Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

моля за помощ за упдате на биос

Featured Replies

Здравеите на всички искам да си упдате биос влизам в саита на производителя и немога да се оправя вутре даното ми е  ECS nForce9M-A .

Здравеите на всички искам да си упдате биос влизам в саита на производителя и немога да се оправя вутре даното ми е  ECS nForce9M-A .

Ами не се занимавай с глупости да не си ъпдейтваш и дъното.

Толкова ли ти е наложително?

ами мисля че да 

Поради каква причина си решил да си Update bios?

Не знаеш въобще какво правиш така, че не го прави. Една грешка и ще носиш компютъра на сервиз.

• Автор

немога да ви кача картинка да видите прекалено голяма е 

Ако автора не е сигурен, как се ъпдейтва биос, по-добре да не се захваща ! Едно премигване на тока и дъното заминава.

Поздрави !

абе хора тея работи ги знам напишете нещо полезно 

http://biosagentplus.com/result/9c37ebc8ec28f00c98054eec9724bbe3    вище така дали ше видите

Нали ти дадох линк.

BIOS Name BIOS for NFORCE9M-A (PCB: 1.0) 

Version 09/11/05 (2009/11/14 released) 
Update Description Release Reason:
1.update NVMM to improve 4C issue 
Special Note  
File Size 819KB 
Download

BIOS Name BIOS for NFORCE9M-A (PCB: 1.0) 
Version 09/10/31 (2009/11/04 released) 
Update Description Release Reason:
1.fix system with some CPU cant wake up from s3 issue 
Special Note  
File Size 819KB 
Download

Ама отиди в сервиз, моля те!

IMPORTANT NOTE: Публикувано изображение Please read the notes carefully before updating BIOS.

1. Do not update the BIOS if the system is running fine. Unsuccessful BIOS flash may cause the system fails to boot up. The manufacturer is not responsible for any BIOS flash failure. 2. Make sure your M/B PCB version number first, and then read the updated description & special note carefully to check if the new BIOS version patch pertain to your current problem.

(How to recognize the M/B PCB version) 3. Please DO NOT reboot system,unplug power supply and remove battery during BIOS update process. 4. It is recommended to use the updated flash utility included in each BIOS download package.

(How to use flash utility).

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

какво да ходя в сервиз 3 пати ме лажат и ми взимат парите и едно и сашто 

изписва ми следното To ensure that on other program interface with the bios update process, it is highly recommended to close all other programs before continue

изписва ми следното To ensure that on other program interface with the bios update process, it is highly recommended to close all other programs before continue

Затваряш всички програми, които използваш и флашваш и се молиш!

http://www.google.bg/#hl=bg&tbo=d&spell=1&q=%D1%84%D0%BB%D0%B0%D1%88+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%81&sa=X&ei=6q_JUOqDJMjrsgaRkYC4AQ&ved=0CCYQvwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=b9305e79f4167b4f&bpcl=39942515&biw=1440&bih=775

Чети преди да направиш нещо.Ама внимателно.

Може да се флашне и през Уиндоус директо като програма.

Не се занимавай с глупости 

абе хора тея работи ги знам напишете нещо полезно 

http://biosagentplus.com/result/9c37ebc8ec28f00c98054eec9724bbe3    вище така дали ше видите

Нищо не знаеш.

някаква програма ти казала че биоса ти бил стар. Това че е стар не му пречи. Ъпдейт на биос се прави само в случай когато нещо не работи и няма друг начин и е крайно наложително.

Дъното е достатъчно старо и последният биос за него е от преди три години.

Пак казвам не се занимавай с глупости.

Първо научи граматиката , поне за да можеш да разбереш какво ново има в другата версия което твоята не ти позволява :)

Имай малко уважение към тия които ти четат :(

Здравеите на всички искам да си упдате биос влизам в саита на производителя и немога да се оправя вутре даното ми е  ECS nForce9M-A

немога да ви кача картинка да видите прекалено голяма е - това не можеш да направиш , а си тръгнал БИОС да флашваш .

Кажи какво не ти дава стария биос и изобщо знаеш ли какво е биос и за какво служи ?

Аз съм предупредил постващия още в началото. Човека иска да си съсипе дъното и после ще реве и ще се жалва. Всичко си е за негова сметка.

Аз съм предупредил постващия още в началото. Човека иска да си съсипе дъното и после ще реве и ще се жалва. Всичко си е за негова сметка.

Да прав си, но като му го кажем повече хора може пък да се вслуша в съвета.

Звъни се във фирма, която се занимава с ремонт на компютри: - Принтерът ми започна да печати лошо! - Вероятно трябва да се почисти. Това ще ви струва $50. Обаче за вас ще е по-удобно да прочетете инструкцията и сам да си го почистите. Клиентът, удивен от тази откровеност пита: - А, вашият шеф знае ли, че по този начин губите пари? - Точно в това е идеята. Ние получаваме много повече пари, когато нашите клиенти първоначално се опитат сами да ремонтират нещо...

