Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет относно компютър.

Featured Replies

И аз не искам да се заяждам , ама може ли да ми обясниш как този човек ще запълни 8 гб. рам ??? и защо смяташ ,че тази карта не е добра ?

пич мен критикуваш за захранване ,апък слагаш 750 ватово на GTX 560 :х

Windows навремето си получи заслужен прякор "боза". 4 GB може да ти се струват достатъчни, но не е точно така. Погледни и колко виртуална памет е заета. Аз до миналата седмица бях с 2 GB и повече от 1.8 GB натоварване не съм стигал никога. Сега взех още 2 GB за 32 битовия Windows и макар да ми показва 3.5 GB, вече имам заети 2.3-2.4 GB при игри + още гигабайт на хард диска. А и тестовете показват друго - 2 GB са малко, 4 GB почти достатъчни, но едва след 8 GB нямаме промяна в бързодействието на системата. Наистина, за 1500 лева не си заслужава да се циганим с 2х2 GB или 1х4 GB, макар винаги да е възможно добавянето на още една или две плочки РАМ, както направих аз - 4х1 GB и пей сърце при РАМ зависимите игри. Ама, че го казах, но това е точно така. Такива игри са на Codemasters - Race Driver GRID и поредицата F1.

Аз имам такъв процесор от 3-та серия само ,че в варианта с отключения множител - е не знам какво го упреквате ,че греел. Моя повече от 34-38 градуса не дига при нормално ползване , та и5-3570к ми е по-хладък от предишния ми пентиум :Д

Не упреквам процесора, напротив. Казвам, че той в реалността дори без клок, не се товари достатъчно, за да загрее. Не мисля, че е необходим процесор с "K" накрая, освен ако човек не следи постоянно AIDA64 или FRAPS като мен. А за това колко грее процесора, погледни в BIOS, не AIDA. Няколко пъти сравнявах и разликата бе около 10 градуса в полза на BIOS ;)

аз там гледам :)

Всъщност докато гледаш, процесорът почти спи с тия енергоспестяващи функции. Въпросът бе, че аз не виждам как може да се натовари тоя процесор при игри. Е, може и да има някакъв начин, примерно при Arma 2, но изключениято само потвърждава правилото.

Всъщност докато гледаш, процесорът почти спи с тия енергоспестяващи функции. Въпросът бе, че аз не виждам как може да се натовари тоя процесор при игри. Е, може и да има някакъв начин, примерно при Arma 2, но изключениято само потвърждава правилото.

Не знам ,като се замислиш никога неможе да го натовариш толкова много. Но тези процесори са страхотни

V*A=W

Или за тези, които не знаят обозначенията- Волтовете умножени по Амперите дават Ватовете.

В захранването има няколко вериги. 12 Волтова, 5 Волтова и тн. Към тях се връзват различни компоненти. Например най-лакомите като процесор и видео се захранват от 12 Волтовата. За това тя трябва да има нужният Ампераж да издържи натоварването, а обявените стойности на захранваният 400, 520 W и тн е общият сбор от всички вериги.

Всички тук сме на ясно с това! Демек- всички, които сме активни и даваме съвети!

Ако ще водите спорове моля обосновавайте се технически и ясно. А не "пич" и "не ми се занимава" и тн! Иначе ще го броя като спам!

Позволи да вмъкна,че мощноста е равна на тока по напрежението по фактора на мощноста(cos Fi).На евтините захранвания няма компенсатор-кондензатор или група такива на входа,така че при тях има ефект на надхарчване на реактивна енергия.При скъпите този фактор е компенсиран до 0,86 поне.

Позволи да вмъкна,че мощноста е равна на тока по напрежението по фактора на мощноста(cos Fi).На евтините захранвания няма компенсатор-кондензатор или група такива на входа,така че при тях има ефект на надхарчване на реактивна енергия.При скъпите този фактор е компенсиран до 0,86 поне.

PFC - Power Factor Corrector. Биват два вида - активни и пасивни, като коефициентът е 0.96-0.98. Общо взето cosФ е важно за електромера, защото с PFC ти се отчита целият разход на компютъра. ;)

PFC - Power Factor Corrector. Биват два вида - активни и пасивни, като коефициентът е 0.96-0.98. Общо взето cosФ е важно за електромера, защото с PFC ти се отчита целият разход на компютъра. ;)

Не е така,при пасивните разхода е по-голям!И ефекта при активните е по-добър.А за компенсирана соs Ф до 0,98 е нужно много-това е търговски трик,за да постигнеш това ти трябва много повече от едно стандартно захранване.

Не е така,при пасивните разхода е по-голям!

На какво е по-голям разходът? :rolleyes:

PFC-то няма нищо общо с разхода на мощност.

Както виждам,колегите дават изключително добри конфигурации за цената,но нека автора да пише коя от тях му импонира най вече и защо.

Както виждам,колегите дават изключително добри конфигурации за цената,но нека автора да пише коя от тях му импонира най вече и защо.

Тази дума "импонира" може и да остане неразбрана. Дай да не използваме чак толкова висок език, ами да я заменим с простичкото "харесва" или "допада".

И да спрем със спора, когато имам време ще разхвърлям мненията по други теми. Например за захранванията.

...

Темата съм проспал, че не е в правилният раздел. Вече е преместена.

Поздрави и лек и успешен ден!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.