Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mоля за мнение за Turbo - X

Featured Replies

Търся лаптоп на цена 950-1000лв и единственото което на пръв поглед покрива изискванията ми е това : http://www.plesio.bg/laptopi-c-69977907/hc-ii-i331-650-p-292533.html Моля ако някой е имал подобно чудо на техниката закупено от Plesio да сподели :)

Търся лаптоп на цена 950-1000лв и единственото което на пръв поглед покрива изискванията ми е това : http://www.plesio.bg/laptopi-c-69977907/hc-ii-i331-650-p-292533.html Моля ако някой е имал подобно чудо на техниката закупено от Plesio да сподели :)

Оооооо и още как. Има далеч по-добри от това "нещо".

Samsung NP300E5X с i3 последно поколение и SSD и матов екран и най-здравата батерия.

Ако обема място ти е проблем: Samsung NP300E5X с i3 2-ро поколение и 500 GB HDD.

• Автор

Оооооо и още как. Има далеч по-добри от това "нещо".

Samsung NP300E5X с i3 последно поколение и SSD и матов екран и най-здравата батерия.

Ако обема място ти е проблем: Samsung NP300E5X с i3 2-ро поколение и 500 GB HDD.

Благодаря за предложенията но от 1 седмица обикалям (виртуално и действително) ето този : http://ardes.bg/laptop/Samsung+NP300E5A-S01BG-40091 само че с 4gb ram го намерих за 900лв примерно. Но интересно ми е какво не им е наред на тези Turbot-a защото все нещо ми лиспсва на останалите или ще е видеото, или процесора.А това буквално е всичко което търся : процесор 3-то поколение, добро видео, USB 3.0 и т.н просто се чудя кое не му е наред :)

И кое е това 'буквално всичко", защото аз не виждам с какво превъзхожда Samsung-a. Иначе е пестено от всичко, каквото може: сглобка, матрица, покритието, качеството. На турбото. Аз никога не бих си взел такъв "лаптоп", защото не се знае колко време ще прекара в сервиз после. Всъщност ако седнем да сравняваме Самсунг-а, който ти си показал и този "турбо" нещо си: Intel Core i5-2450M с/у Intel Core i3 3110M. Оевидно тук печели i5-цата на самсунга. 6 GB DDR3 1333 MHz с/у 4 GB DDR3 памет (никому неизвестна и без каквато и да е техническа характеристика) nVidia GeForce GT 520MX - 1 GB с/у NVIDIA GeForce GT630M 1GB - един дол дренки са, все за нищо не стават. 500 GB SATA 5400 rpm с/у 500GB 5400rpm матов дисплей с/у гланцов и тук Самсунга убива Windows 7 Home Premium 64-bit с/у не се знае какво и дали имана Турбото Адски яка и добра батерия с/у незнайно каква и смотана Да продължавам ли? Това Турбо не може да стъпи на малкият пръст на Самсунга.

Голяма част от лаптопите с марка Турбо-х всъщност са производство на Clevo http://www.clevo-europe.com/default_zone/fr/html/home.php а те правят много хубави лаптопи, предимно поръчки за военните и за други марки.

Доколкото съм запознат Плесио поръчват шасито и тук на място монтират процесора, харда и паметта.

Често липсват драйвери и има проблеми със съвместимост.За да се постигне ниска цена самото шаси е от по-евтини материали с ниско качество.

Моделите от преди няколко години се почистваха много лесно което е голям плюс.

Сервиза и съпорта на Плесио куцат.

Категорично не ви препоръчвам да си закупувате брандирани мобилни компютри на която и да е марка. Опита ми с 4 на брой донесени от Англия неизвестни никому марки ми показаха и доказаха колко са трудни за потдръжка подобни машинки. Това че дадена компания произвежда за военните даден продукт не означава ,че за масовия потребител стоката е със същите характеристики и качество.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Самсунга е най-правилният избор.В последните години самсунг имат огромен прогрес,никой от приятелите/познатите ми не се е оплаквал от техен продукт(монитори смартфони таблет лаптоп).Включително и аз имам 1 хард на самсунг който се представя отлично :) П.С.Някъде бях чел,че самсунг сами си правели 100% от продукта(дизайн,производство на компонентите/чипове,пластмаси и т.н.),което също е огромен плюс,ако е истина.

