Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направим бас каса(с говорители и всичко,не само кутията) ?

Featured Replies

Здравейте :) . Преди време мисля че бях пускал подобна темичка,но не мога да я намеря...затова я пускам пак . Преди мисля 5-6 месеца,бях много запален по тези неща,много се интересувах но така се получиха нещата,че излезна една работа и нямах никакво време,сега имам свободно време и искам пак да си припомня всички неща за бас касите,говорители и всички което изобщо не съм знаел...искам да си направя 1-вата бас каса((с говорители и всичко ,не само кутията),знам няма да е никак лесно,но след това ще се зарибя още повече и ... :) . Имам голям мерак и желание,а това мисля е най-важното... и мога да отделя по 60-70 лв на месец...за тези неща..но как да се науча на всичко...моля за съвети :) .

Редактирано от Black Dragon 777 (преглед на промените)

Разтърси се в интернет има много информация! Иначе основното което ти трябва е желание и пари :D Трябва да си намериш качествен говорител в зависимост от желанието според мен над 12 инча е напълно не нужно :) и по него да си направиш кутия- тоест да закупиш дървени плоскости, кабел, вата, а отделно може някаква облицовка, решетка и т.н.т. Пиши на лично да разменим скайп(ако използваш) и да по говорим.

Брех как се хвърляш с парите веднага....

Изясни си за къде ти трябва суб-бас, колко мощен, с какво ще

го захранваш, останалата конфигурация каква е и т.н. .

Из "Аудиотехника" има доста теми, които ще ти дадът някаква насока:

Примерно:

http://www.kaldata.c...ане-на-суб-бас/

http://www.kaldata.c...уб-бас-проекти/

http://www.kaldata.c...мобил-не-става/

• 4 години по-късно...

здравейте колеги нов съм и съм доста бос в тия неща но съм решил и аз да се пробвам да си направя 2 бас туби за колата но в определена форма колоните са Hertz SPL Show SX250D 10 инча та въпросът ми е от какъв материал е най добре да се направят защото искам да са скрити както буферите така и 2 - та усилвателя а колата е форд мондео мк3 там където е оградено искам да я сложа моя дайте ми някакъв съвет благодаря ви много предварително

Spoiler

s-l16001.jpg

За да изчислиш обема на кутията, първо трябва да ти е известна масата на трептящата система на високоговорителя и от там намериш гъвкавостта на говорителя "c", освен ако не е дадена в спецификациите му. Формулите не можем да ти ги напишем, защото нямаме такива знаци на клавиатурата. Но приблизителният обем според диаметъра на говорителя са:

125мм. - 8-12 литра

160мм. - 14-18 литра

200мм. - 20-25 литра

250мм. - 30-35 литра

315мм. - 45-60 литра

Нищо няма да направиш - не съсипвай колата. Производителят е сметнал колко трябва да бъде свирката за да не ти пречи на шофирането. Що пък все лапетии с малък стаж се напъват да правят измислици?

Да не казвам че изрови и срара тема на 5 години без връзка .

По-добре си загради задната кора отдолу с голяма плоча ПДЧ, и отстрани затворена също с плочи, така ще можеш да я ползваш и като рафт за прибиране на инструменти. Ако горната плоча е от фазер или картон, върху нея също можеш да поставиш голяма плоча ПДЧ. Това е по-добре вместо да заемаш целия багажник със сандъци и да нямаш никаква акустика. Използвай пълноценно акустиката на багажника, като го облицоваш с дървен материал.

преди 19 часа, peppone1 написа:

По-добре си загради задната кора отдолу с голяма плоча ПДЧ, и отстрани затворена също с плочи, така ще можеш да я ползваш и като рафт за прибиране на инструменти. Ако горната плоча е от фазер или картон, върху нея също можеш да поставиш голяма плоча ПДЧ. Това е по-добре вместо да заемаш целия багажник със сандъци и да нямаш никаква акустика. Използвай пълноценно акустиката на багажника, като го облицоваш с дървен материал.

