Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова геймърска машина

Featured Replies

Гледай тази рам, която няма отгоре перца (low profile) за да не пречат на охладителя!

• Отговори 53
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Това е моето предложение като дойде време да клокваш събираш 50-100 лева за свястно охлаждане.

• Автор

ами понеже кутията ми в момента, която се каня да използвам временно докато събера пари за нова е малко смотана и няма добра вентилация. Cи мисля, че ще е безумие да клоквам процесора дори и с яка перка. Може да оставя и перката за след месец два когато събера за кутия. Така сега ще мога да взема това:

ASROCK Z77 EXTREME4 /Z77/1155 - 274.79 лв.

I5-2500K /3.3G/6MB/BOX/LGA1155 - 419.55 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDITION 2G GDDR5 HDMI DUAL - 632.56 лв.

PSU CM GX 550W APFC - 135.48 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 113.02 лв. или някаква друга но за сега е тази

Обща стойност: 1 575.40 лв. с ДДС малко излизам от бюджета :(

В този си вид без SLI само с клок това захранване няма ли да ми е достатъчно.

Редактирано от 5kov (преглед на промените)

За клок и SLI поне 700 да ти е мирна главата. Какво толкова правите на тия компове ,че да ви е нужен клок ? И къде е далаверата от по слаб процесор "клокнат" с охладител за 80+ лева.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

ами понеже кутията ми в момента, която се каня да използвам временно докато събера пари за нова е малко смотана и няма добра вентилация. Cи мисля, че ще е безумие да клоквам процесора дори и с яка перка. Може да оставя и перката за след месец два когато събера за кутия. Така сега ще мога да взема това:

ASROCK Z77 EXTREME4 /Z77/1155 - 274.79 лв.

I5-2500K /3.3G/6MB/BOX/LGA1155 - 419.55 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDITION 2G GDDR5 HDMI DUAL - 632.56 лв.

PSU CM GX 550W APFC - 135.48 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 113.02 лв. или някаква друга но за сега е тази

Обща стойност: 1 575.40 лв. с ДДС малко излизам от бюджета :(

В този си вид без SLI само с клок това захранване няма ли да ми е достатъчно.

това захранване НЕ е качествено , по-добре това: http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-600W-Builder-Series-CX-V2 или това:http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SS-620GB-BRONZE

• Автор

в края на крайщата взимам горната конфигурация с това захранване http://nikem-bg.net/...SS-620GB-BRONZE и бюджета преля да му се не види, но какво да се прави не всеки ден се купува нов комп. Според вас тази конфигурация колко време би ме издържала. :)

Добро захранване си избрал! Никой не знае как точно ще се развият игрите в бъдеще и въобще изискванията към машините какви ще са, но бих казал 3 години поне ще ти е мирна главицата.

• Автор

Добро захранване си избрал!

Никой не знае как точно ще се развият игрите в бъдеще и въобще изискванията към машините какви ще са, но бих казал 3 години поне ще ти е мирна главицата.

Надявам се на повече :wink12: понеже сега съм с една gforce 9600GT, която след втората година започна лека полека да отслабва, но до края на 3тата година нямах проблеми. Последната игра, която ми вървеше беше deus ex и COD:MW3 на 1680х1050. След това като излезе BF3 NFS:RUN и до там с игрите.Публикувано изображение

Надявам се на повече :wink12: понеже сега съм с една gforce 9600GT, която след втората година започна лека полека да отслабва, но до края на 3тата година нямах проблеми. Последната игра, която ми вървеше беше deus ex и COD:MW3 на 1680х1050. След това като излезе BF3 NFS:RUN и до там с игрите.Публикувано изображение

ЕМи ако не ти трябват ги продавай, тъкмо ще посъбереш някой друг лев за тази конфигурация. Лично аз тук публикувах частите от старото ми пц и всичко разпродадох ЛИНК (!=>съвет<=!)

• Автор

най вероятно така ще направя, дори и 300 кинта да изкарам от него пак е файда. :)

Да ви питам за HD 7870 GHz Edition понеже в сайта на AMD пише: PCI Express 3.0 x16 bus interface а аз с този 2500К ще съм с PCIe2.0x16. Дали ще окаже влияние.

• Автор

Някой може ли да ме ориентира за тези компоненти колко бих могъл да им взема ако ги продам: дъно - foxconn p45a s775 видео - GeForce 9600GT, 512MB,DDR3,TV OUT, DVI Процесор - core 2 duo E7300 2.66ghz рам - 2x2 kingston DDR2 800Mhz захранване - fortron 400W

Някой може ли да ме ориентира за тези компоненти колко бих могъл да им взема ако ги продам:

дъно - foxconn p45a s775

видео - GeForce 9600GT, 512MB,DDR3,TV OUT, DVI

Процесор - core 2 duo E7300 2.66ghz

рам - 2x2 kingston DDR2 800Mhz

захранване - fortron 400W

Колко мога да взема за...

