Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри

Featured Replies

Здравей! Цялата конфигурация, която ми препоръча, е у нас. Обаче не тръгва картина. Всичко е сглобено, но харда ми май не става за това дъно? Какво мислиш? дали е от харда? Като включа компа и не писка първите 2-3 секунди, а май трябва. Какво да правя?

Това, дали ще пищи, не е показател за изправността на конфигурацията. Моят никога не е пищял, защото чисто и просто няма speaker. Не би трябвало и да е от харда, защото най-малкото трябва да имаш възможност да заредиш BIOS. Обясняваш така, че всички гадаят. какво точно става? Най-напред кажи, монитора включен ли е в контакта и след това от копчето с бял ореол около него? Ако няма връзка с видеокартата, би трябвало да излезе съобщение на самия тмонитор. Това появява ли се? След това като включиш компютъра, почва ли да зарежда ? какво имаш предвид под това, че няма картина - не ти се включва Windows или не ти излиза и буквичка? Отговори първо на тия въпроси, пък после някой може и да ти подскаже за проблема.

• Отговори 67
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пробвай да вземеш от приятел да пробваш друга памет.Може да е дефектна.Ако компютъра е дошъл сглобен може да се обадиш първо да ги питаш дали са го тествали.

Редактирано от HectorDomingez (преглед на промените)

И като им се обади и те ще кажат не сме ви тествали конфигурацията !!!!!!! Някой изобщо стигал ли е до склада на тая фирма "Никем" и да се е срещал с някой от екипа изобщо. Тия нямат и офис като хората . Преди време пак някой беше изревал от тяхна сглобена конфигурация. Какви са ви мотивите да ги препоръчвате : Евтини,качество на работа ,коректност или какво ? Пич ти като даде толкова пари за компютър защо не отиде поне да видиш какво ще купиш и да го тестваш там на място ? Сега пак ще ги дадеш по куриери същите тия пари дето си ги спестил защото те едва ли ще се навият да поемат транспорта. Хората си купуват салам и го оглеждат по 10 мин. вие за една конфигурация дето струва майка си и баща си се циганите за 50 лева. След тая тема аз от тия няма си купя и болче за кутията ако ще да раздават компютрите по 2 за лев. Като гледам какви предложения има да тичаш из квартала да събираш платки, хардове и всякакъв друг чарколяк ми е ясно колко ще ти помогнат интернет асемблаторите. Не пиши по форуми а ми се дигни и отиди на място да ги видиш тези какви са и кои са и да ти пуснат машината пред тебе да видиш ,че работи. Скъпа техника не се купува по онлайн магазини а на място. Това всичкото ти го пиша от собствен опит а не да се заяждам с някого.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

И като им се обади и те ще кажат не сме ви тествали конфигурацията !!!!!!! Някой изобщо стигал ли е до склада на тая фирма "Никем" и да се е срещал с някой от екипа изобщо. Тия нямат и офис като хората . Преди време пак някой беше изревал от тяхна сглобена конфигурация. Какви са ви мотивите да ги препоръчвате : Евтини,качество на работа ,коректност или какво ? Пич ти като даде толкова пари за компютър защо не отиде поне да видиш какво ще купиш и да го тестваш там на място ? Сега пак ще ги дадеш по куриери същите тия пари дето си ги спестил защото те едва ли ще се навият да поемат транспорта. Хората си купуват салам и го оглеждат по 10 мин. вие за една конфигурация дето струва майка си и баща си се циганите за 50 лева. След тая тема аз от тия няма си купя и болче за кутията ако ще да раздават компютрите по 2 за лев. Като гледам какви предложения има да тичаш из квартала да събираш платки, хардове и всякакъв друг чарколяк ми е ясно колко ще ти помогнат интернет асемблаторите. Не пиши по форуми а ми се дигни и отиди на място да ги видиш тези какви са и кои са и да ти пуснат машината пред тебе да видиш ,че работи. Скъпа техника не се купува по онлайн магазини а на място. Това всичкото ти го пиша от собствен опит а не да се заяждам с някого.