Колко сме прости само! Никои досега не се беше сетил за подобно нещо, да вземе да си облицова багажника! Аз пък де се шибам в тъпата тиква - изхвърлих цялата дървена ламперия от коридора, вместо да си я инсталирам в колата, щеше да има и за тавана!?!?

Наистина си прост! Аз казах какво трябва да се направи за да се подобри акустиката, а кой какво ще прави си е негов проблем. Облицовката не е задължително да е облепена, достатъчно е една плоча от фазер на дъното на багажника, поставена върху коркова подложка или гумени подложки за паркет. Достатъчно да се изолира ламарината на купето, дори и празен сандък да сложи в багажника, пак ще усили басът от задните тонколони на кората, ако има такива. Начини много, както всеки сам си прецени, но захлупена бас каса в багажника, половината звук от нея ще излезе на улицата. Тавана не се изолира, тъй като ниските падат долу, а пода е добре покрит, дори ако не знаеш само тапетите в един дом значително подобряват акустиката, иначе голи стени кънтят като в църква. Но повечето потребители мислите като Тарзан, после защо бас касите ви не вадят бас.

Защото аз във всеки автомобил в който съм се возил съм слушал само дрънчаща ламарина.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 11 часа, peppone1 написа:

Наистина си прост! Аз казах какво трябва да се направи за да се подобри акустиката, а кой какво ще прави си е негов проблем. Облицовката не е задължително да е облепена, достатъчно е една плоча от фазер на дъното на багажника, поставена върху коркова подложка или гумени подложки за паркет. Достатъчно да се изолира ламарината на купето, дори и празен сандък да сложи в багажника, пак ще усили басът от задните тонколони на кората, ако има такива. Начини много, както всеки сам си прецени, но захлупена бас каса в багажника, половината звук от нея ще излезе на улицата. Тавана не се изолира, тъй като ниските падат долу, а пода е добре покрит, дори ако не знаеш само тапетите в един дом значително подобряват акустиката, иначе голи стени кънтят като в църква. Но повечето потребители мислите като Тарзан, после защо бас касите ви не вадят бас.

Защото аз във всеки автомобил в който съм се возил съм слушал само дрънчаща ламарина.

Eee не остана тема, която да не си осрал! То бива идиотизми ама твоите са безкрайни.

Темите ги осирате вие когато не знаете какво да кажете. Аз отговорих на автора и нека всеки сам си решава, никой не задължавам, а ако се "подведе" и ме послуша, с нищо няма да си навреди. А от потребители като теб и Димитър 59, съм чул само "мрън-мрън" и реване, но нищо съществено по темата, а и извън нея. Утре някой от вас ще го засърби някъде другаде и ще напише къде се е почесал.

Когато с нещо не сте съгласни, оборете го, защото с цивренето си показвате че сте още по-неграмотни. А пък аз оставам с убеждението че се смеете само на народния език с който обичам да се изразявам и в подписа ми съм написал защо.

преди 1 час, peppone1 написа:

Темите ги осирате вие когато не знаете какво да кажете. Аз отговорих на автора и нека всеки сам си решава, никой не задължавам, а ако се "подведе" и ме послуша, с нищо няма да си навреди. А от потребители като теб и Димитър 59, съм чул само "мрън-мрън" и реване, но нищо съществено по темата, а и извън нея. Утре някой от вас ще го засърби някъде другаде и ще напише къде се е почесал.

Когато с нещо не сте съгласни, оборете го, защото с цивренето си показвате че сте още по-неграмотни. А пък аз оставам с убеждението че се смеете само на народния език с който обичам да се изразявам и в подписа ми съм написал защо.

Вместо да оправдаваш нелепите си простотиите, покажи на тоя дето се вмъкна в тема от преди 5 години как си си тапицирал колата да видят всички и да се посмеят от сърце.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.