Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тази конфигурация добра ли е за игри ?

Featured Replies

тип процесор: INTEL CORE i3-3110M

честота на процесора: 2.40 GHz

RAM памет: 6 GB DDR 3

капацитет HDD: 750 GB

графична карта: NVIDIA GEFORCE GT 620M

обем на графичната памет: 1 GB 

Искам да уточня, че става въпрос за игри от сорта - Assassin's Creed 3, Battlefield 3, COD: MW3, Darksiders II и други.

Също така да кажа, че не е задължително винаги игрите да вървят на максимални детайли. Някой може на medium и high. Ако е тежка да има и едно low примерно. 

Благодаря предварително за вашите отговори !  :)

Редактирано от Господин Бинев (преглед на промените)

• Автор

Предстои да се купи. Но 100% няма да купувам настолен компютър. Както вече казах ще ми вървят ли поне на medium и high смесено.

Аз мисля, че този модел ще ми свърши работа защото един приятел е с Intel Core Duo 2 ... нещо си 2.5 GHz, 4 GB RAM и ati mobility radeon hd 5470 и му вървят на high и ultra игрите.  :) Е, по тежките на medium и едно 2-3 неща на high. По някой път има едно low или най-много 2 на low.

Предстои да се купи. Но 100% няма да купувам настолен компютър. Както вече казах ще ми вървят ли поне на medium и high смесено.

Аз мисля, че този модел ще ми свърши работа защото един приятел е с Intel Core Duo 2 ... нещо си 2.5 GHz, 4 GB RAM и ati mobility radeon hd 5470 и му вървят на high и ultra игрите.  :) Е, по тежките на medium и едно 2-3 неща на high. По някой път има едно low или най-много 2 на low.

http://www.kaldata.com/forums/topic/180565-за-геймърските-лаптопи-и-бюджет-800-лв/

Да ще вървят на медиум без AntiSlashing и други подобни екстри и ще прегрява бързо бързо... Ще му се скъсява живота с всяко прегряване и така.. Общо взето, да ще вървят.

http://www.kaldata.com/forums/topic/180565-за-геймърските-лаптопи-и-бюджет-800-лв/

Да ще вървят на медиум без AntiSlashing и други подобни екстри и ще прегрява бързо бързо... Ще му се скъсява живота с всяко прегряване и така.. Общо взето, да ще вървят.

Взе ми думите от устата :)

The_Reaver стига де.. :D Аз искам да вървят на medium и някое друго нещо на high. Това е .. 

Каза ти се!Това не е настолен компютър с бърз хард,мощно захранване и 4-5 вентилатора в него!

Ако подкараш тези игри които си изброил на макс ще можеш да си печеш кебапчета върху корпуса на лаптопа.

The_Reaver стига де.. :D Аз искам да вървят на medium и някое друго нещо на high. Това е .. 

И защо ако смея да попитам не искаш да си купиш настолна машина, а е задължително да си с лаптоп? Лаптопа има няколко недостатъка:

1.Лощо охлаждане.

2.Не може да се прави Upgrade.

3.Почти целия хардуер е запоен за дънната платка, така че ако нещо се повреди в повечето случаи сменяш дъно, което е скъпа инвестиция.

4.За парите, които ще дадеш за лаптоп може да си вземеш много по-добра настолна машина.

5.Gamer лаптопите отиват на цени от около 2500-3000 лева. Дъното им е алуминево и по-добре се охлажда самата машина.Естествено не си струва инвестицията. Може и да греша, колегите ще ме поправят.

Аз не мога да разбера каква е тая мания по лаптопите, и то за домашна употреба? Мацките ги разбирам - те гледат да е красив, модерен, и го взимат, за да цъкат у фейсбука.

Вчера изгубих половин час да обяснявам на една колежка, че на сина и НЕ МУ ТРЯБВА лаптоп за игри, но съм сигурен, че пак ще отиде и ще си вземе някой умрял и евтин лаптоп (не този, който и препоръчах, щото и се видя скъп) и после сина и ще се чуди що не вървят игрите на него. Ама понеже лаптоп било по-модерно :D (това са нейни думи) и затова искала такъв. 

Лаптоп се купува, ако пътуваш често и работиш, когато си на път или извън офиса. Т.е., когато ти трябва мобилност. Да, има и геймърски лаптопи, ама цените са им други и пак игрите няма да вървят като на настолен компютър от същия клас  ;)

Ако няма да го изнасяш от в къщи и го взимаш с цел игри, за какво ти е лаптоп, а не настолен компютър? 

Иначе, на тая видеокарта нищо съвременно няма да върви на макс. Това е карта от най-ниския клас и изобщо не е замисляна да подкарва игри. Най-вероятно ще подкараш повечето игри на минимални настройки. Говорим за игри от последните 1-2 години. По-стари или леки игри, сигурно ще вървят.

Ако искаш да играеш нормално - купи си настолен компютър с читава видеокарта, бърз диск и мощен процесор. 

Е, това е мое мнение де, някои хора ги кефи да се мъчат ;)

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

• Автор

Добре де... както казах... един мой приятел има лаптоп с следната конфигурация: Intel Core Duo 2 2.5 GHz, ati mobility radeon hd 5470 1 GB, 640 GB hdd, 4 GB RAM. И игрите ги кара на high и medium значи този също ще ги кара даже по-добре...

Добре де... както казах... един мой приятел има лаптоп с следната конфигурация: Intel Core Duo 2 2.5 GHz, ati mobility radeon hd 5470 1 GB, 640 GB hdd, 4 GB RAM. И игрите ги кара на high и medium значи този също ще ги кара даже по-добре...
И по какво съдиш, че ще е така?

Де всичко да беше обем видеопамет... Да, ама не е. За това карта с 2 GB памет може да бъде смляна от 768 MB видеокарта. И за това геймърите дават по 400-500 лв само за видео, за да играят НОРМАЛНО.

Аз ти казвам, че това става да си цъкаш Word и Excel на максимални настройки. И Angry birds както каза колегата, предполгам и Супер Марио.

А ето ти една тема, която задължително трябва да прочетеш: За геймърските лаптопи и бюджет 800 лв.

Освен това местя темата на правилното място.

Пък ако искаш ни слушай, парите са си твой!

Пфууу най накрая. Саита се беше бъгнал. Не ми разрешаваше да пействам техт.

Пиши поне като го купиш, кой модел точно си взел, дали можеш да играеш игри, кои игри, на какви настроики, имаш ли лагове, загрява ли много ? Щото ако е истина това което мислиш,

Добре де... значи този също ще ги кара даже по-добре...

да земам и аз един по-евтин лаптоп да цъкам игри и да подарявам настолния кютюк на някой и да не се занимавам с глупости. Друго е сега като изкарам лаптопа в кварталното кафене и разпъна кризата или дuaблото пред мацките. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.