Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Grand Theft Auto IV - Oфициална тема /Част I/

Featured Replies

Хайде да се похваля, намерих решението на проблема с текстурите при ATI (поне при мен де). Аз бях с драйвера от оригиналният диск, там с разни "HydraVision", "Avivo" и тем подобни глупости. Махнах я тази простотия, почистих всичко в регистри, ключове, остатъчни файлове и т.н. (TuneUp Utilities 2009, Advanced SystemCare и Vista Manager пуснах за тази цел). Сложих този новият "Display Driver 8.11 x64" (с PALIT HD4850 съм) на 64 битова Vista, пускам играта и кеф. Всичко върви идеално. Ето от този клип го видях. Долу в описанието си пише "XP pack 3, ATI 4850 (drivers 8.11), C2Duo E8400 & 2GO DDR3" и играта върви идеално. Та пробвайте така и кажете дали се е оправило при вас ..

• Отговори 2k
  • Прегледи 286k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://www.torrentdownloads.net/torrent/41...Update-RazorDOX

• аз съм със този и всичко си върви.

• искам да попитам дали някои е подкарал играта на windows 7 build 7048, щото при мен не иска да тръгва . на windows 7 build 7000 си вървеше но на 7048 неще. 10Х

Публикувани изображения

Хайде да се похваля, намерих решението на проблема с текстурите при ATI (поне при мен де). Аз бях с драйвера от оригиналният диск, там с разни "HydraVision", "Avivo" и тем подобни глупости. Махнах я тази простотия, почистих всичко в регистри, ключове, остатъчни файлове и т.н. (TuneUp Utilities 2009, Advanced SystemCare и Vista Manager пуснах за тази цел). Сложих този новият "Display Driver 8.11 x64" (с PALIT HD4850 съм) на 64 битова Vista, пускам играта и кеф. Всичко върви идеално. Ето от този клип го видях. Долу в описанието си пише "XP pack 3, ATI 4850 (drivers 8.11), C2Duo E8400 & 2GO DDR3" и играта върви идеално. Та пробвайте така и кажете дали се е оправило при вас ..

Аз също съм с последните драйвъри на АТИ и играя 1600х1200 и след всички настройки, указани за крака всичко е 6

Хайде и един мой коментар, относно играта : Супер много се зарибих. Ако не друго, то самата обстановка много ме кефи. Този Нико го раздава 'old school' - respect cool.gif , даже един го избазика, че все едно в 1985. Сега съм му сложил от онези шапки, с големите наушници и като някой руски митничар ходи. А още на първата мисия с тази Мишел, където искаше да я извозва на някакъв карнавал, който изобщо не съществува от години - това беше култово biggrin.gif

Да питам нещо, ако сте се заслушвали, в една от първите мисии, където Нико трябваше да помогне на братовчед си Роман, на едно баскетболно игрище, че двама бараби го биеха, после гонят още един, който се опитва да се измъкне с колата. След като го "накажат" и него, двамата (Нико и Роман), водят един разговор, в който главният герой споменава че се е преместил в либърти сити, не само заради писмата на братовчед му, а и заради това че е имал проблеми в родното място, с разни подтисници, като местна мафия и на мен какво ми се стори, че каза "булгари" О.0 ?

Недостатъци : Има един, много гаден. Ае на Нико на телефона, никакви игри няма biggrin.gif Виках поне една змия да врътна или тетрис. То баси тухлата, монифон, нищо не става от него ...

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

Добре бе хора нищо от всички изброени неща не спира пияната камера ве !!

Помогнете!

Има един крак в замундата, дето пише, че с него камерата е трезва!

След 10 дни бан е време и аз да се включа.

Играта е адски добра. Крака е добър, поне този, който аз ползвам. Няма никакви проблеми. Два пъти ми крашна, веднъж онзи ден и още веднъж вчера, но днес играя от 11 часа сутринта и нямам проблеми. За самата игра не мисля, че има какво да се каже. Негативити идват откъм оптимизацията. Мен лично ме дразни това, че графичните настройки се правят въз основа на vram-а, което е адски тъпо. Принуден съм да играя на 1024х768 (aspect ratio на auto, сиреч 16:10 в моя случай ... не ми ясно какво прави за да не разтегли картината на тази резолюция), texture-ите на LOW, details на Highest, drawing distance на 8/100 ... и всичко останало на max (vihicle density e на 33, иначе става съвсем невъзможно да се кара biggrin.gif). На ... така играя с приличен фреймрейт. На bench-а на играта изкара средно 35 fps. За жалост ... на тая резолюция е гадна картината ... донякъде заради монитора, защото е 16:10. Сега чакам новите драйвери. Съдейки по бетата ... изкарва се средно от 2 до над 10% приръст в някой игри. За жалост GTA IV не фигурира в списъка, но не е изключено да направят нещо и по този въпрос. А дори и така да я играя ... голяма работа. Може би единствената игра напоследък, която си зослужава да се играе дори и на LOW. Миналият ми комп като го взех нямаяше нова игра, която да върви на нещо над Medium @ 800x600 (понякога 1024x768, но си беше лукс). Откакто взех тоя през пролетта забравих откъде съм тръгнал. Едно време бях доволен, сега ... ще ми се наложи да се задоволя с наличното. Но ... поне излезна игра, която да си заслужава.

