Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

'Айде на Piledriver

Featured Replies

Ето пресни ревюта на дългоочакваните (по-евтини) AMD процесори:

The Vishera Review: AMD FX-8350, FX-8320, FX-6300 and FX-4300 Tested

Обзор и тестирование процессора AMD FX-8350 (Vishera)

AMD FX-8350 Review: Does Piledriver Fix Bulldozer's Flaws?

AMD Vishera FX-8350 Review

AMD FX-8350 Processor Review: Tuned-Up Bulldozer

Като се начета ще коментираме по-обстойно, ама от бърз поглед на графиките нещо(пак) не ми хареса картинката спрямо Ivy bridge. Остава да видим и цената на която ще се появят. Ако е по-ниска от конкурентните i5-3xxx има шанс и да стане нещо.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Общо взето, това ревю показва доста положителни резултати за новите FX - определено са скъсили дистанцията с Intel, за разлика от новите FM-процесори. Остава да се оптимизира малко и положението с мощността, която консумират, че тези 95-125W определено ще оскъпяват една евентуална конфигурация с FX.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Забавиха се с тия процесори. Ако бяха успели да ги пуснат преди Ivy можеше и да имат доста сериозен успех, ама сега пак са в ролята на изоставащи, освен в няколко специализирани приложения, където броя тредове и честотата са определящи. Да, определено има бууст спрямо Булдозерите, ама за съжаление пак не е това, което чакахме ние потребителите.

Забавиха се с тия процесори. Ако бяха успели да ги пуснат преди Ivy можеше и да имат доста сериозен успех, ама сега пак са в ролята на изоставащи, освен в няколко специализирани приложения, където броя тредове и честотата са определящи. Да, определено има бууст спрямо Булдозерите, ама за съжаление пак не е това, което чакахме ние потребителите.

Много е важно на какви цени ще се предлагат, защото има ценови празнини, които могат доста добре да се запълнят спрямо производителността, която новите AMD процесори може да предложат.

Anandtech пак негативно настроени спрямо AMD. Какво толкова ги хейтват не знам. Явно се води някаква реклама на конкурентите на AMD.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Anandtech пак негативно настроени спрямо AMD. Какво толкова ги хейтват не знам. Явно се води някаква реклама на конкурентите на AMD.

Преди около две-три години AMD бяха без конкуренция в ниския и средния клас. Интел пускаха сокет след сокет и АМД спечелиха от това.

Старите теми от онова време седят, погледни да видиш какво препоръчвахме тогава 90% АМД конфигурации.

Възможността да отключиш дефектни ядра и да се сдобиеш с 3-4 ядрен процесор донесе страшно много продажби.

На дърто дъно от 2007 година без проблеми се слагаше 4 или 6 ядрен Феном.

В един момент обаче пуснаха в продажба няколко различни сокета, спряха производството на процесори за АМ3 и феновете им се отдръпнаха.

Примерно аз си купих скъпо дъно сокет АМ3 с идеята да ъпгрейдвам през следващите години.

Както ъпгреидвах старото си АМ2 дъно, но само след няколко месеца АМД се отказаха от производството на процесори за АМ3.

Така и не пуснаха в продажба много от обявените процесори и аз си останах с успешно отключен Феном B55 Х4 и сега ако искам ъпгреид трябва да сменя и дъното.

това пък как ти хрумна ?!

Как ми хрумна ? Постоянно сравняват процесорите на AMD с тези на Интел, и как Интел водели....

И Интел и АМД си имат преимущества, но да се говори че Булдозера е тотъл фейл някакси не става...

Преди около две-три години AMD бяха без конкуренция в ниския и средния клас. Интел пускаха сокет след сокет и АМД спечелиха от това.

Това просто не е вярно.

Проблемът на AMD е, че ядрото им има лоша архитектура и преди 3-4 години достигаха нивото на Intel с по-високите честоти, на които пускаха процесорите си. Обаче и Intel започнаха да работят със стокови честоти над 3 GHz и AMD го закъсаха здраво, защото трябва да работят със стокови честоти от по 5 GHz, а това няма как да стане - вече при процесорите не е важно да гониш високи честоти, а да си оптимизираш архитектурата.

