Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това примирие?

Featured Replies

Не става въпрос аз да си купя, а че искам за Коледа за подарък розов фотоапарат. Мама като каза, че такъв струва 300лв и направо побеснях!

Иначе имам един, но с него се правят малко снимки, трябва постоянно да се свалят и трият, на мен ми писна веече, а така обичам да излизам навън и да се снимам............300лв за фотоапарат ми звучи като изкуствена цена, пладнешки обир! :angry22: :angry22: :angry22:

Хайде да се успокоиш, не е хубаво форумната принцеса да се нерви, че стават теми за цял нов форум, пускаш едно мнение във секцията за фотоапарати какво моделче е твоето/ с което снимаш/ и колегите с радост ще ти кажат каква карта памет да си подариш за коледа. Така хем снимки бол, хем ти си снимаш и се успокояваш, хем форума - спокоен.
  • Отговори 59
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама помня, че възрастните не се караха за пари, салама тогава беше по - вкусен и истински от днешните боклуци а по телевизията нямаше такава помия като сега - филми със насилие и глупости. Гледах "Патето Уил", "Ну погоди", "Том и Джери", "Пиф и Еркюл", "Пчеличката Мая", и подобни, и играехме спокойно по улиците. Де сега такова нещо. По наше време нямаше крадци на деца, имаше сигурност. А сега си трепериш за детето. Училищата станаха на зверилници.

По наше време ли? Звучиш ми като все едно си била и пре била тогава. И кое е било твоето време тогава, когато си била още на 4-5 годинки? "По наше време“ можеш да кажеш на сегашния си живот, но не и тогава, защото звучи смешно.

"Пчеличката Мая", "Ну Погоди", "Том и Джери" и т.н. анимации, можеш и сега да си ги дръпнеш от нета и да ги гледаш. Крадци имаше и тогава, но наистина, те не могат да се сравняват със сегашните.

Целият свят стана зверилница, Ане. Вярно, че зверовете тук са по-гладни от чужбинските, но и там ги има, не си мисли, че са само тук.

Лошото е, че в нашата "държава" народа вече изтрещява тотално и това се отразява на всичко. Но това е следствието, а причината за това е, че в тази държавица почти нищо не върви както трябва.

България си отива, за съжаление. Лошото е, че враговете ни са много силни, а ние сме много малко и много разединени. Турците имат договорка с Америка, тя да съдейства, за да бъдем културно и икономически обсебени от Турция. В замяна на това, Анкара ще се грижи за американските интереси в близкия изток и по-специално да прави сечено на Русия. Та, такивамити работи...

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Чудесно е, че преливаш от емоции, но защо не използваш енергията им за нещо полезно?

При социализма със сигурност щя да мога да си позволя фототоапарат откокото сега при скапания смотан капитализъм!...

При социализма, за който вероятно си чувала само на съвременни предизборни митинги, едва ли щеше да си позволиш фотоапарат. Едно, че имаше само "Смяна 8М", който струваше 15 лв и се продаваше с връзки. Да си чувала нещо по тоя въпрос? При 120 лв заплата малко трудно щеше да си го позволиш, не мислиш ли? А транзисторът VEF, за който си спомнят по-горе колегите, струваше 95 лв и за него трябваха връзки с дебелината на корабни въжета, за парите да не говорим. И понеже малцина от нас нямаха, събирахме се на групички, че да слушаме музика от (забележи!) Радио Белград и Радио Букурещ (събота след обед от 14 ч вървеше предаването "Метроном"), защото у нас нямаше Deep Purple, Rainbow или Uriah Heep. А вечер слушахме новата музика по BBC и "Свободна Европа"...

Неуместно да се сравняват и саламите (максимум 2-3 вида с лошо качество и задължително дотирани от държавата!) от едно време с днешните. И нищо не ти пречи да си купуваш качествена храна, достатъчно е само да влагаш енергията си в работа, а не за неблагодарни занимания.

Ама помня, че възрастните не се караха за пари, салама тогава беше по - вкусен и истински от днешните боклуци а по телевизията нямаше такава помия като сега - филми със насилие и глупости. Гледах "Патето Уил", "Ну погоди", "Том и Джери", "Пиф и Еркюл", "Пчеличката Мая", и подобни, и играехме спокойно по улиците. Де сега такова нещо. По наше време нямаше крадци на деца, имаше сигурност. А сега си трепериш за детето. Училищата станаха на зверилници.

OMG Anne :D ТИ СИ УНИКАТ !!!! да ти кажа частно ти самата си една комедия е елементи на трагедия :D :D :D Том и Джери гледала ох смях пак ми оправи настроението ....

Опитвала съм да правя мартеници в училище в час по трудово, но не става. И коледни украси от хартия не мога да правя, изобшо съм адски несръчна. Не мога и да готвя също. Ми трудно ми се вижда готвенето. В средното училище учих шивачество, но съм пълна трагеедия в това отношение и всъщност го учих между другото.

:shy11:

Несръчна съм си и туй то.

Anne, в училище получавах четворки по трудово обучение, а повечето от съучениците ми шестици, вкъщи се шегуваха с моята "сръчност".

Причината е била в това, че по характер съм припряна и искам всичко, което правя, да се получава от раз, при това - идеално.

Нещата се постигат с работа и търпение.

От много отдавна мога да плета, да шия, да рисувам, да готвя и т.н. и то качествено.

Оказа се, че съм далеч по-сръчна и търпелива от повечето, които получаваха шестици по трудово обучение.

Заеми се с нещо което харесваш и ще видиш, че въобще не си несръчна, уверявам те!

п.п. Защо ти е нужен фотоапарат от 300 лв, като същата работа може да ти свърши и някой далеч по-евтин?!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

.Аз пак искам Бентли за Коледа. И да се трудя за него - па да не съм луд та, то работата е за глупаците! И кво е тва безобразие да ми се хвалят разни Котки с "Веф Сигма" И ква е тая демокрация та разн и да ми се возят в Голф3-ка и Опел Вектра, пък аз да нямам някакво скапано Бентли като за 100000лв. :angry22: Искам, искам, искам и толкоз - щото съм вече на бутилка перфектно червено вино :hush:

Редактирано от Фен (преглед на промените)

Еййййй, таа Поли ви забърка с тоа фотоапарат :D ......ъъъъъъъ, Поли, понеже ревеш, можеш ли да ми обясниш, кой БГ пенсионер, че даже и младите по болест, висат по цел ден у мрежата и реват че немат пари за фотоапарат ?!?!?!?!? ....дай ми само един пример с линк.... и ако има подобен случай, щи спретнеме една кампания с набиране на волни средства и щи купиме фотото, та белким мирнеш .....за 1-2 месеца ;)

Ех тая Смена - 8М .. Такава ми подариха за 10-тия ми рожден ден .. още същия ден изщраках 2 ленти по улиците и вкъщи :D ( чернобели ленти, че цветните от ГДР бяха доста скъпи ) .. След проявяването им в фотаджийското ателие, се оказа че повечето са размазани , но кефа си беше кеф :clown: ..

Последно седеше някъде забутана при вехториите вкъщи, може още да е там....

П.С Ето какво представлява ако някой е забравил или не е виждал ... ( снимката е случайна от нета )

Публикувано изображение

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Може, нека мечтите му са големи, но да ни опява и проглушава че не ставали и че други са му виновни само вече е наглост.. иначе да си мечтае кооолкото си иска, не ни пречи....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.