По тракерите много се оплакват отклатенето на камерата. Това се получава само когато си пият и е готино ... все едно наистина съм бил в бара с Роман biggrin.gif

btw ... прерових регистрите и файловете на играта, но никъде не можах да намеря пролука за "ръчна" настройка на каквото и да е. Всички графични настройки на NFSUC фигурират в регистрите и е елементарно да промениш каквото и да било, дори това, което не можеш да пипнеш от минюто на играта. Но ... тук не е така. Та, ако някой знае нещо или намери някаква информация да споделя, защото знам, че мога да изкарам поне 1280х800, а защо не и 1400х900 от тази машинка и ... наистина няма да е зле cool.gif

Направи ми впечетление че от от 800x600 до 1680x1050 разликата е 4 fps biggrin.gif

При мен на 1280х1024 на Medium текстури и на Hinghset на бенча ми прави 37 кадъра.

Аре някой да помогне за камерата и текстурите най-вече ,защо никои от тези методи не тръгват на компа ми ??

Направи ми впечетление че от от 800x600 до 1680x1050 разликата е 4 fps biggrin.gif

Еми ... то проблема не е във графиката. Всъщност играта е адски непретенциозна. Но лошата оптимизация скапва работата. Аз обаче съм оптимист ... един официален пач и едни нови драйвери от страна на ATI и nVidia и може би нещата ще заспят. Много хора са на мнение, че един пач няма да оправи нещата, но ... като се вземе впредвид как се пишат тия source-ове ... или са направили адски голяма грешка на място, което е супер важно за кода, или са направили огромно количество малки пропуски, който са трудни за откриване, но лесни за оправяне. Дано да се измисли нещо ... а и като се има впредвид колко от хората закупили играта вече са я върнали ... в R* може и да си седнат на задниците.

Другият вариант е да се предадат ... и да ни оставят да се зориб така. Поне след 2-3 години всеки ще може да я играе на max biggrin.gif

Както и да е. Туко що Mr. Bulgarin подпали апартамента и офиса на бравчеда и се преместих във втората част на града ... време е да се върна към играта, която може и да се окаже къса, като има впредвид, че вече съм на ~22%.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

При мене на 1152x864 ми вади 45 FPS, с всичко възможно на макс за видеокартата ми :rolleyes:

Играх я два дни, обаче като стигнах до мисията, където чакалим едни Loan Shark и Niko говори на нещо като развален сръбски, колите почнаха да карат сами и да се трошат. Камерата не се клати но колите пак почнаха да се бъгват, крашна ми веднъж sad.gif

Аре да излиза тоя крак най-сетне, че и аз като FearBG намирам играта за ultra-turbo яка и се зарибих много. Особено като играя за първи път GTA игра, без адска сечня. Доволен съм, мога да кажа че ми оправда напълно очакванията. Е защитата не ги оправда, но все пак... Винаги ще имам резервен вариант и той е в 70-те кинта в касичката biggrin.gif

@FearBG - Тухла, тухла, ама може да едитва видеота biggrin.gif

Някой има ли представа каксе отварят тези CLI файлове, които са ми всъщност сейфаните Replay-ове?

По тракерите много се оплакват отклатенето на камерата. Това се получава само когато си пият и е готино ... все едно наистина съм бил в бара с Роман biggrin.gif

Ъъъ, не. От R* са сложили защита против кракове - Ако играта бъде пусната с крак:

1) Камерата става все едно си пиян

2) Колите дават автоматично газ

3) Не може да се минават мисиите.

Мааалко по нагоре има фиксове.

Ъъъ, не. От R* са сложили защита против кракове - Ако играта бъде пусната с крак:

1) Камерата става все едно си пиян

2) Колите дават автоматично газ

3) Не може да се минават мисиите.

Мааалко по нагоре има фиксове.

