Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iphone 5 или Galaxy S3 ?

Featured Replies

Поредната такава тема и отново няма никакъв смисъл да се дават съвети, при положение, че който пита не си е направил труда поне малко да се запознае с материята. И тази тема се превръща Android vs iPhone. Автора обаче няма да е възприеме точно така, за него е еднин хитов телефон срещу друг, а нещата не стоят точно така. Като цена, и на двата телефона цената им е горе-долу еднаква, друг е въпроса, защо автора се е насочил точно към S3, а не и към друг Android телефон, което потвърждава, че няма никакво понятие от телефони и операционни системи за тях.

• Отговори 79
  • Прегледи 19,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
Веско ти защо не минеш на самсунг ами стоиш на този вече ще стане 3 годишен модел телефон че ми е интересно ?

Аз лично имах S3 само докато го държах в ръцете си и чувството беше че ще падам от кон на магаре при условие че тогава бях с 4S ! С 5ца изобщо неща да ги сравнявам !

Днес за коледа си поръчах едно S3 mini дано да не последва съдбата на батко си ! Иначе имам три 5ци и изобщо не ги виждам със сбъркани размери !

Публикувано изображение

Силно ме съмнява че това ще е телефона който ще ме накара да захвърля ябълките !Да ти кажа аз все още си седя на айчо фончев 3G(нищо че е морално остарял),и не бих го заменил за друга марка в същия клас.За 3 години не съм усетил никаква липса на блутут,и други там екстри които другите телефони имат.Тоя телефон на какъв тормоз го подлагам,направо се чудя как оцелява.Батерията за три години не е мръднала,абе като чисто нов е.Сега някой ще почнат да разправят колко съм облъчен,ама не е така.Просто apple правят всичко с мисъл и любов и разбира се от качествени материали.За мен това е марката :)

Веско ти защо не минеш на самсунг ами стоиш на този вече ще стане 3 годишен модел телефон че ми е интересно ?

Аз лично имах S3 само докато го държах в ръцете си и чувството беше че ще падам от кон на магаре при условие че тогава бях с 4S ! С 5ца изобщо неща да ги сравнявам !

Днес за коледа си поръчах едно S3 mini дано да не последва съдбата на батко си ! Иначе имам три 5ци и изобщо не ги виждам със сбъркани размери !

Публикувано изображение

Силно ме съмнява че това ще е телефона който ще ме накара да захвърля ябълките !

А 4-ката не си я давам :D

Иначе ако пуснат втори модел на iphone с по-нормални размери веднага бих си го купил,но това което в момента ползвам ми е напълно достатъчно,и най-важното е че ми харесва.Говоря за дизайна,пропорциите и усещането.Не чуствам същото когато държа iphone 5,просто е много дълъг и това съотношение на височина спрямо ширина,което на предишните модели си е перфектно,тук не е спазено.Като го погледнеш е прекалено дълъг,и прекалено тесен.Виж galaxy s3,или пък galaxy note 2-все големи телефони,но при тях пропорциите са спазени добре,както трябва да бъдат.Истината е че apple в опитите си да направят иновация се осраха и то яко.Ако бяха направили екран със същия размер,но с различни пропорции,е резултата щеше да бъде един страхотен телефон.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Iphone-a не бих си ги взел заради една причина-много е дълъг,и някак си не стои толкова удобно в ръката,пък и е странно...Пропорцийте му лично за мен са яко объркани.

В кой сайт го видя? Пък в бъдеще уважавай буквата „и“ и употребата и в множествено число. По-широките екрани са тенденция в IT индустрията. Погледни какво е съотношението на най-скъпите монитори на Филипс, да речем. И дължината ще продължава да расте в името на широкоекранните филми и изживяване в игрите. На теб наистина може да ти е неудобен. Това не означава, че си за съд, но имам силно предчувствие, че никога не си докосвал iPhone 5. Аз лично не го притежавам, притежавам малко по-стар модел, но тук, у дома, има една петица. Повярвай ми, усещането никак не е странно. И все още може да се управлява с една ръка. Нещо, с което S3 трудно може да се похвали. Разбира се, 4.8" екран е добра идея за някои игри и филмите. Въпрос на приоритет.

А TouchWiz не е framework. Не се изказвай в областта на програмирането, без да си написал и един ред код, моля те.

тази тема се превръща Android vs iPhone.

Операционна система срещу хардуерно устройство. Интересно. :)

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

...

Да, точно това имам предвид ;) 

Колкото до съотношението на екрана, точно пък това на мен ми допада. Аз до сега бях с такъв телефон (Xperia Ray), при който съотношението е горе-долу същото. За мен, точно това съотношение е много добро решение, а не да се гони ширината, защото телефоните стават неудобни за държане (за мен).

