Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Информативно питане за видео карта

Featured Replies

• Автор

Aбе не съм много сигурен каква е точно разликата от AGP и PCI-E, важно е да е сходна видео картата с дъното и да работи. и не знам защо е това HDD канал ? аз също съм гола вода с компютрите за това и питам :) Мерси., Кажете ми от всички тези карти коя е най-дорбрия вариянт ако може, или 2 карти от кото да реша и това е да не задълбаваме темата. Игри играя от време на време някой леки до 500-600мб

Редактирано от nikoga (преглед на промените)

• Отговори 63
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

И 5450 е по добра от 7300 GT 7300 Manufacturer: nVidia Series: GeForce 7 GPU: G73 Release Date: 2006-05-15 Interface: PCI-E x16 Core Clock: 350 MHz Memory Clock: 325 MHz (650 DDR) Memory Bandwidth: 10.4 GB/sec Shader Operations: 2800 MOperations/sec Pixel Fill Rate: 1400 MPixels/sec Texture Fill Rate: 2800 MTexels/sec Vertex Operations: 437.5 MVertices/sec 5450 Manufacturer: ATi Series: Radeon HD 5k GPU: Cedar Release Date: 2010-02-04 Interface: PCI-E 2.0 x16 Core Clock: 650 MHz Shader Clock: 650 MHz Memory Clock: 800 MHz (1600 DDR) Memory Bandwidth: 12.8 GB/sec FLOPS: 104 GFLOPS Pixel Fill Rate: 2600 MPixels/sec Texture Fill Rate: 5200 MTexels/sec

• Автор

Ето какво ми предложиха и казаха от др. форум за тази видео карта която ми предложихте.

Наскоро бях с такава-на заем от приятел.Тиха,сравнително хладна и стабилна е.Обаче е много стара,не поддържа съвременни екстри и има ниска производителност.Като за тебе-това

Gigabyte- http://nikem-bg.net/...--HD6450-512-D3

Asus- http://nikem-bg.net/...ILENT-DI-512MD3 (със същата съм и съм страшно доволен-за парите си е екстра)

Sapphire- http://nikem-bg.net/...6450-1G-D3-BULK

Ако наистина тези от 3те които ми предложиха стават за моето дъно (както казах не съм на ясно кое как) мисля да поръчам някоя от тези

С повече рам е по добре за големи игри. за малки игри се тая и 256м е много. HD 6750 -6790 за това дъно е максимум за 100% но ако не се цинциш ,, ето това http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD6670-1G-GD5-BULK/description.html

• Автор

С повече рам е по добре за големи игри.

за малки игри се тая и 256м е много.

HD 6750 -6790 за това дъно е максимум за 100%

но ако не се цинциш ,, ето това http://nikem-bg.net/...escription.html

За кои карти става дума, че не разбрах ?

За кои карти става дума, че не разбрах ?

Твоето дъно може да поддържа най мощи карти до HD 6750 - HD6790

Аз горещо ти препоръчвам

ТАЗИ http://nikem-bg.net/...escription.html

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

Сега, ако кажеш и какъв процесор, и захранване имаш, и последно колко пари си решил да даваш, и играеш ли игри на компютъра ще ти дадем и оптимално предложение, иначе само си амортизираме клавиатурите. ;) А относно спора дали е AGP или PCI-e, то съм категоричен, понеже TurboCache технологията е достъпна само и единствено за PCI-e видеокарти.

А за евтина ето тази http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-EAH5450-SL-DI-512MD3-V2-L Няма никакви проблеми ( драйвери и хардуера икономична поддръжки болл) няма друго за тия пари да е по добро. Може ли някои да предложи да видим ново по добро и по евтино. Ако си от София взимай трамвая и беж до Никем или си я поръчай. 5-7 лева е доставката

• Автор

AMD athlon 64 3200+ За захранването не знам, не знам и как подяволите да видя? :|

Сега, ако кажеш и какъв процесор, и захранване имаш, и последно колко пари си решил да даваш, и играеш ли игри на компютъра ще ти дадем и оптимално предложение, иначе само си амортизираме клавиатурите. ;) А относно спора дали е AGP или PCI-e, то съм категоричен, понеже TurboCache технологията е достъпна само и единствено за PCI-e видеокарти.

И после аз не чета............

(Публикувано Днес, 19:45

Ами нали сложих снимка на дъното, това не стига ли ? инъче вмомента не разполагам с мн пари трябва ми нещо до 40лв)

Бих ти препоръчал тази http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-EN210-SILENT-DI-1GD3%28LP%29 ! Тиха ,не изисква голямо захранване или процесор нито много рам и е доста ефтина !

• Автор

Мисля, че взех решение - http://www.reset.bg/...9/1904/1904455/

Ако може само да ми кажете къде точно да видя какво ми е захранването, че ужасно ми се спи и едвам гледам искам по-бързо да реша какво да правя докато всички ми пишете вмомента.

Да знам дали тази видео карта ще изисква мн захранване и така..

Абе много се изхабихте за нищо. Хващай една карта за ушите и карай, докато решиш да сменяш конфигурацията по една или друга причина. Повече от 80-100 лева не давай, защото няма никакъв смисъл. Процесорът ти е слаб, ти не играеш ресурсоемки игри, явно все още не си усетил какво е да си с мощна конфигурация.

