на Windows 7 и дали просто сте им задали буква? :)

• 3 месеца по-късно...

Здравейте! Искам просто да споделя, че и аз имах същият проблем svchost.exe ми твареше компа на 99% и след като прочетох тази статия си изтеглих Process Explorer и просто в нотоварващият процес си изключих Automatic updates service и всичко се оправи. Сега без да съм пуснал нещо на кмпа се твари на 3.13%. Нормално е нали? Благодаря за информацията. Дано помогна на някого. :)

Здравейте,

Всеки проблем се проследява по-отделно и причините може да са много не само Automatic Updates. Това далеч не е единствената услуга, която се зарежда през svchost.exe. :)

Здравейте..Припомням на всички че пишете в специализиран подраздел със собствени правила:

Правила на форум: Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

1. Моля да изпълните стриктно инструкциите от следната тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

2. Не пишете в чужда тема, а само във вашата.

3. Не инсталирайте ComboFix без предварително дадени инструкции от HJT Team.

4. Само членовете на HJT Team са отговорни за даване на инструкции за работа със специализирани инструменти за отстраняване на зловреден код, както и за работа с логовете, създадени от тези инструменти.

5. Всички коментари и съвети за работа със специализирани инструменти за отстраняване на зловреден код, както и за инсталация или преинсталация на операционна система, които не са дадени от членовете на HJT Team се изтриват без предупреждение.

6. Групата HJT Team не носи нито пряка, нито косвена отговорност за загуба на данни, причинена в процеса на почистване на зловредния код.

Благодаря за разбирането..!Поздрави..! :)

При вас не виждам товарене на 100%...Ако визирате System Idle Process - това показва колко е НЕНАТОВАРЕНА системата. :)

Да само там има натоварeност. Проблем ли е че съм правил снимките под Safe Mode. Защото в нормален режим пълни процесора на 100%. Да направя снимките в нормален режим на работа?

Май не сте вникнали в това, което съм написал? Ако System Idle Process се пълни на макс, това означава, че системата е в пълен покой и НЕ Е натоварена...

Здравейте,

При вас проблема се дължи на познайника Automatic Updates. Има решения как услугата да остане включена и да не товари, но не винаги помагат и затова най-лесно просто да я изключите.

Първо проверете за актуализации и ги инсталирайте. Ако това не реши проблема тогава може да пробвате следните съвети:

http://staff.kfupm.edu.sa/COE/shafei/index_files/Page1373.htmhttp://www.technibble.com/how-to-fix-svchost-using-100-cpu-memory-leak/

Ако пак не се получи, просто я изключете:

Start => Run => в полето за търсене въведете services.msc => натиснете Enter => намерете от списъка услугата Automatic Updates => натиснете бутона Stop, а от падащото меню на Startup Type я сложете на Disabled => Apply.

След това за актуализации трябва да проверявате ръчно например с този инструмент:

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=72402

Много Ви благодаря за бързия отговор, за съжаление ще мога да пробвам какъв ще бъде резултата около или след коледа, защото проблемния компютър е на майка ми, но на нея не и трябва спешно. Ще пиша тук със сигурност какво съм направил, но щом проблема е открит, и решението ще бъде открито. Весели празници!

Получи се, всичко е наред, отново много благодаря. След като инсталирах актуализациите (около 160) вече не товари. Доста трудно се свърза със сървъра, явно е претоварен защото на няколко пъти излизаше съобщение, че няма връзка.

Весела коледа и успешна Нова година!  :)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

За миг помислих, че имате новата зараза Zekos (която пачва rpcss.dll), но за ваше успокоение проблема не се дължи на зловреден софтуер.

Отворете Start => run => въведете services.msc => натиснете Enter => намерете услугата Automatic Updates => натиснете бутона Stop, а от падащото меню под Startup Type я сложете на Disabled.

Поздрави!

Здравейте,

За миг помислих, че имате новата зараза Zekos (който пачва rpcss.dll), но за ваше успокоение проблема не се дължи на зловреден софтуер.

Отворете Start => run => въведете services.msc => натиснете Enter => намерете услугата Automatic Updates => натиснете бутона Stop, а от падащото меню под Startup Type я сложете на Disabled.

Поздрави!

Да си жив и здрав,да ни радваш все така със своята помощ ! Още веднъж Ви благодаря !!! 

Редактирано от wHiTe.rUsSiAn (преглед на промените)

Здравейте. Не исках да правя нещата дълги и широки понеже нямам почти никакво свободни време, но явно само това е начина. Така проблемът ми е следния. С windows 7 съм, и при стартиране на windows-a "SVCHOST.EXE" което го има може би 5 пъти в таск мениджара започва да се качва до 20 %, скайп веднага ми забива и той също се качва на 20%. Когато спра скайпа svchost.exe продължава да ми натоварва процесора на 20% и отделно от това постоянно програмата ми за звук "VIA HD audio deck" ми дава сигнализация че жак се включва и изключва. Моля за малко помощ понеже смених 3 Windows-a а проблема със svchost и via hd audio deck си остава същия. Пробвах с ъпдеити и други версии, но нищо не се промени. Благодаря ви предварително за отделеното време и също така се извинявам предварително ако отговорите ми се забавят, понеже както казах нямам много свободно време.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Възможно ли е да помогнете и на мен  с решаването на проблема със servicehost.exe. При мен проблемът изниква, когато компютърът стартира уиндоус или заспи. За около 1 минута процесорът се товари на 100 % а, после стои на 50% около 2 минути. Благодаря предварително. :)

Здравейте. Възможно ли е да помогнете и на мен  с решаването на проблема със servicehost.exe. При мен проблемът изниква, когато компютърът стартира уиндоус или заспи. За около 1 минута процесорът се товари на 100 % а, после стои на 50% около 2 минути. Благодаря предварително. :)

Здравейте..! Приканвам ви да прочетете правилата на подраздела Правила и да следвате стъпките на темата Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

Благодаря ви..! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.