Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е това примирие?

Featured Replies

WOW ... тъкмо си мислех къде се загуби :D :D :D а тази ти тема прилича на едно друга :mad: 1:1 е даже само мястото си сменила :ph34r::clown::whist:

• Отговори 59
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Опитвала съм да правя мартеници в училище в час по трудово, но не става. И коледни украси от хартия не мога да правя, изобшо съм адски несръчна. Не мога и да готвя също. Ми трудно ми се вижда готвенето. В средното училище учих шивачество, но съм пълна трагеедия в това отношение и всъщност го учих между другото.

:shy11:

Несръчна съм си и туй то.

Тоест, не можеш да правиш нищо, получаваш помощи от данъците на хора, които могат да направят нещо, и се оплакваш, че не можеш да си купиш фотоапарат за 300 лв.? На всичкото отгоре се оплакваш, че трябва да отидеш някъде, за да получиш тези незаслужени от теб пари. Това е наглост. Дясно-ориентиран съм и съм против прекомерно социалната държава, и ти току-що ми даде още един прекрасен аргумент в моя полза. За жалост, има и хора, които наистина са лишени (физически или умствено) от способността да работят, и с радост бих одобрил пенсията ти да бъде абсолютно спряна и да бъде разпределена между тях.

По първоначалния ти "въпрос" - абсолютно нормално е да има бедни и богати. Винаги е имало и винаги ще има, защото по силата на който и да било морал, ти не би трябвало да си богата.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Опитвала съм да правя мартеници в училище в час по трудово, но не става. И коледни украси от хартия не мога да правя, изобшо съм адски несръчна. Не мога и да готвя също. Ми трудно ми се вижда готвенето. В средното училище учих шивачество, но съм пълна трагеедия в това отношение и всъщност го учих между другото.

:shy11:

Несръчна съм си и туй то.

и лук ли не можеш да режеш леле щото люти ли, и кой ти готви - мама ли или имате прислужница и готвачка

баси извинявай ама тва е срам за една жена манджа да не може да направи

аз бях още ученичка когато помагах в готвенето в нас

:D

Тоест, не можеш да правиш нищо, получаваш помощи от данъците на хора, които могат да направят нещо, и се оплакваш, че не можеш да си купиш фотоапарат за 300 лв.? На всичкото отгоре се оплакваш, че трябва да отидеш някъде, за да получиш тези незаслужени от теб пари. Това е наглост. Дясно-ориентиран съм и съм против прекомерно социалната държава, и ти току-що ми даде още един прекрасен аргумент в моя полза. За жалост, има и хора, които наистина са лишени (физически или умствено) от способността да работят, и с радост бих одобрил пенсията ти да бъде абсолютно спряна и да бъде разпределена между тях.

По първоначалния ти "въпрос" - абсолютно нормално е да има бедни и богати. Винаги е имало и винаги ще има, защото по силата на който и да било морал, ти не би трябвало да си богата.

Чакай сега, дясно ориентираните или ляво ориентираните, са им праснати устите? Кой си ти да държиш сметка за реалният живот на колежката и да определяш съдбите на нямаш си и представа колко хора, имащи напълно реална нужда от подкрепа. Не ти пожелавам да изпаднеш в такова положение и всички около теб да са "хора", споделящи начина ти на мислене!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Човек трудно би прочел толкова много тъпизми събрани на едно място. Вярно има хора които реват без причина, но повечето реват щото са на ръба на оцеляването. Последният пост обаче е върха на кретенизма. т.е на maxim4o И това е бъдещето на нацията и хайлайфа дето приравнява Ч и 4

Като гледам тук в тоя форум , то всичките сме милионери и преуспяли бизнесмени - така ли е , много дълбоко се съмнявам.

Истината е една всички сме недоволни от управлението, но на изборите пак ще гласуваме за същите - тогава няма що да се оплаквате. Ще си траем и ще си плащаме безумните сметки.

Тук всички сте Интернет маниаци и като такива трябва да е ясно, че доста по - стари демокрации имат невероятна социална политика и няма що някои тъпанар да ни обяснява как трябва да плащаме и въздуха дето дишаме , щото нещо го апе!!!

В някои от страните които даваме за пример е ясно и на врабчетата, че със социалните помощи, пенсия - човек може да живее достойно, без дългове и размисли от рода ще успея ли да си платя сметките. Висшето образование базоовото медицинско обслужване са безплатни и като говорим за базово медицинско обслужване то говолим за обслужване по медицинските стандарти на световно ниво без ограничения т.е . има ограничения, ако искаш да те хранят като бебе и да ти масажират краката, то плащаш си и то яко. Да казвам ли страните или ще попитате Google

Тук някои нагодили се според власта ни убеждават в каво ли не пр. никакви пенсии, никакви работни заплати за тоя мързелив и абен народ, 24часов работен ден и данък въздух.