• Автор

Бих взел по-евтино дъно и памет, и бих сменил видеокартата с тази: GB-N670OC-2GD

803.15 лв. :wink12: малко скъпо ми излиза, но мерси за предложението. Дори да взема това дъно ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155 с твоето предложение ми идва много отгоре: Обща стойност: 1 669.58 лв. с ДДС :)

• Автор

Здравейте отново хора. След дълго умуване стигнах до следния извод понеже бюджета се по-увеличи с 200 кинта, и сега стана 1750 макс :)

И след като взех под внимание вашите предложения стигнах до това:

ASROCK Z77 EXTREME4 /Z77/1155 - 269.11 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 468.00 лв.

2 бр. от CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 97.74 лв.

PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE - 144.48 лв.

SAPPHIRE HD7950 3G GD5 OC FULL - 726.04 лв.

LG GH24NS70 DVD RW SATA BLACK - 32.46 лв.

Обща стойност: 1 737.83 лв. с ДДС

Смених процесора с ivy-то, защото макар да се клоква по малко и да е по горещ си има своите предимства, а и е с няколко лева отгоре.

Избрал съм тази рам, защото излиза с малко по евтино. Дали е толкова фрапантно, че е с големи ребра. Защото ме съветвахте да взимам с малки заради охлаждането на процесора.

Много се чудя дали имам нужда от толкова скъпа карта, защото като гледа HD7870 в най тежките игри на 1920x1080 не пада под 40 кадъра, а е със 100тина лева по евтина от HD7950.

Здравейте отново хора. След дълго умуване стигнах до следния извод понеже бюджета се по-увеличи с 200 кинта, и сега стана 1750 макс :)

И след като взех под внимание вашите предложения стигнах до това:

ASROCK Z77 EXTREME4 /Z77/1155 - 269.11 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 468.00 лв.

2 бр. от CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 97.74 лв.

PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE - 144.48 лв.

SAPPHIRE HD7950 3G GD5 OC FULL - 726.04 лв.

LG GH24NS70 DVD RW SATA BLACK - 32.46 лв.

Обща стойност: 1 737.83 лв. с ДДС

Смених процесора с ivy-то, защото макар да се клоква по малко и да е по горещ си има своите предимства, а и е с няколко лева отгоре.

Избрал съм тази рам, защото излиза с малко по евтино. Дали е толкова фрапантно, че е с големи ребра. Защото ме съветвахте да взимам с малки заради охлаждането на процесора.

Много се чудя дали имам нужда от толкова скъпа карта, защото като гледа HD7870 в най тежките игри на 1920x1080 не пада под 40 кадъра, а е със 100тина лева по евтина от HD7950.

Най-тежките игри сега...Впрочем 384 битовата шина и 3-те гъби видео памет, определено ще почнат да важат, при бъдещите заглавия, в сравнение с възможностите на картата от средния клас.
  • Автор

Най-тежките игри сега...Впрочем 384 битовата шина и 3-те гъби видео памет, определено ще почнат да важат, при бъдещите заглавия, в сравнение с възможностите на картата от средния клас.

Прав си, все пак тестовете, който съм гледал са на отминали заглавия. Искаше ми се да спестя някои лев но май ще взема по скъпата HD7950, а и като се клокне дава доста добри резултати. Иначе в този си вид конфигурацията как е? Като се има предвид, че ще клоквам яко процесора и видеото, а тази карта натоварена гълта яко дали захранването ще свърши работа :wink12: (сори, че питам отново за това захранване, чак на мен ми става тъпо ама не искам да се прецакам нещо ;) )

Ако можеш да кажеш на каква резулюция ще играеш , защото ако е нещо по-малко от 16:9 просто няма да има смисъл от толкова мощна видео карта.След време игрите ще станат по-добре оптимизирани което значи ,че няма да има смисъл от толкова висок клас видео карта.Една 7870 ще супер.Не мисля ,че ще имаш проблеми с това видео в следващите 3-4 години ,а дотогава ще си събрал пари за двойно по-мощна от нея.Ето какво аз ти спретнах:

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 183.31 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 468.00 лв.

CM HYPER 612S - 1 бр. - 72.24 лв.

ARCTIC SILVER 5/3GR - 1 бр. - 14.44 лв.

CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 бр. - 97.74 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G OC - 1 бр. - 641.16 лв.

CM ELITE 431 PLUS/USB3.0 X-DOC - 1 бр. - 108.07 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 1 бр. - 31.60 лв.

Corsair 600W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 139.19 лв.