Ми взимай. За тези пари нищо читаво няма... Но ти игри няма да играеш, искаш да пускаш офис пакета и Скайп... Двай!

Това за 40-те лева го прочетох, ама после му предложили видеокарти за 60-70 и гледам, че не се дърпа, а се чуди коя да взем, за това питам пак. А снимка на дъното не видях - после е пуснал шот от cpu-z, ама покзва само дънцето. nikoga, захранването може да го видиш като отвориш кутията и му видиш етикета. Там пише марка, модел и мощност, ама с тоя процесор и безименно китайче(почти съм сигурен че е такова) ще свърши работа. Относно видеокартата, ако искаш нова, то вземи най-евтината която намериш по магазините, без да се съобразяваш с марка и модел.

Така е. За това и аз не попитах за захранването, а това е дежурен въпрос по принцип. Захранването е единственият компонент, който няма електроника и няма програма, която да го види. Единственият начин е да се отвори капака и да се види лепенката на него какво пише. Най-добре е да ни я снимаш!

• Автор

Относно видеокартата, ако искаш нова, то вземи най-евтината която намериш по магазините, без да се съобразяваш с марка и модел.

Как така, нали трябва да се съобразя спорд дъното за видео карта?

А относно захранването, сега няма как да го снимам, може би утре сутринта , мерси за отговорите.

Така е. За това и аз не попитах за захранването, а това е дежурен въпрос по принцип.

Захранването е единственият компонент, който няма електроника и няма програма, която да го види. Единственият начин е да се отвори капака и да се види лепенката на него какво пише. Най-добре е да ни я снимаш!

Захранването е единственият компонент, който няма електроника

Това на тороид ли ще е неговото и на грец ????????.. странно захранване за PC????

Или нещо такова за PC

Публикувано изображение

БАЗИКАМ СЕ :)

Може и израза "електроника" да не е най-точен, но все пак е така. В него има една платка, която играе ролята на проводник м/у отделните компоненти, намотки и кондензатори. Няма изчислителен елемент, няма някаква памет в която да се съхрани някаква информация, няма нищо, по което да бъде идентифицирано от програма... Това "базикам се" си спада към СПАМ-а... Въздържай се от такива коментари за в бъдеще!

Може и израза "електроника" да не е най-точен, но все пак е така. В него има една платка, която играе ролята на проводник м/у отделните компоненти, намотки и кондензатори. Няма изчислителен елемент, няма някаква памет в която да се съхрани някаква информация, няма нищо, по което да бъде идентифицирано от програма...

Това "базикам се" си спада към СПАМ-а... Въздържай се от такива коментари за в бъдеще!

Ok не се бъзикъм ама под снимката ти пише Хардуер и си помислих че ти се бъзикаш.

подобно изказване ме кара да се замисля сериозно.

http://www.google.bg/search?q=%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0&hl=bg&client=opera&hs=MMF&rls=bg&channel=suggest&prmd=imvnsl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=16AyUPKcLc6Gswahu4HYDw&ved=0CAsQ_AUoAQ&biw=1563&bih=1084#hl=bg&client=opera&hs=Eju&rls=bg&channel=suggest&tbm=isch&sa=1&q=%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+atx&oq=%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+atx&gs_l=img.12...6344.6344.15.7723.1.1.0.0.0.0.165.165.0j1.1.0...0.0...1c.C9vq8vOUw2c&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=16a6df707a53fca3&biw=1563&bih=1084

Да, електроника е в общият смисъл на думата. Но всеки друг компонент има някакъв начин за идентификация. S.M.A.R.T. за HDD (където даже се вижда състоянието на хард диска), дъното може да бъде разпознато по заложените параметри в BIOS чипа данни, процесор и тн. Но захранването няма нито 1 компонент в който да се съхранява информация и ако трябва да го сравнявам- то ще е с разклонителя за компютъра. Няма никакъв начин да се разпознае какво е и що е... Захранване се мери с мултицет, за да се види в какво състояние и се вярва на етикета му... Китайските обаче лепят каквото им падне и на тях вяра не може да имаш. Захранването има няколко вериги в него- 12 Волтова, 5 Волтова, 3.3 Волтова и тн. От формулата по физика от 10-ти клас знае, че V*A=W. Демек коя верига колко вата може да достави зависи от нейният волтаж и ампераж. А тези 400, 430, 500 Вата са общият сбор на всяка верига. За това за насе важно да видим лепенката на захранването, да преценим дали на 12 Волтовата верига има достатъчно Ампераж, че да издържи конкретно видео и процесор и тн... Но пак, това няма как да стане с програма! Поздрави и лека вечер!

Как така, нали трябва да се съобразя спорд дъното за видео карта?

Единственото условие е да е PCI-E, ама понеже AGP карти почти не се намират, а и да има някоя остана със сигурност цената и ще е висока, то за това спокойно може да купиш най-евтината възможна видеокарта. Аз по-евтино от това не намерих - ASUS EAH5450 SL/DI/512MD3/MG L

Мисля, че се спрях на тази видео карта - http://nikem-bg.net/...D3/picture.html

но с това малко вентилаторче може би ще е малко шумна?

Ами вземи следващата до нея. Няма вентилатор, значи няма да ти шуми ;)
  • Автор

Ами вземи следващата до нея. Няма вентилатор, значи няма да ти шуми ;)

Добре! ще взема тази без вентилатора, с 1вия си пост ме убедихте - мерси!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.