Аз пък от личен опит знам, че хората са напълно коректни. Имах проблем с температурата на видео картата ми (HD7970 - скъпа техника). Понеже ми се наложи да остана в "Пирогов" за няколко дни, дадох картата на братовчед ми, който я занесе в кв.Световрачане в Централния офис (като предварително бях обяснил всичко подробно за проблема на един лист) и хората ми се обадиха след около 5-7дни, че е готова. Казах да я пратят с Еконт понеже вече си бях вкъщи. Пратиха ми я с Еконт (с нова 24 месечна гаранция) като доставката, те я бяха поели, а аз трябваше да си платя 4.20лв за застраховка. Аз от тази фирма не мога да се оплача. Това е от мен. Продават по-евтино, защото виждат, че цяла България пазарува от тях и бизнесът им върви.

Колега, точно пък скъпа техника няма проблеми да се купува онлайн. Я ми кажи щом смяташ така, как да си купя кола за 26000 лева, след като доставката по договор е до 100 дни? Да я поръчам, да я тествам няколко дена и тогава нещо ако не ми хареса, да искам нова? Е, няма как да стане това. И не си мисли, че като поръчваш автомобил той не се поръчва онлайн. Напротив. Точно заради компютърните им неразбории на завода в Кьолн, се оказа, че не мога да поръчам и задължителната аларма за тук, та се наложи да я побългаряват. Или пък да вземем друг пример. Отивам в Тенополис да поръчвам лаптоп, щото видите ли, на някой не му харесвало да спестя 50 лева онлайн. Искам да го пробвам, ама какво да му пробвам, като няма ОС? Хем, че хванах за ушите един познат, работещ в ТП, пак не искаха да ми ТЕСТВАТ лаптопа, преди да го платя и ми казаха, че ако го отворят и пробват, трябва непременно да го купя. Е, отвориха го, натиснах копчето и какво разбрах от цялата работа? . Да вземем друг пример. Аз не съм от София и нямам възможност да се разкарвам из офисите им. Отивам в една наша фирма тук, питам ги за това и онова, те накрая ми дават визитка с онлайн магазина им да си избирам. Ъ... В крайна сметка поръчвам нещо, което съм си харесал и отивам при тях. Преди вземаха дори и някакви пари за доставката. За последно като ходех, ми продадоха една клавиатура на същата цена, каквато е в интернет. Е, спестих си транспортните разходи, но каква е разликата с това, аз да я поръчам вместо те? Ами аз изгорих сумати бензин да се разкарвам да търся клавиатура, щото живея в покрайнините на града. И като взех тая клавиатура, тествах ли я? Да, тествах я в къщи, след като я разпечатах. Или да вземем друг пример. Намирам монитор 30 лева по-евтин с доставката от такъв в ТП. Казах вече за ТП, как не ти разрешават да отваряш продукта. Тогава защо да давам 30 лева повече + разходите ми за бензин? ПОлучавам пак един кашон. А и аз така предпочитам - да го получа в кашон, защото се сещам как преди 13 години купувах една уредба, исках да я пробвам и как продавача я изтърва на земята, докато се опитваше да я вади от кашона :) Не, че и в къщи не мога да изтърва нещо, но поне аз съм си виновен. Така, че не съм съгласен с част от мнението ти. Съгласен съм с другата част, че компютърна конфигурация не се поръчва сглобена, защото както става ясно от много теми тук, транспортът вреди зле. Но пак ще ти дам един пример( че съм пълен с примери, вероятно заради годинките), как като поръчах първата си конфигурация от една фирма тук, бяха пропуснали да свържат някои кабели, а други бяха объркали. Наложи се пак да давам пари за такси ( че нямах кола тогава), да им нося компютъра, за да разбера, че всъщност грешката е в тях. А уж ми я тестваха преди да я взема. То човек като го видят, че не разбира, го мотаят както си искат. Да не говорим, че ми лепнаха една лепенка и поне 2 години не смеех да отворя капака. Когато ъпгрейдвах, ходех при тях, а те с изненада установаваха, че някой мошеник ми пробутал стара РАМ. Като му казах, че неговата фирма ми е пробутала тая памет и думичка не каза повече. Ама иначе си вземат парите за ъпгрейд.

ЗАТОВА НАЙ-ДОБРЕ Е ЧОВЕК САМ ДА СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ И ДА СИ СГЛОБИ КОМПОНЕНТИТЕ! Ако няма такова желание, нека намери някой приятел или познат, който да свърши тая работа. Вече почти всеки има компютър и много хора си имат понятия как да свържат 20 кабела.

Като чета, оставам с убеждението, че просто няма операционна система конфигурацията...

