Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-доброто на пазара!

Featured Replies

И за какво са ти 4 твърдотелни и 4 феромагнитни диска? Да има, нали.....

Принципно, ако има място в кутията за всичката джунжурия, която е изброена, защо не...Само е забравил да добави читав РАЙД контролер за още  от $6-700 и нагоре за от 4 или 8-12 устройства, има свободен ПЦИ-Е слот за такъв. :)

Нека темата постои още малко тук, а после, ако автора й не покаже по-сериозни намерения, че наистина ще купува нещо и не потвърди бюджета от 3000+лв и до колко повече значи "+"-са, ще я метнем на подходяща територия.

• Отговори 51
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Колега, в момента разглеждам предложената от pataran конфигурация, като също съм я дал на няколко приятели също да изкажат мнението си. И да, твърдя, че смятам да си купя машина от подобен ценови клас. Може би звучи несериозно от моя страна да кажа искам нещо, колкото и пари да струва, за което се извинявам! Ако всичко стане както съм го планирал в близкото бъдеще се покажа машината и ще постна тестове! Просто искам да събера доста мнения (сериозни), преди да предприема подобна инвестиция. Отново благодаря на отзовалите се!

Колега, в момента разглеждам предложената от pataran конфигурация, като също съм я дал на няколко приятели също да изкажат мнението си. И да, твърдя, че смятам да си купя машина от подобен ценови клас. Може би звучи несериозно от моя страна да кажа искам нещо, колкото и пари да струва, за което се извинявам! Ако всичко стане както съм го планирал в близкото бъдеще се покажа машината и ще постна тестове! Просто искам да събера доста мнения (сериозни), преди да предприема подобна инвестиция. Отново благодаря на отзовалите се!

Малък коментар, ако някой няма нещо против. Ако има, да заповяда да ме обори.

Памет. Моята обосновка. Венджънс е евтината серия на Корсар, и макар специално този кит да е явно върха на сладоледа в серията и да обещава добри, даже отлични  параметри...Нека си позволя да се съмнявам( и като за евтина серия как така е на най-високата предлагана цена в магазина никак не ми е ясно). Отделно, това е двуканален кит и двойките пръчки памет са тествани съвместно точно за близки характеристики гарантиращи такъв. Най-вероятно няма да е проблем и в четириканален режим на достъп да запалят, но 100% гаранция - във Франция.

Колкото и добри нереферентни изпълнения да се правят върху нвидиа ГТХ 680, това си е среден клас карта, като такава е конструирана и макар че има производителност, която е много добра, все пак по-тясната шина, макар и след време ще си каже думата

Моето предложение за видеокарта. Единственият му кусур, е по-големият разход на електричество, но пък и цената му е ~170лв по-ниска.

Централен процесор...Може да се мине с 3930К + къстъм течностно охлаждане(само за процесора или и за VRM елементите) или новият вариант на Корсар H100, а именно H100i. С нищожен за възможностите на процесора оверклок се достигат, че и надминават референтните параметри на 3970Х, като няма да е проблем да работи в това положение 24/7. Дори с къстъм течностно охлаждане, което може да се избере в подходящ вид, за да не загрозява общият план на чарковете, комбинацията пак ще е по-евтина от цената само на 3970Х+H80, което е с доста "бюджетни" възможности водно охлаждане(не че не е достатъчно).

Кутия..Ами просто не ми харесва достатъчно. Отново причината, не е защото няма да върши работа...Правена е за машини от средният ценови клас. Тук няма да предлагам и оставям препоръките на другите колеги, при така ва обща цена на машината ~5-6К лева ако щях да купувам за мен просто не бих минал с тази кутия, а бих отишъл на сайта или дирекно в магазин където има изложени кутии от висок клас и бих си харесъл тази която ще ми хареса на окото, като бих отделил дори до 7-10% от цената на конфигурацията.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ето нещо , като имаш пари  (пак извънземно ... )  :

http://nikem-bg.net/cart/46808p1r45618p1r1000599p1r1001992p1r44709p1r1020p1r1003273p1r47526p1r1000563p1r43043p1rf.html