В кой сайт го видя? Пък в бъдеще уважавай буквата „и“ и употребата и в множествено число. По-широките екрани са тенденция в IT индустрията. Погледни какво е съотношението на най-скъпите монитори на Филипс, да речем. И дължината ще продължава да расте в името на широкоекранните филми и изживяване в игрите. На теб наистина може да ти е неудобен. Това не означава, че си за съд, но имам силно предчувствие, че никога не си докосвал iPhone 5. Аз лично не го притежавам, притежавам малко по-стар модел, но тук, у дома, има една петица. Повярвай ми, усещането никак не е странно. И все още може да се управлява с една ръка. Нещо, с което S3 трудно може да се похвали. Разбира се, 4.8" екран е добра идея за някои игри и филмите. Въпрос на приоритет.

А TouchWiz не е framework. Не се изказвай в областта на програмирането, без да си написал и един ред код, моля те.

Докато не го докоснах го мислех за супер телефон,но за съжаление не оправда очакванията ми на живо.Относно изказването ми за framework-a.Ако не си забелязал,интерфейса на Android(или поне в старите версии)се съхранява в едиn файл които се нарича framework,и заради това се получава двусмислие.

Докато не го докоснах го мислех за супер телефон,но за съжаление не оправда очакванията ми на живо.

Не казвам, че за всички е универсално удобен. Просто ти тъй формулира изреченията си, че все едно решението е било някаква Епълска приумица. Аз просто те информирах, че такава е тенденцията, а Apple не са се „осрали“, просто на теб не ти е удобен, явно. И само за протокола, екранът не е станал по-тесен, той си е със същата ширина. Противно на твърдението ти.

S3 е по-добрия вариант. Като минус му давам MicroSIM-а... при iphone не знам как е, но при S3 ти трябва друга сим карта, която е по-малка от стандартните

Айфона освен за гъзария, не знам за какво друго ще послужи с неговата "затворена" ОС. Без да се замисля - S3 е по-добрия.

S3 е по-добрия вариант. Като минус му давам MicroSIM-а... при iphone не знам как е, но при S3 ти трябва друга сим карта, която е по-малка от стандартните

При iPhone 5, картата e nanoSIM, която е още по-малка.

Айфона освен за гъзария, не знам за какво друго ще послужи с неговата "затворена" ОС. Без да се замисля - S3 е по-добрия.

Може би е добра идея да го ползваш, преди да правиш подобни констатации. А и освен ако не планираш да модифицираш кода на ОС, не виждам защо трябва тя да е „отворена“(отворен код). А с няколко разцъквания, с iOS можеш да правиш каквото ти сърце желае, включително да инсталираш софтуер, който не е приет от пичовете в Купертино.

Весела Коледа на всички, не знам колегата каква джаджа си е взел след нашите спорове (сигурно е запразнил по празниците). :)

Както казахте по-горе и двете устройства са high-end. Имам джейлнат iPhone 3GS с iOs 5 и днес си взех Samsung Galaxy 3 mini (защото както каза Изабел-неминито е като таблет :)))))) 

Това мини пак е по-голямо от айфона :). И не е с микро или нано сим-карти, с нормална сим-карта си е. 

Като казах по-горе,за да дърпаш от ап-сторе на епъл ти трябва кредитна карта, имах предвид, че за самата регистрация ти искат, дори после да теглиш само безплатни апове. За google play това не важи. Стига да имаш имейл в гугъл. :)

Колегата каза, че повече му харесва iOsa-и на мен повече ми харесва :)

Всичко е до пипане, настройки и как ще му стои в ръката:)

Весели празници на всички и приятно изпращане на старата и посрещане на новата година :)

Аз бих препоръчал Google (LG) Nexus 4 - http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3414/lg-nexus-4-e960

Съизмерим по скорост със S3, но получава директно Android ъпдейтите от Google, и като цяло работи доста по-добре, поради това че е със стоков Андроид, без излишни, грозни, и натоварващи неща като Samsung TouchWiz. 

Аз бих препоръчал Google (LG) Nexus 4 - http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3414/lg-nexus-4-e960

Съизмерим по скорост със S3, но получава директно Android ъпдейтите от Google, и като цяло работи доста по-добре, поради това че е със стоков Андроид, без излишни, грозни, и натоварващи неща като Samsung TouchWiz. 

Доста добро предложение ,хубавото е ,че няма да чака с месеци за ъпдейти :D и цената не е висока като се има в предвид ,че е нов модел!

