Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Samsung NP300 серията

Featured Replies

Здравейте! Предстой ми закупуване на лаптоп 15.6 инча, матов дисплей, стандартен хардуер, до 1200-1300 лева, който ще се използва за курсове по програмиране, текстообработка, филми и интернет. За сега съм се спрял на HP Probook 4540s, но се интересувам и от NP300 серията на Samsung, като вариант. Това, с което ме спечели HP-то, е корпусът от алуминий и това, че не съм чел/чувал много мнения за лаптопите на Samsung. Моля ви да споделите, впечатленията си относно тях (силни, слаби страни, надеждност, здравина и качество на изработка, и т.н.) и разбира се, приемам други предложения. Благодаря предварително!

Редактирано от AKM5 (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 11,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно обратното. Ако очакваш надеждност от тези HP-та. Съвсем на скоро и аз се сблъсках с качествата им. Самсунг са много хубави лаптопи. Имат най-здравата батерия в своя клас. Аз лично бих избрал именно лаптоп от тази серия. Поздрави и лек и успешен ден!

• Автор

А пластмасовия корпус не е ли проблем, качествено ли е сглобен?

Сглобката е качествена. Има колеги във форума с лаптопи от тези серии, ще изкажат лично мнение. Предполагам. Иначе има търсачка и може да разгледаш колко теми има за тези машинки и колко се предлагат. Метала е може би единственото хубаво на HP, но то не компенсира другото. Бях взел такъв за една приятелка, 4530, след 8 месеца диска предаде богу дух и почна да грее.

• Автор

Aми да, няма да е лошо, ако някой сподели лично мнение. Аз още преди да пусна темата, разгледах няколко темички, но открих предимно твой мнения за машините :)

Самсунг NP300 серията определено! Имам го от три месеца и съм много доволен освен батерията е и с матов дисплей.

Инсталирал съм такъв с В960 процесор,4 гъби РАМ,500 хард,интелско видео и ми направи много добро впечатление като външен вид,работа и прочие.Като цяло е отличен избор.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Аз не съм съгласен, че 4540 са лоши лаптопи или 4530. Това, че диска е дефектирал какво отношение има към качеството на лаптопа. След осем месеца започва да грее, което си е един нормален период за профилактика. Иначе Samsung също мисля, че са ок за парите си. Все още не са така наложени у нас, за да се направи някакъв кой знае какъв извод си мисля аз. Нещо продадено в много хиляди броя е нормално да събере и повече негативизъм. Още повече, че човек в повечето случаи, когато е недоволен влиза във даден форум, за да излее "мъката си" дори да не е посещавал форуми преди това.

Редактирано от snachev (преглед на промените)

Аз бих предложил - ASUS K53SD-SX248D

За цената си от 1249лв. с изключение на матовия дисплей във всяко друго отношение е значително по-добър :)

...

Аз говорех за личен пример. Ако прегледаш коментарите от момента в който се появиха на пазара ги препоръчвах точно тях. Ама се оказаха тотални боклуци, потвърдено от много колеги, не собственици на машините, а колеги във форума. На края стана ясно, че са боклуци.

Не случайно HP паднаха по продажби, не случайно и Lenovo са на 1-во място. И тн. и тн. HP, въпреки че имам аз, повече не бих взел!

Аз от няколко месеца съм със NP300E5Z и несъжалявам за избора! Батерията издържа 5-6 часа и ми върши отлична работа :)

В днешно време всичко е въпрос на късмет. Това, че се е развалило HDD, не означава, че цялата ProBook серия на HP e лоша. В другия конкурентен форум (HWBG) има потребители, които ползват HP 4540s и са доволни, даже един е написал, доколкото е можал, ревю за него. В интерес на истината с предходния модел (4530s) имаше проблем при включването. 4540s моделът, който се явява обновен 4530s е с една идеа малко по-добре направен (има защита на HDD-то, водоустойчива (доколкото може да се нарече) клавиатура). За 4540s засега не съм се натъквал някой да има някакви кой знае какви проблеми, повечето са свързани с драйвери или неправилно добавяне на RAM.

NP300 серията също не е лоша. Из интернет пространството се срещат проблеми с дисплеите при тези лаптопи. Преди няколко седмици един познат си купи машина от тази серия. Засега още няма проблем с него. На мен ми се струва, че тия машини се разглобяват за почистване по-трудно. Аз никъде немога да намеря упътване или видео за това как се разглобяват. Корпусът е изцяло пластмасов и се огъва при натиск на места, но това не е кой знае какъв проблем.

Ако няма да натоварваш с игри лаптопа, моето предложение е Lenovo ThinkPad Edge E530

Редактирано от embolado (преглед на промените)

Може да погледнеш и Acer! Уча в Русе и почти всички са с лаптопи на аcer и не се оплакват. Има и такива с лаптопи на по 3-4години и пак си ги ползват безпроблемно :)

• Автор

Вече съм горд собственик на ето тази машина http://ardes.bg/laptop/Samsung+NP300E5X-A05BG-44679! Благодаря на всички за мненията и препоръките, сега имам само един въпрос-как трябва да направя първите зареждания и разреждания на батерията?

Няма особено значение. Ще ти дам да прочетеш една тема, там е коментирано и това: Батерия - как да я държим

• Автор

Jo, благодаря ти за темата-наистина е полезна. Ще си карам както и ти си написал там-като има контакт наоколо-лаптопа в контакта, като няма-на батерия. :)

Вече съм горд собственик на ето тази машина http://ardes.bg/laptop/Samsung+NP300E5X-A05BG-44679! Благодаря на всички за мненията и препоръките, сега имам само един въпрос-как трябва да направя първите зареждания и разреждания на батерията?

