Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми конфигурация за графичен дизайн и видео обработка

Featured Replies

• Автор
Щото шефа на отдела, ще уволни нашия човек.

:)))))) то шефа и отдела съм си само аз, а тия над мен никога не са чували за SSD.

ще се съхранява на 3-те HDD, които се споменаха, че има.

Има два харда като единия остава в конфигурацията, а тя отива при някои колега. Поне аз това прочетох тоест не може да се вземе нищо от нея освен втория хард.

Бих взел нещо на АМД с вградено в процесора видео с повечко ядра и поне 8GB рам.

Поздрави.

Дава ми грешка като се опитам да цитирам или отговоря на горния пост. 

• Автор
120 за системата и програмите. Информацията като проекти и тн ще се съхранява на 3-те HDD, които се споменаха, че има.

Да внеса малко яснота в картинката :) Няма 3 хдд, има 2 от по 250гб, които са пълни до дупка-на единия има 6, а на другия -около 20ГБ фрии.

Мисля си за твоя вариант с едно системно ссд + голям хдд-поне 2тб (никога не стигат:)))

ссд-то мисля ще поеме уин-а (7, 64бит) сюитата и т.н.-грубо да го сложим 50-60гб ще се изядат.

Е... Превишаването на бюджета не е толкова голямо, както се вижда, а ако онази 4 GB RAM, спомената в 1-вия пост, е DDR3, защо да не се ползва. Не знаме каква е, но обема е по-добре тук с/у двуканалният режим. А по-малкото дъно в този случай не реже производителността и на практика с/у още мъничко пари нещата заспиват. 120 за системата и програмите. Информацията като проекти и тн ще се съхранява на 3-те HDD, които се споменаха, че има.

Е извинявай, ама и аз също разбрах че като се разколачи сегашната барака, дисковете бягат по други машини и в този остава само 1 брой 250ГБ. Може и да не съм разбрал правилно.

2 харда-новия+1 от старите, системния в момента е толкова хубаво разделен - 20ГБ С: и 220ГБ
Аз разбирам, че има 3 HDD, като системният само е 250 GB, другите не ги знаем нито какви са, нито на колко години... Като казва, че 2 са "нови". пффф, форума беше изключен за известно време....
Да внеса малко яснота в картинката :) Няма 3 хдд, има 2 от по 250гб, които са пълни до дупка-на единия има 6, а на другия -около 20ГБ фрии.

Мисля си за твоя вариант с едно системно ссд + голям хдд-поне 2тб (никога не стигат :)))

ссд-то мисля ще поеме уин-а (7, 64бит) сюитата и т.н.-грубо да го сложим 50-60гб ще се изядат.

Ако си вдигнеш бюджета всичко може, даже и билет за Луната да си купиш. Ще те упътим къде е гишето :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Има два харда като единия остава в конфигурацията, а тя отива при някои колега. Поне аз това прочетох тоест не може да се вземе нищо от нея освен втория хард.

Бих взел нещо на АМД с вградено в процесора видео с повечко ядра и поне 8GB рам.

Поздрави.

И на мен такова ми се мотае май...основно рам папкат тез програми :) 

Да внеса малко яснота в картинката :) Няма 3 хдд, има 2 от по 250гб, които са пълни до дупка-на единия има 6, а на другия -около 20ГБ фрии. Мисля си за твоя вариант с едно системно ссд + голям хдд-поне 2тб (никога не стигат :))) ссд-то мисля ще поеме уин-а (7, 64бит) сюитата и т.н.-грубо да го сложим 50-60гб ще се изядат.
Ами уточни с какви дискове разполага/можеш да ползваш в новата конфигурация... Както виждаш почваме да гадаем и се получават неясноти и разбори, които само вредят... Win 7 аз го ползвам на дял 40 GB, но и не ползвам такива програми. Ти си кажи колко ти е нужното място за операционна система и програми!
  • Автор
Ако си вдигнеш бюджета всичко може, даже и билет за Луната да си купиш. Ще те упътим къде е гишето :D

:)))) искам, ма не мога да го вдигна-не давам аз парите :))))

И на мен такова ми се мотае май...основно рам папкат тез програми :)

То и аз не случайно съм предложил машина с една 8ГБ пръчка оперативна памет с идеята веднага или в близко бъдеще да се забучи още една и съм оставил запас до горният бюджетен праг с тази цел. Но повече от 16ГБ за предложеният от мен процесор са безсмислени. За повече се избира върхов модел i7, или FX-8XXX, ако ще е АМД машина, за да може да се оползотвори обема достатъчно добре.

• Автор
Ами уточни с какви дискове разполага/можеш да ползваш в новата конфигурация... Както виждаш почваме да гадаем и се получават неясноти и разбори, които само вредят... Win 7 аз го ползвам на дял 40 GB, но и не ползвам такива програми. Ти си кажи колко ти е нужното място за операционна система и програми!

Уточнявам - от тези двата ще се вземе единия 250гб(не системния). системния си остава в старата кошница. Диска е може би на година. Преди беше пробван на сървъра, но той не го разпозна и понеже много плаках ми го дадоха :)

Уточнявам - от тези двата ще се вземе единия 250гб(не системния). системния си остава в старата кошница. Диска е може би на година. Преди беше пробван на сървъра, но той не го разпозна и понеже много плаках ми го дадоха :)
А 250 GB достатъчни ли са ти лично на теб? Ако не са - вариaнта с 1 ТБ, който предложих. Ако са ти достатъчни - взимай SSD-то. Поздрави!

Явно иска да вземе хард и ssd и да ползва стария за архив . Но тогава трябва да даде малко повече парички ... :D

• Автор
А 250 GB достатъчни ли са ти лично на теб? Ако не са - вариaнта с 1 ТБ, който предложих. Ако са ти достатъчни - взимай SSD-то. Поздрави!

как да ти кажа..250гб ги пълня за има няма 3, 4 месеца. Работя с файлове с големина около гигабайт. Смятай .....говорим за големи хдд.

Явно иска да вземе хард и ssd и да ползва стария за архив . Но тогава трябва да даде малко повече парички ... :D

баш, за това ссд-то е в "мечти", поне и на тоя етап и с тоя бюджет :)

как да ти кажа..250гб ги пълня за има няма 3, 4 месеца. Работя с файлове с големина около гигабайт. Смятай .....говорим за големи хдд.

Тогава взимай 1 TB хард ! По-късно винаги може да се сложиш и SSD !

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

Взимай по-голям диск тогава.

Тогава взимай 1 TB хард !
Еми това ти е решението... Няма повече какво да говорим по този въпрос...

С новата машина работата ще потръгне съществено по-бързо, но пък едва ли ще може готовите файлове да се разпращат по клиентите с такава скорост че да остава празен диска. А едно нещо съм забелязал...С течение на времето файловете стават все по-обемни и нищо чудно след няма и година да се работи вече и с файлове над(или дори с не по-малък от) 2ГБ обем...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Еми това ти е решението... Няма повече какво да говорим по този въпрос...

точно :)

С новата машина работата ще потръгне съществено по-бързо, но пък едва ли ще може готовите файлове да се разпращат по клиентите с такава скорост че да остава празен диска. А едно нещо съм забелязал...С течение на времето файловете стават все по-обемни и нищо чудно след няма и година да се работи вече и с файлове над(или дори с не по-малък от) 2ГБ обем...

готовите файлове си остават при мен-ние сме си клиенти :) от време на време правя архиви, но понякога се струпва страшно много материал (особено ако има и видео ХД)....както е казано рам и хард никога не стигат ;)

мерси колеги за помощта :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.