Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iphone 5 или Galaxy S3 ?

Featured Replies

Понеже стана дума за това, че нямало компактни телефони с мощен хардуер, та за това дадох пример с това бижу...

• Отговори 79
  • Прегледи 19,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
Понеже стана дума за това, че нямало компактни телефони с мощен хардуер, та за това дадох пример с това бижу...

И за какво му е на човек мощен телефон като ОС му е за ширпотреба и не може да го ползва на макс ?

И за какво му е на човек мощен телефон като ОС му е за ширпотреба и не може да го ползва на макс ?

Тук не мога да се съглася с теб, ако под ширпотреба имаш предвид, че е с ниско качество. Не бих минал от Android на iOS, най-малкото заради свободата, която ми дава Android. В момента не мисля че има аналог в това отношение с която и да е друга операционна система за телефони. Не пиша като програмист, какъвто не съм, а като потребител. Не заменям свободата и лекотата, с която можеш да направиш абсолютно всичко, което може да се направи на мобилен телефон, а за много задачи е по-удобно дори и от настолен компютър с Windows (другата ширпотреба).

Май не разбра точно какво имах предвид ! Попитахте защо ми трябва мощен хардуер като ОС не е оптимизирана за него ? А е писана за куп подобни като и той е в бройката между тях !

Да, сега разбрах. Имаш право, така е, но пък и иначе не би могло да бъде, защото в противен случай нямаше да има това разнообразие. И въпреки че ОС не е оптимизирана за едно конкретно устройство, тъй или иначе се справя добре на всяко едно - на едни повече, на други по-малко...

Малко извън темата ... че те щото децата не разбират !

http://it.dir.bg/news.php?id=12707584

На ей това му викам да нямаш свобода на избор !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

:) Как изглежда типичната потребителка на Mac?

... В крайна сметка, BlueStack са стигнали до следния извод: типичната потребителка на Mac има дълга коса, най-често в черен цвят. Живее в Северна Америка, има лунички, носи очила и е под 20 години. Най-предпочитаното й облекло са тениските и джинсите, а най-любимите й обувки са кецовете. Има си приятел. По всяка вероятност използва операционната системаOS X Lion. Никога не е теглила приложение от Mac Appstore и е сигурна, че следващият й компютър също ще е Мас.
Май не разбра точно какво имах предвид ! Попитахте защо ми трябва мощен хардуер като ОС не е оптимизирана за него ? А е писана за куп подобни като и той е в бройката между тях !

С версия 4.1 Android стана много по-оптимизиран. Всъщност беше много забавно: Galaxy Nexus-ът ми получи ъпдейта преди S3-ките и за едно кратко време си позволявах да показвам колко гладки са преходите между екраните и скролирането на менютата, на собствениците на доста по-скъпия и около 2 пъти по-бърз (като спецификации) смартфон. При S3 проблема с лага още не е съвсем решен - правил съм сравнения, и след 4.1 ъпдейта, все още има лек лаг, основно заради TouchWiz-а, което е срамно за 4-ядрен телефон. При Nexus 4, който работи с чист Андроид, обаче, при него чувството за работа с интерфейса не се различава с нищо от iPhone. 

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Един "глас" от мен за Android, но нека не е в лицето на S III, а да е примерно Nexus 4. Няма да се ангажирам със спорове, това е мнението ми просто.

Даже и на "стария" вече Galaxy Nexus, Android 4.2 лети.

При Nexus 4, който работи с чист Андроид, обаче, при него чувството за работа с интерфейса не се различава с нищо от iPhone. 

Ми да си дойдем на думата ! За какво ми е 4 ядрен телефон като ще гоним и ще го сравняваме  по производителност с iPhone !

Само да отбележа че iOS6 хвърчи на iPhone5 и по месеци няма рестарти !

Ми да си дойдем на думата ! За какво ми е 4 ядрен телефон като ще гоним и ще го сравняваме  по производителност с iPhone !

Само да отбележа че iOS6 хвърчи на iPhone5 и по месеци няма рестарти !

Какво значение имат ядрата? Фактът е, че е два пъти по-евтин.

Какво значение имат ядрата? Фактът е, че е два пъти по-евтин.

Кой е по евтин два пъти ? S3 mini ли  ? За него ли говорихме че му лети андройда ?

Кой е по евтин два пъти ? S3 mini ли  ? За него ли говорихме че му лети андройда ?

Nexus 4 е около 2 пъти по-евтин от iPhone 5.

Nexus 4 е около 2 пъти по-евтин от iPhone 5.

http://www.ebay.com/sch/Cell-Phones-Smartphones-/9355/i.html?LH_ItemCondition=1000&_from=R40&_nkw=Nexus+4&rt=nc&LH_BIN=1

Е не е чак два пъти по евтин ! Да не говорим за някакви други електроуреди на LG !

http://www.ebay.com/sch/Cell-Phones-Smartphones-/9355/i.html?LH_ItemCondition=1000&_from=R40&_nkw=Nexus+4&rt=nc&LH_BIN=1

Е не е чак два пъти по евтин ! Да не говорим за някакви други електроуреди на LG !