Надявам се да пишеш след един месец впечатления или при проблем с лаптопа. Мисля, че си направил правилния избор. Предложенията които ти бяха дадени не струваха парите си. Лично аз бях препоръчал твоя лаптоп на един колега не знам кой си е взел. Надявам се да съм му предложил най-доброто за парите.

Jo, благодаря ти за темата-наистина е полезна. Ще си карам както и ти си написал там-като има контакт наоколо-лаптопа в контакта, като няма-на батерия. :)

И аз съм на този принцип. А ако го държа 2 седмици на закрито(тоест все на контакт) го разреждам веднъж и пак наново на контакт.
  • Автор

Първите ми впечатления, след няколко часа работа с лаптопчето са доста добри. Машинката е доста качествено сглобена, пластмасата изглежда здрава, не се огъва, не трака, не скърца, клавиатурата е много безшумна, иска малко свикване, но е удобна. Лаптопчето е тихо, вентилаторчето му едвам се чува, нямах проблеми с инсталациите, тракпада от време на време ми изглежда леко unresponsive и нещо някои от FN бутоните не работят, може би ми трябва някакъв софтуер. Екранът му е прилично ярък, ъглите на виждане от ляво и дясно не са никак зле, но ако се погледне от горе и долу, нещата не са толкова розови, същото и с цветовете-малко са убити, но като цяло не е нищо сериозно. Все още не съм имал възможността да го натоваря с някоя програма, нито съм гледал температурите. Като цяло мога да кажа, че за сега не съжелявам за избора си, и че ако човек не очаква някакви чудеса на тази цена, машината е перфектна. Като събера още впечатления, ще споделям. :)

За бутоните си инсталирай easy settings от диска с драйверите. http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/201209/20120921084429601/Easy_Settings_1.1.1.4.ZIP

Редактирано от iliarz (преглед на промените)

• Автор

За бутоните си инсталирай easy settings от диска с драйверите.

http://downloadcente...ngs_1.1.1.4.ZIP

Мерси за съвета, вече бутоните си работят нормално. След малко заигравка с настройките, пооправих и цветовете на монитора. В предишния пост, забравих да допълня, че при покупката поръчах да ми сложат още 4 гб рам и че говорителите са доста силни, а и звука, който вадят не е нищо особено, но не е пълна трагедия и както с всичко останало по лаптопа, ако човек не очаква чудеса, вършат работата.
  • Автор

Малко ъпдейт от днес! Ползвах лаптопа на батерия за около 4 часа. Батерията се държи прилично, останаха 30-40 процента накрая, постоянно беше свързан към wifi, разцъквах разни сайтчета и презентации, но не съм го товарил с нещо повече. Софтуера на Samsung много ме кефи, изкарва съобщения за всяко едно нещо, което направиш с FN бутоните, лесно се работи с него и има приятен дизайн. Samsung optimized режима на батерията е доста полезен, понеже, не трябва да се занимаваш да сменяш режими от power settings. Не че не може да се постигне същото от контрол панела, но е приятна опция. Екрана се чете лесно, дори на ниско ниво на яркост, при пестене на батерия и лаптопът продължава да ме очудва с това, колко е тих. По-късно ще ходя да взимам безжичен мишок и wifi рутер за апартамента, така, че ако имате предложения за рутер до 60 лв., може да споделите. Аз за сега съм се спрял на http://plesio.bg/bezzhichni-ruteri-c-69978233/wireless-router-surf-n150-p-289362.html или http://plesio.bg/bezzhichni-ruteri-c-69978233/wireless-router-tl-wr841nd-p-282982.html, надявам се да вършат работа и да ми държат Guild Wars 2 без лаг, че иначе ще има grumpy face от моя страна и прекарване на кабел през апартамента. :D

По-късно ще ходя да взимам безжичен мишок и wifi рутер за апартамента, така, че ако имате предложения за рутер до 60 лв., може да споделите. Аз за сега съм се спрял на http://plesio.bg/bezzhichni-ruteri-c-69978233/wireless-router-surf-n150-p-289362.html или http://plesio.bg/bezzhichni-ruteri-c-69978233/wireless-router-tl-wr841nd-p-282982.html, надявам се да вършат работа и да ми държат Guild Wars 2 без лаг, че иначе ще има grumpy face от моя страна и прекарване на кабел през апартамента. :D

Ето ти тема само за рутери има голям избор.

Ето и едно предложение то мен: Цък

Второто ти предложение е хубаво.

Ето и едно предложение то мен: Цък

Тоя съм го купувал не знам вече колко пъти... В sky ме питаха дали не си правя манджа от тях. На не знам колко прияли и познати съм го инсталирал. Рутера е качествен за парите си и предлага всичко необходимо.

Моя съвет е за него.

TP-LINK TL-WR841N 300Mbps - 45.36 лв.

п.с. Нямам оплаквания от него до сега!

Иначе ако искаш нещо още по-добро и си готов да дадеш парите: TP-LINK TL-WR1043ND - 93.36 лв. Железен е, много е добър, вече 2 години го мъча 24/7. Има даже опция за NAS. Можеш спокойно да му сложиш DD-WRT и да си експериментираш колкото искаш.

Това не значи, че по-евтиният е лош. Просто ако ти се дават повече пари.

Guild Wars 2 без лаг

Благодаря за мнението за лаптопа, полезно е да има такива! Все пак ще ти препоръчам да не играеш много на машината. Не е пригодена за това и може да я съсипеш. Но малко гейминг про следене на температурите из късо- става :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.