До кога ще семе във криза и до кога ще ни е виновен тизи и онзи?

Някои ще каже ти какво направи. Отговарям веднага - опитах и се отказах но някои други направиха палати, бутикови коли, яхти и самолети. Н е се опитвайте да защитавате такива и да се правите на такива, щото вече никой не яде доматите с колците.

Извинявам се за острото изказване, но всички сме хора на този свят и бедни и богати.

Някои хора наистина нямат способноста да са уникум - това е природа и няма що да ги виним .

Помислете обаче - някой ден не дай Боже ако стигнете до дъното по някаква причина, пак ли ще пишете така????

В случая подкрепям напълно и поста на sliderum

Редактирано от Фен (преглед на промените)

Чудя се , с какъв акъл може да постнеш такива тъпизми... Хубаво, болен, недъгав всякакъв, заслужава поне малко състрадание.. Но да ме извинява авторката, след като за никакъв чеп на зеле не става, не можела да работи, не можела да прави нищо, пречело и това, пречело и онова, е тогава с какви очи излиза с претенции че и апарати за 300 лева иска да купува??? :mad: Алоо, драга, когато с нищо не си допринесъл за нищо, най-малко имаш право на такива големи претенции.. защото има доста хора които са работили цял живот, и накрая дори пенсия не са получили , или ако имат е по-малка дори от инвалидната, да не говорим за хора които работят и се мъчат да оцеляват с мизерни заплати по 250-300 лева , бачкат като роби , мизеруват, и пак нямат такива огромни претенции :mad: Айде стига , осъзнайте се малко... да, света не е спарведлив, но ако някога по някакво чудо почне да се раздава според заслуженото, Анне, ти пак ще си на опашката за да получиш нещо..... И то защото все пак я има човешката милост и доброта, а не за друго.... Бъди благодарна за това което имаш, че родителите ти се грижат за тебе, защото има и къде по зле от тебе, не защото са болни, а защото са прави и здрави, и никой не ги съжалява, никой не им дава нищо даром както дават на теб...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Чакай сега, дясно ориентираните или ляво ориентираните, са им праснати устите? Кой си ти да държиш сметка за реалният живот на колежката и да определяш съдбите на нямаш си и представа колко хора, имащи напълно реална нужда от подкрепа. Не ти пожелавам да изпаднеш в такова положение и всички около теб да са "хора", споделящи начина ти на мислене!

Колежката ти предизвика наистина емоционална реакция у мен с последното си изказване. Опитах се да изкажа критика само и единствено към нея, като я диференцирам от групата на хората, които наистина имат нужда от подобни социални услуги. Вярвам, че съм успял. Прочети какво съм написал отново. После прецени одобряваш ли държанието на "колежката" си. Кажи ми дали би й заделил една част от заплатата си, за да може тя да хвърля змии и гущери по форумите. ;)

Колежката ти предизвика наистина емоционална реакция у мен с последното си изказване. Опитах се да изкажа критика само и единствено към нея, като я диференцирам от групата на хората, които наистина имат нужда от подобни социални услуги. Вярвам, че съм успял. Прочети какво съм написал отново. После прецени одобряваш ли държанието на "колежката" си. Кажи ми дали би й заделил една част от заплатата си, за да може тя да хвърля змии и гущери по форумите. ;)

Никой не те кара да си заделяш част от заплатата допълнително, спрямо така или удържаните средства за данъци и осигуровки. Веднъж отишли в кацата те следват основно няколко посоки. Част от тях се връщат пряко като пенсии и социални помощи, други като услуги, част от парите се харчат за инфраструктура и по всяка една линия се краде яко. Другите посоки пък са директно източване в посока на нароилият паразитен чиновнически апарат, раздут до невероятно размери, които не стига че реално не произвежда нищо, и качеството на услугите му ги поставя по-скоро в графата "мечешки" услуги, но и си (само)раздава и бонуси за което. Колко мислиш , че реално се дават от набраните средства на нуждаещи се хора и как така не успяваш да разбереш, че и тези които са изпаднали, или родени в положение, да не могат да заработват също са хора и имат нужда от подкрепа? А иначе приказките за апарати по 300лв и прочие такива, са си характерни за мацето, какво от това че ги споделя, нещо да не те е настъпила по мазола с тях.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

...

Доколкото те засяга никнейма ми, той е измислен през далечната 2005та година, когато Максимчо още беше много малък и глупав. В последствие запазих името, донякъде от сантименталност, донякъде от мързел. Мисля, обаче, че по постовете ми във форума можеш да си направиш много по-прецизна сметка за езиковата ми култура.