Това 100% е написано от някой, който работи във фирма/магазин за компютри, където частите са с по-голяма надценка. :D

Конфигурациите, които се предлагат във форума, са най-вече комбинация от компоненти, които човек може да си закупи от всеки магазин, който ги предлага. А конфигураторът на Nikem е и много удобен за постване във форуми - така че що да не го използваме.

PS: Аз лично реклама никога не съм им правил. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

gothicrock

Работя в : Asus,Lenovo i Dell едновременно :) Също така получавам и тлъсти хонорари от няколко софтуерни фирми за реклама . От 10 години си пазарувам направо от Асбис и Мост и ми е ясно всичко за надценкитте и отстъпките за дилъри. Факт е че на момчето компютъра не работи и ще се наложи или той да се мъчи да го оправя или тези които са го сглобили. Дефектни стоки е имало и ще има винаги но нищо не пречи при възможност да се отиде на място и да се изпробва техниката (ако позволяват) в съответния магазин или интернет доставчик ( в тоя случай) . Ако ти платиш за нещо 800 -1000 лева няма да се правиш на умен и да казваш кой къде работи а ще ти е гадничко малко ми се струва ако то е дефектно или калпаво сглобено. Никой от тоя форум няма да иде да оправи на момчето компютъра така че да се правиш на духовит не е уместно. Явно като дадеш съвет и веднага се намира някой да се прави на остроумен .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Работя в : Asus,Lenovo i Dell едновременно :) Също така получавам и тлъсти хонорари от няколко софтуерни фирми за реклама . От 10 години си пазарувам направо от Асбис и Мост и ми е ясно всичко за надценкитте и отстъпките за дилъри. Факт е че на момчето компютъра не работи и ще се наложи или той да се мъчи да го оправя или тези които са го сглобили. Дефектни стоки е имало и ще има винаги но нищо не пречи при възможност да се отиде на място и да се изпробва техниката (ако позволяват) в съответния магазин или интернет доставчик ( в тоя случай) . Ако ти платиш за нещо 800 -1000 лева няма да се правиш на умен и да казваш кой къде работи а ще ти е гадничко малко ми се струва ако то е дефектно или калпаво сглобено. Никой от тоя форум няма да иде да оправи на момчето компютъра така че да се правиш на духовит не е уместно. Явно като дадеш съвет и веднага се намира някой да се прави на остроумен .

Не се правя на остроумен.

Една от причините да има проблеми може да е от това, че при превоза компютърът е бил поставен в легнало положение с дъното нагоре или пък, че този, който го е доставял, е карал като луд. Може и нещо да не е направено както трябва при сглобяването. Не мога да знам. Пък и машината има гаранция - да се свърже с фирмата и да се разберат.

Обикновено във фирмите една конфигурация се тества системата да зареди без да даде грешка - не вярвам някой да прави други тестове.

В неговия случай е най-добре да се свърже с фирмата и да ги уведоми за проблема.

Като чета, оставам с убеждението, че просто няма операционна система конфигурацията...

Когато няма ОС просто си пише,че няма такава.А човека няма картина.Това са 2 съвсем различни неща.

Човека слага някакъв стар хардиск на този компютър. На него вероятно има инсталиран софтуер, за напълно различен хардуер, при което компютъра не "изгрява". Та, затова му трябва ОС. Но така само си гадем, нека каже dadada2 тръгват ли вентилаторите, хардиска завърта ли...

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

• Автор

Здравейте пак. Сглобих всичко както трябва, но в момента ползвам видеото от дъното. Когато включа кабела от монитора във видеокартата и ми изписва, че не е свързан и няма сигнал. Купих си и букса DVI, пак същия проблем. Какво да правя? Защо вентилатора на видеото работи, а няма сигнал?

Настрой от BIOS да ти избира автоматично видеокартата или да ползваш външната. Иначе няма как да стане, ако изрично си указал, че ползваш вградената видеокарта.

• Автор

Настрой от BIOS да ти избира автоматично видеокартата или да ползваш външната. Иначе няма как да стане, ако изрично си указал, че ползваш вградената видеокарта.

А може ли да ме опътиш как точно? Там в биоса има доста неща и не знам от къде да настроя видеото.
  • Автор

Не става пак. Направих точно както на снимката. Вече си мисля че не е съвместима, възможно ли е?

Не става пак. Направих точно както на снимката. Вече си мисля че не е съвместима, възможно ли е?

НЕ

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.