Ъъъ ... да или не ... все тая. Камерата се клати само когато пия, колата даваше сам газ само при първото включване на играта и мисиите си ги минавам без никакви проблеми. Не съм правил нищо от това, което е описано по-горе. Само инсталирах играта, активирах с някакъв кракнат paul.dll (дори и нета не спрях), сложиш крак, състоящ се от 3 файла и ... играя. На който му се клати камерата да се оправя biggrin.gif

ПП: Горе бюх написал 30%, сгрешил съм ... на 22 съм%.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Не купувам игри и необичам да го правя но ето на реших да направя изключение. В крайна сметка дори да излезе работещ крак (аз лично вече се съмнявам, затова и се реших че като ще купя игра, така и така, тази поне си струва) има толкова бъгове че няма на къде - основните си ги знаете - забива от само себе си или като отидете при картата, (криво ляво може да се играе 10-15мин без проблеми), непозволява смяна на настройките за графиката пък и доколкото чух ефект така или иначе няма да има ... Така че без пач и вероятно нови драйвери за съответния хардуер е "no-go". А от rockstars се опитват да излъжат някого като казват че ще пуснат пач за тези проблеми които се проявяват, забележете, само при някои потребители - аз където и да погледна виждам точно обратното.

Усетих се че не съм си обновявал подписа, сега вече е актуален

Редактирано от pcforce (преглед на промените)

Усетих се че не съм си обновявал подписа, сега вече е актуален :bedtime2:

И аз усетих викам този човек как ще цъка играта на Asus 6600 128mb biggrin.gif

Не купувам игри и необичам да го правя но ето на реших да направя изключение. В крайна сметка дори да излезе работещ крак (аз лично вече се съмнявам, затова и се реших че като ще купя игра, така и така, тази поне си струва) има толкова бъгове че няма на къде - основните си ги знаете - забива от само себе си или като отидете при картата, (криво ляво може да се играе 10-15мин без проблеми), непозволява смяна на настройките за графиката пък и доколкото чух ефект така или иначе няма да има ... Така че без пач и вероятно нови драйвери за съответния хардуер е "no-go". А от rockstars се опитват да излъжат някого като казват че ще пуснат пач за тези проблеми които се проявяват, забележете, само при някои потребители - аз където и да погледна виждам точно обратното.

Усетих се че не съм си обновявал подписа, сега вече е актуален

Добре де ... като си взел оригинална, нямаш лш проблеми. Да кажем, че не те изхвърля, не ти забива и не ти се клати камерата ... А framerate-а как е? Текстурите нормални ли са?

Текстурите само веднъж направиха проблем но тогава беше и в комбинация с загуба на звука от Roman на една от мисиите и е трудно да се каже. После смених видео драйверите и аудио драйверите и съвсем му се изгуби края.

Иначе пуснах benchmark-a със стандартните настройки (както споменах - немога и да ги променя) и останах изненадан че по време на игра насича а процентитете за натоварване на различни параметри от системата недостигат 100% ...

Statistics

Average FPS: 25.98

Duration: 36.84 sec

CPU Usage: 88%

System memory usage: 74%

Video memory usage: 56%

Graphics Settings

Video Mode: 1024 x 768 (100 Hz)

Texture Quality: Medium

Render Quality: High

View Distance: 25

Detail Distance: 37

Hardware

Microsoft Windows XP Professional

Service Pack 3

Video Adapter: ATI Radeon HD 3800 Series

Video Driver version: 6.14.10.6879

Audio Adapter: SB X-Fi Audio [9000]

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+

Имам проблем с играта : инсталирам,краквам и като я пусам ми показва GTA IV FATAL ERROR: RESC 10. Четох по чужди форум, че това се оправя с Framework 3.5. Сложих го, но проблема остана. Някой да има идеи как да го оправя ?

Играя го на лаптоп Dell Inspiron 1525: C2D T5750 @ 2ghz, 3GB RAM, Intel GMA X3100 @ 358MB, Win Vista Home Premium SP1

Ако си на XP ти трябва SP3. За това е тази грешка.