За щастие поне собствениците на по-съвременните дънни платки с АМ3+ цокъл, хванаха влака на ъпгрейда още навремето. Сега както се изясни и следващата година вече третото поред поколение(Steamroller), ще е с АМ3+ подредба на пиновете и ще се поддържа от дънните платки с такава логика. Така един собственик на примерно Феном 2 х2;3;4 или Атлон 2 х2;3;4, би могъл да надгради ако ще със Замбези, ако ще с Пайлдрайвер, ако ще със Стиймролер през следващата година. Разбира се, говори се че поддръжката на следващото поколение, е напълно гарантирана само дънните платки с АМД 9ХХ чипсет, но вероятно и на евтините дънни платки с други чипсети, при желание от производителите им да осигурят осъвременен БИОС, няма да има проблеми с поддръжката, освен някои ограничения от към пропускателна способност на шини и други стари версии на интерфейсите.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Как ми хрумна ? Постоянно сравняват процесорите на AMD с тези на Интел, и как Интел водели....

И Интел и АМД си имат преимущества, но да се говори че Булдозера е тотъл фейл някакси не става...

ахахаха, а с кой да ги сравняват ?! С АРМ ?! Или с ВИЯ ?!...

Стига глупости ! Както се вижда от тестовете наистина са назад. Особено в сингъл тредед разликата е голяма. А пък в мулти разликата в ползва на АМД не е толкова голяма колкото би трябвало за 8-ядрен процесор.

Погледни мулти-то на Синебенч - 4-ядрен процесор изпреварва 8-ядрен ! Е, това ако не е фейл, не знам кое е !...

И за финал - Анандтех е обективен сайт, това че резултатите на теб не ти харесват си е само твой проблем...

Булдозера беше фейл в почти всички аспекти. Аз твърдя че Phenom II все още са по-добри процесори от Bulldozer. С Piledriver нещата стоят различно, с по-високата производителност. Консумацията обаче все още е умопомрачителна. Същото е с еднонишковите задачи.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Булдозера беше фейл в почти всички аспекти. Аз твърдя че Phenom II все още са по-добри процесори от Bulldozer. С Piledriver нещата стоят различно, с по-високата производителност. Консумацията обаче все още е умопомрачителна. Същото е с еднонишковите задачи.

Подобрението е повече от достатъчно и е над някои по-"мрачни" прогнози пускани от феновете на Интел. Съчетано с много по-ниската стартова цена, спрямо тази на която бяха пуснати процесорите от първото поколение(Замбези), те са в състояние да доставят повече от достатъчна производителност, на притежателите на компютри с дънни платки с АМ3+ цокъл. Освен това, в не чак толкова далечно бъдеще ще има понижение на цената, след като процесорите престанат да са в категорията на ново предложен на пазара продукт... Доколкото имам някакви наблюдения цената на FX-8350, дали еднократно или на два етапа, може да спадне до $175 или дори до $169! :) Това, ще стане в самото начало на следващата година(вероятно в рамките на първото тримесечие).

Подобрението е повече от достатъчно и е над някои по-"мрачни" прогнози пускани от феновете на Интел. Съчетано с много по-ниската стартова цена, спрямо тази на която бяха пуснати процесорите от първото поколение(Замбези), те са в състояние да доставят повече от достатъчна производителност, на притежателите на компютри с дънни платки с АМ3+ цокъл. Освен това, в не чак толкова далечно бъдеще ще има понижение на цената, след като процесорите престанат да са в категорията на ново предложен на пазара продукт... Доколкото имам някакви наблюдения цената на FX-8350, дали еднократно или на два етапа, може да спадне до $175 или дори до $169! :) Това, ще стане в самото начало на следващата година(вероятно в рамките на първото тримесечие).

Прав си, за това казах, че с Piledriver нещата не са същите като с Bulldozer.

Започнаха да пишат вече" AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+ 0.00 0.00 USD

, още се чудят за цената, изглежда правят преценка на желанието на клиентите. Обаче доставката е потвърдено, че е в склада. Не е само от този модел! Ще има предполагам, до края на седмицата(може би дори още до края на работната седмица, не на календарната) и в познатите ни магазини предлагани оферти.

Моето лично мнение е, една крачка напред за АМД, но има още какво да се желае.Трябва да се намали консумацията, има добри възможности за овърклок, но трябва яко дъно (което не е евтино) и охлаждане.След овърклок се достига нивото на айви бридж, които нямат възможност за овърклок.Дано цените са приемливи на Piledriver!

http://hardwarebg.com/27557-amd-fx-8350-vishera/

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Аз съм приятно изненадан. Имах някакви резерви, но смея да твърдя, че AMD се справиха почти добре. Всички забелязваме все още високата консумация. Това определено трябва да се пипне. Аз лично си спомням мнението на някои, че било грешка на АМД да стоян на почти идентични сокети и това пречело на развитието им. За мен това пък беше и все още е правилна стъпка, защото намалява разходите в по-дълъг период. А ние си знаем, АМД до някъде е синоним на евтиното. Нищо лошо в това! Ще се радвам да доразвият архитектурата си, защото тук нещата мааалко куцат. Но най-силният им коз ще са цените и очаквам да видя едни по-нисички и пикантни. Надявам се да ги видя по-масово по новите теми за конфигурации във форума. Поздрави!

