Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Ram

Featured Replies

Здравейте,имам няколко въпроса към вас.Мисля да си увелича рам паметта на компютъра ми че много бавно бачка и не съм доволен сегашния ми рам е 512 мб и искам да купя още една памет 512 мб та трябва ли да са една и съща марка? и трябва ли честота да им бъде съща ? Незнам и колко ми поддържа дънната платка ако някой може да ми каже,дънната ми е: ASRock K8NF6G-VSTA.

...

K8NF6G-VSTA поддържа DDR1 памет.

Supports DDR400 / 333 / 266 non-ECC, un-buffered memory

, като имаш 2 слота и се поддържа максимум 2 GB памет.

Дъното като цяло е старо! Доста старо даже. Още 512 MB памет би се отразила добре, обаче трябва да знаем каква имаш в момента (марка и модел) и дали е 2 плочки по 256 или е една 512 МБ.

Имаш една 512-ка на A-DATA. Можеш да сложиш още една 512-ка или 1ГБ ако имаш 45-50 лева.Може и да е друга марка. Пак би трябвало да работи. Моите са такива и са различни.Едната май е на Kingston, другата май е на A-DATA.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ето или търсиш най добре втора ръка по 15 лв .

Ако щайгата се ползва за нет и филми - повече от 1 не ти и трябва а и нова не си заслужава - събирай пари - Коледа идва ;)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Най-добре е да си купя kingston защото като гледам тия рамове data са бая старички и ги няма на всякъде,но дали ще пасват с сегашния ми рам? Защото преди 1 година бях си купил 512мб рам май беше различна марка и след 6-7 месеца нещо стана с компютъра ми и го закарах на един човек дето разбира и ми каза че единия рам не бачка.Сега тоя рам е в мене ако го сложа за да го пробвам дали нещо ще стане на компютъра ми ?

.........Защото преди 1 година бях си купил 512мб рам май беше различна марка и след 6-7 месеца нещо стана с компютъра ми и го закарах на един човек дето разбира и ми каза че единия рам не бачка.Сега тоя рам е в мене ако го сложа за да го пробвам дали нещо ще стане на компютъра ми ?

Ако преди година си я купил и след 6 месеца е спраля да работи защо не си поискал да ти я сменят тези от които си я купил. Паметите са с гаранция поне 3 години. Ако старата е умряла просто купуваш друга има на пазара същата като твоята и е около 22лв. Няма смисъл да правиш опити да връщаш не работещата памет ако си сигурен в човека който ти е казал че е умряла, вариантите са или да не се види изобщо или ако се види и блъска грешки да ти съсипе ОС.
  • Автор

Не съм се сетил,както и да е вече ми предстои покупка на нов рам още не съм решил дали 512мб или 1 гб,но това ме притеснява че ако купя друга марка дали ще пасват със сегашния ми рам ?Според вас как ще е по добре? 2x512мб или 1x1гб ? ще има ли някаква рализка,при кой вариант компютъра ми ще бачка по добре или няма да има разлика?

Квото и да сложиш все тая. В редки случаи различните памети не са съвместими една с друга. Естествено тестваш с memtest примерно дали работят стабилно заедно. Ся може да ме плюят за тоя коментар, ама на мен само веднъж ми се е случвало ддр400 памети различни една от друга да не работят заедно.

Не съм се сетил,както и да е вече ми предстои покупка на нов рам

А защо трябва да даваш излишни пари след като си имаш памет, но тя не работи. Парите са си твой но защо да ги даваш след като може и да не даваш.
  • Автор

Когато купих рама преди 1 година нямах си представа за тия рамове,тогава беше се развалил компютъра ми и го дадох на един човек да го преинсталира и от него бях купил рама но както казах рам-а ми умря за 6-7 месеца и тогава не бях се сетил за тая гаранция дори и не мисля че има някаква гаранция де, и човека може да ми каже че е умрял стария ми рам а не тоя дето съм го купил от него може ей така да ме излъже за това ще си купя нов рам.

Когато купих рама преди 1 година нямах си представа за тия рамове,тогава беше се развалил компютъра ми и го дадох на един човек да го преинсталира и от него бях купил рама но както казах рам-а ми умря за 6-7 месеца и тогава не бях се сетил за тая гаранция дори и не мисля че има някаква гаранция де, и човека може да ми каже че е умрял стария ми рам а не тоя дето съм го купил от него може ей така да ме излъже за това ще си купя нов рам.

Недей да третираш всички като лъжци :)

Нищо не пречи да го подсетиш, може и да е забравил че ти е продавал рам ако минават доста хора през него.

А ако вземе да не те излъже :)

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Може ли да ми препоръчите сайтове за рам от които мога да си поръча,не искам да ме набутат и да си купя там 2ра ръка и умрял рам ?

.... но както казах рам-а ми умря за 6-7 месеца.....

Как разбра ,че е "умряла" паметта?

Ако са с различни тайминги и се ресетнал БИОС-а , може да не се разпознава, пробва ли 2-те плочки по-отделно дали работят и на 2-та слота?

ПП:Ако е проблем със слот на дъното ще ти трябва 1 плочка 1GB.

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Когато го закарах на един човек компютъра той ми каза че единия рам памет не бачка и е умрял,но и аз се чудя дали със сигурност е умрял,мислех да го пробвам но не разбирам много от компютъри.

Щом не разбираш , вземай щайгата и отивай в магазин или приятел и направете проба първо с работещата рам на 2та слота и след това с другата по същия начин щото ако не ти работи единия слот ще трябва да купиш нова 1ГБ .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.