Доста добро предложение ,хубавото е ,че няма да чака с месеци за ъпдейти :D и цената не е висока като се има в предвид ,че е нов модел!

Да, цената би трябвало да е по-ниска от на S3. Като цяло телефона ми харесва повече, включително като дизайн. 

От няколко години ползвам iPod Touch - доволен съм. От половин година съм с macbook pro вкъщи и на работа. Тази коледа си вземах петицата. Нищо лошо не мога да кажа за продуктите на apple. От 5 години пиша софтуер за мобилки - след като си вземах петицата не бих я сменил за никой андроид, bb, wp. Та аз гласувам за iPhone.

От няколко години ползвам iPod Touch - доволен съм. От половин година съм с macbook pro вкъщи и на работа. Тази коледа си вземах петицата. Нищо лошо не мога да кажа за продуктите на apple. От 5 години пиша софтуер за мобилки - след като си вземах петицата не бих я сменил за никой андроид, bb, wp. Та аз гласувам за iPhone.

Не мога да се съглася. Пред iPhone вече няма перспективи, платформата изчерпа потенциала си и в момента е на доизживяване. 

Андроид устройствата предлагат същата функционалност - или по-голяма - на по-ниска цена. Не мисля че има място за истински избор, освен ако не си Епъл фен...

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Не мога да се съглася. Пред iPhone вече няма перспективи, платформата изчерпа потенциала си и в момента е на доизживяване. 

Без желание за навлизане в спорове и холиварщини, но с желание да се получи някаква добра дискусия - защо? :)

Без желание за навлизане в спорове и холиварщини, но с желание да се получи някаква добра дискусия - защо? :)

Пазара е много добър инструмент за бърза преценка на конкурентноспособността:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/World_Wide_Smartphone_Sales_Share.png

От тази графика виждаме, че макар че iOS е на пазара от по-дълго време, в момента дялът й е 3 пъти по-малък от този на Android. Също така виждаме че е минала пика си от известно време, и в момента дялът й намалява. Дялът на Android е в остър растеж. 

Пазара е много добър инструмент за бърза преценка на конкурентноспособността:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/World_Wide_Smartphone_Sales_Share.png

От тази графика виждаме, че макар че iOS е на пазара от по-дълго време, в момента дялът й е 3 пъти по-малък от този на Android. Също така виждаме че е минала пика си от известно време, и в момента дялът й намалява. Дялът на Android е в остър растеж. 

Мислех, че говориш от техническа гледна точка.

И все пак. С толкова много устройства с Android, много от които - бюджетни, нормално е дялът на Android смартфоните да е по-голям. Тъй като смартфонът с iOS е само един - iPhone. Моделите са четири, 1 и 3G не ги броим, тъй като имат напълно спряна поддръжка. Тоест - напълно в реда на нещата. По-интересното е, че Apple все още водят на пазара в САЩ.

iPhone не надхвърля общия брой на продадени Android телефони, но поотделно бие всеки един.

Мислех, че говориш от техническа гледна точка.

И все пак. С толкова много устройства с Android, много от които - бюджетни, нормално е дялът на Android смартфоните да е по-голям. Тъй като смартфонът с iOS е само един - iPhone. Моделите са четири, 1 и 3G не ги броим, тъй като имат напълно спряна поддръжка. Тоест - напълно в реда на нещата. По-интересното е, че Apple все още водят на пазара в САЩ.

iPhone не надхвърля общия брой на продадени Android телефони, но поотделно бие всеки един.

От техническа гледна точка, изборът който предлага Android не намира никаква алтернатива в лагера на Apple. В момента ако искаш iPhone от ново поколение, трябва да се задоволиш с 4 инчов екран, и черен или бял цвят. От друга страна, в момента има няколко различни Android флагмана - HTC One X+, Samsung Galaxy S3, LG Nexus 4. За хората, които искат по-малък екран - S3 Mini и One S. И така нататък. Да не забравяме по-достъпните цени.

Имам и гледната точка на програмист - Objective-C е отвратителен като синтаксис. Доста по-приятно е да програмираш за Android, и по-евтино - няма безумно скъпи Developer License-и. Не е нужен и Mac.

От техническа гледна точка, изборът който предлага Android не намира никаква алтернатива в лагера на Apple. В момента ако искаш iPhone от ново поколение, трябва да се задоволиш с 4 инчов екран, и черен или бял цвят. От друга страна, в момента има няколко различни Android флагмана - HTC One X+, Samsung Galaxy S3, LG Nexus 4. За хората, които искат по-малък екран - S3 Mini и One S. И така нататък. Да не забравяме по-достъпните цени.

