Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да се извади MAC

Featured Replies

Първо здравейте разбирачи! То и аз съм в час, но явно не достатъчно... Трябва да разбера MAC адреса на един лаптоп, който изчезна! Ползвахме ИТ с рутер, съответно доставчика не знае MAC на потребителите.... Ползвал съм го и с кабел и с wi-fi. Та въпроса е дали може от рутера да се извадят MAC адресите, ползвали нет-а?? Рутера е Tenda W311r Благодаря? П.с: Също така сме ползвали и Hamachi, може би от там нещо ще изскочи!!

Първо здравейте разбирачи! То и аз съм в час, но явно не достатъчно...

Трябва да разбера MAC адреса на един лаптоп, който изчезна!

Ползвахме ИТ с рутер, съответно доставчика не знае MAC на потребителите....

Ползвал съм го и с кабел и с wi-fi.

Та въпроса е дали може от рутера да се извадят MAC адресите, ползвали нет-а??

Рутера е Tenda W311r

Благодаря?

П.с: Също така сме ползвали и Hamachi, може би от там нещо ще изскочи!!

Ако е бил закачен преди повече от няколко часа даже и да е имало в кеша ARP таблицата то вече е изчезнало. Но нали се сещате че даже и да имате MAC адреса ако лаптопа се закачи в интернет вие не можете да видите този адрес
  • Автор

Аз не, но все пак има шанс да стане нещо. Полицията си имат някакво звено и казаха , че имат такава система за следене на MAC адреси. Явно работят с доставчиците. Все пак, щом ми го искат и може да помогне.... Казаха, че са намирали така крадени лаптопи, явно е успешно.

Аз не, но все пак има шанс да стане нещо. Полицията си имат някакво звено и казаха , че имат такава система за следене на MAC адреси. Явно работят с доставчиците. Все пак, щом ми го искат и може да помогне....

Казаха, че са намирали така крадени лаптопи, явно е успешно.

Не е невъзможно, но смея да изразя сериозно съмнение относто ефективността у нас. И доставчици много... И ако е зад маршрутизатор в момента пак няма да е видим...

Ethernet и безжичният интерфейс имат различни адреси, така че шансът за намиране пада наполовина, ако се знае само единия...

Понякога и единия е достатъчен (стига да не се ползва само другия :) ) но има прекалено много условности за да е ефективно

И чак пък полицията да го вземе толкова присърце ;) И не зная дали това изобщо е някакво доказателство че лаптопа е твой :no-no:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Щом аз им казвам MAC адреса, щом е бил в мен и е откраднат, значи е мой. Пък и си имам документи, фактура, кутии и всичко на мое име!!!!! Говориш глупости! Въпроса Е МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗВАДИ НЯКАК СИ?? До сега един отговор с отрицателно мнение и 5 отговора с глупости!? Дали ще го намерят не знам, но съм длъжен да опитам нали!? Ако имаш лаптоп за 3000лв и ти го откраднат дали няма да натискаш всички и всичко за да го намериш? Хайде конкретно на въпроса?!!

Огледай кутиите. Възможно е да отпечатали mac- а поне на wi-fi картата

А щом имаш тия документи , не можа ли във тях някъде да видиш мак адреса - не може да го няма някъде . Даже си мисля че на лаптопите и отдолу имаше лепенка с устройствата и мак адресите на картите .

Виж в лога на рутера, ако е пуснат и ако изобщо имаш такава опция. Друг начин не се сещам, при положение че не си адресирал лаптопа директно.

Не съм виждал кутия на която да го пише. Това изисква допълнителна намеса и иначе е доста излишно.

А във документите ? да не би там нещо да има - купувал съм лаптоп и знам че има доста книжлета , но не съм ги отварял :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ако имаш лаптоп за 3000лв и ти го откраднат дали няма да натискаш всички и всичко за да го намериш?

Хайде конкретно на въпроса?!!

Лично аз не бих си губил времето с такива простотии ! А пък ако ще и да е 10к лв. Да се надявам някой който има реален IP адрес да го закачи през ланката !!! Залагаш на куц кон. Вероятноста да спечелиш 6/49 е по голяма.

А във документите ? да не би там нещо да има - купувал съм лаптоп и знам че има доста книжлета , но не съм ги отварял :)

Едно писмо до производителя и ако има късмет ще му го кажат.

