Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1000лв.

Featured Replies

• Автор

Благодаря на всички за дадените предложения. На Daredevil_666 предложението ми харесва най-много и към него мисля да се насоча. Приятен ден!

4гб рам за сега на почти всеки му стигат и няма смисъл да се дават още 40лв отгоре, от кутия също съм спестил. За игрите по-добре GTX560

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 117.19 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 231.72 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 32.49 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 116.13 лв.

GB N56GOC-1GI /GTX560 1G GD5 - 1 бр. - 324.94 лв.

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK - 1 бр. - 69.60 лв.

PSU CM GX 550W APFC - 1 бр. - 118.08 лв.

Обща стойност - 1 010.17 лв. с ДДС

Всичко добре, но се съобразявай с размерите на видеокартата и кутията. В кутията има място за 210 мм видеокарта без демонтиране на касетката за хардовете. За 3 лева отгоре се взема кутия CM Elite311, в която могат да се поберат видеокарти с дължина 28 сантиметра. Тая GB 560 е дълга 238 мм и ме съмнява, че с това малкото дъно дори и да махнеш касетката за хардовете, пак няма да може да поставиш видеокартата. Поне това важи за CM311, ако видеокартата е по-дълга от 28 сантиметра. Тогава трябва и нормално ATX дъно. Иначе да, конфигурацията ти е интересна с тая забележка.

4гб рам за сега на почти всеки му стигат и няма смисъл да се дават още 40лв отгоре, от кутия също съм спестил. За игрите по-добре GTX560

ASROCK B75M /B75/1155 - 1 бр. - 117.19 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 231.72 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 32.49 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 116.13 лв.

FD CORE 1000 MICRO ATX BLACK - 1 бр. - 69.60 лв.

PSU CM GX 550W APFC - 1 бр. - 118.08 лв.

Обща стойност - 1 010.17 лв. с ДДС

Ето и още един вариант на комбинацията i3-3220 + GTX 560, която лично за мен е най-удачна в случая. :)

Публикувано изображение

http://nikem-bg.net/...r44778p1rf.html

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Благодаря на всички за дадените предложения. На Daredevil_666 предложението ми харесва най-много и към него мисля да се насоча. Приятен ден!

Уж не разбираше от конфигурации и бъкел. Как така това предложение най-ти харесва? По цвят? Не, че и на мен не ми харесва, но ми стана интересно как така си харесваш нещо, без да разбираш нищо?

Уж не разбираше от конфигурации и бъкел. Как така това предложение най-ти харесва? По цвят? Не, че и на мен не ми харесва, но ми стана интересно как така си харесваш нещо, без да разбираш нищо?

Ееее, колега... Айде не така. И грам да ме знаеш, даже да нямаш идея от къде се включва все по някакъв признак си харесваш и взимаш нещо, нали? Нали във 99% от темите има повече от 1 конфигурация и все на края се стига до избор по някакъв признак, бил той и цвят...

Има ли нужда да се заяждаме защо и как автора се е спрял на дадено предложение? Щом частите са съвместими и е в бюджета и не е някакво крайно небалансирано предложение, което ние, редовните тук се случва веднъж на 1000 да даден и то или е някаква грешка от недоглеждане или имаме конкретна причина.

Та, къде е проблема?

Ееее, колега... Айде не така. И грам да ме знаеш, даже да нямаш идея от къде се включва все по някакъв признак си харесваш и взимаш нещо, нали? Нали във 99% от темите има повече от 1 конфигурация и все на края се стига до избор по някакъв признак, бил той и цвят...

Има ли нужда да се заяждаме защо и как автора се е спрял на дадено предложение? Щом частите са съвместими и е в бюджета и не е някакво крайно небалансирано предложение, което ние, редовните тук се случва веднъж на 1000 да даден и то или е някаква грешка от недоглеждане или имаме конкретна причина.

Та, къде е проблема?

Ни най-малко не съм искал да прозвучи като заяждане, още по-малко с дявола, който винаги дава много добри конфигурации. Нямаше да попитам, ако и преди 2-3 дена нямаше подобен случай с колега, който уж пак нищо не разбираше и си хареса конфигурацията на дявола. Нищо лошо в това. Може някой да е препоръчал тоя форум, точния човек и така нататък, но с извинение, не паса трева все още.

Иначе, ето за цвят и една конфигурация с AMD от мен. просто така за цвят. Не, че е по-добра или по-лоша.

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+ - 1 бр. - 125.19 лв.

AMD FX-4100 /3.63G/X4/BOX/AM3+ - 1 бр. - 205.97 лв.

500GB TOSHIBA SATA 6G/7200/32M - 1 бр. - 111.50 лв.

CM ELITE311 RED /NO PSU - 1 бр. - 72.07 лв.

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 87.64 лв.

CM HYPER 212 EVO - 1 бр. - 57.34 лв.

CORSAIR 1x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 46.13 лв.

Обща стойност - 1 030.79 лв. с ДДС

Линк

Наблегнал съм на охладителя и клока за изравняване на резултатите с интелския процесор. Доколко това е удачно не съм изследвал подробно, но както казах, давам тая конфигурация за цвят.

И за да съм съвсем точен, понеже предлагам процесор, който ще се клоква, удачен избор е и да се добави един вентилатор отпред на кутията или да се смени кутията с тази, която е по-скъпа с 8 лева, но има по-големи възможности за монтиране на охлаждащи вентилатори:

CM ELITE 371, BLACK NO PSU - 1 бр. - 80.43 лв.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

хахахахахаххахахаха! Каза по-слаб процесор хахахахаха.