Имам и гледната точка на програмист - Objective-C е отвратителен като синтаксис. Доста по-приятно е да програмираш за Android, и по-евтино - няма безумно скъпи Developer License-и. Не е нужен и Mac.

Добре, искам high-end Android устройство с 4" инчов екран, защото по-големите не са толкова удобни. Как? В Android лагера, всичко до 4" са ниско бюджетни телефони. Тъй че няма чак такава свобода, каквото повечето твърдят.

За по-достъпните цени си прав.

Не съм правил нищо сериозно, нито на ObjC, нито на Java, но съм чул достатъчно негативи и за двата езика. Ти сам каза, че с много код казваш малко. Тъй като намеси „безумно скъпите“ лицензи, нека ти кажа само едно - да станат още по-скъпи, за да има още по-качествени приложения. Не е случайност, че в iOS има по-качествени приложения, принципно първо се пише за iOS и iOS приложенията първи получават ъпдейт. Пример: помниш ли как Марк Зукърбърг се отказа от HTML5 и рече, че ще пишат native код? Е, iOS приложението получи ъпдейт доста по-рано. По-високото качество на приложенията е именно, заради факта, че разработчиците трябва да инвестират повече пари.

Хубаво е и че Apple налагат повече контрол над приложенията и съответно зловреден код трудно ще проникне там. А наскоро пак се пишеше за някакъв си троянец в Play Store.

Последно, което искам да изтъкна като плюс при iOS е ограничението, което се налага над разработчиците. Имаше разни четива, че iOS спира нишките, щом приложение премине в background. Не могат да се пускат изчисления, когато приложението е спряно. Сиреч, Apple не вярват, че разработчиците ще са разумни, докато Google вярват. Тоест, с iOS няма да съществува момент, в който се събуждаш не можеш да разбереш кой процес ти е изял батерията. Е, ти можеш, но обикновеният консуматор не може.

Не ме разбирай погрешно, не твърдя, че iOS е прекрасна, нито че Android няма плюсове.

Добре, искам high-end Android устройство с 4" инчов екран, защото по-големите не са толкова удобни. Как? В Android лагера, всичко до 4" са ниско бюджетни телефони. Тъй че няма чак такава свобода, каквото повечето твърдят.

За по-достъпните цени си прав.

Не съм правил нищо сериозно, нито на ObjC, нито на Java, но съм чул достатъчно негативи и за двата езика. Ти сам каза, че с много код казваш малко. Тъй като намеси „безумно скъпите“ лицензи, нека ти кажа само едно - да станат още по-скъпи, за да има още по-качествени приложения. Не е случайност, че в iOS има по-качествени приложения, принципно първо се пише за iOS и iOS приложенията първи получават ъпдейт. Пример: помниш ли как Марк Зукърбърг се отказа от HTML5 и рече, че ще пишат native код? Е, iOS приложението получи ъпдейт доста по-рано. По-високото качество на приложенията е именно, заради факта, че разработчиците трябва да инвестират повече пари.

Хубаво е и че Apple налагат повече контрол над приложенията и съответно зловреден код трудно ще проникне там. А наскоро пак се пишеше за някакъв си троянец в Play Store.

Последно, което искам да изтъкна като плюс при iOS е ограничението, което се налага над разработчиците. Имаше разни четива, че iOS спира нишките, щом приложение премине в background. Не могат да се пускат изчисления, когато приложението е спряно. Тоест, Apple не вярват, че разработчиците ще са разумни, докато Google вярват. Тоест, с iOS няма да съществува момент, в който се събуждаш не можеш да разбереш кой процес ти е изял батерията. Е, ти можеш, но обикновеният консуматор не може.

Не ме разбирай погрешно, не твърдя, че iOS е прекрасна, нито че Android няма плюсове.

Аз също не твърдя, че Android е манна небесна. Просто смятам че е по-добрата платформа - но разликата не е от земята до небето. Ако трябва да съм честен, WP ми е категоричен фаворит, но просто не фигурира в темата.

И аз съм чел това за нишките. Според мен е много сериозно ограничение, което ограничава възможността за многозадачност. Има по-добри начини за справяне с проблема, отколкото бруталната забрана на нишки в фона.

Java не е цветя и рози, но Objective-C е ужасен. От съвсем различни категории на "кофти език" са - Джава е петно от кафе върху бялата ти риза, Objective-C е падане по лице върху кучешко изпражнение през зимата, с вероятно счупен крайник. Не мога да опиша колко отвратителен език е!

