Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 700 лева

Featured Replies

На финала стигнах до извода,че жълтите звезди ме заяждат(с изключение на

Alex&Vanko)вместо да предложат нещо по-смислено.Ако се чувстват засегнати от мен им се извинявам,за да не ме баннат!

• Отговори 61
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз лично обосновка от колегата слайдерум не видях а само клишета. ;) И не говориме за висок клас дъна а за такова на себестойност 72лв.

Което значи, че каквото и дъно да избереш в този свръх бюджетен клас, просто няма как да очакваш някакви постижения...Евентуално среден или ако имаш късмет да вземеш, висок клас съвременен модел платка,от приятелче или от някой, който е на зор по някаква причина, тогава има за какво да се блазниш що се отнася до дъното. Иначе каквото и да хванеш до 70-80 кинта - все тая.

Alex&Vanko)вместо да предложат нещо по-смислено.Ако се чувстват засегнати от мен им се извинявам,за да не ме баннат!

Не се заяждаме, а се опитваме малко акъл да налеем и не, няма основание за наказания.

Което значи, че каквото и дъно да избереш в този свръх бюджетен клас, просто няма как да очакваш някакви постижения...Евентуално среден или ако имаш късмет да вземеш, висок клас съвременен модел платка,от приятелче или от някой, който е на зор по някаква причина, тогава има за какво да се блазниш що се отнася до дъното. Иначе каквото и да хванеш до 70-80 кинта - все тая.

Не се заяждаме, а се опитваме малко акъл да налеем и не, няма основание за наказания.

Прието,тогава обясни на

VipKokata,че не еправ с горния си коментар и може човека да усети разлика.....Много се отдалечихме от темата и съветите май.

С много погрешни впечатления си останал. Проблема е, че хора които нямат никаква представа от хардуер, може лесно да възприемат писаното от теб и други пристрастни към марки фенове като истина и да се набутат да купят хардуер, които няма да им върши работа, като скъпо дъно и т.н. за сметка на други по-важни в случая компоненти, за това и спорим(не се заяждаме). Ето предложение от мен:

ASROCK H61M-DGS /H61/1155 - 1 бр. - 72.97 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 214.58 лв.

4GB DDR3 1600 A-DATA - 1 бр. - 30.58 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 105.11 лв.

SAPPHIRE HD7770 GHZ Edition 1G GD5 - 1 бр. - 220.67 лв.

CM ELITE 330U BLACK / NO PSU - 1 бр. - 80.31 лв.

PSU FORTRON HE-400 / 400W - 1 бр. - 67.41 лв.

Обща стойност - 791.63 лв. с ДДС

Балансирана конфигурация със съвсем прилична производителност в игрите, дори на FullHD резолюция. Преди няколко седмици сглобих нещо подобно за познат и човека е много доволен.

p.s.

A-DATA са с 96 месеца гаранция и са много безпроблемни и стабилни.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Прието,тогава обясни на

VipKokata,че не еправ с горния си коментар и може човека да усети разлика.....Много се отдалечихме от темата и съветите май.

Във Никем да виждаш една плочка рам 4GB с тайминги 9-9-9-27 на 1.5V ?

GB H61M-S2PV /H61/LGA1155 - 82.53 лв.

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 214.58 лв.

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO - 32.32 лв.

PALIT GTX650TI OC 1GB D5 - 272.79 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 105.11 лв.

FORTRON HE-400 / 400W - 67.41 лв.

DAOTECH X1 MIDDLE ATX - 24.68 лв.

Обща стойност - 799.42 лв. с ДДС

количка

Скъпо,скъпо колко да е скъпо едно дъно В75?Не съм споменавал ,че трябва да е скъпо.Не мразя ASRock.Gigabyte за 70лв. ще е същото.

Тогава предложи му и по-свястна рам,че твоята я няма в списъка с подържани от дъното...

хахаха ти ако гледаш списъка с поддържана рам ехеее

Кока Ами да ти кажа има значение списъка.

Защото аз бях купил една плочка Патриот 4ГБ за втората система от подписа ми. И замръзвания, забивания колкото искаш. Даже тема тука във форума бях пуснал за това. И накрая установих, че просто както казва Ганев, този модел рам я нямаше във списъка на поддържаните.

Това изобщо не е проблем - никой производител няма как да тества всички възможни комбинации и марки памети, и просто дават с какво са тествали, та тия списъци хич не ги гледай. Тества ли тоя Пейтриът на другата система и там работеше ли, или просто си попаднал на дефектна бройка.

Асрок, отдавна не са най-ненадеждните дънни платки. Това вече от доста години не е вярно и въпроса се е дискутирал често и на много места в мрежата. Чудно ми е, как все още има хора робуващи на факти, които може и да са били реални преди примерно 5 или повече години. Това нищо друго не значи, освен че през времето оттогава досега, те не са могли, или не са пожелали, да променят базовите си знания, натрупани до онова време. Та не бива да се робува на марки, нито да се плюе срещу тях. Трябва да се гледат и оценяват модели!

Кой ти е казал,че разбирам от хардуер.Аз сега се уча.

Кой ти е казал,че разбирам от хардуер.Аз сега се уча.

Аз това го пиша за тия, които са се изучили, ама вече са забравили.

Това изобщо не е проблем - никой производител няма как да тества всички възможни комбинации и марки памети, и просто дават с какво са тествали, та тия списъци хич не ги гледай. Тества ли тоя Пейтриът на другата система и там работеше ли, или просто си попаднал на дефектна бройка.

Може и да е била дефектна броиката, както казваш. В интерес на истината, не ми мина през ума да я забуча на другата система, еи така просто за тест. А и бях намерил в гугъла, че дъната H61 на Асус били малко претенциозни към РАМ-та, та си рекох : - Хм това ще да е причината.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.