П.С.Някъде бях чел,че самсунг сами си правели 100% от продукта(дизайн,производство на компонентите/чипове,пластмаси и т.н.),което също е огромен плюс,ако е истина.

А процесора и видео картата къде точно ги вместваш в тези 100% ?

За разлика от други производители на лаптопи, до 75% от съставките, намиращи се в преносими компютри на Samsung са направени от Samsung, което означава, че може постоянно да се гарантира качеството, надеждността и да останат конкурентоспособни!

Цитат от статия озаглавена защо да си купим лаптоп Самсунг.

Истината е че големите производители поръчват на килограм барабоне шасита, монтират треи компоненти, лепят етикет и продават на завишени цени.

Но за разлика от Плесио си тестват продуктите и осигуряват сервиз.

• Автор

Благодаря за отговорите! Да уточня - целта ми не е да се заяждам.Хубаво щеше да е и някой който има подобен да каже някоя дума за тези :) Просто ми пуши главата вече. Съгласен съм, че не са дали достатъчно информация за компонентите като рам, хард и т.н за което смятам да ги поразпитам утре. Но примерно много консултанти ме "кръщаваха" че между I5 2-ро поколение и I3 трето разлика трудно ще намеря (признавам си не съм поглеждал сравнения и това ще направя утре). Знаейки съдбата на лаптопа - вечно закачен на зарядното, батерията не ми е толкова важна.Така или иначе ще се скапе дори и един ден да се наложи да се ползва по предназначение. Моля не ме питайте: Защо си взимаш лаптоп тогава ? - не е за мен - искат :) Без да догледам дадох линк за Samsung който е с Windows 7 така или иначе ще взимам лаптоп без такъв. Може и скъпернически да прозвучи но не робувам особено на марки.От притежавани Самсунг-и (всякакъв вид) не съм очарован а щом става въпрос за компютри не съм сигурен кое точно е тяхно така или иначе. За сервиза наистина е добър минус особено имайки предвид че не съм от София. Щях да забравя, Парите Според мен между този Турбо за 900лв и някой Acer (примерно) със същите параметри за 1200лв 300лв са си разлика.И там ми е въпроса като спестявам какво губя :)

Да уточня - целта ми не е да се заяждам.Хубаво щеше да е и някой който има подобен да каже някоя дума за тези :)

Ето в тази тема има мнение за тази серия на Самсунг. Хубаво е да изчетеш всичко от-до. За мен е много полезно.

Личното ми мнение е, че всичко е по-добре от този Турбо. Дори HP... Може да погледнеш Lenovo, вече са 1-ви на пазара по продажби и има защо. Но Смасунг много дръпнаха и тази серия си заслужава.

Поздрави!

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Мда особено захранванията. Въпроса не е да се робува на марки а да се стой далеч от боклука. Ако искаш главата ти да продължи да пуши и години след покупката го вземи. Или направо два та докато единия е в сервиза да ползваш другия.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ето в тази тема има мнение за тази серия на Самсунг. Хубаво е да изчетеш всичко от-до. За мен е много полезно.

Личното ми мнение е, че всичко е по-добре от този Турбо. Дори HP... Може да погледнеш Lenovo, вече са 1-ви на пазара по продажби и има защо. Но Смасунг много дръпнаха и тази серия си заслужава.

Поздрави!

Благодаря !

Ще разгледам темата. И Lenovo и HP Asus-и и какво ли не съм разгледал вече си мисля, че няма какво повече да видя.Като цяло фаворита ми за сега наистина е samsunga този Просто работата е там че погледнато цена - параметри това турбо няма конкурент (за качество не говоря) ще трябва да взема два различни и да си кажа мнението след 2 години примерно :)

Аз не разбрах само за какво ще се ползва лаптопа, че се търси и процесор, и видеокарта?