GB X79S-UP5-WIFI - 1 бр. - 587.48 лв.
I7-3930K /3.2G/12M/BOX/LGA2011 - 1 бр. - 1 035.73 лв.
Corsair Cooling Hydro Series H100 - 1 бр. - 205.43 лв.
CORSAIR 4x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V Low Profile - 1 бр. - 149.44 лв.
3TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 247.90 лв.
Samsung SSD 830 MZ-7PC128B/WW 2.5 128GB - 1 бр. - 271.18 лв.
Sapphire HD7970 VAPORX GHZ EDITION 3G GDDR5 - 1 бр. - 824.00 лв.
PSU SEASONIC SS-660XP PLATINUM - 1 бр. - 254.69 лв.
Corsair Obsidian 650D MidTower Enthusiast Window - 1 бр. - 329.43 лв.
ASUS 23LCD WIDE VG236HE/2MS/3D - 1 бр. - 513.53 лв.

Обща стойност - 4 418.82 лв. с ДДС

А най - добре да избереш първо един по един компонентите и да направиш едно водно като имаш пари ... !  :) 

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

Ами за играене на игри малко голям ми се струва диагонала на телевизора при нормалното разстояние, на което обикновено се сяда до компютъра...Не знам дали опашката на мишката е достатъчно дълга, за да покрие разстоянието, на което би се играло комфортно. :whist:

Ами за играене на игри малко голям ми се струва диагонала на телевизора при нормалното разстояние, на което обикновено се сяда до компютъра...Не знам дали опашката на мишката е достатъчно дълга, за да покрие разстоянието, на което би се играло комфортно. :whist:

Взимат безжични мишки, клавиатури и на 7-8 метра разстояние :D

Взимат безжични мишки, клавиатури и на 7-8 метра разстояние :D

Е не, всъщност и на 1.5-2м., се играе комфортно при такъв диагонал и вероятно няма да е проблем дори оригиналният кабел да не стига, да се използува такъв със средна дължина. Така че просто се пробвах да видя дали ще има адекватен отговор...Но пък защо не поне 5.1 система колонки. За чий е тоя Син лъч и 3D телевизор, ако ще слуша обикновено стерео.

Ами за играене на игри малко голям ми се струва диагонала на телевизора при нормалното разстояние, на което обикновено се сяда до компютъра...Не знам дали опашката на мишката е достатъчно дълга, за да покрие разстоянието, на което би се играло комфортно.  :whist:

Ами не знам, но за мен на 2,5 - 3 метра с джойстик ще ми е идеално.  :whist: За толкова пари няма да се кьорава, я :D

Но пък защо не поне 5.1 система колонки. За чий е тоя Син лъч и 3D телевизор, ако ще слуша обикновено стерео.

Предложението, което съм постнал съм го направил по мой вкус. Защо това или онова така съм направил е просто, защото така ми харесва. Не виждам нищо не съвместимо или да не става, че толкова си се впрял да оспорваш сглобката. Откакто съм си взел стария компютър до сега си карам с колони 2.1 колони, а за 5.1 колони нямам особени впечатления и затова не предлагам такива. Телевизора наистина е голям, но защо НЕ след като бюджета го позволява, даже първоначалната сума беше 10 000лв ?!

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Gigabyte Z77X-UD3H 270лв.

Intel Core i5-3570K 439лв.

Thermaltake Contac 30 72лв.

8GB(2x4GB) Exceleram DDR3-1600 (CL 9-9-9-24 90лв.

120GB INTEL 520 Series 2.5” Solid State Drive, 25nm SATA III 255лв.

2TB HITACHI GST Deskstar 7K3000, 64MB cache, SATAIII 240лв.

Gigabyte Radeon HD7970 OC WindForce3 3GB GDDR5 750лв.

Thermaltake Overseer RX-I, VN700M1W2N 250лв.

Seasonic SSR-650RM G Series Gold 195лв.

Мишка SAITEK CYBORG R.A.T.7* 169лв.

Клавиатура SAITEK CYBORG V7* 159лв.

До тук 2890лв. Възможност за овърклок има и момчетата в магазина могат да го клокнат вместо теб, при това професионално и напълно безплатно.

Вместо монитор един голям телевизор, че да се насладиш максимално на игрите, ама тук не мога да ти препоръчам конкретен модел.