Само това ще ти кажа. По-слаб е от Core i7 но да ми развиваш теории че бил по-слаб от Core I3 просто е смешно.

При тестове с игри посоченият от теб 8120 не се представя по-добре от 3220, ако пък ти искаш да развиеш теория давай, ще я прочетем!Защити си и тезата как с този процесор и 7750 ще имаш по-добра производителност в игрите от 3220 и GTX560.Стига с тези хахахха искаме доказателства иначе 2.8 от правилата на форума!

абе вие не разбрахте ли ,че 8120/8150 в игрите са пълен шит ! и да по-слаб е от и3 ! в игри-те , но в тази тема нищо друго не е важно освен игрите така ,че ! daredevill е прав !

абе вие не разбрахте ли ,че 8120/8150 в игрите са пълен шит ! и да по-слаб е от и3 ! в игри-те , но в тази тема нищо друго не е важно освен игрите така ,че ! daredevill е прав !

Колега, да не правим крайни изказвания. След клок евтините процесори на АМД се изравняват и дори изпреварват i3 2120. Ето едни тестове, направени с видеокарта GTX480, при които FX4100 е равен на i3 2120 след клок. И понеже интелския процесор не се клоква, реално нещата са на кантар. Недостатък е по-голямото енергопотребление, но и самата GTX 480 на тестовата система си е много лакома. Със съвременна карта от средния клас нещата са много по-добре като енергопотребление. Какво друго предимство предлага сегашната платформа AM3+? Ами възможност за още малко ъпгрейд. При Интел максимума е това, което е на пазара и сега. В случая тук имаме и видеокарта от средния клас, а в тоя случай процесорът оказва по-малко влияние, отколкото ако се съчетае с видеокарта от висок клас ( към тоя етап).

Иначе сте прави, че тук е по-добре да се вземе видеокарта HD7770 или GTX 560, отколкото HD7750 , па била тя и с FX8120. Просто процесорът е достатъчен за тия видеокарти. Ако погледнем от друга страна - възможностите за ъпгрейд, нещата като че ли ще бъдат на кантар.

Тест на FX6100BE при игри

И още нещо, което не се дооценява, макар в случая да не е важно, защото сравняваме подобни процесори. Ако става въпрос обаче за FX8XXX, тук имаме предимството на повечето ядра, които ако има пуснати приложения на заден план, могат да окажат положително влияние при игра. Освен това, един компютър не се ползва само за игри, а там FX8XXX има предимство.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Колега, да не правим крайни изказвания. След клок евтините процесори на АМД се изравняват и дори изпреварват i3 2120. Ето едни тестове, направени с видеокарта GTX480, при които FX4100 е равен на i3 2120 след клок. И понеже интелския процесор не се клоква, реално нещата са на кантар. Недостатък е по-голямото енергопотребление, но и самата GTX 480 на тестовата система си е много лакома. Със съвременна карта от средния клас нещата са много по-добре като енергопотребление. Какво друго предимство предлага сегашната платформа AM3+? Ами възможност за още малко ъпгрейд. При Интел максимума е това, което е на пазара и сега. В случая тук имаме и видеокарта от средния клас, а в тоя случай процесорът оказва по-малко влияние, отколкото ако се съчетае с видеокарта от висок клас ( към тоя етап).

Иначе сте прави, че тук е по-добре да се вземе видеокарта HD7770 или GTX 560, отколкото HD7750 , па била тя и с FX8120. Просто процесорът е достатъчен за тия видеокарти. Ако погледнем от друга страна - възможностите за ъпгрейд, нещата като че ли ще бъдат на кантар.

Тест на FX6100BE при игри

И още нещо, което не се дооценява, макар в случая да не е важно, защото сравняваме подобни процесори. Ако става въпрос обаче за FX8XXX, тук имаме предимството на повечето ядра, които ако има пуснати приложения на заден план, могат да окажат положително влияние при игра. Освен това, един компютър не се ползва само за игри, а там FX8XXX има предимство.

и всичко това е след клок ...а или автора с този малък бюджет може да вземе хубав охладител или може той да клоква един бог знае , а и FX8XXX нямат 8 реални ядра , както си мислят много хора !

Ами аз съм предложил конфигурация с охладител. Ако се вземе под внимание, че процесорът почва да влияе повече при по-мощни видеокарти, едва ли дори ще му е нужен и клок, за да постигне нивата на i3. Всъщност, I3 почва да забавя темпа едва при видеокарти по-мощни от HD7850. И както казах по-горе, дал съм конфигурацията за цвят, която е с изравнении качества с i3 2120 след клок. Доколкото хвърлих бегъл поглед на ревюта с i3 3220, прирастът е 5-15 % , което е добре, но ако ще се ползва по-мощна видеокарта. В случая е без особено значение. Ако ще се играят игри на 1920х1080, там още по-малко влияние оказва процесора така, че целия барут на вятъра с ограничения бюджет от 1000 лева. Sliderum може да ни светне, какво се очаква от AMD в близко бъдеще.

• Автор

И аз не паса трева, Кирилов. Разрових се тук-там, проучих що годе дадените конфигурации, и най-много ми хареса предложението на daredevil_666. Проблем не виждам. П.С. : И цвета ми харесва много. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.