Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов програмист (самоук)

Featured Replies

Пак ще го напиша.Не се става програмист с просто желание.Това трябва да те влече,да ти е интересно и с кеф да си човъркаш кода.Затова има такъв глад за програмисти.Просто такъв тип хора са рядкост.Замисли се добре над това.И като за финал 1 реална история.В моето у-ще имаме преподаватели инженери(по схемотехники,електроника,електротехника etc.).Също така имаме и лелки(чистачки).И е факт,че една от лелките също е с инженерска титла.

• Отговори 89
  • Прегледи 18,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Разликата е, че аз имам желанието, а парите също мотивират. Единствената ми слабост бе, че бях под нулата със математиката. Да си го кажем направо - освен събиране/изваждане/умножение/деление нищо друго. Смейте се, но това е истината. Избрах да уча за преводач, защото няма нищо освен 2 езика (френски и англ.). Влече ме, но като хоби (не си правя илюзиите, че ще се изхранвам с това). Хоби от типа - "знам колкото и ти, конкурентен съм ти". Какво лошо има в това, че попитах с какво да започна? capnemo - оставям всичко и ще потърся литературата която препоръча. Edit: Странно - редактирах си коментара, но не запази промените... capnemo книгите са по $54 :-/ Ако някой има уменията да бъде на световно ниво конкурентен да го вържа с работа? Аз ще превеждам Вие ще си кодирате.... 3500 евро за Вас 500 за мен...

Редактирано от Ragnarous (преглед на промените)

С тази книга се започва !

Повечето хора които се занимават с програмиране в самото начало не са имали нужда от стимул , а просто любопитство и интерес който няма нужда от стимул като пари !

Да ! И оставам с убеждението , че си прост потребител(user) който никога няма да стане програмист(developer) и само ни губиш времето с тъпи въпроси !

Никой не се ражда програмист.
  • Автор

С тази книга се започва !

Повечето хора които се занимават с програмиране в самото начало не са имали нужда от стимул , а просто любопитство и интерес който няма нужда от стимул като пари !

Е сайта който посочих не е ли същото, но в разширен и осъвременен вид?

Не ! Това само доказва , че програмирането не е за теб !

Не. Въпреки, че посочения от теб сайт има полезни неща, той е доста далеч от структури от данни и алгоритми. Единственото нещо за алгоритми е в 16-та глава и то не на нужното ниво!

Мисля, че capnemo ти посочи книга на Кнут. Неговия образ(на Кнут) трябва да го канонизираш за твой просветител. Това е бащата на анализа на алгоритми! Не е толкова програмист, а по-скоро теоретик/информатик, но това да не те притеснява. В сферата си, той е считан за най-великия и би било срамота да не се прочете нещо негово!

• Автор

Скъпи са книжките и на Капитана и на iliev72. Ще намеря обаче начин да чета такава тематика. iliev72 ще спреш ли да се заяждаш? Ако не искаш да помогнеш и/или нямаш какво да кажеш не влизай в темата! Тук не пишат хора които искат да трупат коментари в брояча или да си губят времето!

Книги и информация по темата има доста - друг въпрос е кои стават и кои не. Не може да се вярва на всичко писано в нета (проверено на личен опит). Също така има стари книги, които са доста по-добре от новите (или просто новите включват вече изпитаните и доказани неща от старите) Относно това кои за какво става е трудно да се определи от първи път - трябва да се пробва :) А за тази цел е необходимо много време и желание...

Скъпи са книжките и на Капитана и на iliev72. Ще намеря обаче начин да чета такава тематика.

iliev72 ще спреш ли да се заяждаш? Ако не искаш да помогнеш и/или нямаш какво да кажеш не влизай в темата! Тук не пишат хора които искат да трупат коментари в брояча или да си губят времето!

Нали искаш да изкарваш пари ! Първо трябва да вложиш много време , желание и пари и пак не е сигурно , че ще станеш програмист ! Програмирането е изкуство - не от всяко дърво става свирка !
  • Автор

iliev72 спирам да чета глупостите Ви. То не беше омраза, то не бяха заяждания... Да сте прочели темата, няма да си губя времето с Вас!

• 3 седмици по-късно...

Първата си програма съм написал в 8 клас !

И аз сега започвам със C++. Знам по-обикновените неща как се правят и съм писал някои прости програмки като калкулатор, намиране на корен квадратен и такива неща..... Та въпроса ми е ти като си започнал да пишеш от 8-ми клас, с какви програми си започнал. Такива по-обикновени ли ???

9-ти клас съм между другото.

• 1 година по-късно...

Изчетох цялата тема и ми е наистина много интересно успяхте ли да напреднете с програмирането? Виждам, че темата е от 2012 и сега ми е чудно дали все още се занимавате това, или пък не? И ако не- какво Ви отказа ?

Поздрави!

• 2 седмици по-късно...

Щом имаш много свободно време можеш да почнеш на C и да се насочиш към ембедед програмирането ако ти е интерсно. После ако решиш мини на С# или Java.

Погледни този линк.

http://www.progstarter.com/index.php?lang=bg

• 1 месец по-късно...

Аз посещавах курс за начинаещи програмисти и там препоръчаха да започнем с изучаването на езика C# който много се долижавал до С/С++....но някак може би по-опростен или не знам точно как се изразиха.Ако все още държиш да изучаваш  С++ и не си намерил подходящи материали хвърли едно око на http://www.videotutorials-bg.com/lessons.php?action=viewsub&id=49 . На мен много ми е помогнал този сайт. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.