Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Samsung NP300 серията

Featured Replies

• Автор

Здравейте, първо да успокоя QuickJo, Guild Wars 2 и всякакви други игри-на десктопа, лаптопът ще се ползва за по-сериозни дейности :D. С рутера имаше малко филми, вчера взех http://plesio.bg/ruteri-c-69980762/wireless-n-router-jwnr2000-100pes-p-284716.html - пълен боклук, мъчих се сигурно 5 часа да го накарам да заработи и като видях, че просто рутера си е бъгнат, запалих колата, отидох в плесио и го смених с http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR841ND, който и вие сега видях, че сте предложили и наистина-доста добра машинка, добър обхват, скорост, цена и много лесна инсталация. Иначе, лаптопът продължава да ме радва, днес тествах HDMI изхода, вързах го към телевизора, обаче малко реже картината в крайщата-трябва да си поиграя да го оправя, да чукам на дърво за сега нямам ядове с машинката и само мога да я препоръчам на всеки, търсещ си лаптоп на тази цена.

• Отговори 62
  • Прегледи 11,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да ти кажа и настолният ми реже така картината. Едно около 1 сантиметър от всякъде. Не съм се и занимавал да търся защо. Бял кахър е. Реално почти нищо не губиш :) Поздравления за рутера, добре си се спрял. Да те радва много машинката! Поздрави!

Здравейте, и аз съм пред сложния избор на нов лаптоп. Бюджета ми е 800-900лв като след няколкодневно търсене съм се спрял на представител на Samsung NP300 серията:

http://technopolis.b...-NP300E5Z-A04BG

моля за вашите мнения и съвети както за този модел така и за евентуални алтернативи.

• Автор

Който и лаптоп да вземеш от тази серия-те са едни и същи, вече зависи какъв хардуер ти трябва (за какво ще ползваш машината). Аз имам въпрос към съфорумниците-нормално ли е 1080р филм да ми насича или е от плеъра (ползвам BSplayer). Ако е от плеъра, моля препоръчайте друг. :)

Който и лаптоп да вземеш от тази серия-те са едни и същи, вече зависи какъв хардуер ти трябва (за какво ще ползваш машината). Аз имам въпрос към съфорумниците-нормално ли е 1080р филм да ми насича или е от плеъра (ползвам BSplayer). Ако е от плеъра, моля препоръчайте друг. :)

KMPlayer, PotPlayer - Почти еднакви, работят отлично и са с вградени кодеци. Ползвам само тях

KMPlayer, PotPlayer - Почти еднакви, работят отлично и са с вградени кодеци. Ползвам само тях

И като допълнение: KM и Pot ползват вградени кодеци, а до колкото си спомням BS искаше инсталирани външни. Не го ползвам от много години и вече ми се губят някои неща. Но ако имаш инсталирани външни кодеци ги махни, не ти трябват. Към KM и Pot аз бих добавил и GOM.

Поздрави!

Здравейте, и аз съм пред сложния избор на нов лаптоп. Бюджета ми е 800-900лв като след няколкодневно търсене съм се спрял на представител на Samsung NP300 серията:

http://technopolis.b...-NP300E5Z-A04BG

моля за вашите мнения и съвети както за този модел така и за евентуални алтернативи.

Не ми се отваря линка, оправи го. Може и от Технополис да имат проблем, защото ми дава грешка 404.

Иначе колегата AKM5 е прав. Външно, клавиатура, матрица/екран, корпус са еднакви. Разликата е вътре. Лаптопа е добър и можеш спокойно да го вземеш.

п.с. Не знам дали технополис не са надули цената. За това ще е хубаво да дадеш точен линк, работещ.

