Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iphone 5 или Galaxy S3 ?

Featured Replies

Здравейте ! За нова година ще си взимам нова техника и този път се спрях на телефон .Та въпроса ми е iphone 5 или Galaxy

S3 ? Не знам много за двата телефона . Очаквам съветите ви ! :D

• Отговори 79
  • Прегледи 19,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти последно телефон ли искаш или таблет ? S3 не е ли таблетче !

Хайдее...поредната холиварска тема...

и сега като се почнее-кой бил по-добър, на кой му се драскал алуминия, на кой му се пукал дисплея....:)))

до сега с какво си бил? с андроид или с iOs?

Телефона ще се купува обвързан с договор към мобилен оператор ли? 

Ако се спреш на 5-цата, те съветвам да си я намериш джейлната (иначе си е страшно да плащаш за всички приложения). Изабел ако има желание ще ти обясни :)

и сега като се почнее-кой бил по-добър, на кой му се драскал алуминия, на кой му се пукал дисплея.... :)))

до сега с какво си бил? с андроид или с iOs?

Телефона ще се купува обвързан с договор към мобилен оператор ли? 

Ако се спреш на 5-цата, те съветвам да си я намериш джейлната (иначе си е страшно да плащаш за всички приложения). Изабел ако има желание ще ти обясни :)

5цата няма как да я намери джелната с днешна дата поне ! А и приложенията не са милиони, све пак не става да се правиш на клошар с такъв телефон!

Но ми липсва Cydia определено има няколко програмки които никога няма да се появят в AppStore ! Та чакам джела с нетърпение ама може и да няма такъв.

Ако искаш телефон с който свободно да правиш каквото на теб ти е кеф взимай с3 или друг андроид. Ако искаш телефон с който епъл ти определят какво, и разбира се срещу каква цена, можеш да ползваш взимай айфона.

5цата няма как да я намери джелната с днешна дата поне ! А и приложенията не са милиони, све пак не става да се правиш на клошар с такъв телефон!

Но ми липсва Cydia определено има няколко програмки които никога няма да се появят в AppStore ! Та чакам джела с нетърпение ама може и да няма такъв.

Няма начин да не излезе накрая свестен джел, и Сидия ще изкарат..въпрос на време е според мен. Аз затова си стоя още с 3GS :)

Ако искаш телефон с който епъл ти определят какво, и разбира се срещу каква цена, можеш да ползваш взимай айфона.

Т'ва в кой сайт го прочете? :D

• Автор

Досега не съм имам свястен телефон ! Не съм бил нито с Android нито с iOs . Харесвам продуктите на Apple . Искам да мога спокойно да гледам филми , да слушам музика , да ровя из нета и да играя някоя игричка от време на време :D  ! Харесвам изгледа на iOs изцяло , за разлика от Android - а който е натрупан с икони ...

Т'ва в кой сайт го прочете? :D

Остави ги децата да си пишат глупости !

Днеска реших да се избъзикам си Siri (нали вече и испански има) направо ми изби мераците за бъдещи майтапи. Така са го програмирали че те затапва на момента ! И има и някакъв лог архив и знае за предишни разговори и избягва да го поставиш на място ако се опиташ да го подведеш !

Досега не съм имам свястен телефон ! Не съм бил нито с Android нито с iOs . Харесвам продуктите на Apple . Искам да мога спокойно да гледам филми , да слушам музика , да ровя из нета и да играя някоя игричка от време на време :D  ! Харесвам изгледа на iOs изцяло , за разлика от Android - а който е натрупан с икони ...

За игричка от време на време ще ти е нужна кредитна карта, както и за създаване на профил в апстор, дори и ако сваляш само безплатни приложения (предполагам го знаеш). 

А случайно в стора на google тия приложения да не са безплатни че само за iPhone се говори че трябва да си плащаш !

Да се купи телефон за 1200 лева и да го хакваш е невероятна тъпотия :) Ако искаш да говориш си купи телефон а ако искаш да сърфираш без да си вадиш очите си вземи таблет. За игрите си има конзоли и компютри. Супер изживяване е да гледаш видео на тоя  малък дисплей и да ти пари на пръстите като джиткаш някоя игра :)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Samsung Galaxy S3 Взимай по е добър от iPhone-на на Apple

Взимай iPhone супер,мега як е!Заслужава всяка една стотинка, цената му е оправдата от "мощния" хардуер!Да не забравяме, че все пак е iPhone.Плащаш 700 за марката,300 за ОС и 200 за апарата

• Автор

Има ли голяма разлика в двата телефона ? А от към цената как са ? Благодаря за коментарите .... GPS безплатен ли е ?

Има ли голяма разлика в двата телефона ? А от към цената как са ? Благодаря за коментарите .... GPS безплатен ли е ?

Е, при тебе Google няма ли? Разбирам да искаш мнение, но спецификациите на телефоните, както и техните цени, ги има навсякъде из Мрежата. От две разцъквания няма да отслабнеш!

Samsung Galaxy S3 Взимай по е добър от iPhone-на на Apple

Добре че е Unix и Linux, Андроид ,Windows и iOS консултантът, че да ми каже...

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

iPhone 5 - http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=3380

Galaxy S3 - http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=2664

Сам си преценявай!Това са устройства с коренно различни ОС.Ти си решаваш коя да ползваш.Има писано във форума (доста е спорено по този въпрос) коя ОС е по-добра или по-точно казано положителните и отрицателните им черти.

п.с.Сигурен ли си ,че искаш телефон а не настолен компютър!?