При един от вносителите доста дълго време в шоурума се мъдреше конфигурация с три монитора и според мен фъна е доста по-голям отколкото с какъвто и да е телевизор. 5760х1080 си е добра резолюция :)

Ако има място и за един стол на Logitech и волан естествено ако ще се ползва за кар симулатори.

Пък не виждам да му предлагате и приличен звук на човека а качествения гейменг не става без добър звук:)

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Съвет от мен. Купи си едно проекторче с висока резолюция 2000 лв, сносна озвучителна система 1000 лв, ексбокс конзола 500лв, плейстейшън 3 - 500 лв и едно компютърче за до 2000 лв макс, отдели и 500 лв за игри  и си готов. :) Пък, ако заделиш и за благотворителност още толкова, та да ти е и рахат на душата ..... се пак празници идват. 

Редактирано от V.Slavkov (преглед на промените)

Не се сдържах... все пак идват празници :wink12:

Western Digital Caviar Black 4000GB 7200 64MB - 3 бр. кеф ти обем, кеф ти райдче "give me five". Corsair CSSD-F240GBGT-BK 240 GB - требе има място за OS и да е бРЪзо Western Digital VelociRaptor 1000GB 10000 64MB - тук че турваме игрите Logitech Speaker System Z906 - музичка, чака-рака, жик-так... Asus HD7970-DC2-3GD5 - 2 бр. грехота е да не наредим едно кросче, ей така за спорта! Logitech G27 Racing Wheel - требе сме бързи в завоите ;) Razer Hydra PC Gaming Motion Sensing Controllers - ...пак по същата причина Asus Rampage IV Extreme - як процесор на яко дъно седи! APC Smart-UPS RT 2000VA - ако запрат тока, пуцалката продължава SEASONIC SS-1250XM - требе папа дзвера Asus Xonar D2X - арна музичка си имам аз... Logitech G19 Keyboard for Gaming - гаме клавиши Logitech G9x Laser Mouse - плъх с лазАр DELL U3011 - 3 бр. ...е как защо, гъзария бате! LG CH10LS28 - сърце не ми даде да ти сложа BD писачка, затова само четачка Geil 4 x 8GB DDR3 1600 - домързя ме да ровя за по-як кит, ама и това става. Intel Gigabit CT Desktop Adapter - сигурността преди всичко! Жалко би било заради ток по жицата цялото това чудо да хване самолета, нали? Noctua NH-D14 SE2011 - требе хладим проца Noctua NF-P12 PWM - слипстрийммм... Fractal Design Define R4 Black Pearl - стилна къщичка си имам аз, макар че и пиратската не е лоша... Intel I7-3970X 3.50 GHz - абе бях ти сложил K, ама като е гарга нека е рошава, затова Х ;) Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound - аз съм за AS5, ама много я хвалят тая пущина, та айде с нея 19 771 лв. - само... ех като се заиграя, а дори не сложих външен райд, xonar essence, малки сладки доминаторчета, чудно хубави ейзота, яко гейм сетче и ... Авторе, това по-горе е лудница, нали? Ето защо подобни теми са безсмислени. Ако на тоя сладкиш се боднат две или три g690 за SLI цената хвръква с няколко бона и така до безкрай. Какво целим, да видим тук хората какво могат, ами могат много, но какъв е смисъла? Ще ми се да те видя как поръчваш подобна щайга, а щях да забравя, за сериозен клиент като теб, лицензираният софтуер е необходимост, айде сега пиши още една хилка за джамче, офисче, ваксина и т.н. Айде със здраве да си ползваш машинката!

Твърде евтино минаваш, цък!

