Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да си "подобря" компютъра!

Featured Replies

За мен тази подмяна няма да има смисъл , дъното ще го сменяш ? Защо , Рама ще я сменяш защо ? Видео картата ще я продаваш , но или някой ще ти я купи на разумна цена ? Тази конфигурация си е в крак с модата ! Винаги може повече ,но за мен това ще са напразно хвърлени +/- 1000 лв. По-добре ги трупай и след някоя друга година , когато ще излязат сумати нови компоненти и страшно по-силните ,тогава ти ще разполагаш с хубав бюджет за една стабилна конфигурация :) Сега само ще те посъветвам единствено да си смениш монитора !

Диск 5.9

най-бавният компонент е HDD-то. Не само при теб! Дори SATA 3 дисковете не могат да изпълнят шината. Ако искаш наистина скорост и наистина да се "кефиш на як комп" то защо не сложиш едно SSD INTEL 120GB SSD 520 SERIES.

И искаш клокърски процесор... Не знам. Процесора и видеото ти е достатъчно за момента. Събирай пари за всичко накуп и тогава сменяй нацяло. За мен този ъпгрейд е безсмислен и ненужен на този етап. И колегата ти обърна внимание какво трябва да гледаш на RAM-та, че по цвят само не се избира...

• Автор

SSD-то ще увеличи ли fps-то сравнено с обикновен диск. То 2-3 fps да мръдне пак ще е добре. :) и 4-5 от клок на картата и направо ще е супер :)

SSD-то ще увеличи ли fps-то сравнено с обикновен диск. То 2-3 fps да мръдне пак ще е добре. :) и 4-5 от клок на картата и направо ще е супер :)

SSD-то няма да увеличи fps-то.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

А. Не толкова, колкото ти се иска. По-скоро ще зарежда по-бързо игрите и м/у нивата примерно.

• Автор

Ами основното за което се целя за подобрение ми е за игри. То за друго няма смисъл да давам 2++ пари за нещо което няма да разбера дали е по-бързо или не

Ако искаш да играеш с висок фреймрейт смени видеокартата с HD7850 2GB. Ако ти е мерак да овърклокваш по-натам ще смениш и дъното, и процесора, ще вземеш едно хубаво охлаждане и ще тестваш тая A-DATA 1333 на колко овърклок държи. ;) Моите Apacer 1333 дънят без проблем на [email protected] A-DATA-та със сигурност ще направят поне 1600, а ако не си доволен ще смениш и тях с нещо на 1600 или 1866. Не че за LGA1155 е оправдано да се дават пари за памети, понеже разликата в производителността между 1333 и 1866 е много по-малка от разликата в цената, ама кеф цена нема. :P

• Автор

Aз в момента съм с този охладител. http://nikem-bg.net/computer-components/CM-HYPER-212-EVO/description.html и за процесор който не се овърклоква температурите са супер. Ядрата стигат до 50-52 градуса а като цяло процесора най-много стигна 42 градуса Правих теста с AIDA 64 за около 35-40 мин и то лятото в големите жеги.

За клок ще го видя като му дойде времето дали ще се справя.И то аз ще клоквам ,чак когато процесора стане слаб за ползване с приложенията на съответното си време(може и след 4-5 години чак да е :) ).

Четох малко инфо за дъното,че видеокартата ако работи с ivy bridge процесор слота на видеото работил на 3.0х16, а със sandy bridge на 2.0 х 16. Моля да ми обясните с прости думи, че май нещо не съм разбрал като хората и си нямам на идея и дали съм разбрал правилно написаното ..... !?

Групо казано да. PCI-E контролера е в процесора, като SB са с 2.0 контролер, а IB с 3.0, но на практика разлика между 2.0 и 3.0 няма. Чак ако ползваш SLI/Crossfire с висок клас видеокарти може да има леееко предимство 3.0, но видеокарти все още не са достигнали това ниво, че 2.0 да бави която и да е съвременна видеокарта. Обаче когато решиш да смениш дъното и процесора така или иначе е по-изгодно да вземеш Z77 дъно и Ivy процесор, та няма какво да му мислиш. Изобщо, версията на PCI-e е последното нещо с което трябва да се съобразяваш.

