Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да заключа RJ-45?

Featured Replies

Не знам дали темата е за тук,но да питам има ли начин да се заключва физически RJ-45 на кабела ? Да не може да се включва в лан картата на компютър?

Па тури му катинар. Ако кажеш ква ти е идеята съм сигурен, че ще изскочим с по-добри решения от твоето.

• Автор

до колкото на намерих,става дума за такова нещо

само че тук просто предотвратява изкарване,което също ми върши работа,но знаете ли дали в пловдив продават такива неща и дали изобщо в българия?

Не знам дали темата е за тук,но да питам има ли начин да се заключва физически RJ-45 на кабела ? Да не може да се включва в лан картата на компютър?

Има, да! Извади самата лан карта от компютъра. Ако е на дънната платка, срежи мъжката букса от кабела и си готов. Невероятни хора с безмисленни идеи!

Ако искаш можеш от биос да я изключиш - ако не я ползваш . ПП. Абе що за идея е това ? Ще следя темата за да видя автора ще сподели ли за какво му е това упражнение :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Все още не си споделил какъв ти е замисъла и с ква цел е.

• Автор

той замисъла става ясен още от първия пост.не искам да може кабела да се включва в други устройства (лаптопи суичове и т.н.)

Смаян съм с тоя замисъл. Не знам дали се продават такива устройсства на нашия пазар, ама е по-лесно да си вземеш един рутер и да си го обезопасиш. Имам предвид да му смениш админската парола и да филтрира по мак, така, че само твоята машина да може да се свързва.

Можеш на кабела да размениш жилата така че като се включи направо в друго устройство да не работи а за теб си правиш преходник с това изправяш кабела през него както си е и си готов - само ти ще имаш преходника с нужната комбинация :)

• Автор

e той кабелът който идва отвън от мрежата на доставчика може да се изкара от рутера и пак да се включи директно в друго устройство

Не те разбирам , кабела на доставчика идва от суич и друг да се включи на него няма да има интернет щото доставчика го познава по мак и тн. Май страдаш от манията че те преследват - да вземем подземно да го прекараме до вас :)

e той кабелът който идва отвън от мрежата на доставчика може да се изкара от рутера и пак да се включи директно в друго устройство

За целта, за да има нет на другото устройство, доставчика ти трябва да ползва DHCP протокол. А и както каза Йонов/Джонов (?), доставчиците филтрират по мак адрес, който е уникален за всяка една мрежова карта.

Затваряте маршрутизатора в метална кутия с ключалка, като правите дупки за кабела/кабелите, антената и захранването
  • Автор

Можеш на кабела да размениш жилата така че като се включи направо в друго устройство да не работи а за теб си правиш преходник с това изправяш кабела през него както си е и си готов - само ти ще имаш преходника с нужната комбинация :)

такова нещо?

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1901

не мога да разбера добре как работи и за какъв преходник говориш

до колкото схващам с това

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1901

просто така да се каже изкривяваш кабела,ами ако някой друг има подобно,не може ли да го изправи и пак да си го включи

Заключете го в кутия с дупла, от която не може да се извади буксата без да се скъса ;)

такова нещо?

http://jarcomputers...._bg/?m=7&i=1901

не мога да разбера добре как работи и за какъв преходник говориш

до колкото схващам с това

http://jarcomputers...._bg/?m=7&i=1901

просто така да се каже изкривяваш кабела,ами ако някой друг има подобно,не може ли да го изправи и пак да си го включи

Да , точно така - е сега друг трябва да налучква комбинацията - а , стига де - абе един вид аналогова парола :)

Пич защо ти е тая простотия да я правиш ? Ти си единствения на тая планета с подобно питане сигурно !!!! . Едни клещи и една букса и твойте ключалки отиват по дяволите . Както казаха вече доставчика филтрира по мак адрес а ако си с PPPOE и с потребителско име и парола която ти може да смениш с каквато ти скимне. Айде и аз в твоя ред на мисли да попитам дали мога да си заключа буксата на кабелната телевизия. Така и не ни стана ясно за чий ти е да правиш всичкото това. Вземи да се аргументираш смислено а не да пишеш хипотези кой какво можел да направи. Като цяло идеята ти е малоумна.

• Автор

Пич защо ти е тая простотия да я правиш ? Ти си единствения на тая планета с подобно питане сигурно !!!! . Едни клещи и една букса и твойте ключалки отиват по дяволите . Както казаха вече доставчика филтрира по мак адрес а ако си с PPPOE и с потребителско име и парола която ти може да смениш с каквато ти скимне. Айде и аз в твоя ред на мисли да попитам дали мога да си заключа буксата на кабелната телевизия. Така и не ни стана ясно за чий ти е да правиш всичкото това. Вземи да се аргументираш смислено а не да пишеш хипотези кой какво можел да направи. Като цяло идеята ти е малоумна.

какво като само аз от целия свят питам за такова нещо???

а относно аргументите,аз си знам причината заради която питам,защо ти е толкова нужно ти да знаеш,макар чи ако се замислиш би се сетил-

ако някой си свърже моя кабел към своя компютър,няма ли да получи информация относно какво е моето ип и т.н.

какво като само аз от целия свят питам за такова нещо???

а относно аргументите,аз си знам причината заради която питам,защо ти е толкова нужно ти да знаеш,макар чи ако се замислиш би се сетил-

ако някой си свърже моя кабел към своя компютър,няма ли да получи информация относно какво е моето ип и т.н.

Не, нещата не са нито толкова прости, нито толкова праволинейни. И ви казах - заключена кутия

Ами от доставчика как можете да се опазите ? ако съм там всичко ще разбера :) и не само за теб . Вземи си пази кредитните карти - остави нета на доставчика :)

• Автор

Не, нещата не са нито толкова прости, нито толкова праволинейни. И ви казах - заключена кутия

не знаех че доставчикът първо трябва да засече МАC адреса за да може тогава да зададе ип и т.н.

тогава да питам щом доставчикът засича МАC адреса то той тогава не попада ли някак си в интернет пространството и в други публични мрежи тогава?

Капнемо премести темата в празни приказки на тема сигурност ако искаш защото май това не е правилния раздел за нея.

Виж подписа на LZ4JW и Bily-79 - ами сега :mad: и те ти знаят IP дори и браузъра - ами ако се регнат с твоето IP и хакнат страницата на президента ? че дори и по лошо да взривят аерогара :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.