Благодаря за отговора. Сайта на технополис нещо не работи нормално, и аз два дни се опитвах да си го поръчам от там но не се получи и вчера си го купих директно от магазина. Цената е 899лв но направиха 5% отстъпка както онлайн. Та вече използвам въпросният лаптоп дано да е за дълго :)

Редактирано от naprofi (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговора. Сайта на технополис нещо не работи нормално, и аз два дни се опитвах да си го поръчам от там но не се получи и вчера си го купих директно от магазина. Цената е 899лв но направиха 5% отстъпка както онлайн. Та вече използвам въпросният лаптоп дано да е за дълго :)

Честио, със здраве да се ползва машината!

Аз инсталирах KMPlayer и сега филмите не насичат, благодаря на съфорумниците. Имам ново питане-при смяна на хард диска, гаранцията пада ли и какво SSD бихте ми препоръчали, понеже се замислям, дали да не сменя харда, и сега проучвам нещата.

Хубаво е да се направи в гаранционният сервиз, че да няма проблеми после.

Intel или Samsung като SSD-та, но все пак нека говорим със бюджет.

п.с. Аз съм хвърлил око на този: Intel SSD 520 Series 120GB - 234.24 лв. с ДДС

• 1 месец по-късно...

Здравей те, да не пускам нова тема направо тук да попитам. Към тези които ползват N300 серията. Аз съм със Samsung NP300 V5ZH. Та въпросите ми са, какъв е смисъла от ECO MODE софтуера, който има към диска? Само когато е на батерия лаптопа ли играе роля? Доволен съм от лаптопа, но след като го преинсталирам и всичко е ок и след известно време при самото зареждане на десктопа се бави доста (около 2мин) от надписа "Добре дошли" до напълното зареждаме. Лаптоп с 2 пъти по-слаби параметри от моя зарежда по-бързо. Дали самият контролен център на Самсунг бави? Дали софтуера за актуализация на драйверите или ...?

За какво служи тоя Intel Rapid Share и имали смисъл да го инсталирвам? Има в диска и ъпдейти, мисля че критикъл фикс се наричаха там, да ги инсталирвам ли?

Общо взето имам познания от пц и уиндоус и не мога да разбера къде и защо закля така.

Сравнявал съм го с друг лаптоп, който е преинсталирван от мен и изпозлва същите програми, но по-бързо зарежда, а е с едно ядро и 1-2гб рам!

Може ли самият контрол център да е обнови, говоря в частност за моята модификация на лаптопа, защото например имам бутон с fn  да спирам и пускам Wi-Fi, но ми излиза целия контролен център, а не само да даде че е ON или OFF  Wi-Fi? А това бави докато чакам.

И последно за момента което се сещам е програми от сорта на Auslogics BoostSpeed за или против използването им, със съответната обосновка?

Благодаря ви!

Аз съм от скоро с този.

http://www.laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5X-samsung_np300e5x_NP300E5X_A05BG

Инсталирах му само драйверите от сайта на Самсунг. Имаше си диск, но по принцип самият диск към лаптопа може да е записан преди няколко месеца, а може и повече. Затова предпочетох да си сваля последните драйвери. Не съм инсталирал никакви фирмени софтуери - може те при зареждане веднага да търсят ъпдейти за лаптопа и да бавят машинката.Такъв проблем с бавно зареждане няма. Може да е съвсем малко по-бавно от настолният ми компютър, но да не забравяме че дискът му е малко по-бавен понеже се върти с 5400 об, а на настолният със 7200. Плюс това като зареди безжичната карта веднага търси мрежа и това също оказва влияние.

Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

Ами има и една опция на самсунг контролния център за бърз рестарт, използвате ли я?

Аз съм с този http://laptop.bg/laptops-samsung-NP300V5ZH-samsung_np300v5zs02bg_NP300V5Z_S02BG, вече година и 2 месеца.

Единственото нещо, което е че когато играя игри вдига температури на ядрата съответно 83 и 84 градуса.

Да ти кажа все още не съм си играл сериозно с него. Общо взето му правих тест за стабилност с AIDA64 и му проверих за всеки случай диска за лоши сектори HD Tune Pro 5. За сега машинката се държи перфектно. Единствено понякога се чува леко пукване от тонколонките без да е пусната музика или нещо друго  - едва доловимо е и много рядко, но го има. Преинсталирах драйверите за звука, но пак се чува от време на време - примерно по няколко пъти на ден. Дано не се засили и да се окаже дефект.