Дали? Говоря за стандартен (размер)  2.5инчов диск с размер 100Г, ако трябва да достигна тези 3.2Т ще ми трябват 32*2500=80к (в долари) :)

Дали? Говоря за стандартен (размер)  2.5инчов диск с размер 100Г, ако трябва да достигна тези 3.2Т ще ми трябват 32*2500=80к (в долари) :)

Да, прав си както винаги. Значи, ако вземе само едно устройство, което има съответният обем, е дори няколко пъти на печалба, ако тези $80К за N броя обикновени PCI - E базирани SSD, търси да направи същият обем и скорост в същият диапазон, ги сравни с цената на което то се предлага...А и скоростта му на четене и запис... Даже и да се наложи big ATX кутия да избере, или някой нестандартно висок или широк модел, че даже и поръчкова кутия, за да го събере пак е много по на сметка ;)

То моето предложение, спокойно се мери като скорост с ДДР(1) паметите и дори с по-бавните модели ДДР2, че и с ДДР3, ако последната е само една пръчка от моделите с по-ниски честоти и съответно се ползува в едноканален режим на достъп...Така че като ще е куче - да е рошаво. Нека поне един път да съберем машина, в която твърдият диск, не е най-тясното място в системата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да, прав си както винаги. Значи, ако вземе само едно устройство, което има съответният обем, е дори няколко пъти на печалба, ако тези $80К за N броя обикновени PCI - E базирани SSD, търси да направи същият обем и скорост в същият диапазон, ги сравни с цената на което то се предлага...А и скоростта му на четене и запис... Даже и да се наложи big ATX кутия да избере, или някой нестандартно висок или широк модел, че даже и поръчкова кутия, за да го събере пак е много по на сметка ;)

То моето предложение, спокойно се мери като скорост с ДДР(1) паметите и дори с по-бавните модели ДДР2, че и с ДДР3, ако последната е само една пръчка от моделите с по-ниски честоти и съответно се ползува в едноканален режим на достъп...Така че като ще е куче - да е рошаво. Нека поне един път да съберем машина, в която твърдият диск, не е най-тясното място в системата.

Ааа, това, което съм виждал е 8 диска (мисля максимума беше 16)  в сървър (за монтиране в рак).За повече не знам дали няма да претовари PCI шината, все пак работи на нейната скорост

Щом парите не са проблем и мотивите хедонистични, авторът на темата може да се консултира с гугъл и да си купи готова конфигурация от достатъчно на брой фирми. Някои може да му изографисат името на кутията, щом иска :)

Ето един с вграден XBOX, за всеки случай. Максимално надутата версия отива къде 17 иляди долара, така че може и да не е тя, ако идва скъпа

Едит: Сега за едно мизерно мито няма да се цигани предполагам :)

Редактирано от Bacho Kocho (преглед на промените)

При един от вносителите доста дълго време в шоурума се мъдреше конфигурация с три монитора и според мен фъна е доста по-голям отколкото с какъвто и да е телевизор. 5760х1080 си е добра резолюция :)

Ако има място и за един стол на Logitech и волан естествено ако ще се ползва за кар симулатори.

Пък не виждам да му предлагате и приличен звук на човека а качествения гейменг не става без добър звук :)

Първоначално точно за това се замислих и почти щях да постна, но нямам идея какви монитори ще е най-добре да се ползват. Дали 120Hz TN-ки или някакви IPS-ки с тънка рамка, и понеже не можах да го измисля предложих телевизор. А за такава резолюция от 5760х1080 вече една Crossfire конфигурация с две яко клокнати 7950-ки ще е по-добре от единична видеокарта. За това ще трябва да се направят и малко промени по конфигурацията. Обаче, мисля че доста от предложенията в темата са неадекватни и са се изхвърлили с ненужно скъп хардуер, след като автора неведнъж спомена, че иска отлична машина, но не да взема безполезни за него неща. Например LGA2011 предложенията - безсмислени са. Повече от 8GB RAM, хайде 16 най-много също няма смисъл, а и новите поколения процесори не се влияят от скоростта и таймингите на паметта, че да се взема изключително скъп памет. Има много тестове в Интернет и се вижда, че дори уж по-зависимите от памет AMD Billdozer и Vishera в игрите не могат да оползотворят бърза DDR3. Разликата например между DDR3-1600 9-9-9-24 и DDR3-2200 10-11-11-28 е от порядъка на 2-3fps. Това го тествахме с един приятел на неговата машина с 2500К@5GHz на вода, понеже и той се изхвърли със скъпа памет, но се оказа безсмислено. Сега просто към настоящата 2x2GB A-DATA 2200 добави два модула 4GB Geil Value RAM 1600 и е с 12GB DDR3 1600 CL9, което е предостатъчно за всякакви домашни дейности на компютъра.  Та в тоя ред на мисли, ето предложението ми за система с три монитора:

Gigabyte Z77X-UD3H-WB WIFI 299лв.

