Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 15

Featured Replies

6-та ще е секач, с пълната виртуализация ... няма да има заместител...според мен.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 145,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

6-та ще е секач, с пълната виртуализация ... няма да има заместител...според мен.

Би ли споделил малко повече информация за тази прословута пълна виртуализация?

Всичко се стартира в пясъчник,или?

Според мен е добра проактивмост, а и облака не е като при беплатната Панда явно. Така си мисля... А и наблягането на проактивността улекотява използваната рам. Виж дали обаче нещо няма да успее да се промъкне веднъж стартиран файла... принципно не би трябвало. Между другото подобно поведение забелязах и при Webroot SecureAnywhere. Много файлове на статичен скан - разархивирал съм ги след като съм спрял защитата, пускам я и сканвам - мълчи, но при стартиране се обажда и то с дефиниция. Програмчето сваля само веднъж дефиниционни файлове, след това минава изцяло в облака. Махнах го поради странични причини, но го препоръчвам да го пробвате - най-лекият интегриран пакет за защитата - по-лек от Комодо - а това значи наистина лек, като притежава и уеб скенер и други модули - като identy safe, защита и управление на usb и cd устройствата и какво ли още не...свалих го от фейсбук промото и се надявах да ми е новия любимец, но цялата информация, която събира за мен на сървъра - не, че е грижа и, че другите не го правят, но втората причина беше, че се контролира централно и нанесените промени в конфигурацията локално - т.е. от мен не се запазваха и не разбрах аз ли греша или то... Исках да го направя да е по-интерактивно в защита и няколко други важни неща, като максимизиране на настройките на отделните модули, но всеки път щом натисках "Запази" и затварях GUI-а, след повторно изкарване, промените бяха върнати в дефолт състояние. Относно инфото, което съхраняват Уебрут. Знам, че може и да ментят (и нищо чудно да е така), но можеха като есет да предложат да демаркираш опцията за изпращане на инфо за теб...

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Би ли споделил малко повече информация за тази прословута пълна виртуализация?

Всичко се стартира в пясъчник,или?

В темата на CIS 6 е описано, ако не се лъжа.... има по-големи познавачи от мен, относно програмата... нека те да обясняват..., за да не те подведа, не обичам да се правя на познавач, когато не съм достатъчно запознат...

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

В темата на CIS 6 е описано, ако не се лъжа.... има по-големи познавачи от мен, относно програмата... нека те да обясняват..., за да не те подведа, не обичам да се правя на познавач, когато не съм достатъчно запознат...

Кажи си твоите лични впечатления, а разбирачи и майстор готвачи колкото искаш.

Защо Комодо при ръчно не ги засича, а чак след стартиране?Не е ли прекалено рисково така?Впрочем, само при него се наблюдава такова поведение.

разбира се, че е рисково! нали отдавна твърдя, че хипса принципно е рискова екстра, и на нея не би трябвало да се разчита, като основна опора. Ако засече, засече, ама ако не....

разбира се, че е рисково! нали отдавна твърдя, че хипса принципно е рискова екстра, и на нея не би трябвало да се разчита, като основна опора. Ако засече, засече, ама ако не....

Ау ,ами защо съществува сонара при Нортон?

А, ако няма дефиниция? Какво правим ? Пускаме звера да ни вършее.... Всеки слой от защитата е от значение и от полза.

Публикувано изображение А с активиране на тази опция даже нямаше да има пита ...

С това обяснение, получава забрана.

Не искам да споря, но това съобщение е...информативно! То не дава оценка на риска, и по никакъв начин не помага за вземане на решение! напротив, виж какво пиша само: "Трябва да се уверите, че XXXXX.ехе е безопасна програма, преди да разрешите тази заявка!" . Е как да се уверим, бе....да хвърляме боб, ли??? :ohmy:

Т.е. сама програма /черно на бяло/ си казва косвено: "Аз не знам дали програмата ХХХХХ.ехе е вредна! решавате вие!" :rolleyes:

А ти ми говориш за вземане на решение! Единствено ThreatFire (и май и Emsisoft) дава оценка на риска в степени, като скала, което и на последния потребител ще му даде вярното решение!

...

Ще ти осъзнаеш нещата....ама с времето! :)

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Всичко се стартира във виртуална среда и не може да навреди на компютъра.

Не искам да споря, но това съобщение е...информативно! То не дава оценка на риска, и по никакъв начин не помага за вземане на решение! напротив, виж какво пиша само: "Трябва да се уверите, че XXXXX.ехе е безопасна програма, преди да разрешите тази заявка!" . Е как да се уверим, бе....да хвърляме боб, ли??? :ohmy:

Т.е. сама програма /черно на бяло/ си казва косвено: "Аз не знам дали програмата ХХХХХ.ехе е вредна! решавате вие!" :rolleyes:

А ти ми говориш за вземане на решение! Единствено ThreatFire (и май и Emsisoft) дава оценка на риска в степени, като скала, което и на последния потребител ще му даде вярното решение!

...

Ще ти осъзнаеш нещата....ама с времето! :)

Неразпозната програма в червено...

Какво очакваш Комодо да ти каже да натиснеш блок ли? Такива прозорци се появяват при изключен сандък.

Неразпозната програма в червено...

Какво очакваш Комодо да ти каже да натиснеш блок ли? Такива прозорци се появяват при изключен сандък.

няма смисъл е да спорим...излишно е! Какво исках го казах по-горе.

