Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфликт на IP адреси

Featured Replies

Здравейте, от няколко дена ми се появява едно прозорче където пише,че има конфликт м/у Ип-та след което Интернета ми спира и трябва да ресна модема и това се повтаря постоянно. 1. Интернета е на VIVACOM 2. с Динамично ИП съм. Много бих се радвал ако някой ме посъветва какво да правя! P.S. Ако нещо съм пропуснал... питайте.

1. Колко компютъра използват АДСЛ услугата?

2.Безжичната ти мрежа защитена ли е или е свободна?

Такъв конфликт може да стане, ако в същата мрежа имаш друго устройство, което по някаква причина получава същия адрес като компютъра, на който се появява грешката. Какъв е адресът на мрежовата карта на този компютър - ръчно ли е зададен, или се получава по DHCP (от рутера)?

• Автор
1. Колко компютъра използват АДСЛ услугата?

2.Безжичната ти мрежа защитена ли е или е свободна?

Възможно ли е да е от ТВ то щото си влизам в нета от него през моя модем? Вече има парола преди няколко дена беше свободна ако това има значение.

Редактирано от WingShot (преглед на промените)

• Автор
Такъв конфликт може да стане, ако в същата мрежа имаш друго устройство, което по някаква причина получава същия адрес като компютъра, на който се появява грешката. Какъв е адресът на мрежовата карта на този компютър - ръчно ли е зададен, или се получава по DHCP (от рутера)?

Ето и адреса: XX-XX--XX--XXX

Редактирано от WingShot (преглед на промените)

• Автор
Това е MAC, питах за IP.

Извинявай, моя грешка. Ето Ип: 192.168.1.2

• Автор

Я сега виж какво ти дават следните команди в cmd:

tracert 192.168.1.2

и

ping 192.168.1.2

За първата: Tracing route to pc-5aed49896b56 [192.168.1.2] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms   <1 ms   pc-5aed49896b56 [192.168.1.2] Trace complete. За втората: Pinging 192.168.1.2 with 32 bytes of data: Reply from 192.168.1.2: bytes=32  time<1ms  TTL=128 Reply from 192.168.1.2: bytes=32  time<1ms  TTL=128 Reply from 192.168.1.2: bytes=32  time<1ms  TTL=128 Reply from 192.168.1.2: bytes=32  time<1ms  TTL=128 ПП: Докато го напиша това 2 пъти ми излезе тая грешка.

• Автор

Просто се убедих, че е от ТВ то. Като си напиша паролата и тука ми дава ИП конфликт и спира нета и просто не знам какво да правя. Помагайте!!!

Просто се убедих, че е от ТВ то. Като си напиша паролата и тука ми дава ИП конфликт и спира нета и просто не знам какво да правя. Помагайте!!!

ГОворете с поддръжката и питайте колко адреса ви дава маршрутизатора. И си настройте адреса на компютъра на примерно 192.168.1.200

• Автор
И си настройте адреса на компютъра на примерно 192.168.1.200

И защо трябва да си променям адреса??? Иначе утре ще идват едни техници на Виваком у нас и ще им кажа за проблема да ми го оправят.

И защо трябва да си променям адреса??? Иначе утре ще идват едни техници на Виваком у нас и ще им кажа за проблема да ми го оправят.

Здравейте, от няколко дена ми се появява едно прозорче където пише,че има конфликт м/у Ип-та след което Интернета ми спира и трябва да ресна модема и това се повтаря постоянно. ....

Отговорихте ли си на въпроса?

• Автор
Отговорихте ли си на въпроса?

Не не си отговорих. Ако може разясни по-подробно. :)

О да , ще ви го оправят , като изключат кабела на телевизора :)

• Автор
О да , ще ви го оправят , като изключат кабела на телевизора :)

Ти пък.. Кфа глупост изръси не е истина. :D

Не не си отговорих. Ако може разясни по-подробно. :)

Конфликта както ви обясниха по-горе е предизвикан от това че две устройства в локалната мрежа имат едно и също ИП и маршрутизатора не знае към кого да върне пакета с информация. Това, което ви предложих е да смените ИП-то на компютъра или на телевизора като запазите маската, гейтуея и DNS сървъра и така да избегнете колизията

Ти пък.. Кфа глупост изръси не е истина. :D

не сте прав, ако изключите телевизора няма да имате колизия, защото няма да има второ устройство със същото ИП

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Айде утре пиши как някой ще ти се занимава на теб с вътрешната мрежа :) пробват с лаптопа , демонстрират ти че има нет и се оправяй .

• Автор
Конфликта както ви обясниха по-горе е предизвикан от това че две устройства в локалната мрежа имат едно и също ИП и маршрутизатора не знае към кого да върне пакета с информация. Това, което ви предложих е да смените ИП-то на компютъра или на телевизора като запазите маската, гейтуея и DNS сървъра и така да избегнете колизията

не сте прав, ако изключите телевизора няма да имате колизия, защото няма да има второ устройство със същото ИП

ИП от Network Connections или от my.contact.bg да го сменя защото мисля че и при двете стават ама да питам за всеки случай. :)

ИП от Network Connections или от my.contact.bg да го сменя защото мисля че и при двете стават ама да питам за всеки случай. :)

ще сменяте ИП адреса на компютъра. Хайде да разсъдите малко от къде е правилно

• Автор
ще сменяте ИП адреса на компютъра. Хайде да разсъдите малко от къде е правилно

Ем нещо не мога да го сменя това ип. Кажи как да го направя макс. подробно ако може.

Ем нещо не мога да го сменя това ип. Кажи как да го направя макс. подробно ако може.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Change-TCP-IP-settings

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/howto_enable_dhcp.mspx?mfr=true

П.П. И да споделя с вас: Гугъл не е мръсна дума. И не хапе

Направи ли нещо ?

Я пробвай тия , останали ми от едно време когато го ползвах .

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор
Направи ли нещо ?

Я пробвай тия , останали ми от едно време когато го ползвах .

Публикувано изображение

Аз Ип тата ги оправих надявам се, че няма да има конфликт отново, но не мога да вляза в нета през ТВ то тфа ми проблема на мен. Ако знаеш нещо казвай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.