Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно нова конфигурация

Featured Replies

Е давам предложение в бюджета ,може би трябваше да му напиша отдолу ,ако не са му проблем 10те лева да вземе малко по-хубаво дъно ,но все пак :)

Това дъно го имай впредвит за напред доста добро е според парите :)

Я да пробваме така :

GB H61M-S2PV /H61/LGA1155-84лв.

I3-2125 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX-243лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA-69лв

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB-116лв

PSU CM ELITE POWER 400W PFC-66лв

Общо 578,87 лв с ДДС.

+ някоя по-евтина кутия . Вградено видео intel HD graphics 3000 с 2х4 гб рам.Очаквам ви критиките ;д

Я да пробваме така :

GB H61M-S2PV /H61/LGA1155-84лв.

I3-2125 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX-243лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA-69лв

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB-116лв

PSU CM ELITE POWER 400W PFC-66лв

Общо 578,87 лв с ДДС.

+ някоя по-евтина кутия . Вградено видео intel HD graphics 3000 с 2х4 гб рам.Очаквам ви критиките ;д

По-добре пробвай в по-горната ти конфигурация да смениш видео картата със SAPPHIRE HD6670 1G GD5 BULK и да сложиш G630 и 4 GB RAM, което да направи конфигурацията по-балансирана.

PS: И имай предвид, че даването на много конфигурации може и да обърка този, който търси съвет. ;)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Коката, хем си сложил по-скъпа видео карта, отколкото може да се задели от така посочения бюджет, хем си сложил само 2 GB RAM, хем си надхвърлил бюджета. Авторът изрично е казал, че може да отдели максимум 620 лева. ;)

PS: Пък и авторът на темата вече сподели, че ще обмисли посочените му преди това варианти

Бюджета с който разполагам е 600 лева ( или малко над това. В смисъл ако е 620 лв. примерно мога да го преживея ). Компютърът ще се използва за игри, филми и интернет главно. Като казах игри нямам предвид най-новите игри, а игри със средни изисквания.

Благодаря на отзовалите се. Ще реша какво да правя. Още веднъж благодаря.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново. Извинявам се, че пиша отново, но реших да не правя нова тема за няколко въпроса а да използвам тази. Та въпроса ми е какво мислите за тази конфигурация? - http://imageflock.com/img/1346976477.jpg Да ми кажете също предимствата и недостатъците на тази пред други конфигурации на същата цена доло горе. Също така за тези пари AMD процесор ли е по-добре или хваления от всички Intel? Вградената видео карта по-добър вариант ли е за конфигурация за тези пари? Ако знаете нещо по-добро за тези пари предложете. ( знам че съм надвишил предишно споменатия бюджет, но това е един вид за информация ). Знам че зададох прекалено много въпроси, но съм любознателен човек. Ще съм благодарен ако ми отговорите. И още нещо - от къде ме бихте посъветвали да си поръчам конфигурацията? Мнение за Sky bg?

Интел процесор е за предпочитане но вграденото видео на АМД е по-добро. Дефакто купуваш по-скапания процесор заради видеото.

Не звучи добре но избора ти е минимален. И между другото това захранване дето си избрал те ограничава точно до вградено видео.

Ако искаш да сложиш външно ще трябва да го смениш. Къде е по-евтино и сам може да видиш от дадените линкове.

пс. Ето ти и от мен едно предложение.

Публикувано изображение

Предполагам забелязваш че е хем по-евтино хем с по-добро дъно, хард и процесор които пък е с по-добро вградено видео (6550 вместо 6530)?

Причината е че съм сложил 2х2ГБ евтина памет а ти беше сложил 8ГБ от скъпата... а харда ти не му е актуална цената освен че е лош избор.

Дъно , процесор , памет , хард , кутия с захранване. Най-добре смени захранването и кутията с тези - CM ELITE 343 + 460W

ако искаш да имаш вариант да сложиш някво по-икономично външно видео в бъдеще. Цената се дига с 58 лв. или общо 641 лв.

Като имаш на предвид че това е много по-добре и пак е по-евтино от това което ти си избрал...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Интел процесор е за предпочитане но вграденото видео на АМД е по-добро. Дефакто купуваш по-скапания процесор заради видеото.