Не нищо не съм ползвал. Даже и не съм го разглеждал още.

Добре към всички тук с подобни лаптопи на Samsung и използват soft-a Eco mode, да ми кажат предимствата и защо е необходимо да се ползва?

Мерси за съвета, вече бутоните си работят нормално. След малко заигравка с настройките, пооправих и цветовете на монитора. В предишния пост, забравих да допълня, че при покупката поръчах да ми сложат още 4 гб рам и че говорителите са доста силни, а и звука, който вадят не е нищо особено, но не е пълна трагедия и както с всичко останало по лаптопа, ако човек не очаква чудеса, вършат работата.

Какво значи "поиграх си с цветовете" ? Какви настройки им направи и от къде, че и аз не съм очарован от цветовете. Излгежда матовия дисплей е по-блед.

Аз също преди 2 седмици си взех http://ardes.bg/laptop/Samsung+NP300E5X-A05BG+3+.-44679 i  .

И сам мн доволен от батерията,тих е и температурите са нормални

Редактирано от Lubomir10 (преглед на промените)

Честито, но прочетели моите питания за подобен модел лаптопи?

• 2 седмици по-късно...
Честито, но прочетели моите питания за подобен модел лаптопи?

Привет, колеги и Честита Нова година !

Сега към колегата Versace - всичко за което питаш се контролира от програмката Easy Settings - погледни различните режими на екрана в секция Display на тази програмка. За Eco mode какво да ти кажа - според мен ти държи хардуера на минимални стойности с цел икономия на електричество - ако с тази цел си си взел лаптопа ок :) Не ти го препоръчвам като гледаш HD филми или играеш игрици.

Използвам темата да се изкажа и аз за модела.

От около 7 месеца съм със Samsung NP300E5Z-S03BG. Хардуерно съм изключително доволен от машинката - тиха и с много добра батерия ! Ала сякаш софтуера прави бели ядове(кахъри). Контрола на машинката е изключително обвързан със софтуера на Samsung и в частност Easy Settings програмката, а тя е доста бъгава при мен. Какво имам предвид - function keys. Инсталирам Easy settings, проработва си всичко както си му е реда и след първия рестарт програмката отказва да контролира клавишите, а освен това, след като изляза от някое fullscreen приложение, цвета се сменя на default, което е доста сиво/синьо (аз го държа на режим Sharp от easy settings програмката, което е в доста приятно топли цветове). Преинсталацията на програмката води до краткотрайно решение на проблема.. 

По-сериозният и ядосващ ме проблем е, че досега не съм докарал до положение да работи вградения bluetooth. При самата инсталация на драйверите ми излиза error "cannot start OBEX service" с опциите retry, cancel и инсталацията приключва до там. Това според мен е по-скоро Windows проблем, предвид, че OBEX е вграден процес. Във форума на сайта за драйвери на Intel има няколко подобни оплаквания, ама като чуят че става дума за лаптоп те пренасочват към OEM support-a. Samsung съпорта е в Румъния и първият път даже не ми отговориха на български. Вторият път ме препратиха към номер на фирма в Плевен (?!?) Оттам една любезна дама ме посъветва да направя system restore и преинсталация на драйверите - нещо правено няколко дузини пъти .. Имаше период когато ми беше писнало да се занимавам и използвах USB bluetooth dongle, ама все пак е глупаво да си имам вграден и да не мога да го ползвам .. Please help ?

p.s. OS-a e Windows 7, 64bit

Привет, колеги и Честита Нова година !

Сега към колегата Versace - всичко за което питаш се контролира от програмката Easy Settings - погледни различните режими на екрана в секция Display на тази програмка. За Eco mode какво да ти кажа - според мен ти държи хардуера на минимални стойности с цел икономия на електричество - ако с тази цел си си взел лаптопа ок :) Не ти го препоръчвам като гледаш HD филми или играеш игрици.