Можеш да си вземеш доста high-end телефон с 4 инчов екран: http://www.gsmarena.com/samsung_i8190_galaxy_s_iii_mini-5033.php . Да, по-слаб е откъм характеристики, но това е чисто физическо ограничение - в по-малък корпус не можеш да вкараш същия процесор и компоненти. Все пак е много добър телефон. 

Аз също не твърдя, че Android е манна небесна. Просто смятам че е по-добрата платформа - но разликата не е от земята до небето. Ако трябва да съм честен, WP ми е категоричен фаворит, но просто не фигурира в темата.

И аз съм чел това за нишките. Според мен е много сериозно ограничение, което ограничава възможността за многозадачност. Има по-добри начини за справяне с проблема, отколкото бруталната забрана на нишки в фона.

Java не е цветя и рози, но Objective-C е ужасен. От съвсем различни категории на "кофти език" са - Джава е петно от кафе върху бялата ти риза, Objective-C е падане по лице върху кучешко изпражнение през зимата, с вероятно счупен крайник. Не мога да опиша колко отвратителен език е!

Можеш да си вземеш доста high-end телефон с 4 инчов екран: http://www.gsmarena.com/samsung_i8190_galaxy_s_iii_mini-5033.php . Да, по-слаб е откъм характеристики, но това е чисто физическо ограничение - в по-малък корпус не можеш да вкараш същия процесор и компоненти. Все пак е много добър телефон. 

Казаното за нишките, мисля, че важи и за WP. Но наистина е добра платформа, един вид най-доброто от двата свята. За жалост, все още няма нужната бройка приложения.

При iOS, липсващата функционалност, често може да се прибави, чрез jailbrake. Защото например, много ме дразни, че трябва да отида в  системните настройки, за да стартирам Safari в Inkognito mode. В Chrome това става с два клика. Същото важи и за Wi-Fi, отново трябва да се влиза в системните настройки. Но пък има много готин jailbreak tweak, който решава проблема с второто.

Но все пак, избирл съм качеството на приложенията и другите, изброени, благини, пред Android и неговите благини. Въпрос на приоритети, един вид.

S3 Mini не минава за high-end устройство. iPhone 5 и Mini имат екран с една и съща големина и все пак фрапираща разлика в резолюцията.

Samsung са новите Apple и честно казано са ми леко несимпатични, въпреки че имам техен видео плеър от 84-а, който все още работи. Не им харесвам телефоните, а на телефоните не им харесвам дизайна и качеството, както и AMOLED дисплеите. Имам наблюдения над няколко техни телефона на приятели. Също така не ми харесва, че размиха границата м/у таблет и телефон... Те започнаха тази мода с огромните телефони.

Има страхотни телефони с по-малки от 4" екрани. Аз не бих ползвал телефон с повече от 4", а и 3,5" са ми множко за да държа и управлявам комфортно телефон в една ръка. Ще дам пример с моята любима марка и ето този много компактен телефон.

Не винаги повечето пари значат по-качествени приложения. За лицензите говоря. Ако от стотиците хиляди приложения съм отсял 200 които ползвам, бъди сигурен, че до едно са качествени.

Не ми пука Зукърбърк за кой първо си пуска приложението и обновленията, до вчера е било така, днес е иначе... И без това не му ползвам приложението. Фейсбук не ми е критерии според който да съдя за останалите разработчици и приложения.

Аз пък мога да кажа, че по-качествените приложения са за Android и сигурно ще съм прав.

Не всяко приложение което го има за Android го има и за iPhone (както и обратното, сигурно).

iPhone може и да е било приоритет за разработчиците преди 2-3 години, днес нещата са коренно различни.

До колкото знам, дори в САЩ Android води с 3 към 1.

Не се водя от модата, но явно iPhone и Apple стремително вървят надолу, а Android расте. Не се дължи само на по-евтините телефони, iPhone съм разглеждал още преди да се появи първия Android телефон, но просто не ме впечатли с нищо. Не са една или две причините, поради които никога не бих си взел iPhone, по-скоро са съвкупност от много причини. Колебаех се за Windows телефон преди малко повече от две години, но някак се ориентирах към Android и не съжалявам за избора. Приложенията които аз ползвам са изключително качествени. Не знам от къде съществува това мнение, че за iOS се пишат по-качествени приложения и сякаш м/у другото, колкото да не е без хич, разработчиците ги портват за Android...

Ще дам пример с моята любима марка и ето този много компактен телефон.

Ако ще е на еднаква цена с iPhone изобщо няма да се потриумя !

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=Sony+Xperia+SX+SO-05D&rt=nc&LH_BIN=1

Ако ще сме при високите бюджети с две ръце за Apple !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.