Не звучи добре но избора ти е минимален. И между другото това захранване дето си избрал те ограничава точно до вградено видео.

Ако искаш да сложиш външно ще трябва да го смениш. Къде е по-евтино и сам може да видиш от дадените линкове.

пс. Ето ти и от мен едно предложение.

Публикувано изображение

Предполагам забелязваш че е хем по-евтино хем с по-добро дъно, хард и процесор които пък е с по-добро вградено видео (6550 вместо 6530)?

Причината е че съм сложил 2х2ГБ евтина памет а ти беше сложил 8ГБ от скъпата... а харда ти не му е актуална цената освен че е лош избор.

Дъно , процесор , памет , хард , кутия с захранване. Най-добре смени захранването и кутията с тези - CM ELITE 343 + 460W

ако искаш да имаш вариант да сложиш някво по-икономично външно видео в бъдеще. Цената се дига с 58 лв. или общо 641 лв.

Като имаш на предвид че това е много по-добре и пак е по-евтино от това което ти си избрал...

Значи ако е с 4 а не с 8 рам няма да е кой знае каква загуба?

Ми не и с това вградено видео. Може да се вземе една плочка с идеята някой ден да се сложи още една...

• Автор

Ми не и с това вградено видео. Може да се вземе една плочка с идеята някой ден да се сложи още една...

А според теб за тези пари това най-удачния избор ли е?

Предвид че нямаш повече пари и държиш да цъкаш игри е добър вариант.

quickJO даваше едни списъци как се представят игрите с вгр. видео на АМД ама не ми се търси...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

quickJO даваше едни списъци как се представят игрите с вгр. видео на АМД ама не ми се търси...

Като цяло вградените видеа на АМД са по-добри при такъв малък бюджет ,обаче пък при ъпгрейд и вземане на външно видео тогава пък процесора няма да може да се мери изобщо с тези на интел ,така че прецени сам ;)

• Автор

Какво ще кажете обаче вместо 2х2 рам да се вземе 4, с идеята в бъдеще да се вземе още 4? И още нещо. Виждам, че не сте сложили записващо устройство. Според вас нужно ли е такова? Защото не мисля че ще ми е нужно освен да си инсталирам Windows, но това може да стане и с флашка.

Какво ще кажете обаче вместо 2х2 рам да се вземе 4, с идеята в бъдеще да се вземе още 4?

И още нещо. Виждам, че не сте сложили записващо устройство. Според вас нужно ли е такова? Защото не мисля че ще ми е нужно освен да си инсталирам Windows, но това може да стане и с флашка.

Предполагам имаш предвид оптично устройство, защото понятието "записващо", е доста широко? Все пак за някои дейности различни от инсталирането на чисто, е нужно оптично устройство и медия, за предпочитане с лицензирано копие на ОС.

Да, даваше: Линк за HD6530, а има и HD6550, която е още по-добра :)

Какво ще кажете обаче вместо 2х2 рам да се вземе 4, с идеята в бъдеще да се вземе още 4?

И още нещо. Виждам, че не сте сложили записващо устройство. Според вас нужно ли е такова? Защото не мисля че ще ми е нужно освен да си инсталирам Windows, но това може да стане и с флашка.

При AMD с вградено видео е по-добър избор двуканална памет на по-висока честота, да покаже видеото малко "мускули". Ако си се спрял на AMD може и една плочка 4 GB.

• Автор

Да, даваше: Линк за HD6530, а има и HD6550, която е още по-добра :)

При AMD с вградено видео е по-добър избор двуканална памет на по-висока честота, да покаже видеото малко "мускули". Ако си се спрял на AMD може и една плочка 4 GB.

Бихте ли дали пример и евентуално линк за такава плочка рам?

Бихте ли дали пример и евентуално линк за такава плочка рам?

ADATA 2 x 2GB DDR III 1600 - 1-вата, която ми попадна...

И си откривам грешка горе... От бързане... Да се разчита "За AMD двуканална памет поне на 1600 MHz, а за Intel може и една плочка 4 GB"...

• Автор

Много ви благодаря за помощта. Ако не бяхте вие сигурно щях да се набутам с някоя конфигурация от магазина. Най вероятно мисълта ме навежда към конфигурацията на naruto, но това вече ще реша в последствие. Благодаря ви отново.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.