Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Таблет или Лаптоп?

Featured Replies

Здравейте,имам няколко въпроса и колебания относно лаптопи/таблет. 1.Ако търся нещо,само за интернет,филми,скайп и приложения от типа на zynga poker и другите тъпотии в фейса(да вървят без лаг и забиване) струва ли си да дам 700лв. за таблет например Asus Transformer Pad TF300TG (него съм набелязал) - 769лв. според сайта на Мтел(от там ще си го взема,от служител на фирмата,на лизинг) или същата работа ще си свърши лаптоп от рода на Acer Aspire One D270 - 329лв. като важно е и представянето на път от рода на 4-5 часа,макар че тук предполагам таблета със сигурност има предимство. Това,което ме притеснява за таблета е неудобното писане,затова държа на клавиатурата,но дали е достатъчно мощен този лаптоп за тези цели?

ASUS Transformer Pad TF300TG има опция да му се вземе външна клавиатура, със 2-ра, вградена батерия, която осигурява работа до (по данни) 15 часа, но аз реално виждам 11: Докинг/клавиатура за ASUS Transformer Pad TF300T с което си решаваш всичките проблеми.

Ето и един обширен тест, който ще ти даде представа за самият таблет:

• Автор

Да знам за клавиатурата,тя върви с лаптопа в случая,но освен издръжливостта на батерията,други предимства има ли таблета пред този лаптоп?

Аз,като минуси виждам ,по малкото памет,но за другите неща не съм наясно,за това се допитвам до вас,а

разликата в цената е двойна.

Моят съвет е да отидеш до магазина, и да поискаш да пробваш таблета. Пък ако ти хареса, тогава мже да си помислиш кое ще ти е по-изгодно.

Поздрави !

Вземи си лаптоп, стига с тези таблети. 

Емо, защо пък не ? Какво не ти харесва в таблетите ? 

ПП: Лаптопа също е оферта. В случая аз бих се поколебал.  ;)

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Резолюция на дисплея 1024×600 на неттопа Резолюция на таблета: 1280x800 и дисплея е IPS матрица Лаптопа няма GPS, няма възможност да го носиш и без клавиатурата, което го прави по-лек и удобен. Таблета има и тъч жестове, каквито при неттоп-а го няма... Процесора на таблета ми се струва, че би бил по-добър от този в неттопа, макар и да нямам наблюдения и да не съм гледал някакви ревюта. То честно казано е и трудно да се сравняват... В таблета имаш и камера, 8 Мегапиксела, ако решиш да снимаш нещо. Моето лично мнение е в полза на таблета.

Емо, защо пък не ? Какво не ти харесва в таблетите ? 

Не ги харесвам по следните причини:

1.Никакво охлаждане, трудни са за поддръжка

2.Батерията пада много лесно и трябва постоянно да се зарежда.

3.Да си вземеш таблет за 800 лева, за да гледаш филми и слушаш музика, за мен е ненужно пилеене на средства. За същите пари може да си вземеш хубав монитор.

4.Повечето потребители не са запознати с Андроид или друга ОС и гледат таблета като "индианец пишеща машина" и не знаят как да си инсталират приложения. За тези таблети с Windows OC, няма да коментирам.

5.От лично наблюдение 1/5 от колегите си взеха таблети, радваха им се 1 месец и сега събират прах по рафтовете.

6.Много са нежни и нямат никаква защита, лесно се повреждат.

1. Мога да се съглася.

2. Еми нали целта е мобилност (няма как да не пада)

3. Абе да ти кажа не е точно така (върни се на точка 2)

4. За да пита автора, може би е наясно с Андроид

5. Всеки си има вкус

6. Ако го пазиш - няма проблеми.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

• Автор

Аз съм с galaxy s ,от доста време,наясно съм с андроид и за това идва това колебание,защото ми се

струва ,че ще си купя втори galaxy s но просто с 2но по-голям дисплей и малко повече памет.

Прочетох мнениеята на всички ви внимателно,разбрах,че едва ли не таблета е по-помщен така да се каже

от посочения лаптоп,което е и разбираемо данякъде с оглед параметрите на лаптопа.

Та идва логичния въпрос,толкова ли е слаб вдействителност въпросният лаптоп или това впечатление

идва от сравнението с по-висок ценови клас таблет?

Редактирано от kpacko (преглед на промените)

аз бих взел лаптопа. 800 кинта за таблет са прекалено много... колкото и да е хубав, за тия пари такъв лаптоп мога да си намеря втора ръка особено...

1. Мога да се съглася.

2. Еми нали целта е мобилност (няма как да не пада)

3. Абе да ти кажа не е точно така (върни се на точка 2)

4. За да пита автора, може би е наясно с Андроид

5. Всеки си има вкус

6. Ако го пазиш - няма проблеми.

Това е мое мнение, не казвам постващия да се съгласява с него. Нали това е целта на форума.

Лаптопа е доста удобен за мобилност. Има и Netbook, модели които са доста по леки и удобни. 

Аз ако търся нещо,само за интернет,филми,скайп и приложения,не бих дал над 400лв в повече,за таблет.Каква е всъщност разликата между този евтин лаптоп и посочения таблет.Таблета има по добра резолюция,издържа малко повече на батерия има вградена 8 мб. камера.Скоростта на процесорите е еднаква-1,6гх.,което означава че ще ми върши същата работа.Друг е въпроса,че със спестените пари,ако искам ще си купя по качествен фотоапарат от този вградения в таблета.

