Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гледане на 3D филм

Featured Replies

Здравейте! Преди дни си взех 3д телевизор LG LM860V и днес реших да гледам първия си 3д филм на него на ФЛАШКА. След като кача филма и свържа флашката към ТВ-то филмът не стартира изписва Зареждане... и само това. Единствено Sample-to на филма успях да пусна което е 40 сек. Ако някой знае къде е проблема да пише. :) ПП: Флашката я форматирах на NTFS ако това има някакво значение ;)

Аз като гледам филми 720р с размери около 1.47GB на флашка /USB 2.0/ понякога насича изображението, ако твърде много кадри трябва да се изобразят един след друг. Най-вероятно ще имаш трудности да гледаш 3D през флашка заради лимита на пренос на данни от флашката, особено при филми с голям размер. Пробвай да го запишеш и гледаш на диск, или направо свържи компютъра към телевизора, ако е възможно

Редактирано от kDimitroff (преглед на промените)

• Автор
Аз като гледам филми 720р с размери около 1.47GB на флашка /USB 2.0/ понякога насича изображението, ако твърде много кадри трябва да се изобразят един след друг. Най-вероятно ще имаш трудности да гледаш 3D през флашка заради лимита на пренос на данни от флашката, особено при филми с голям размер. Пробвай да го запишеш и гледаш на диск, или направо свържи компютъра към телевизора, ако е възможно

Мога ли да го гледам на външен HDD. Предполагам това е по добрият вариант от Флашката.

Мога ли да го гледам на външен HDD. Предполагам това е по добрият вариант от Флашката.

Човека ти каза: USB 2.0 ....външния хард е на USB, начи не може....ако ще и компютъра на NASA да пущиш като външен хард, пак нема да стане  :no-no:

Не е от USB интерфейса. Той си е повече от достатъчен за гледане на 1080р и дори 3D.

Или процесора на телевизора издиша или флашката е доста бавна. Може и като софтуер да не са добре нещата.

Помисли за външен плеър или компютър.

Аз като гледам филми 720р с размери около 1.47GB ...

Предполагам, че имаш предвид анимационни филмчета или клипове, а не игрални филми, освен ако не си поставил десетичната запетая не на мястото ѝ.

Авторът, закачай компютъра за телевизора и си гледай каквото искаш. През USB е несигурно - ниска скорост на четене, при някои модели телевизори има значение файловата система на външния носител. А да ги записваш на голям диск (блу рей) е прекалено скъпо.

• Автор
Предполагам, че имаш предвид анимационни филмчета или клипове, а не игрални филми, освен ако не си поставил десетичната запетая не на мястото ѝ.

Авторът, закачай компютъра за телевизора и си гледай каквото искаш. През USB е несигурно - ниска скорост на четене, при някои модели телевизори има значение файловата система на външния носител. А да ги записваш на голям диск (блу рей) е прекалено скъпо.

Като сложих обикновен Xvid 3D филм тръгна без проблем от флашката, но качеството е ужасно. Като сложа HD 3D филм ми тръгва само sampleto а целия филм не. Отново питам с външен хард няма ли да стане защото нямам възможност да свържа компа и ТВ то. ПП: с флашка 4 GB сам.

Като сложих обикновен Xvid 3D филм тръгна без проблем от флашката, но качеството е ужасно. Като сложа HD 3D филм ми тръгва само sampleto а целия филм не. Отново питам с външен хард няма ли да стане защото нямам възможност да свържа компа и ТВ то. ПП: с флашка 4 GB сам.

Какъв 3D филм си качил на 4гб флаш? Най малкият 3D филм, който съм срещал е около 14гб.

Може да опиташ да го смалиш с някой конвертор, но ефекта едва ли ще е задоволителен.

Благодарение на подобни програми, гледам 3D на телефона си.

Като сложих обикновен Xvid 3D филм тръгна без проблем от флашката, но качеството е ужасно. Като сложа HD 3D филм ...

И аз ще попитам що за 3D филм събираш на 3,7 GB флашка, че и за трейлъра остава място. И откога 3D филмите се делят на Xdiv и HD? Качеството било ужасно. че какво да е при тия размери? Или гледаш 3D както се следва или изобщо не гледаш...

Що се отнася до външния хард - за мен той по нищо не се различава от флашката, един обикновен DVD диск е несравнимо по-надежден за съхраняване на информация.

Явно компютърът е далеч от телевизора, дали един рутер няма да ти свърши повече работа чрез вътрешна мрежа между тях?

• Автор
И аз ще попитам що за 3D филм събираш на 3,7 GB флашка, че и за трейлъра остава място. И откога 3D филмите се делят на Xdiv и HD? Качеството било ужасно. че какво да е при тия размери?

Ето това е филма който ми тръгва без проблем на ТВ то и е 3D.

А на този само трейлъра без целия филм...

Ако можеш сега ми обясни къде е проблема и как да го разреша. :)

Редактирано от capnemo
2.10! (преглед на промените)

Абе ти какви 3д теглеш бе.Влизаш в "Енерджи торентс" и теглиш от там ,започват от 8гб нагоре,това е 3д и връзваш комп. със  телевизора с НДМИ  кабел и си ти.Настройката на видеокарата трябва да е 1920-1080 нативе мисля че беше. То и през рутера става ама пък ще кажеш после че субтитрите не ти тръгват.През рутера пък трябва да изтегляш програми като НМПлейар да инсталирваш и субтитрите пак няма да ти тръгнат.

Редактирано от mrawkata (преглед на промените)

Точно с HMS тръгват, но трябва да се вграждат в контейнера, което става за 5 минути.