Според скромното ми мнение в лаптопа търси най-вече добър процесор и повечко RAM. При лаптоп за 900 лв от видеото със сигурност няма да си доволен, но пък примерно един i5 си е постижение-прекрасен процесор, който съчетан с достатъчно памет ти прави машината доста добра.

• Автор

Аз не разбрах само за какво ще се ползва лаптопа, че се търси и процесор, и видеокарта?

Ами има едни пари и се търси най-доброто за тях.Видеокарта предпочитам да има, не се знае кога и за какво ще се използва.

Ех така и не се появи някой ГОРД собственик на Turbo-X :)

При положение,че всички големи марки доказали се във времето ги има на нашия пазар да очаквате някой да се прекара с покупката на такъв лаптоп е меко казано странно. Никой не знае какво има във тези лаптопи и какво евентуално ще има. Сервиз няма да намерите също за тях. Ако очаквате от магазина да имат сервиз за тях много не се надявайте. Каквото и да си закупите от другите налични марки на пазара ще е в пъти по добро решение.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

При положение,че всички големи марки доказали се във времето ги има на нашия пазар да очаквате някой да се прекара с покупката на такъв лаптоп е меко казано странно. Никой не знае какво има във тези лаптопи и какво евентуално ще има. Сервиз няма да намерите също за тях. Ако очаквате от магазина да имат сервиз за тях много не се надявайте. Каквото и да си закупите от другите налични марки на пазара ще е в пъти по добро решение.

Защо трябва да е странно да има "прекарани" ?!?! Плесио са на "нашия пазар" от доста време.Така като гледам поне от 2005-та някъде.Покрай търсенето ми тези дни забелязах ,че един от "големите" им конкуренти си отива.Говоря за Мултирама.

Не предполагам а съм сигурен че има доста "прекарани". Лошото като цяло е ,че явно прекараните не пишат много по форумите :) Щом са толкова зле според мен трябваше да има далеч по-голям вой от тези 4-5 теми които намирам.

• Автор

Ето какво получих като отговор (малко недостатъчен според мен) от Плесио: Здравейте, Шасито е на Клево ,рам 1333MHZ на Трансенд ,харда е Уестърн Скорпио. Поздрави, Михаела Чакърова „Плесио Компютърс“ЕАД

Още едно допълнение, сравненията между двата процесора . Определено i3 3110M си има предимства.

Здравей,

да, МултиДрама си отива. Това не значи, че брандиранта марка на Плесио е хубава.

Относно сравнението:

Това са сухи сравнения. Нека го разгледаме на сухо:

2.4 GHz за i3 с/у 2.50 GHz за i5. Разликата е 4% в GHz. предимството на IB с/у SB е около 5-10% според конкретното приложение, та на практика се изравняват. Още повече i5 има още малко предимство спрямо i3, та буквално се нулират и са равни по производителност. Ама IB отделят повече топлина от SB. Та за мен победител е i5 SB.

2/4 Hyperthreads и за двата, което значи, че имат 2 физически ядра с 4 логически. 1:1 е тук.

3 MB L3 и за двата, та и тук са напълно равни.

Турбо режим няма за i3, но при i5 е 3.1 GHz. Кой ли печели тук?

И двата са 35 W, та са равни по консумация.

Литографията не те интересува, защото това е технологичният процес по който са направени. Всъщност точно той причинява по-високата температура при IB.

Поддържаната памет и при двата е DDR3, като i3-ката поддържа и 1600 MHz, което е без значение за лаптоп.

И стигаме до видеото. В IB е HD4000, в SB е HD3000. Да, тук печели i3-ката. Но това е без особено значение.

Та кажи ми в коя точно графа има предимство i3, защото аз виждам само и единствено във вграденото видео. Но това са сухи данни и те реално не показват как се представя даденият процесор. Ще ти дам сравнение м/у настолни i3 от новото и i5 от старото поколение:

Сравнявам Intel Core i3 3220 - 3.3GHz със Intel Core i5 2500K - 3.3GHz. Еднакви по GHz, но забележи, че почти на всякъде i5, по-старият, бие i3, който е по-нов. Това също са синтетични тестове. Коя задача за колко секунди се изпълнява.