• Автор
Аз ако търся нещо,само за интернет,филми,скайп и приложения,не бих дал над 400лв в повече,за таблет.Каква е всъщност разликата между този евтин лаптоп и посочения таблет.Таблета има по добра резолюция,издържа малко повече на батерия има вградена 8 мб. камера.Скоростта на процесорите е еднаква-1,6гх.,което означава че ще ми върши същата работа.Друг е въпроса,че със спестените пари,ако искам ще си купя по качествен фотоапарат от този вградения в таблета.

Само да поясня,че модела е със следните параметри понеже ще се взима от МТел.

Процесор: Intel Atom N2600

RAM: 1 GB - ддр2 или 3 не е ясно

Видео карта: Intel® Graphics Media Accelerator 3600 - нещо повече за тва видео можете ли да ми кажете,като инфо,колко мб е 128,256?!

Това са характеристиките на лаптопа.

Така е колега, но нали се сещаш че няма само да гледаш филми и да ползваш скайп. Поне при мен е така. В един момент ще ти се наложи да правиш нещо друго. Ако си с лаптоп ще имаш тази възможност, докато с таблета не.

Ти нали знаеш, че сравнението между двете машинки е неуместно, най-малкото ? Няма как да сравниш лаптоп за 300 лв., в който по начало има повече елементи, има клавиатура и т.н. с таблет, който струва 800 лв. и в който има по-малко чисто хардуерни компоненти. Сравни таблета с един нормален лаптоп за същата сума, тогава ще можеш да си извлечеш ползите от едното и от другото и да си решиш.

Ти нали знаеш, че сравнението между двете машинки е неуместно, най-малкото ? Няма как да сравниш лаптоп за 300 лв., в който по начало има повече елементи, има клавиатура и т.н. с таблет, който струва 800 лв. и в който има по-малко чисто хардуерни компоненти. Сравни таблета с един нормален лаптоп за същата сума, тогава ще можеш да си извлечеш ползите от едното и от другото и да си решиш.
Таблета също има клавиатура, върви с нея. Външа, закача се, със тъчпад и допълнителна батерия, вградена в нея.

Не е само клавиатурата, просто това беше първото което ми дойде наум, а и таблета не е по принцип предназначен да работи с клавиатура, докато лаптопа е. Въпросът е принципен, знаеш какво имам предвид.

• Автор

Добре хора,забравете за сравненията

на тази конфигурация

Процесор: Intel Atom N2600

RAM: 1 GB - ддр2 или 3 не е ясно

Видео карта: Intel® Graphics Media Accelerator 3600 - нещо повече за тва видео можете ли да ми кажете,като инфо,колко мб е 128,256?!

ще може ли спокойно да се ползва интернет,да се гледат филми и да вървят без проблем

приложения тип java,flash и т.н. ,разните там игрички из фейса?

http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-GMA-3600.60198.0.html

Предния ми лаптоп беше с Ati Xpress 200M, и вършеше всичката тая работа дето споменаваш без абсолютно никакви проблеми.
като гледам тая интелка е по-мощна от Ati Xpress 200M( на която 720p видео върви глатко и без проблемно, а с някои плеъри съм подкарвал и 1080p)

не би трябвало да имаш проблеми с игричките от фейсбук.

Така че би трябвало да ти е предостатъчен тоя лаптоп за целите които споменаваш.

• Автор

Колеги нов проблем.

Значи ,ако си взема вариянта ,за който писах по-горе щи ми е по 21.90 на месец за 24месеца,

като същия модел ,само че с 2гб рам а не с 1гб,както е в моя случай ми излиза 27лв. на месец от друго място.

Въпроса ми е ,струва ли си тоя 1гб рам отгоре и 5-те лева повече за 24 месеца?Или с други думи

модела с 2гб рам ,осезаемно по-бързо ли ще върви или разликата е минимална и не си струва.все пак това са 120лв. отгоре за 1гб рам допълнително??

и 2ри въпрос

• ТИП ПРОЦЕСОР: AMD DUAL CORE C60
  • ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА: 1.00 GHz
  • КАПАЦИТЕТ RAM: 4 GB
  • КАПАЦИТЕТ HDD: 500 GB
  • РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH: 11,6 "

тази конфиигурация по-добра ли е от тази горе??Най-вече относно процесора,рамта е ясна.

Редактирано от kpacko (преглед на промените)

амд на лаптоп - не!

на изплащане нищо не си заслужава да се взима. 

С 2ГБ рам, лаптопа ще се държи значително по-добре.

По-добре според мене е лаптоп послушай какво казва ScD . ;)

Определено лаптоп.
От няколко дена имам и IPAD четвърта генерация със 64ГБ storage и ретина дисплей и почти същия размер екран като на таблета който искаш да вземеш. Ами какво да ти кажа, много дребни букви. След 30 минути из нета и ме заболяха очите и главата. Ето сложил съм го до екрана на който нормално браузвам. Направи си съпоставката сам, kак ще работиш със такъв дребен екран. Аз мисля че няма да мога да свикна или най-много да си повредя очите от напрягане и взиране.
Публикувано изображение

Бих ти препоръчал компромисен варuaнт откъм мобилност и дисплей - 11.5 - 13 инчов лаптоп ама не като тая играчка от М-тел със 1ГБ РАМ , ами нещо такова Лаптоп Acer Aspire One 756
Затруднявам се в момента със тагването. Ако модератора прецени линка за реклама, може да замени линка със модела на лаптопа  
Модела и саита ca просто ориентировъчнu, според бюджета на питащия.
Да ти кажа, вчера ходих пак по магазините и разликата между IPAD-а и 13 инча екран е коренно различна.  Чета си спокойно, голям хард... Но все пак всичко си опира до лични предпочитания. Отиди във някой магазин изпробваи и таблета и някой лаптоп за около 20 минути и си реши. Аз сега съжалявам за тоз IPAD ама е твърде късно.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.