Използвам темата да се изкажа и аз за модела.

От около 7 месеца съм със Samsung NP300E5Z-S03BG. Хардуерно съм изключително доволен от машинката - тиха и с много добра батерия ! Ала сякаш софтуера прави бели ядове(кахъри). Контрола на машинката е изключително обвързан със софтуера на Samsung и в частност Easy Settings програмката, а тя е доста бъгава при мен. Какво имам предвид - function keys. Инсталирам Easy settings, проработва си всичко както си му е реда и след първия рестарт програмката отказва да контролира клавишите, а освен това, след като изляза от някое fullscreen приложение, цвета се сменя на default, което е доста сиво/синьо (аз го държа на режим Sharp от easy settings програмката, което е в доста приятно топли цветове). Преинсталацията на програмката води до краткотрайно решение на проблема.. 

По-сериозният и ядосващ ме проблем е, че досега не съм докарал до положение да работи вградения bluetooth. При самата инсталация на драйверите ми излиза error "cannot start OBEX service" с опциите retry, cancel и инсталацията приключва до там. Това според мен е по-скоро Windows проблем, предвид, че OBEX е вграден процес. Във форума на сайта за драйвери на Intel има няколко подобни оплаквания, ама като чуят че става дума за лаптоп те пренасочват към OEM support-a. Samsung съпорта е в Румъния и първият път даже не ми отговориха на български. Вторият път ме препратиха към номер на фирма в Плевен (?!?) Оттам една любезна дама ме посъветва да направя system restore и преинсталация на драйверите - нещо правено няколко дузини пъти .. Имаше период когато ми беше писнало да се занимавам и използвах USB bluetooth dongle, ама все пак е глупаво да си имам вграден и да не мога да го ползвам .. Please help ?

За определени модели лаптопи, които горещо се препоръчват е хубаво да има и ето такива постове като на колегата.Благодаря му!

Десен бутон на иконката на bluetooth - отваряне на настройките - и в опции позволяваш на отметката други bluetooth устройства да се свързват с лаптопа. Това направил ли си го? След това пак десен бутон на иконката и даваш да търси устройства. Включваш bluetooth на телефона примерно и лаптопа го намира. При мен си работи. От тук си свали драйверите.

http://www.samsung.com/bg/support/model/NP300E5Z-S03BG-downloads?downloadName=DR

.. При самата инсталация на драйверите ми излиза error "cannot start OBEX service" с опциите retry, cancel и инсталацията приключва до там. 

Няма иконка, защото няма драйвери ! НЕ се инсталират .....

Ок свали ги от линка, който съм дал и пробвай да инсталираш драйверите за bluetooth. Гледай да свалиш драйвера за ОС, с която си - и аз съм с Уин 7-64 битов.

Точно оттам. Точните драйвери са си за точната операционна с-ма. Няколко отделни пъти от мен сваляни. Дузина пъти преинсталирани .. OBEX service все така отказваща да се стартира ..

Да пропуснем тази част - драйверите са си точни - нещо в уиндоуса пречи да се инсталират.. Подозирам, че една хубава преинсталация ще оправи проблемите ама е двойна работа, понеже си пазя и едно ХР на другия дял ..

Чак ме е яд, че темата може да се възприеме като антиреклама на този иначе така симпатичен лаптопец заради моят проблем ..

Редакция(от мен): Леко развитие! Излезли са нова версия драйвери които си свалих от сайта на Intel. Инсталацията приключи нормално (за разлика от всички други пъти) устройството фигурира в device menager, няма жълти удивителни, всичко е точно, само дето не иска да работи (:

Wi-Fi работи, bluetooth не! .. Сложих и Blue Soleil в отчаян опит да го изръчкам да потегли ама нъцки.

Редактирано от u3yMpyg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.