В Google Play е 2 пъти по-евтин - $299 за модела с 16ГБ. В eBay е толкова скъп защото Google омазаха нещата с продажбите и не направиха достатъчно бройки, настъпи огромен недостиг, и сега цените са доста по-високи от оригиналната. Но ако ти се чака, от Google Play Store можеш да го вземеш за $299, което е ужасно евтино за такъв телефон. iPhone 5 е около 600-700 долара.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Не ми пука Зукърбърк за кой първо си пуска приложението и обновленията, до вчера е било така, днес е иначе... И без това не му ползвам приложението. Фейсбук не ми е критерии според който да съдя за останалите разработчици и приложения.

Това бе просто пример. Има и много други.

Аз пък мога да кажа, че по-качествените приложения са за Android... 

Можеш, но няма да си прав. По-високите лицензи, в комбинация с контрол от Купертино се равняват на доста по-качествени приложения на платформата на Apple. Не всеки може да напише нещо за iOS(скъпи лицензи; нужен е Mac, заради XCode), докато за Android всеки може, всеки студент на третата чаша, научил какво е клас, може да пусне „великото“ си Java творение, което да пуска 50 нишки в background(хиперболизирам). А като се събудиш и видиш, че батерията ти е на 2%, ще се замислиш, дали качеството е особено високо. Има смисъл в безумно високите лицензи на Apple и ограниченията за разработчиците.

Бърз въпрос: Като имаме предвид, че дроид-устройствата варират от 3,7" до 5,5", разработчикът колко устройства трябва да има, за да е сигурен, че поне на 90% от тях ще им работи приложението безпроблемно?

До колкото знам, дори в САЩ Android води с 3 към 1.

http://www.myapplebg.com/2012/12/iphone-izprevari-android-s-53-dql-v-usa.html

http://www.ihelplounge.com/ios-captured-53-of-u-s-mobile-market-android-42/

За САЩ.

Бърз въпрос: Като имаме предвид, че дроид-устройствата варират от 3,7" до 5,5", разработчикът колко устройства трябва да има, за да е сигурен, че поне на 90% от тях ще им работи приложението безпроблемно?

Само да вметна че layout механизъма на Андроид позволява доста лесно да се правят приложения, които се адаптират към размера и резолюцията на екрана. Проблемът е в програмистите, които не знаят как да го ползват.

И бърз отговор, че трябва да пазарувам...

На дроид устройствата диапазона им е много по-голям, не е м/у 3,7" до 5,5". За телефоните, от 3" и нагоре, таблетфоните гонят 6, а таблетите над 10. Изключваме телевизорите и някакви малки джаджи, като смарт часовника на Sony... И всичко това с още по-голямо разнообразие от резолюции. Казах вече, не съм програмист, но доколкото знам, има елегантен начин да работи едно приложение на всякакви екрани.

п.п. maxim4o ме е изпреварил с отговора.

Статистиката нямам време сега да я проверявам...

За приложенията не съм съгласен, и понеже в момента нямам време, ще изтъкна една причина - от всичките тези приложения на пияни студенти, аз не съм свалил нито едно, а пък ако съм свалил такова, то пияния студент трябва да е бил гении и с удоволствие ще чакам ъпдейта на неговото приложение, защото щом на пияна глава е направил приложение, от което съм удовлетворен, то какво ли ще направи ако е трезвен... Имам четири Android телефона в момента (ползвам един обаче), плюс още две други устройства. Никое приложение не ми дърпа батерията, дори напротив, единия телефон издържа 8 дена с постоянно включени WiFi и синхронизация, като от време на време съм го и ползвал. Този който ми е в джоба, при доста интензивно ползване издържа без никакъв проблем два дена. Никога не спирам 3G, WiFi, синхронизация и т.н., а екрана ми е поне на 50%. Както и при всяко друго устройство, ако ще и печка или прахосмукачка, трябва някаква елементарна култура на ползване. Не казвам, че няма хора, които да нямат проблеми с Android, просто те са си виновни за проблемите...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Само да вметна че layout механизъма на Андроид позволява доста лесно да се правят приложения, които се адаптират към размера и резолюцията на екрана. Проблемът е в програмистите, които не знаят как да го ползват.