А пък истината далеч не е една - ако истината беше една, светът щеше да е много по-приятно място, отколкото в момента е. Може би за теб истината е една, но това по-скоро говори за определена затвореност към нови истини (само твоя), а не за състоянието на обществото като цяло.

Форумът ни е богат на различни хора с различни мнения, за което мога само да се радвам, и съм убеден че не един или двама не споделят твоите "единствено истинни" убеждения. Всъщност, с тона ти бих си помислил, че не говориш за политика, ами за религия.

Също така, някои хора вярват, че заслужават само това, което са си набавили сами, и прилагат същото правило спрямо останалите. Това е доста крайна дясна позиция. Аз не съм такъм екстремист, и вярвам, че социалната държава, в умерени количества, е полезна за обществото и обикновения човек като цяло.

Анне, обаче, не спада сред хората, които заслужават такава държава - в крайна сметка, тя ще си купи (или няма да си купи) фотоапарат със средствата, които всеки един от нас - или поне по-голямата част от нас - даряват на държавата. Тя не заслужава това, тъй като зловещо лае по ръката, която й дава храната (фигуративно), и по голяма част от нас. Хората, които са гласували за ГЕРБ - или около 25% от населението на България - са предатели, виждате ли. Трябва да се затворят, или най-добре да се убият - според нея. И ти защитаваш този човек? Заслужава ли този човек каквото и да било, след като осъжда милиони на смърт поради собствените си дребни проблеми? Не може да си купи фотоапарат? Половината от населението на света не е виждало фотоапарат. 1 милиард души по света не могат да си купят ХРАНА. Отвращаващо е.

Никой не те кара да си заделяш част от заплатата допълнително спряма така или удържаните средства за данъци и осигуровки. Веднъж отишли в кацата те следват основно няколко посоки. Част от тях се връщат пряко като пенсии и социални помощи, други като услуги, част от парите се харчат за инфраструктура и по всяка една линия се краде яко. Другите посоки пък са директно източване в посока на нароилият паразитен чиновнически апарат раздут до невероятно размери, които не стига че реално не произвежда нищо, и качеството на услугите му ги поставя по-скоро в графата "мечешки" услуги, но и си (само)раздава и бонуси за което. , колко мислиш че реално се дават на нуждаещи се хора и как така не успяваш да разбереш, че и тези които са изпаднали, или родени в положение, да не могат да заработват също са хора и имат нужда от подкрепа? А иначе приказките за апарати по 300лв и прочие такива, са си характерни за мацето, какво от това че ги споделя, нещо да не те е настъпила по мазола с тях.

Знам как работи държавата. Също така ти е пределно ясно, че не мога лично аз да й спра помощите. Аз имам право да споделям, колкото и тя, само че за разлика от нея, аз критикувам един човек, а не хиляди. Надявам се да съм бил ясен.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

maxim4o след това изказване само мога да заключа - Ти се вилик бе брат :lol6:

Обаче препрочетох всички постове от началото до край и да ви кажа има за какво да се кори автора на темата.

От друга страна постовете на някой говорят за ........ да не казвам думите, и тежко и на България с такива Българи!

Редактирано от Фен (преглед на промените)

Не става въпрос аз да си купя, а че искам за Коледа за подарък розов фотоапарат. Мама като каза, че такъв струва 300лв и направо побеснях!

Иначе имам един, но с него се правят малко снимки, трябва постоянно да се свалят и трият, на мен ми писна веече, а така обичам да излизам навън и да се снимам............300лв за фотоапарат ми звучи като изкуствена цена, пладнешки обир! :angry22: :angry22: :angry22:

Не става въпрос аз да си купя, а че искам за Коледа за подарък розов фотоапарат. Мама като каза, че такъв струва 300лв и направо побеснях!

Иначе имам един, но с него се правят малко снимки, трябва постоянно да се свалят и трият, на мен ми писна веече, а така обичам да излизам навън и да се снимам............300лв за фотоапарат ми звучи като изкуствена цена, пладнешки обир! :angry22: :angry22: :angry22:

Знаеш ли тук нагрубих някои хора, но ти почваш постепенно да ме вбесяваш!!!

И аз искам Бентли за коледа само, че така не става!!!!!!

Ами розови фотоапарати бол, има ги и в магазините за по 1 лев ама са от пластмаса и само им превърташ картинките с едно колелце.

Анне, е, те ти един розов! Не е 300 кинта :)

аз и такъв даже нямам

а ти само искаш, искаш, искаш

и не може да беснееш когато не даваш нищо

Е то има и за 3000лв и сега като знаеш какво правим :rolleyes::whist:

Ане, един хубав фотоапарат наистина започва от 300 лв. нагоре. Има и по 3000 и по 10000 лв. За тях какво би казала? Но има апаратчета от по 100 лв. и надолу - за непретенциозни хора. Стига рева за това фото! Ако толкова ти е мерак, започни да си спестяваш, по левче, по два, то се трупа. Не чакай на подаяния, а вземи направи нещо за себе си. Така и така си постоянно пред компа, вземи кликай за парички - гарантирам ти, че за година, ще изкараш минимум, за един 300 левов апарат.