Аз не, но все пак има шанс да стане нещо. Полицията си имат някакво звено и казаха , че имат такава система за следене на MAC адреси. Явно работят с доставчиците. Все пак, щом ми го искат и може да помогне....

Казаха, че са намирали така крадени лаптопи, явно е успешно.

Давам следния пример. Крада Лаптопа и използвам допълнителна безжична карта закачена към него. Как тогава полицията ще ме хване. По-добре другия път като си купиш лаптоп му направи застраховка против кражба и природни бедствия и няма да имаш проблеми.

Всеки компютър има уникален номер, описан в документацията при закупуване. Пробвай да намериш тези документи.

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

А най - добре почвай да следиш форумите, по - специално раздела "Купува - продава". Има голяма възможност да си мернеш лаптопа ако го мернеш и поискаш реални снимки, и се обедиш че е твоят, действай с полицията и така ;)

А най - добре почвай да следиш форумите, по - специално раздела "Купува - продава". Има голяма възможност да си мернеш лаптопа ако го мернеш и поискаш реални снимки, и се обедиш че е твоят, действай с полицията и така ;)

Никой няма да го пуска по никакви форуми. Лаптопа е в някоя заложна къща и ще се продаде на ниска цена.

Да се надявам някой който има реален IP адрес да го закачи през ланката !!! Залагаш на куц кон. Вероятноста да спечелиш 6/49 е по голяма.

И защо да е нужно реален IP адрес ?

Давам следния пример. Крада Лаптопа и използвам допълнителна безжична карта закачена към него. Как тогава полицията ще ме хване.

Ако съм го взел аз ;) бих му променил мака :) и щях да си му използвам неговата мрежова .

Еми да пообиколи заложните, въпреки че полицаите си знаят къде и как де :) Но все пак ако иска толкова да е полезен на разследването... А иначе се сетих сега, че вътре в гаранцията ти описват един уникален номер на самият лаптоп като стока - той също ще е от полза за намирането му. И защо документите на машината са в теб, а не в полицията?!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Давам следния пример. Крада Лаптопа и използвам допълнителна безжична карта закачена към него. Как тогава полицията ще ме хване.

Даже и с оригиналната не могат да те хванат защото излиза MAC на рутера а не на компа ! А рутера не е краден !

А и тия макове нали знаете как се сменят софтуерно !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Еми да пообиколи заложните, въпреки че полицаите си знаят къде и как де :) Но все пак ако иска толкова да е полезен на разследването... А иначе се сетих сега, че вътре в гаранцията ти описват един уникален номер на самият лаптоп като стока - той също ще е от полза за намирането му. И защо документите на машината са в теб, а не в полицията?!

Всеки компютър има уникален номер, описан в документацията при закупуване. Пробвай да намериш тези документи.

• Автор

Документацията я разгледаха, описаха и ми я върнаха. Писах на производителя, дано изскочат с 2 MAC адреса ... Това кой как може да го скрие и т.н..... Апашите едва ли имат познанията да сменяват MAC и т.н. Имах на него и една скрита програма за следене Advanced keylogger , която е на скрит дял. Ако го пуснат без да го видят и форматират, може пак да се получи номера. Тъпото е, че и аз не вярвам на куките, но ми дадоха там примери това онова убедиха ме че е възможно да се справят. Пък ще видиме. Разбира се то не е казано днес или утре...

Документацията я разгледаха, описаха и ми я върнаха. Писах на производителя, дано изскочат с 2 MAC адреса ...

Това кой как може да го скрие и т.н.....

Апашите едва ли имат познанията да сменяват MAC и т.н.

Имах на него и една скрита програма за следене Advanced keylogger , която е на скрит дял. Ако го пуснат без да го видят и форматират, може пак да се получи номера.

Тъпото е, че и аз не вярвам на куките, но ми дадоха там примери това онова убедиха ме че е възможно да се справят. Пък ще видиме. Разбира се то не е казано днес или утре...

Ами имаш програмата, ДЕЙСТВАЙ. Ако преинсталират ще видят скрития дял, но дано да имаш късмет

П.П тази програма май записва пароли и тем подобни. Няма общо със следене

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.