ASROCK Z68 PRO3 GEN3 /Z68/1155 - 1 бр. - 188.56 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 428.72 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 1 бр. - 113.21 лв.

PSU CM GX LITE 600W - 1 бр. - 100.36 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G OC - 1 бр. - 488.72 лв.

23 LG IPS237L-BN LED IPS - 1 бр. - 352.07 лв.

Обща стойност - 1 671.64 лв. с ДДС

Редактирано от Jason222 (преглед на промените)

ASROCK Z68 PRO3 GEN3 /Z68/1155 - 1 бр. - 188.56 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 428.72 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 1 бр. - 113.21 лв.

PSU CM GX LITE 600W - 1 бр. - 100.36 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G OC - 1 бр. - 488.72 лв.

23 LG IPS237L-BN LED IPS - 1 бр. - 352.07 лв.

Обща стойност - 1 671.64 лв. с ДДС

Ти прочете ли темата ве човече :mad: пък и конфигурация за 1600лв му прави :ohmy: На теб май наистина ти е мания да надхвърляш яко бюджета :ph34r: Човека иска да си подобри компютъра а не нова конфигурация :D

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Ти прочете ли темата ве човече :mad: пък и конфигурация за 1600лв му прави :ohmy: На теб май наистина ти е мания да надхвърляш яко бюджета :ph34r: Човека иска да си подобри компютъра а не нова конфигурация :D

Нищо, да има нещо във всяка тема, пък кво ще да е то!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте искам да си обновя компютъра дъното ми подържа доста двуядрени процесори и искам да си сложа такъв но незнам дали биоса ще го подържа или ще иска флашване моля помогнете за да знам да купувам ли нов процесор или не модела на биос а е следния BIOS Тип: Награда BIOS Дата: Февруари 5-ти 2009 г. BIOS ID: 02/05/2009-G31-ICH7-6A99OG0GC-00-None BIOS OEM: G31M-ES2C F6 - F6 Чипсет: Intel 29C0 REV 16 SuperIO: Неизвестен Производител: Gigabyte Technology Ко ООД Дънна платка: G31M-ES2C

GA-G31M-ES2C CPU Support List Всички процесори от тоя списък срещу които в последната графа не пише N/A се поддържат от дъното. Сега с какъв процесор си и колко пари смяташ да дадеш на двуядрен?

В това, което си дал като информация, версията на биос-а не я пише. Инсталирай AIDA64 и си намери в нея точната версия на биос-а. Ако е FC, можеш да сложиш кажи речи всеки двуядрен/четириядрен процесор. Друг е въпроса има ли смисъл..

F6 му е текущата версия на BIOS-a, защото явно е с rev 1.x на дъното. За неговото дъно актуалната версия е F8, a не FC и ако флашне с грешната версия може да получи неработещо дъно после.

В момента сам с селерон на 1.8 херца едноядрен ! Защо да няма смисал гледм че доста процесори подържа от които има доста добри въпроса е че незнам кой ще пасне според биоса а незнам как да ги флашна и с кой софтъер да го флашна че да мога да ползвам пълния списак от процесори !

С Gigabyte @BIOS се флашва под Windows, но за целта трябва 100% стабилна машина, защото ако забие по време на флашването повече няма да тръгне. Инструкциите са на линка, който съм дал - четеш внимателно и ще стане. Имайт предвид, че след флашване обикновено настройките в BIOS-a се нулират, и ако си задал някакви специфични настройки ще трябва пак ги зададеш. По въпроса за смяна на процесора - единствения вариант е втора ръка, понеже са все стари модели и вече не се произвеждат, съответно ги няма и по магазините, а ако някъде е станал някой наличен цената ще е неоправдано висока. Търси нещо за около 50-60лв. че повече наистина е неоправдано.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.