...300лв за фотоапарат ми звучи като изкуствена цена, пладнешки обир!

Емоционална си, спор по тоя въпрос няма, но май прекаляваш и това поражда напрежение в темите ти, защото неизменно ги въртиш и сучеш, та все насочваш злобата си в политическа посока. Да се пращат гласувалите за ГЕРБ в лагер?! И как ще разбереш кои са те (не, не съм сред тях)? Ами що не пратят в лагер и гласувалите за БСП? Или тия, дали вота си за ДПС? Или направо всички тия, дето са гласували, да бъдат под ключ до живот... Не може така, ти лишаваш хората от конституционните им права по тоя начин.

Помисли малко и прецени трезво дали кабинетите на Бойко Борисов, на тройната коалиция, на Филип Димитров, на Ренета Инджова или на който и да е друг е имал за основна задача да повишава цените на фотоапаратите. За пазарна икономика не си ли чувала? Не знаеш ли, че има стоки и услуги с фиксирани цени, но те са предимно стратегически. А всички останали са на пазарен механизъм - търсенето определя предлагането. Твърди цени имаше по времето на Тодор Живков, само дето стоките ги нямаше...

Огледай се малко, светът не е чак толкова черен, колкото ти се опитваш да виждаш.

При социализма със сигурност щя да мога да си позволя фототоапарат откокото сега при скапания смотан капитализъм! :angry22: :angry22: :angry22: И ще съм емоционална колкото си искам! Писна ми от тази криза! Писна ми американците да живеят на гърба на целия свят! За тях фотоапарати има, ама за нас - не! Нещастници! Бяхме си добре преди скапаната криза!

Защо си мисля, че тази тема зацикли. Не смятате, ли че вече се превръща в нещо като подигравка със всички съфорумници и не само. Написаното, написано. Администратори и модератори, не е ли време вече за ключ?

При социализма със сигурност щя да мога да си позволя фототоапарат откокото сега при скапания смотан капитализъм! :angry22: :angry22: :angry22: И ще съм емоционална колкото си искам! Писна ми от тази криза! Писна ми американците да живеят на гърба на целия свят! За тях фотоапарати има, ама за нас - не! Нещастници! Бяхме си добре преди скапаната криза!

Абе, Ане...какво разбираш ти от социализъм? Когато дойде 10-ти, ти още си вървяла права под масата. Изобщо не си живяла съзнателен живот по времето на социализма, следователно си нямаш и на идея какво е било тогава.

Абе, Ане...какво разбираш ти от социализъм? Когато дойде 10-ти, ти още си вървяла права под масата. Изобщо не си живяла съзнателен живот по времето на социализма, следователно си нямаш и на идея какво е било тогава.

абе мисли си че фотоапаратите и други такива екстри падаха от небето или с лопати сме ги ринали

и за тях спестявахме и събирахме пари

за първият ни касетофон, който си купихме с брат ми, си събирахме паричките в касичките - няма никога да го забравим и още го пазим, даже и свири - струваше 350 лева, а заплатите бяха 150 лева тогава

Публикувано изображение

25 кинта за Смена-Символ, или както там се пишеше. Купиха ми го от "Валентина", ако това на някой нещо говори. Някои техники в ония времена навсякъде бяха скъпи, просто електрониката беше кът, а желаещите да купят повече от колкото се произвеждаше и по пазарния принцип цените бяха спекулативно надути. Да не си мислите, че спекула е имало и има, само в "демократичните" капиталистически страни...Впрочем, Веф-а не беше ли вносна стока, от Латвийската ССР

Впрочем, Веф-а не беше ли вносна стока, от Латвийската ССР

верен отговор, от Латвия, от Рига

:)

http://www.radiomuseum.org/r/vef_sigma_260.html

Има една много точна приказка - човек сам си гради съдбата и късмета - случайността не съществува!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ама помня, че възрастните не се караха за пари, салама тогава беше по - вкусен и истински от днешните боклуци а по телевизията нямаше такава помия като сега - филми със насилие и глупости. Гледах "Патето Уил", "Ну погоди", "Том и Джери", "Пиф и Еркюл", "Пчеличката Мая", и подобни, и играехме спокойно по улиците. Де сега такова нещо. По наше време нямаше крадци на деца, имаше сигурност. А сега си трепериш за детето. Училищата станаха на зверилници.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.