Куца единствено скоростта на PCI-E шината в чипсетите 9хх(и по-старите) спрямо тази на вградената в "i"процесорите на Интел. Причината е повече от ясна, при интелската, която е на процесорната подложка, почти няма никаква латентност...е може и при комутационните протоколи да са се справили по-зле от АМД, но това няма как да знам и установя, защото не съм спец. Пък и се забелязва едва с последното поколение много бързи видеокарти, когато са поставени на PCI-E версия, по-стара от 3.0 и само в специфични условия. Това че Вишера са с по-висок TDP, не значи че постоянно товарят на максимум. Реално, при обикновените задачи за които се ползуват системите, едва ли благодарение на процесора средният харч на електричество надвишава този на интелска сглобка с повече от 20-30вата, което е пренебрежимо малко и на годишна база това да са няколко лева повече в сметките, ако компютъра се използува постоянно.

Проблемът с високата консумация на новите AMD-та не е в сметката за тока, а в това, че ще греят повече и ще товарят захранването, което съответно може да оскъпи конфигурацията като цяло. А скоростта на PCI-Е 3.0 много се надценява - вече сме го обсъждали във връзка с i5-2500K и i7-2600K.

Проблемът с високата консумация на новите AMD-та не е в сметката за тока, а в това, че ще греят повече и ще товарят захранването, което съответно може да оскъпи конфигурацията като цяло. А скоростта на PCI-Е 3.0 много се надценява - вече сме го обсъждали във връзка с i5-2500K и i7-2600K.

Те Ivy-то като греят по-малко, пък "може" да им се отвежда ефективно, същата тази толкоз малко топлина....При Пайлдрайвер архитектурата, поне благодарение на все още 32нм процес и приличната площ на ядрото(и капачката му), няма проблем да се отведе топлината. Да за Sandy-то проблема не е толкова видим, но пък те вече изостават в доста задачи от аналогичните като цена Вишера...а не всички модели Sandy са отключени. Разбирам, че споменаваш два от трите такива, съвсем тенденциозно.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Те Ivy-то като греят по-малко, пък "може" да им се отвежда ефективно, същата тази толкоз малко топлина....

Което може да доведе до евентуален проблем само при клокърските модели. ;)

Което може да доведе до евентуален проблем при клокърските модели. ;)

Ние в тази тема, не се интересуваме от това дали и колко може да се прави с конкуренцията. Отвори си такава тема, в някоя секция за клокъри-маниаци, както има теми при конкуренцията от Хард.....бг...Ама те все пак си имат лаборатор..ийка и тестват и т.н. За нормален клок и мотоциклетче "Карпати" да вземеш и то се "клоква".

Ние в тази тема, не се интересуваме от това дали и колко може да се прави с конкуренцията. Отвори си такава тема, в някоя секция за клокъри-маниаци, както има теми при конкуренцията от Хард.....бг...Ама те все пак си имат лаборатор..ийка и тестват и т.н. За нормален клок и мотоциклетче "Карпати" да вземеш и то се "клоква".

Ти повдигна въпроса - аз само уточнявам как стоят нещата! :P

Ти повдигна въпроса - аз само уточнявам как стоят нещата! :P

Въпросът е, че някои хора, които си нямат друга работа от време на време правят световни постижения по оверклок, върху някой от дискутираните в наша тема процесори. Когато излезе такъв резултат, той, ако не си направим труда за отделна тема специално за него, го пускаме в темата за процесора от съответната марка и архитектура. Понеже темата не е конкретна за мерене на пи*ки, не виждам защо я цапаш, пишейки за Интелските черупки. Ако и когато се направи рекорд с някой от тях, го напиши и линкни в темата за съответните Интелски процесори. Иначе ако толкова ти е проблем сравненията Людмил е сложил няколко линка с ревюта и там си има съответните резултати. Вече се обсъди по-голямата консумация на ток на Пайлдрайвер спрямо Върбата, не веднъж... и не виждам защо се пуска пак, за да се предъвква?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.