Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да се извади MAC

Featured Replies

...Тъпото е, че и аз не вярвам на куките...

Видно "уважение" към бълрското МВР, с такова уважение че и работа искаш да ти вършат... Не се казва "куки" а "полицаи", защото куки е обидно за тях, всяка професия си има достойнство и другите нямат право да омаловажават това, което правят тези служители на реда. А до смяната на МАК адресите, това вече всеки ученик може да го направи в итнернет има много подробно описани стъпи - клипчета, инструкции и т.н. Въпросният keylogger и аз мисля, че е програма само за запазване на пароли и user-и, няма нищо общо с това да проследиш лаптоп-а си или нещо подобно.

П.С.: Стискам ти палци да ти намерят машинката невредима и то скоро. И повечко уважението към хората, от които очакваш да си свършат работата...

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• Автор

Keylogger-а би ми помогнал, защото съм го настроил да ми изпраща имейли със записаното инфо (пароли,файлове,скрийн шот и т.н.) Ако се получи, все пак ще разбера кой е този човек!! Пък и логер-а е защитен и скрит. Не се вижда никъде! Циганетата се съмнявам да знаят изобщо какво е MAC и за какво говориме. Ако го пусне в махалата и желанието да го разгледа надделее, ще стане, но ако си е изпечен крадец и разбирач...... ще предвиди всичко. Колкото до МВР.... до сега с нищо не са ме накарали да ги уважавам, напротив- няколко пъти все ми падаха в очите. Сега е момента да ме опровергаят.

Редактирано от How_to (преглед на промените)

И защо да е нужно реален IP адрес ?

Защото TTL падне ли с 1ца по трасето забрави да видиш мак адрес! А сега ми кажи през колко маршрутизатора минава нета ти от този дето ще те следи до теб ?

Давам следния пример. Крада Лаптопа и използвам допълнителна безжична карта закачена към него. Как тогава полицията ще ме хване. По-добре другия път като си купиш лаптоп му направи застраховка против кражба и природни бедствия и няма да имаш проблеми.

И какво точно ще помогне застраховката?

Да ти разкажа една истинска история.

Мои близки, приятели отиват на почивка, между другия багаж в багажника и два лаптопа Тошиба с онази прословута гаранция, единения лаптоп е взет на изплащане, към самия лизинг също се плаща застраховка.

Та огладняват спират на паркинга на голям магазин с камери, охрана и всичко останало и влизат да хапнат.

Края на историята е че след няколко месеца хванаха извършителите

лаптопите и останалия багаж го няма, както и вещите на още стотици хора пострадали на същия паркинг.

Моите познати си изплатиха лизинга докрай, гаранция и застраховка реално няма щото всичко е реклама и ситен текст.

И какво точно ще помогне застраховката?

Да ти разкажа една истинска история.

Мои близки, приятели отиват на почивка, между другия багаж в багажника и два лаптопа Тошиба с онази прословута гаранция, единения лаптоп е взет на изплащане, към самия лизинг също се плаща застраховка.

Та огладняват спират на паркинга на голям магазин с камери, охрана и всичко останало и влизат да хапнат.

Края на историята е че след няколко месеца хванаха извършителите

лаптопите и останалия багаж го няма, както и вещите на още стотици хора пострадали на същия паркинг.

Моите познати си изплатиха лизинга докрай, гаранция и застраховка реално няма щото всичко е реклама и ситен текст.

Застраховката се прави отделно и се доплаща. Няколко случая имам с мои познати и няма проблем. Зависи и къде си го застраховал. В БГ всичко е на късмет.

Застраховката се прави отделно и се доплаща. Няколко случая имам с мои познати и няма проблем. Зависи и къде си го застраховал. В БГ всичко е на късмет.

Публикувано изображение

Имам познати полицаи търсенето на откраднати вещи се състои в обикаляне на заложните къщи в района.

Ако случайно открият откраднатото, го държат като доказателство до приключване на делото.

Това понякога отнема година две.

Публикувано изображение

Имам познати полицаи търсенето на откраднати вещи се състои в обикаляне на заложните къщи в района.

Ако случайно открият откраднатото, го държат като доказателство до приключване на делото.

Това понякога отнема година две.

Ами ето затова говоря. 2 години то е срамота, още повече когато лаптопа е намерен.

Аз не, но все пак има шанс да стане нещо. Полицията си имат някакво звено и казаха , че имат такава система за следене на MAC адреси. Явно работят с доставчиците. Все пак, щом ми го искат и може да помогне....

Казаха, че са намирали така крадени лаптопи, явно е успешно.

Нямат "система", само база данни и не "работят с доставчиците". Отношенията им с доставчиците са са поставени (именно от МВР) така, че подобна "система" няма как да бъде практически реализирана (дори един ден да решат да я правят и да усвоят много средства за нея).

Принципът е че когато някой в МВР, който случайно разбира случайно попадне някъде на ноутбука ти има известен шанс случайно да го провери, и ако забележи може случайно и да го върне. Всъщност действително се е случвало да ги намират така. Дори понякога се е случвало да ги връщат. Както казват - всяко правило се доказва от изключенията си.

Друг е въпросът че MAC адресите се сменят при желание.

Редактирано от asa (преглед на промените)

• Автор

Вчера ми дадоха MAC от представителството на ASUS в България. Вече го дадохме на полицията.... тяхна си работа натам какво ще стане!

Сега оправданието е , че искат имена. Без имена на хора, които подозираме няма по какво да действат. :Х

То ако има имена за какво им е МАС адрес !!! Нашата полиция като им хвърли една гора бой и без да са го взели ще го намерят от някъде.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.