Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за нов настолен компютър

Featured Replies

Здравей ! Защо кажи човече задаваш тези въпроси постоянно ,след като не правиш нищо реално ? Не се обиждай ,но за толкова много неща пита ,толкова много неща ти се написаха,а поне аз не видях в нито една тема пусната от теб да кажеш -направих това и това . Във форума има поне 50 теми едно към едно със твоята ,дадени са 1000000 конфигурации със съответните параметри и цени ,писани са стотин теми за това какво и що и как да си позасилиш компютъра като параметри и какво би ти струвало това . Толкова ли ти е проблем да прочетеш разни неща ,не вярвам да ти отнеме повече от 15-20 минути ? Хубаво е да се пита ,похвално е когато човек иска да научи нещо и да се информира ,но когато това се превърне в едно безкрайно задаване на въпроси от отговорите на който не произтича никакво реално действие по никой начин става някак си ....сам се сещаш за тези който се стараят да ти отговарят и го правят както сам виждаш с мисъл ,познания и старание . Не искам да се обиждаш от поста ми ,не целя това . Просто преди да пуснеш поредната тема ,спри за секунда ,помисли дали това което ще питаш има някакъв истински смисъл и тогава прави каквото ще правиш . Лек ден ти желая .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

И сега си задайте въпроса, как може това да бъде написано по такъв начин от 19 годишен младеж ?

И сега си задайте въпроса, как може това да бъде написано по такъв начин от 19 годишен младеж ?

А? Това нито разбрах към кого, нито по с каква идея е написано...

А? Това нито разбрах към кого, нито по с каква идея е написано...

extreamer според мен визираше автора на темата изхождайки от числото 93 в потребителското име. Демек набора. Питащия не знам дали ще вземе това за което пита, но extreame със сигурност може да вземе диплома за Шерлок Холмс.

Така. Сега по тремата.

При условие че вече има кутия, някакво захранване, два диска, периферия и записвачка може би.

Бих препоръчал на petko93 да направи едно леко частично обновяване. Да смени cамо дъното, процесора и рам-та. т.е. поетапен upgrade.

Bместо хвърляне на малкото пари които е събрал до момента за готова машина (втора употреба със всичките главоболия които ще последват, включително и как да се оттърве по-късно от нея). Просто да смени само тия трите компонента, а старите (дъно, рам и процесор) съответно да се продадът и да се добавят към сумата ( 800 лева според неговите думи) за вторият етап от upgrad-a (захранване, диск + каквото там още е решил да взема).

Така поне ще знаеш че имаш нещо ново, а не да трепериш че утре ти изтича шест месечната гаранция която са ти дали на старата машина от www.rmania.ne

Според мен има две възможности.

Intel базирана

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 72.61 лв

4GB DDR3 1333 A-DATA 30.78 лв

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX 114.97 лв

Обща стойност - 218.36 лв. с ДДС

На основата на AMD

ASROCK A55M-HVS /AMD A55/FM1 81.65 лв

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX 33.88 лв

AMD A6-3500 X3 /2.1GHZ/FM1/BOX - 128.79 лв

Обща стойност - 244.12 лв. с ДДС

Втoрата излиза малко по-скъпо но имаш малко по-доброто Integrated Radeon HD 6530D GPU, ако решиш да подкараш някоя по-лека игра на непретенциозни настрoики.

Дал съм по-нисък клас компоненти за да се вместя в бюджета a u зашото не съм убеден че автора ще вземе дори и тях.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

• Автор

Здравей ! Защо кажи човече задаваш тези въпроси постоянно ,след като не правиш нищо реално ? Не се обиждай ,но за толкова много неща пита ,толкова много неща ти се написаха,а поне аз не видях в нито една тема пусната от теб да кажеш -направих това и това . Във форума има поне 50 теми едно към едно със твоята ,дадени са 1000000 конфигурации със съответните параметри и цени ,писани са стотин теми за това какво и що и как да си позасилиш компютъра като параметри и какво би ти струвало това . Толкова ли ти е проблем да прочетеш разни неща ,не вярвам да ти отнеме повече от 15-20 минути ? Хубаво е да се пита ,похвално е когато човек иска да научи нещо и да се информира ,но когато това се превърне в едно безкрайно задаване на въпроси от отговорите на който не произтича никакво реално действие по никой начин става някак си ....сам се сещаш за тези който се стараят да ти отговарят и го правят както сам виждаш с мисъл ,познания и старание . Не искам да се обиждаш от поста ми ,не целя това . Просто преди да пуснеш поредната тема ,спри за секунда ,помисли дали това което ще питаш има някакъв истински смисъл и тогава прави каквото ще правиш . Лек ден ти желая .

Прав сте и се извинявам! и все пак не си напълно прав. Аз отскоро си купих една плочка РАМ и компютъра направо литна :), общо 1ГБ РАМ имам вече!

