Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за стабилна офис конфигурация!

Featured Replies

Благодаря ти QuickJo аз казах до 600 лв. но най-много до 670 мога,това е тавана за мен!!!кутията много ми хареса.А не можем ли да добавим тези 70 лева за i3 процесор:)

Тук дават на i3 система при натоварване 115 W консумация. Захранването в онази кутия е 220 W. Честно казано ме притеснява дали няма да дойде малко малко, защото знаеш, че тези 220W е сбора от всички вериги в захранването. Не намирам на 12 волтовата колко ? е ампеража, за това се подсигурявам!

Гледам това захранване - дават му +3.3V@17A, +5V@12A, [email protected], +12V@13A, [email protected], +5VSB@2A или иначе казано 156 W на 12 волтовата верига. Не е същото захранване! Да знаеш! Търся някакъв аналог за сравнение!

В опътването на кутията не намирам някаква схема.

Съвет: Обади се в Sky и ги питай дали могат да ти дадат конкретните спесификации на захранването!

• Автор

значи си остава горната конфигурация...нея ще поръчвам?

Публикувано изображение

Ти си преценяваш. Възможно е и да стане i3 процесор като (ако ще е той) препоръчвам да е: INTEL CORE i3-2105, 3.10GHz заради по-добрата видеокарта - HD3000.

С него ще получиш и две физически и две виртуални ядра и доста по-бърза работа. Единственото, което ме ограничава е захранването и ми се иска от някъде да изкопча амперажите поне на 12 волтовата верига. Иначе не смея да го предложа толкова смело...

Единственото, което ме ограничава е захранването и ми се иска от някъде да изкопча амперажите поне на 12 волтовата верига. Иначе не смея да го предложа толкова смело...

Според този източник линията +12V е 180W, което е предостатъчно за i3 и дори може да се сложи някое непретенцизно видео с нисък разход.

Публикувано изображение

За мен това е оптималния вариант:

Публикувано изображение

За офис машинка ще върши чудесна работа, няма съмнителни компоненти по нея, а кутията е ето тази:

Публикувано изображение

Т.е. може да се ползва и по двата начина. Колкото до card reader-a: колегите казаха, взима се един USB card reader за 10 лв. и се решава проблема.

Я да опитаме така:

Публикувано изображение

Кутията е това: THERMALTAKE Element Q, VL52021N2E, with 220W PSU, но искам мнение от колегите, защото нищо не знам за тази кутия, интересува ме най-вече размерите на нея и дъното!

Предишният Нет Том дето предложих да не мислиш, че е по-зле от това. По-добър избор ми се вижда пред това.

Вземи все пак 500 GB HDD, няма смисъл да режем така.

Накратко няма никакъв проблем относно захранването, но след сместването на твърд диск и оптично устройство в посочената кутия буквално на остава място за нищо друго, което да се монтира към фронта на кутията. Т.е. се лишава от възможността, за такъв модел четец на карти. Щя трябва външно такова устройство.

Сега като загледах дизайна на кутията, ми се струва, че е много удачен избор, ако се търси удобство и компактност - ето и снимки. А и е направена доста стилно. Така че тази кутия е един отличен избор, ако се търсят такива неща. :whist:

За мен това е оптималния вариант:

Публикувано изображение

Да, това е добър вариант. Офис машините не се взимат с тенденцията да се правят сериозни ъпгрейди, най-много рам да се сложи по-нататък. Затова е добре процесорът да е възможно най-добър, което изключва разни селерончета и пентиумчета. 2120 или 2125 са двата варианта. От там нататък, хард, рам и дъно са ясни - H61M, 4GB памет и 500GB хард, т.е. и там не може да се мърда с цената. Остава кутията, но предвид изискването да е легнала, няма много варианти. В крайна смета се получава, че при така зададените условия, не може да се влезе в рамките на бюджета, освен ако не се вземе някаква вече морално остаряла конфигурация, която след 2 години ще плаче за смяна и служителките ще започнат да реват защо им насичат клипчетата. Карточетеца, записвачката и легналата кутия, директно орязват едно 50-60 лева от тия 600, определени като граница и не остава нищо за другите компоненти. Общо взето нещата стоят така - или се дават повече пари и се взима нещо, което да върши работа повече време, или се дават малко пари, взимат разни боклуци и после се започват съжаленията, че не са дадени повече пари навремето.

Тоя Термалтейк само за микро АТХ дъна ли е?

Тоя Термалтейк само за микро АТХ дъна ли е?

Не, само за mini ITX. :D

За това и препоръчвам готова маркова конфигурация - всичко е изчислено и сглобено изключително професионално, а стабилността е без грешка. Вижте колко стари машини ползват по банки и подобни - всички почти без изключение са маркови машини и работят без забележка завряни в тесни бюра без никакъв приток на въздух и огромно количество прах.В момента тук една банка разпродва стари socket A HP-та(нещо от рода на Athlon 2200+ 512MB RAM, 80GB HDD) и след толкова години перките са изключително тихи а вътре почти няма прах.

Редовно ми се налага да чакам по разни институции защото марковите, качествени машини са забили.

От Бургас съм и не знам от коя фирма да поръчам компа???

Чакам вашата помощ,благодаря ви :)

Лидер офиса които е срещу Краставицата на Демокрация.

Цените им горе долу биват, коректни са с гаранцията, но обикновено опитват да пробутат залежала стока. Приемат заявката и после се почва това го има това го няма.

Препоръчвам ти Скай дават пълната гаранция за всеки един компонент, няма лепенки по кутията, и ако нещо "изпуши" заменят без много да увъртат. Доставката до Бургас до офис на Еконт за цяла конфигурация излиза около 20-25лв.

За посочения бюджет бих взел нещо на сокет FM1 вграденото видео е по-добро и като цяло процесора се справя с една идея по-добре от конкурентните предложения на интел.

Публикувано изображение

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6852

Ето и една идея за кутия, предимството е че се събира стандартно захранване и при някои условия нормална видео карта.

Редовно ми се налага да чакам по разни институции защото марковите, качествени машини са забили.

Само, че това изобщо не се дължи на забили маркови машини, а на некадърни администратори и на още по-некадърни(направо неграмотни) юзъри.

А FM1 процесор конкурентен по цена на core i3 може само да му диша прахта, а да не говорим, че са доста по-топли и по-енергоемки от Интелските.

BB код:

ASROCK A75M /A75/FM1 - 1 бр. - 109.21 лв.

AMD A6-3670 X4 /2.7GHZ/FM1/BOX - 1 бр. - 192.02 лв.

2X2G DDR3 1600 KINGST HYPRX BL - 1 бр. - 46.41 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 119.76 лв.

COOLER MASTER ELITE 120 ADVANCED USB 3.0 - 1 бр. - 92.82 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 90.76 лв.

Обща стойност - 650.98 лв. с ДДС

Тук имаме кутията от по-горе Elite 120 Advanced USB 3.0, добро захранване, добър процесор със много добра вградена видео карта HD 6530D Рам-та е 4гб и работи в дуал-чанел на 1600 Mhz .

със много добра вградена видео карта HD 6530D

Може да се учудиш, но много хора ползват компютрите за работа и изкарват пари с тях - представяш ли си? ;) И хич не им трябват никакви видеокарти, а просто тиха и стабилна машина, на която да разчитат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.