...
Звъни клиент във фирмата от където си е купил компютъра: - Здравейте, тука нещо пуши и компютъра не иска да работи, трябва да се преинсталира! - Според нас имате нужда от ново захранване, старото ви изглежда е изгоряло! - Не, компютъра ми трябва да се преинсталира! ... след 15 минути спор служителя на компанията казва: - Обадете се в Microsoft, те ще ви помогнат с преинсталацията. ... след 30 минути телефона звъни отново: - От Microsoft ми казаха, че за преинсталацията ще ми е нужно ново захранване...

Т: Техническа поддръжка. С какво можем да ви помогнем?

Ш: Ъъъъъ… Колата не тръгва.

Т: Ясно. Кажете марка, модел и година на производство?

Ш: А аа… е-ли й майката! Купих я от магазина да я карам, откъде да знам

Т: Добре, добре, спокойно. Ще опитаме да минем без тази информация… (въздъхва) Имате ли бензин в резервоара?

Ш: Хм… Бензин в резервоара, казваш… А как да разбера?

Т: Вижте на предния панел. Къде е стрелката на "Е" или на "F"?

Ш: А къде е предния панел?

Т: Намира се зад кормилото, ако седите на предната седалка на мястото на шофьора.

Ш: Аааа! Виждам. .. Тцц… Има много стрелки, коя да гледам?

Т: Търсете тази, до която е написано Е или F. Може да е нарисувана и бензинова колонка.

Ш: Аааа! Виждам! Стрелката показва нула.

Т: Как на нула?

Ш: Аха. Точно на нула. А до нея пише "x1000". Това ли е модела на колата – x1000?

Т: (дълбоко въздиша, затваря очи) Не, това не е горивото, това е тахометъра. Той трябва да показва нула, ако колата не е в движение.

Стрелката за горивото, обикновенно е в ляво и по-надолу от тахометъра и на нея трябва да пише "Е", после полуокръжност и след това "F".

Ш: Ааа. Виждам ,виждам! Стрелката е по средата между Е и F.

Т: Отлично! Имате бензин. Сега да проверим акумулатора. Виждате ли волана?

Ш: Ъхъ.

Т: Натиснете точно по средата…

Ш: (Чува се силно "бииииип") Аууу! Така ли трябва да прави?

Т: (затваря очи) Всичко е нормално, това е клаксона. Ако работи, значи с акумулатора всичко е наред. Да оптиме сега да подкараме колата.

Ш: Нали ти казвам, че не тръгва! Затова ти звъня бе, идиот!

Т: (скърца със зъби) Нека да опитаме отново! Натиснете съединителя, после спирачката и завъртете ключа.

Ш: Ааа! Давай едно по едно! Къде е “съединителя "?

Т: СЪЕДИНИТЕЛЯ… Под волана в вляво. Намерихте ли го?

Ш: Намерих го.

Т: Натиснете го докрай. Така. Сега виждате ли под волана два педала?

Ш: Ъхъ.

Т: Левия е спирачка. Натиснете го. Натиснате ли?

Ш: Натиснах.

Т: Сега завъртете ключа за запалване.

Ш: Как да завъртя ключа, ако и двете ръце ми са заети?

Т: Моля?

Ш: С лявата ръка държа съединителя, а с дясната натискам спирачката, как да завъртя ключа, питам?

Т: (задавя се от смях). Така, да започнем от начало, но този път натиснете педалите с крака.

Ш: С крака? А може ли?

Т: (все еще се дави се от смях) Може.

Ш: Да пробваме… Уха, много е удобно… Защо не ми казахте веднага… Натиснах

Т: Сега завъртете ключа за запалване.

Ш: Къде е запалването?

Т: В основата на волана в дясно.

Ш: Хм. Тука има някаква дупка, но няма ключ.

Т: Ами сложете го.

Ш: Кого?

Т: (губи търпение) Ключа за запалване!

Ш: Как да разбера, кой е ключа?

Т: (хваща се за главата) Това е най-големия ключ във връзката.

Ш: Във връзката?

Т: Да, там където си държите останалите ключове…

Ш: Ааа! Аз я изгубих преди 2 седмици. Значи ми трябва ключ?

Т: (хвърля слушалката) Туууууууу….

Ш: Ало?

флашване на биос се прави поради несъвместимост с някой нови компоненти. Примерно, ако решиш да слижш по силен процесор се налага да обновиш биоса с по нова версия. поради програма не се прави. Иначе е лесно, от биоса влизаш, избираш предваретелно подготвена флашка и тръка старият и слага новият. Процедурата трае 20-тина секунди.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.