Относно въпроса ми. Исках да разбера само дали за 800лв мога да си купя един добър компютър, но както ти каза вече цените се променят за няколко дни :ohmy: . Да живее ЛИНУКС! ;)

extreamer според мен визираше автора на темата изхождайки от числото 93 в потребителското име. Демек набора. Питащия не знам дали ще вземе това за което пита, но extreame със сигурност може да вземе диплома за Шерлок Холмс.

Така. Сега по тремата.

При условие че вече има кутия, някакво захранване, два диска, периферия и записвачка може би.

Бих препоръчал на petko93 да направи едно леко частично обновяване. Да смени cамо дъното, процесора и рам-та. т.е. поетапен upgrade.

Bместо хвърляне на малкото пари които е събрал до момента за готова машина (втора употреба със всичките главоболия които ще последват, включително и как да се оттърве по-късно от нея). Просто да смени само тия трите компонента, а старите (дъно, рам и процесор) съответно да се продадът и да се добавят към сумата ( 800 лева според неговите думи) за вторият етап от upgrad-a (захранване, диск + каквото там още е решил да взема).

Така поне ще знаеш че имаш нещо ново, а не да трепериш че утре ти изтича шест месечната гаранция която са ти дали на старата машина от www.rmania.ne

Според мен има две възможности.

Intel базирана

ASROCK H61M-HVGS /BULK /H61 72.61 лв

4GB DDR3 1333 A-DATA 30.78 лв

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX 114.97 лв

Обща стойност - 218.36 лв. с ДДС

На основата на AMD

ASROCK A55M-HVS /AMD A55/FM1 81.65 лв

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX 33.88 лв

AMD A6-3500 X3 /2.1GHZ/FM1/BOX - 128.79 лв

Обща стойност - 244.12 лв. с ДДС

Втoрата излиза малко по-скъпо но имаш малко по-доброто Integrated Radeon HD 6530D GPU, ако решиш да подкараш някоя по-лека игра на непретенциозни настрoики.

Дал съм по-нисък клас компоненти за да се вместя в бюджета a u зашото не съм убеден че автора ще вземе дори и тях.

Брат въпроса ми беше сериозен и догодина със сигурност ще разполагам със споменатия бюджет. Целта ми беше да разбера дали мога да си купя един добър компютър по-точно на части да купувам.

Предполагам много от вас се сещат преди месец как един "колега " писа с някакъв си приятел до него ,че иска информация за конфигурация .След като се написаха доста ,даже много неща ,каза че ще има готовност с парите след около 3 години . Това май наблюдаваме отново. . Наистина е невероятно че се случва пак някой да пита ,пита ,да му се пише ,предлага и накрая да се каже " Ама това евентуално догодина " т.е незнайно кога . Настоящата тема се припокрива на 99.9 % със поне 20 и повече други такива . Какъв е смисъла от това ?

Прав сте и се извинявам! и все пак не си напълно прав. Аз отскоро си купих една плочка РАМ и компютъра направо литна :), общо 1ГБ РАМ имам вече!

Относно въпроса ми. Исках да разбера само дали за 800лв мога да си купя един добър компютър, но както ти каза вече цените се променят за няколко дни :ohmy: . Да живее ЛИНУКС! ;)

И какво общо има Линукс със цените? Или това е съвсем отделна тема...

• Автор

И какво общо има Линукс със цените? Или това е съвсем отделна тема...

Няма нищо общо, просто отбелязвам че Windows XP е боклук :)

Само ми обясни на Linux какви игри ще играеш, нали това искаш - да играеш?

• Автор

Само ми обясни на Linux какви игри ще играеш, нали това искаш - да играеш?

Аз използвам 2 операционни системи на Windows XP ще играя любимите си игри, а на линукс ще сърфирам.

Когато човек е видно че няма кой знае какви познания ,и от разни приказки от тук -оттам е чул че се използват 2-3 ОС на веднъж ,и си ги нацвака на компютъра ми звучи някак си абсолютно детински . На всичкото от горе пък и обяснява че това било боклук ,онова пък било за сърфиране . То няма от къде да се зачудиш дори защо не се съсредоточи автора върху едно нещо,да се понаучи разни неща как се използват и да спре с безсмислените неща .В случая не познава дори на ниско нито една ОС,но вече се разпилява да използва 2 .Закривайте тази тема че стана .........

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

Господа значи в момента бюджета ми е 1200лв, обаче трябва да го вземам на лизинг.

Възможно ли е да се купят части за компютър на лизинг? или може само готова конфигурация от големите вериги магазини. Според вас в големите магазини е по-добре да си купя нов компютър или има по-добри фирми които предлагат по-добри компютри?

Да, той затова изкара 12 години на пазара и Майкрософт сума ти пъти му удължаваха подръжката :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.