Intel Core i7-2600K 3.40GHz Socket LGA1155 TRAY 514лв.(при положение, че е с повече от 100лв. по-евтин от 3770К не виждам смисъл от Ivy-то тук)

Noctua NH-D14 135лв. (овърклок няма да има или ще е умерен, а и водното е за ентусиасти, които имат време по цял ден да експериментират и се опитват да извлекат максималната честота от процесора)

16GB (2x8GB) GEIL VALUE PLUS DDR3-1600MHz (CL 10-10-10-28) 159лв.(по-горе писах за паметта)

120GB INTEL 520 Series 2.5” Solid State Drive, 25nm SATA III 255лв.

2TB HITACHI GST Deskstar 7K3000, 64MB cache, SATAIII 240лв.(или 3TB, ако има нужда от място, а защо не и 4ТБ - марката и модела не са от особено значение)

2 броя Gigabyte Radeon HD7950 WindForce3 х580лв - 1160лв.

ASUS XONAR DX/XD 7.1 Channel Audio PCI-E Card 167лв.

Thermaltake Overseer RX-I, VN700M1W2N 250лв.

850W Seasonic X-850 SS-850KM Gold 326лв.

Общо 3505лв. до тук.

Клавиатурата, мишката и колоните са индивидуален избор. За монитори, ако е лично за мен щях да взема три броя от тези - Dell U2312HM 1130лв. общо.

Или всичко 4635лв. без периферия. В предния пост предложих клавиатура и мишка, но както казах това е въпрос на личен избор и удобство при работа. На някой мишката може да му е прекалено голяма или прекалено тежка, някои предпочитат клавиатури с малък ход и меки бутони, други харесват по-твърди клавиши или по-раздалечени един от друг и т.н. За звука също. Едни се кефят на слушалки, друг би предпочел хубава 5.1/7/1 система, трети само 2.1 но много мощни и т.н.

Наистина имало ограничения в бюджета, до около 3000лв, но не съм го видял. При това условие, конфигурацията от 16 пост на naruto, с едно добро SSD, е най-доброто предложение. Пък и човека не иска да се занимава особено с компютъра, а вие му предлагате кросфайъри...

• Автор

Благодаря за отзивите колеги! Разгледах по-обстойно конфигурацията, предложена от naruto. С 1 SSD диск ще бъде супер, мисля че инвестирането на 15 000+ лева за конфигурация не е лошо, но едва ли гейминга ще бъде много по различен (все пак човешкото око възприема определен fsp?). Искам само да попитам и другите за мнения относно, дали паметта GEIL, която sliderum предложи е по-добра наистина от Vengeance модела на Corsair и защо?

Благодаря за отзивите колеги! Разгледах по-обстойно конфигурацията, предложена от naruto. С 1 SSD диск ще бъде супер, мисля че инвестирането на 15 000+ лева за конфигурация не е лошо, но едва ли гейминга ще бъде много по различен (все пак човешкото око възприема определен fsp?). Искам само да попитам и другите за мнения относно, дали паметта GEIL, която sliderum предложи е по-добра наистина от Vengeance модела на Corsair и защо?

Не е въпроса дали и колко е по-хубава, а че е достатъчно хубава :) Принципно, съответното предложение съм го дал в коментар на сглобка от колега, която ти беше писал че си харесал.То не важи непременно спрямо други предложения на други колеги, в които да речем са предложени конфигурации на различна платформа, при която не се поддържа четириканален достъп до оперативната памет, каквито са предложенията около цокъл 1155 на Интел и евентуални АМД предложения . Също така, не е нещо което да не може да се замени, с по-евтин кит от същата или друга марка.

Добре е също така да се помисли и за един хубав UPS,за да се подсигури конфигурацията(и не само тя).

• Автор
Добре е също така да се помисли и за един хубав UPS,за да се подсигури конфигурацията(и не само тя).

http://sky.bg/Details.aspx?ID=17827 Нещо такова колега? До сега съм имал само разклонител с някаква защита и на времето ми го пробутаха като UPS... а и си бяха лукс.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.