Искам да мога спокойно да гледам филми , да слушам музика , да ровя из нета и да играя някоя игричка от време на време  :D  ! 

Редактирано от XperiaNeo (преглед на промените)

• Автор
п.с.Сигурен ли си ,че искаш телефон а не настолен компютър!?

Да искам просто да си четя новините , знам че има добри apps на CNN . Трябва ми skype и да проверявам email-те . Компютър си имам и ми върши работа ... искам мобилно устройстово :D

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

... искам мобилно устройстово.

Направи си малко проучване де! Има сайтове, като The Verge. Там има ревю и на iPhone 5, и на S3. На всичкото отгоре има и български ресурси, като nixanbal.

Отделно, като чета начина на задаване на въпроси, си правя извода, че никак не си просветен в областта на мобилните устройства, екосистеми и операционни системи. За да те въведем, дори накратко, трябва да пишем фермани.

Няма да кажа своята препоръка за телефон, защото само ще предизвикам типични спорове. Безсмислено. Тъпо. Загуба на време.

Отиди в някой магазин, използвай и двата телефона и избери. Това са high-end устройства и което и да избереш, едва ли ще има кой знае колко причини да съжаляваш.

успех

Взимай iPhone супер,мега як е!Заслужава всяка една стотинка, цената му е оправдата от "мощния" хардуер!Да не забравяме, че все пак е iPhone.Плащаш 700 за марката,300 за ОС и 200 за апарата

То човек като ти види ника и му е ясно колко безпристрастно мнение може да дадеш ! Първо е лисицата и гроздето. Хардуера му не знам колко е мощен но определено iOS6 хвърчи на този хардуер, нещата просто работят без засечки, рестарт на телефона поради разни забавяния в работата му звучи като чуждица ! Първо го купи, разцъкай и после го ценообразуваи в детайли! 

Вие много на сериозно се вземате андройд потребителите !!! Че да пипнеш някоя настройка в телефона като преминаваш през 50тина падащи  менюта и ви е образувало усещане че андройд ОС е  само за експерти !

Всичко опира до това което ти искаш,и двата телефона имат много разлики.Бих ти препоръчал Samsung-a.За да не каже някой че съм андроид фен-имам iphone 4.Iphone-a не бих си ги взел заради една причина-много е дълъг,и някак си не стои толкова удобно в ръката,пък и е странно...Пропорцийте му лично за мен са яко объркани.Софтуера на самсунга е много friendly заради framework-a който  е сложен от Samsung(Touch Wiz ако не се лъжа).За това най-добре е да отидеш в някой магазин и да ги пробваш двата на място.Ако държиш на apple,пробвай и Iphone 4s.

Веско ти защо не минеш на самсунг ами стоиш на този вече ще стане 3 годишен модел телефон че ми е интересно ?

Аз лично имах S3 само докато го държах в ръцете си и чувството беше че ще падам от кон на магаре при условие че тогава бях с 4S ! С 5ца изобщо неща да ги сравнявам !

Днес за коледа си поръчах едно S3 mini дано да не последва съдбата на батко си ! Иначе имам три 5ци и изобщо не ги виждам със сбъркани размери !

Публикувано изображение

Силно ме съмнява че това ще е телефона който ще ме накара да захвърля ябълките !

То човек като ти види ника и му е ясно колко безпристрастно мнение може да дадеш ! Първо е лисицата и гроздето. Хардуера му не знам колко е мощен но определено iOS6 хвърчи на този хардуер, нещата просто работят без засечки, рестарт на телефона поради разни забавяния в работата му звучи като чуждица ! Първо го купи, разцъкай и после го ценообразуваи в детайли! 

Вие много на сериозно се вземате андройд потребителите !!! Че да пипнеш някоя настройка в телефона като преминаваш през 50тина падащи  менюта и ви е образувало усещане че андройд ОС е  само за експерти !

Остави ми ника на спокойствие!Изразих своето мнение ясно е ,че не ти харесва,съжалявам.Това за лисицата и гроздето сигурно вече е мото на Apple :D .Честно казано не ме интересува как работи твоята петица.Цената му е "леко" висока за това което предлага.Това за 50-тината падащи менюта е пълна глупост :D.За да влезнеш в настройките на андроид телефон се натиска един бутон,но на теб може да ти е сложничко все пак iPhone  е доста елементарен,направен е за всякакви хора.

За пристрастие не искам да говорим :D .

Остави ми ника на спокойствие!Изразих своето мнение ясно е ,че не ти харесва,съжалявам.Това за лисицата и гроздето сигурно вече е мото на Apple :D .Честно казано не ме интересува как работи твоята петица.Цената му е "леко" висока за това което предлага.Това за 50-тината падащи менюта е пълна глупост :D.За да влезнеш в настройките на андроид телефон се натиска един бутон,но на теб може да ти е сложничко все пак iPhone  е доста елементарен,направен е за всякакви хора.

За пристрастие не искам да говорим :D .

Изрази своето мнение под форма на сарказъм ! Това направи без грам аргумент и без изобщо да си се докосвал до 5ца но това не ти пречи да я охарактерезираш и оцениш през твоя ценоразпис !!!

Нали знаеш че ако си закупя часовник например Cartier едва ли че ми върши повече работа от една китайска еднодневка с 1000 екстри ! Но цената му според теб ще е неоправдана защото върши по малко работа !

Определено iPhone не е бюджетен телефон и като такъв не му коментирай цената ! Влизаш в света на самсунг и андройд и се кефиш на макс но не определяй нещо което не е по джоба ти като Цената му е "леко" висока за това което предлага !!!

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.