Обща стойност - 1 755.76 лв. с ДДС Конфигурацията е убиец.Сега като клокнеш процесора на 4-5 GHz ще имаш прираст в производителността с минимум 25-30%.Само едно ме притеснява. Тъй като охладителят не е от най-компактните както и рам паметта може да се спречкат и не знам кво ще прайм.Освен да махнеш ребрата разбира се ,но не е препоръчително.Дано съм помогнал.

Редактирано от bebbet (преглед на промените)

Захранването ще ти свърши чудесна работа. Колкото до клока на процесора те препоръчвам горещо да си вземеш един охладител за процесора, защото боксовия няма да смогва на клок от 20% нагоре :)

Като ти препоръчвам този: CM GEMINII SF524 или този: CM HYPER 612S

До колегата от предишния коментар: Може да сложиш една нископрофилна рам памет и така няма да има проблем с охлаждането на процесора

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор

Ако можеш да кажеш на каква резулюция ще играеш , защото ако е нещо по-малко от 16:9 просто няма да има смисъл от толкова мощна видео карта.След време игрите ще станат по-добре оптимизирани което значи ,че няма да има смисъл от толкова висок клас видео карта.Една 7870 ще супер.Не мисля ,че ще имаш проблеми с това видео в следващите 3-4 години ,а дотогава ще си събрал пари за двойно по-мощна от нея.Ето какво аз ти спретнах:

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155 - 1 бр. - 183.31 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 468.00 лв.

CM HYPER 612S - 1 бр. - 72.24 лв.

ARCTIC SILVER 5/3GR - 1 бр. - 14.44 лв.

CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 бр. - 97.74 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G OC - 1 бр. - 641.16 лв.

CM ELITE 431 PLUS/USB3.0 X-DOC - 1 бр. - 108.07 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 1 бр. - 31.60 лв.

Corsair 600W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 139.19 лв.

Обща стойност - 1 755.76 лв. с ДДС Конфигурацията е убиец.Сега като клокнеш процесора на 4-5 GHz ще имаш прираст в производителността с минимум 25-30%.Само едно ме притеснява. Тъй като охладителят не е от най-компактните както и рам паметта може да се спречкат и не знам кво ще прайм.Освен да махнеш ребрата разбира се ,но не е препоръчително.Дано съм помогнал.

Играя на 1920х1080 резолюция на 32ка ТВ, но имам и монитор на 1680х1050, който също ще ползвам. Повече играя на 32ката затова съм по склонен да взема 7950, че да не се притеснявам. Но нищо конкретно не съм решил още до 2 часа може нещо друго да ми щукне. И мен рамта малко ме притеснява с тия ребра, но за доброто им охлаждане си трябват. :)

Захранването ще ти свърши чудесна работа. Колкото до клока на процесора те препоръчвам горещо да си вземеш един охладител за процесора, защото боксовия няма да смогва на клок от 20% нагоре :)

Като ти препоръчвам този: CM GEMINII SF524 или този: CM HYPER 612S

До колегата от предишния коментар: Може да сложиш една нископрофилна рам памет и така няма да има проблем с охлаждането на процесора

Определено ще взема някоя от тези, но след месец някъде, като събера още жълтици и за кутия, че моята е много здухана :D . Иначе до тогава ще карам без клок с BOX-.а. Пазарил съм старото PC за 250 лева :)

Тия от http://nikem-bg.net сериозни ли са, защото малко скъпа ми се оформи конфигурацията и се притеснявам да не ме прецакат нещо, понеже съм от габрово и ще поръчвам от нета. А и не мога да видя гаранционните срокове на продуктите. Какво е вашето мнение :)

Хората който работят в никем са сериозни и няма да ви прецакат с нищо спокойно. А със конфигурацията ви ще ви дойдат и гаранционните карти на отделните компоненти ;)

• Автор

Хората който работят в никем са сериозни и няма да ви прецакат с нищо спокойно. А със конфигурацията ви ще ви дойдат и гаранционните карти на отделните компоненти ;)

Понеделник я поръчвам, че нямам търпение :)

Тия от http://nikem-bg.net сериозни ли са, защото малко скъпа ми се оформи конфигурацията и се притеснявам да не ме прецакат нещо, понеже съм от габрово и ще поръчвам от нета. А и не мога да видя гаранционните срокове на продуктите. Какво е вашето мнение :)

1. Да!

2. На сайтовете на производителите на компонентите има описана гаранцията им. Ако е по-малко от две години, според все още прясното законодателство, прието в съгласие с европейското, компоненти с по-къса от две години гаранция от производителя, се допълва гаранцията до съответния срок за сметка на търговеца(когато съответният компонент, е продаден на физическо лице).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.