Наистина съобщение в червено... значи предупреждение.... Още няма програма, която да бие шамари и да възпитава потребителите, но ХИПС-а на Комодо си е на ниво ! ;)

Не. Очаква да има графика и плъзгач по възможност :D ако може и да говори и да обяснява ще е супер яко.

дава оценка на риска в степени, като скала,

Ей го :ph34r: скала - сиреч граФика

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

няма смисъл е да спорим...излишно е! Какво исках го казах по-горе.

Ами и аз казах, каквото имах да казвам.Щом не искаш да спорим значи само твоето мнение е меродавно.Не ми се коментира .

Едно и също да се повтаря е безсмислено.

Ето пример за съобщение, което ясно, точно и аргументирано ти дава вярното решение:

• Имаш многостепенна цветна скала с оценка на риска
  • Имаш описание на действието, дадено на простичък и разбираем, за всеки, език
  • Имаш описане на вида заплахи, които извършват аналогично действие
Тези три неща направо ти казват, какво трябва да направиш! А какво ми казва Комодо: че файла АЛАБАЛА.ехе искал да извърши промяна на регистър xyz......и нищо повече! Червения цвят се появява и при легитимни програми, а и самата програма ти казва, че сам трябва да провериш файла, преди да го разрешиш...което е голяма простотия!

такова чудо отдавна не бях виждал- никой от грандовете да не засече!

Кремъклийката обаче гръмна! :clown:

Публикувано изображение

Ето пример за съобщение, което ясно, точно и аргументирано ти дава вярното решение:

• Имаш многостепенна цветна скала с оценка на риска
  • Имаш описание на действието, дадено на простичък и разбираем, за всеки, език
  • Имаш описане на вида заплахи, които извършват аналогично действие
Тези три неща направо ти казват, какво трябва да направиш! А какво ми казва Комодо: че файла АЛАБАЛА.ехе искал да извърши промяна на регистър xyz......и нищо повече! Червения цвят се появява и при легитимни програми, а и самата програма ти казва, че сам трябва да провериш файла, преди да го разрешиш...което е голяма простотия!

Не знам Комодо ама Касапа докато не го бутна файла в доверени го изстисква като лимон.Имам впредвид в интерактивен режим.

Иначе че ти разбирам мисълта. Трябва програмата да ти каже,че този файл е опасен и да ти предложи като единствено действие да я термираш! И после да ти благодари .... ако може.

пп. А...и непременно да има индикатор и ако може поне графика. Нортона това ли ти дава? Графики? Я кажи какво блокира Сонара?

Репутация...ми може да няма репутация и за съвсем читав файл. И кво сега който не го знаем да го трепем ли? Ми аз не познавам 99% от хората и всички за мене ще са мошеници ли? Гледаш преценяваш и проверяваш.

В случая се презастраховаш,блокираш и проверяваш, като им пращаш файла. Другото е дрън , дрън!

Ей голяма опък терца си!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не знам Комодо ама Касапа докато не го бутна файла в доверени го изтисква като лимон.

Разбирам ти мисълта. Трябва програмата да ти каже,че този файл е опасен и да ти предложи като единствено действие да я термираш!

Извинявай, но Комодо сам си го казва, че потребителя трябва сам да провери файла, преди да го разреши..т.е. самата програма НЕ знае дали файла е вреден, и оставя всичко в ръцете на потребителя, което е крайно опасно! но това да бъде написано черно-набяло, че потребителя сам трябва да провери файла, е голяма глупост! Ами за какво е програмата тогава?

А с активиране на тази опция даже нямаше да има пита ... Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

Комодо без дефиниция, при старт... резна останките.

А с активиране на тази опция даже нямаше да има пита ...

Нямаше да пита, защото опцията е главно за sandbox-a доколкото ми е известно. :)

Извинявай, но Комодо сам си го казва, че потребителя трябва сам да провери файла, преди да го разреши..т.е. самата програма НЕ знае дали файла е вреден, и оставя всичко в ръцете на потребителя, което е крайно опасно! но това да бъде написано черно-набяло, че потребителя сам трябва да провери файла, е голяма глупост! Ами за какво е програмата тогава?

Пропускаш момента, в който с всяка версия програмата се ъпгрейдва и става все по-удобна, кажи ми коя друга има Пълна виртуализация ? И колко удобно и ненатрапчиво е това !? За жалост от Symantec Не се вслушват в желанията на потребителите, макар те да си плащаш като попчета за продукта им. Обаче отвори форума на Комоди и чети ;)

Защо Комодо при ръчно не ги засича, а чак след стартиране?Не е ли прекалено рисково така?Впрочем, само при него се наблюдава такова поведение.

Може би, защото чак тогава се изпращат за анализ в облака...

Точно това и ти говоря! Ама не четеш или прескачаш! Ай чети сега!

В случая се презастраховаш,блокираш и проверяваш, като им пращаш файла. Другото е дрън , дрън!

Второ прозорците на всяка програма са:

- При червени прозорци действието е задължително. Ти на червено минаваш ли? ???? Нали си уж шофьор бе?

- При жълто е предупредителен прозореца и трябва да си пределно внимателен да не згзис някой пешеходец.

- При зелен значи всичко е ОК и минаваш внимателно!

Хиспа трудно може да не засече...там всичко е до списъци с правила...А особено с правилото ?:* супер трудно ще изтърве нещо. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.