В реалното използване, показаните от теб процесори в лаптопите, нямат някаква съществена разлика, която би усетил.

Защо трябва да е странно да има "прекарани" ?!?! Плесио са на "нашия пазар" от доста време.

Плесио казваш. на 7-8 години. ОК. Това не значи, че тяхната марка е хубава. Това е като Clever на Билла ииии какво беше на Метро? Имаха някакви в синьо и бяло опаковки. Не си спомням. Ма това не значи, че като влезнеш в магазина си взимаш точно това.

За сравнение: Lenevo купиха мобилното подразделение на IBM. А IBM имат традиция в изработката на лаптопи от мнооого време. Ще кажа много грубо 20 години. Също както Samsung знаят как да правят дисплей. Не случайно Apple ползват техните дисплей. въпреки, че са в як патентен спор. Самсунг също така имат SSD, които са 2-рите по качество на пазара, които влагат в тази серия (показаният от теб модел не е със SSD, а е с HDD, което не е тяхно производство [вече]).

Не всичко е суха статистика. Не ме разбирай погрешно, търсиш най-доброто, но не си го намерил в марката "Турбо". Ако не искаш да слушаш мен, послушай колегите. А причината, да не намериш мнение във форума за притежател на Турбо е, че няма такъв. Или поне аз не познавам. Но мога да ти посоча хора, които имат Samsung, Acer, Toshiba дори, HP, Dell и други световни марки, а не бранд на някоя търговска верига. Сам каза: Мултирама си заминава, какъв е шанса да си замине и Плесио? Докато Samsung, Dell, Lenovo, HP, Asus, Acer... Те ще си заминат ли? И при тях гаранциите си остават, докато със загиването на Плесио примерно какво ще стане с гаранцията?

Ако се поинтересуваш от актуланото състояние на Плесио: това е обществено достъпно, чрез техният ЕИК номер (131262158) може да потърсиш всякаква информация (както и годишни финансови отчети) в страницата на Търговският Регистър. Ако те интересува ЕИК на Мултирама е 131304461.

Друго, което е много важно, фирми като Мултирама, Плесио, Технополис, имат много магазини в страната. За тях плащат или кредити или наеми, плащат сметки за ток, вода, плащат за стока на склад и логистични разходи, плащат заплати на стотици работници. Това са все разходи, които трябва да се избият от някъде и обикновено е с надути цени. Докато интернет магазините имат 3-4 човека в едно малко офисче. И това е. Laptop.bg, Ардес, Скай, Никем, всички те процъфтяват в криза. Именно поради крайно коректното си отношение (за Скай и лаптоп.бг съм се убдел лично, докато за Мултидрама имам крайно негативно мнение). Те са тези, които няма да си заминат.

Е... Казах си каквото имах, решението е вече изцяло твое.

Поздрави и лека вечер!