Абе ти какви 3д теглеш бе.Влизаш в "Енерджи торентс" и теглиш от там ,започват от 8гб нагоре,това е 3д и връзваш комп. със  телевизора с НДМИ  кабел и си ти.Настройката на видеокарата трябва да е 1920-1080 нативе мисля че беше. То и през рутера става ама пък ще кажеш после че субтитрите не ти тръгват.През рутера пък трябва да изтегляш програми като НМПлейар да инсталирваш и субтитрите пак няма да ти тръгнат.

А може ли да се гледа 3D филм като свържа лаптоп и LED телевизор със VGA кабел?

За какви линкове говориш? Аз питам да може да гледам 3д филм през VGA кабел!!!

тц, не може

За какви линкове говориш? Аз питам да може да гледам 3д филм през VGA кабел!!!

Като прочетеш пост № 11 ще ти стане ясно. Отговорил съм на автора на темата. Там има едни адреси, на които, като направиш "Copy/Paste" отваря разни страници. Това, че ти си попитал в чужда тема е друг въпрос.

Днес пичовете от Плесио ми обясниха, че за да гледаме истински 3д филм ни трябва лаптоп с доста мощна видео карта, иначе е невъзможно, тъй като дори и да ги кaчим на по - голяма флашка, процесорите на нашите телевизори не са достатъчно силни за да го пуснат, а от конзоли си е голяма игра дори за 1 обикновен филм, пък камо ли за 3д, а дори Ексбокса не поддържа такъв формат. Та пичовете ме посъветваха или от лаптопа с обикновен кабел към телевизора или на флашка, където самият телевизора си конвертира сам и ефекта пак е задоволителен ! :) 

• 2 месеца по-късно...

Доста глупости изчетох тук!Аз имам Самсунг D 8000 модел2012г. ипробвах с кабели и кволи още не,но неще,а очилата са си Самсунг активни и всичко уж наред,докато не записах един документален филм за динозаври 3,86Gb на флашка 4Gb!!!Трябва да кажа,че динозавъра чат- пат си влизаше в стаята,а геолозите ни замеряха с пръст с лопатите!Единствено трябва да се спазва формата за активни очила,който си го пише в заставката на филма,колкото до до филпи ,най много 3d има в Energi torents.bg!Между другото най добро качество се вади на флашката!Една 32-ка и ти си човека!Хайде сега  на  компа и качвайте!А и е важно ТВ и очила поне от ?011 насам!Айде аз отивам да пукам пуканки!

• 2 седмици по-късно...

Просто си изтеглил скапан файл!

Аз съм с LG LM765S и всички 3D филми с видео bit rate до 20 Mbps си тръгват безпроблем и от Флашка и от външен HDD. Само един MiB 3, който е с bit rate 25 Mbps малко ми насича. А твоя телевизор е с двуядрен процесор и би трябвало да е още по-бърз!

А hlevoust е прав - най-добре е, ако си с рутер да си гледаш филма направо от HDD на компютъла! Най-удобно е, а и ВСИЧКИ субтитри с и тръгват!

Редактирано от krasy76 (преглед на промените)

...А hlevoust е прав - най-добре е, ако си с рутер да си гледаш филма направо от HDD на компютъла! Най-удобно е, а и ВСИЧКИ субтитри с и тръгват!

Има и още по-прост начин, за да се избегне понякога опасната вътрешна мрежа - купуваш си 3Д блурей плеър и си гледаш всичко с кеф, при това без кабелаци, мрежи и прочие. Да, струват 200+ лв, но това еднократен разход, спестяващ маса потенциални и/или реални проблеми.

• 3 седмици по-късно...

Избиране на 3D филм:

За да гледаш 3D филм първо той трябва да е SBS или Under Over, а този който е изтеглил WingShot и му върви както трябва е Red Cyan(което не е истинско 3D и ще върви и на обикновен монитор с Red Cyan очила), но другият филм на който му върви само трейлъра е 3D SBS(каквото трябва). Защо не тръгва филма - пробвай да смениш файловата система на флашката. Най-доброто място за теглене на 3D филми е http://energy-torrent.com/browse.php, също така за да се насладиш на 3D ефекта филма трябва да е от 8GB нагоре. Аз обикновенно тегля филми по 12-15GB(теглил съм и по 40GB). Ако ще гледаш филм то не трябва да е от флашка защото 100% ще лагва.

Гледане на 3D Full HD филм през рутер:

За да гледаш 3D Full HD през мрежата ти трябва и качествен рутер. Моят съм го взел за около 100 лв и всичко е ОК. Няма насичане и никакви проблеми. Ето от къде може да се купи - TL-WR1043ND, а ето и сайта на производителя TP-Link. Също така трябва да си инсталираш и Домашний медиа сервер(за домашний медиа сервер трябва да се попрочете малко за да ти е наред всичко) и компютъра ти г/д да става.

Редактирано от radibg2 (преглед на промените)

За да гледаш 3D Full HD през мрежата ти трябва и качествен рутер. Моят съм го взел за около 100 лв и всичко е ОК. Няма насичане и никакви проблеми. Ето от къде може да се купи - TL-WR1043ND, а ето и сайта на производителя TP-Link. Също така трябва да си инсталираш и Домашний медиа сервер(за домашний медиа сервер трябва да се попрочете малко за да ти е наред всичко) и компютъра ти г/д да става.

Същият,но по-евтин....TP-LINK TL-WR1043ND Ultimate Wireless Router N-

http://sky.bg/Details.aspx?ID=15392

Аз преди 2 седмици го взех от itx и беше 94лв с доставката. Явно са му дигнали цената :D.

Редактирано от radibg2 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.