Не знам как са се прецакали непиратските геймъри, но аз след като намерих свестен крак не съм имал нито един бъг или проблем. Изкарва ми 45 FPS на GF 8800GTS. Чувам, че само ATI-тата се оплакват от изчезващи текстури... Не знам как ония пичове с 4 гиги ОП, четириядрени чудовища и 9800 GTX-и са се оплаквали, че им върви мудно. Наистина не знам, играта е страхотна и вижте колко FPS ми изкарва :angel19:

clipboard01ms0.jpg

Браво аз едвам на 20 фпс играя biggrin.gif със хд4850. Не знам защо, но и на минимум и на максимум ми върви еднакво. biggrin.gif

az si izteglih igrata ot zamunda i q instalirah vsi4ko e nared oba4e kato igraq mi se klati kamerata i kato se ka4a v kola sama si dava gaz i nemoga da q spra

da ima6 nqkvo re6enie na problema . Predvaritelno blagodarq

В арената има работещ крак и пиши на бг. На мене текстурите така и не ми се оправиха ама като се самоубия няколко пъти ги зарежда горе долу biggrin.gif

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Ако си на XP ти трябва SP3. За това е тази грешка.

Не знам как са се прецакали непиратските геймъри, но аз след като намерих свестен крак не съм имал нито един бъг или проблем. Изкарва ми 45 FPS на GF 8800GTS. Чувам, че само ATI-тата се оплакват от изчезващи текстури... Не знам как ония пичове с 4 гиги ОП, четириядрени чудовища и 9800 GTX-и са се оплаквали, че им върви мудно. Наистина не знам, играта е страхотна и вижте колко FPS ми изкарва :angel19:

clipboard01ms0.jpg

Ми виж си бозавата графика бе човек!Аз със 9800GT на 1280х1024 Medium текстури и Highset демек най-високата графика едвам изкарвам 33 кадъра средно.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Аз пък не мога да разбера, какво се зарибихте с тези FPS глупости и т.н. Който е с нова машина, дава на 'ауто конфигуратора' и кефи с добра графика. Който е със стара машина, радва че изобщо я е подкарал и ще може да играе. Няма едно свястно мнение за играта, история, някоя интересна мисия - нищо. Всички само за някакви графики ми разправят, все едно утре ще ходят в Rockstar да настройват GTA V ... Както казва 'Athene', "ALL ABOUT THE GAME, "we dont giva sh1t about special graphics, 3d engine, whatever .. make it skipable, to skip the bullsh1t". Което ще каже, че истинският геймър се интересува от самият геймплей, само някой 'n00b' може да гледа графика, преди това .. Някой ми казват "Не си толкова възрастен, да го раздаваш 'old school'". Ето това, което казах горе, е старата школа - 'its about 'tha' games'. Другото с графиката си е 'lame stuff' ..

Поздрави, FEarBG ..

Има ли инфо от "презареждащите" дали ще има коледен подарък скоро :ph34r: Много време се забавиха sad.gif

ОМГ MasterI пак раздава правосъдие. Играта я играя на стара видеокарта, с всичко възможно на макс. Максималната ми резолюция на 320 Видео РАМ е 1152х864. Пак не си в час, пак нарежда някой. Един позитивен коментар не съм видял от тебе. Аз тва не съм го пуснал да се фукам. Просто както виждаш хора с много по-добри видеота изкарват далеч по-ниски ФПС-та на по-ниска резолюция. Искам просто да разбуля митовете, че играта не бла оптимизирана... Поне досега никой с ГеФорце-ка не се е оплакал.

Напълно съм съгласен с ФиърБГ.

(по-дяволите, защо не мога да пиша на латиница, само БГ имам)

Аз пък не мога да разбера, какво се зарибихте с тези FPS глупости и т.н. Който е с нова машина, дава на 'ауто конфигуратора' и кефи с добра графика. Който е със стара машина, радва че изобщо я е подкарал и ще може да играе. Няма едно свястно мнение за играта, история, някоя интересна мисия - нищо. Всички само за някакви графики ми разправят, все едно утре ще ходят в Rockstar да настройват GTA V ... Както казва 'Athene', "ALL ABOUT THE GAME, "we dont giva sh1t about special graphics, 3d engine, whatever .. make it skipable, to skip the bullsh1t". Което ще каже, че истинският геймър се интересува от самият геймплей, само някой 'n00b' може да гледа графика, преди това .. Някой ми казват "Не си толкова възрастен, да го раздаваш 'old school'". Ето това, което казах горе, е старата школа - 'its about 'tha' games'. Другото с графиката си е 'lame stuff' ..

Поздрави, FEarBG ..

Съгласен съм с теб,тук не става въпрос за графика а за оптимизация.Играта е зле оптимизирана,на мен не ми пука защото съм я крал,ама утре ако ми се прииска да си я купя?Иначе това е най-яката игра в повечето отношения.Каскадите са като от филм,физика,AI на NPC-тата.

Crimsader-като не ти харесват моите постове просто ги игнорирай,а не се прави на оборотен и много засегнат защото нищо конкретно не съм ти казал.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.