Пламене след казаното в мнението над мен само ще допълня ,че ти разлика в работата няма да забележиш не само между тези 2 процесора ами и да е някой от (B ) серията дори. За един мобилен компютър последното нещо което се гледа е процесора и видеото защото смяната им е скъпа и не рентабилна и в тоя ред на мисли потребителите наблягат на качествени дисплеи,корпус,охлаждане,клавиатура,портове за връзка с различни у-ва, издръжливост и капацитет на батерията,скорост на твърдият диск (обема не е чак толкова важен) и като капак на гаранционно и след гаранционно обслужване. В бедна страна като нашата всичките тия неща се гледат под лупа защото не си взимаме подобна техника на всеки 1-2 години а караме с нея максимално дълго време. Даже в последно време много хора предпочитат да си закупят нещо качествено 2 ръка от колкото ново и не качествено. Грандовете в бранша на лаптопите имат модели от 500 до 5000 лева и при тоя огромен избор е грехота да си загробиш изработените и спестени с лишения пари за нещо толкова бутиково и не популярно като цитирания от теб лаптоп. Лаптоп не се ъпгрейдва и кавото си купиш днес и сега това ще е докато се скапе. Когато се избира лаптоп не се мяташ като шаран веднага на най евтиното а се търси тънкия баланс между цена,качество и възможности. Всяка фирма има лоши модели и добри модели от всяка серия което е не избежно. Отиди в някой голям магазин и пипни и виж няколко модела лично и сам ще се убедиш в разликите,не ги сравнявай по картинки във интернета и разни цифри които може и да са не до там обективни и реални. Единствената помощ която може да ти окажем във форума е да споделим мнение на база преки наблюдения и опит с дадена техника и ти вече сам да си прецениш какво ти е нужно. Всеки потребител си е индивидуален като стил и начин на работа и за едни тясна клавиатура може да е предимство а за други недостатък . Всеки се стреми да закупи максималното за парите които има но има моменти когато просто правиш минимален компромис (процесор,рам,хард) за да вземеш машинка с по хубави и стабилни панти и корпус. Не ме Карай да ти показвам Сони за 2300 лева изработено от алуминий и Асус за същите пари от пластмаса с няколко глезотии повече с счупени панти на дисплея и заяждаща закопчалка+ прегряване на Асуса. Та това е моето мнение по темата с лаптопите дано да сме успели да ти помогнем в избора ти и какво да гледаш и на какво да наблегнеш при покупката.

• Автор

Благодаря за отговорите и пожеланията ! Съжалявам ако съм оставил грешно впечатление, но някак не се имам за чак такъв шаран. Мисията с лаптопа ми е възложена от февруари месец и сега и изтича срока :) Доста ходене, гледане, пипане,четене имаше. Как ми се иска да ги даваха с по един месец изпитателен срок.... Ама като имам един глас в главата дето всеки път ми казва : Не тоя ! Там ми е проблема и с Плесио - магазин само в София (за това и не ги сравнявам много с Технополис и подобни) За това е и тая тема някой виждал ли го е, пипал ли го е въпросния Турбо. Както и да е. Ще драсна някой ред какво съм взел накрая. Мерси и всичко хубаво !

Ех така и не се появи някой ГОРД собственик на Turbo-X :)

Ми сигурно е защото няма ГОРДИ собственици на тая марка. Това е бранд на самите Плесио се едно да си вземеш лаптоп НЕО.

Това че шасито е правено от еди кой си няма особено значение. Хората правят каквото им се поръча искаш да ти направят еди какво си шаси за никви пари ми ше ти го направят, но ще е с цената на компромиси. В някоя тема един съфорумец спомена, че в офиса имат няколко бройки от тази марка и са голяма трагедия. Аз съм виждал няколко като единия за мое нещастие се наложи да го отворя е при затварянето ми се ревеше. Пластмасата се разпадаше по гнездата за винтовете и прекарах часове с лепило докато събера останките и ги залепя за да може да се затвори тая гад.

И да допълня, понеже казахте, че нямате нужда от видеокарта, но можело някога някъде да потрябва. Недейте лежа на това ухо, понеже това е мобилен компютър и от него се иска предимно да работи дълго на батерия, да е лек да може да се пренася и по възможност най-здрав, а още един допълнителен чип в малкото шаси освен, че грее и повишава ненужно температурата и на съседните компоненти, харчи и повече от батерията, и като цяло повишава цената на крайния продукт, а на практика се ползва в много малка част от времето - тоест в машина в ниския клас(да 1000лв. е нисък клас) отделна видеокарта е напълно излишна. Най-добре лаптоп с i3/i5 и да се ползва вградената Intel HDxxxx - достатъчна е за всякакви дехности, освен игри, ама то така или иначе да играеш на лаптоп за 900лв. дори с GT630 e абсолютна мъка и за играещия, и за машинката. Аз бих се спрял на SAMSUNG NP300E5X-A05BG, а ако 69лв. над бюджета не са проблем Samsung NP300E5X е идеалното решение.

Samsung NP300E5X е идеалното решение.

Охххх. Хем SSD, хем HDD, хем IB поколение. Дано за Коледа дойдат малко повече парички (inlove)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.