Да бе. Работи от 320х240 до FullHD и всичко се оправя програмно. Ще цитирам един .NET-аджия - „знаем ги тия легенди“

На дроид устройствата диапазона им е много по-голям, не е м/у 3,7" до 5,5". За телефоните, от 3" и нагоре, таблетфоните гонят 6, а таблетите над 10. Изключваме телевизорите и някакви малки джаджи, като смарт часовника на Sony... И всичко това с още по-голямо разнообразие от резолюции. Казах 

За приложенията не съм съгласен, и понеже в момента нямам време, ще изтъкна една причина - от всичките тези приложения на пияни студенти, аз не съм свалил нито едно, а пък ако съм свалил такова, то пияния студент трябва да е бил гении и с удоволствие ще чакам ъпдейта на неговото приложение, защото щом на пияна глава е направил приложение, от което съм удовлетворен, то какво ли ще направи ако е трезвен... Имам четири Android телефона в момента (ползвам един обаче), плюс още две други устройства. Никое приложение не ми дърпа батерията, дори напротив, единия телефон издържа 8 дена с постоянно включени WiFi и синхронизация, като от време на време съм го и ползвал. Този който ми е в джоба, при доста интензивно ползване издържа без никакъв проблем два дена. Никога не спирам 3G, WiFi, синхронизация и т.н., а екрана ми е поне на 50%. Както и при всяко друго устройство, ако ще и печка или прахосмукачка, трябва някаква елементарна култура на ползване. Не казвам, че няма хора, които да нямат проблеми с Android, просто те са си виновни за проблемите...

Не си ме разбрал. Смисълът на казаното бе, че (почти)всеки може да напише приложение за Андроид. От този факт, някой любопитен потребител може и да си пати. Намесих и ограниченията на iOS, които не са безпредметни. Ако iOS приложение няма background привилегиите - audio, location(gps) или voip - щом премине в background, нишките се паузират(to pause), но не се терминират. Приложението „замръзва“ и се запазва сегашното му състояние в паметта. Щом се отвори, продължаваш, където си спрял. Гадно е за разработчиците, но този механизъм щади батерията.

Но,че нещо  :)  но не мислите ли ,че темата се "омаза"!Стига с тези спорове,няма смисъл!Писахме достатъчно всеки си ползва това което му харесва.Автора на темата никакъв го няма поне да пише какво е избрал,ако въобще е избрал нещо.Подобни теми се пускат за да може автора им да се забавлява (предполагам).

Редактирано от XperiaNeo (преглед на промените)

Да бе. Работи от 320х240 до FullHD и всичко се оправя програмно. Ще цитирам един .NET-аджия - „знаем ги тия легенди“

Със хубави интерфейс библиотеки (като тези на Android), и добър замисъл и умения от страна на програмиста - не е проблем. В Play Market-а има много примери. Също така, за да тестваш различни резолюции, просто си пускаш емулатор със съответната резолюция. Не е нужно да имаш физическото устройство.

Но,че нещо  :)  но не мислите ли ,че темата се "омаза"!Стига с тези спорове,няма смисъл!Писахме достатъчно всеки си ползва това което му харесва.Автора на темата никакъв го няма поне да пише какво е избрал,ако въобще е избрал нещо.Подобни теми се пускат за да може автора им да се забавлява (предполагам).

Нека съм аз... Сега взимам кристалната топка.... етоо... има светлина...Чувам гласове...  Усещам хладен полъх.... О, чудо, стрелката се закова м/у Bada и Simbian....

Нека съм аз... Сега взимам кристалната топка.... етоо... има светлина...Чувам гласове...  Усещам хладен полъх.... О, чудо, стрелката се закова м/у Bada и Simbian....

Малко извън темата но не се сдържах... кристалната топка с андроид ли е или с iOS :D ?

С Windows Phone 8  :)

Иначе в PStore си има много примери за това как едно приложения работи от 320x240 до 1280x720p. Лично съм виждал такива. 1080p не съм пробвал с Android, но до колкото знам и това го има. Така,че с кадърен програмист всичко е възможно. А и във сайта на Android има подробен наръчник за програмисти относно дизайна на приложенията (Google се опитват да ги унифицират,по подобие на WP). Така,че всичко зависи от програмиста. И да, понякога от човека зад устройството (с root и приложения като density changer може да имате проблеми с някои приложения и напсването на екрана им).

Иначе между избора на iPhone или Galaxy..аз бих избрал iPhone. Не за друго, а защото година и половина съм с Android и ми писна. Иначе за първоначален избор-Android.

Относно OS-Android работи перфектно на Galaxy Pocket  (едноядрен,800MHz,256MB RAM), и по-плавно от Android-а на LG Optimus 2X (двуядрен,1Ghz,512MB RAM). Защо? Защото Samsung са оптимизирали интерфейса за работа със слаб хардуер, софтуера са го направили спрямо хардуера, докато LG са "истипосали" Android с нов плейър,Launcher и statusbar върху две ядра без да погледнат какво слагат. Резлутата? Лагове и множество проблеми,на двуядрен процесор. Така са и Apple-iOS е правена според устройството,тя е толкова плавна защото е правена за конкретния хардуер. Така,че и Android може да е плавен като iOS,стига производителя да го иска. 

• 3 седмици по-късно...
Не знам от къде съществува това мнение, че за iOS се пишат по-качествени приложения и сякаш м/у другото, колкото да не е без хич, разработчиците ги портват за Android...

Съжалявам, че така съживявам темата, но отново се появи добър пример. Излезе Temple Run 2, от няколко часа колекционирам монети и бягам от чудовища на iOS устройството си. А за Андроид - след една седмица...евентуално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.