Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация, става ли за игри ?

Featured Replies

най смотаното в конфигурацията е захранването - трансформаторът вътре е за не повече от 250 вата... да беше взел поне 400 вата кодеген - той е странсторматор 300 вата...

• Автор

CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU - 1 бр. - 87.38 лв.
SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC - 1 бр. - 361.30 лв.
2X4G DDR3 1600 A-DATA - 1 бр. - 68.43 лв.
I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 342.17 лв.
500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 100.24 лв.
PSU CM GX 550W APFC - 1 бр. - 131.27 лв.
ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 129.91 лв.

Аа на захранването много ли са му 550W или става, понеже това 450-ватовото е по-евтино и ако не него да взема ? :)

Аз "можеше" много неща да сложа, но може тези, които са налични да изчезнат и тези, които ги няма да се появат. Може и от sky да се вземат, понеже се налични там ;) Така,че "можеше", "можеше" е за можещите ;)

Ти "можеше" да видиш, че му предлагате конфигурация само с 4гб рам и  не си в "бюджета"  ;)

Конфигурацията с AMD е интересна, но въпреки това съм за Intel-a ;)  "Можеше" и AMD да избереш, но от 18 страница на това ревю е обобщена истината -->

http://www.hardwaresecrets.com/article/FX-8350-vs-Core-i5-3470-CPU-Review/1657/18     ;)

"Costing the same and providing up to 30% performance advantage over the FX-8350, the Core i5-3470 is a far better choice."

"For games, the performance is dictated mostly by the video card, not by the CPU."

"However, you will use the computer for other tasks, and the CPU from Intel will be faster for those."

Успех ;)

Само дето това ревю е правено преди излизане на Far Cry III,  а могат да се прочетат мнения, как хора и с i5  се оплакват от тая игра. Лично аз съм разколебан, кой е по-добрият избор. Има много фактори, които накланят везните в едната или другата посока. 

Захранването на CM GX 450W, Active PFC ще издържи и с една 7870. Така че спокойно можеш да вземеш него. Ако имаш намерението да ъпгрейдваш си остани с 550-ватовото. EDIT: Ако искаш в бъдеще да ъпгрейдваш, можеш да сложиш и това на Seasonic - 620GB, 620W - Bronze. Цената му е по-ниска от 550-ватовото CM, а и няма да намериш особена разлика в качество и производителност.

Редактирано от Shabatshalom (преглед на промените)

• Автор
Захранването на CM GX 450W, Active PFC ще издържи и с една 7870. Така че спокойно можеш да вземеш него. Ако имаш намерението да ъпгрейдваш си остани с 550-ватовото. EDIT: Ако искаш в бъдеще да ъпгрейдваш, можеш да сложиш и това на Seasonic - 620GB, 620W - Bronze. Цената му е по-ниска от 550-ватовото CM, а и няма да намериш особена разлика в качество и производителност.

Благодаря ти много !!

• Автор

А да попитам дали ще имам нужда от някакво допълнително охлаждане ( cooler ) ? Благодаря !! :)

А да попитам дали ще имам нужда от някакво допълнително охлаждане ( cooler ) ? Благодаря !! :)

Вероятно не.Аз съм с посочената от теб кутия (COOLERMASTER Elite 430) и вентилаторите в комплекта,и не съм се оплакал от високи температури,при положение че  процесора и видео картата ми са клокнати стабилно.Мнението ми се базира на това че избрания от теб процесор е 22 nm,а колкото по-малко nm,толкова по-ниска температура.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Съгласен с VESSKO95, охладител за процесора ще ти трябва само ако решиш да клокваш, а ти в случая нямаш такава опция. Вентилаторът, който идва с процесора ще ти бъде напълно достатъчен.

• Автор

Благодаря много на всички !! В крайна сметка се спрях на тази конфигурация:

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 107.64 лв.
PSU CM GX LITE 500W - 1 бр. - 81.30 лв.

Обща стойност - 1 178.14 лв. с ДДС

Редактирано от pilotcheto (преглед на промените)

Какво ще кажете за тази конфигурация.. :)

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 100.24 лв.

PSU CM GX 550W APFC - 1 бр. - 131.27 лв.

Обща стойност - 1 220.71 лв. с ДДС

Тъй явно не само потребителите изкрейзват покрай празниците ами и форума се е скапал тотално за празниците. То не беше невъзможност за едит и постване на шот...

Иначе исках да кажа че единствената разлика която откривам с предишния вариант е по-скапаното захранване. Нямам предвид колко вата е а производителя.

Не знам каква е целта но това не е подобрение. Може да се вземе по-евтино и по-хубаво захранване от предишното и разликата да се вложи в кутията както предложих.

Това е "с един куршум два заека" а в момента вървим надолу и надолу. По-добре да се вземе една кутия с захранване поне пари ще се спестят след като качеството е без значение.

Ето - http://nikem-bg.net/computer-components/CM-K380-W-ELITE-500W/description.html Кутията е по-добра от Елит 430 а захранването е същото китайско подобие но цената е по-малка с 46 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор
Тъй явно не само потребителите изкрейзват покрай празниците ами и форума се е скапал тотално за празниците. То не беше невъзможност за едит и постване на шот...

Иначе исках да кажа че единствената разлика която откривам с предишния вариант е по-скапаното захранване. Нямам предвид колко вата е а производителя.

Не знам каква е целта но това не е подобрение. Може да се вземе по-евтино и по-хубаво захранване от предишното и разликата да се вложи в кутията както предложих.

Това е "с един куршум два заека" а в момента вървим надолу и надолу.

Целта ми е да се вместя до 1200 лв, по възможност и по-малко, затова смених захранването и не знаех, че то е скапано !! :) Предложи ми някое по-свестно захранване ако може, което да се вмества в бюджета ми :)

Е дадох ти вариант да спестиш още 46 лв. като в същото време вземеш по-добра кутия. Така или иначе ще отидат пари и за доставката та се подготви.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор
Е дадох ти вариант да спестиш още 46 лв. като в същото време вземеш по-добра кутия. Така или иначе ще отидат пари и за доставката та се подготви.

Няма да го поръчвам, ще отида директно в магазина да си купя частите, нали и така става ? И хубаво се сетих някой, който е пазарувал от там да каже, къде точно се намира магазина (адрес) и дали може да се пазарува на изплащане !! Ще съм много благодарен ако някой ми разясни как стоят нещата. :)

Предполагам говориш за Никем...има пълна информация и отговори на зададените от теб въпроси в сайта им, но...хайде, ще те улесня:
Адрес(Централен офис): гр. София, кв. Световрачане ул. "Софийска" 1А; Карта: http://nikem-bg.net/Picture%20new/map.jpg
(Тук се извинявам за лекия спам)
Лизинг - 

Потребителски стоков кредит в офисите на Никем Нет, чрез: UNICREDIT

* Размер на кредита – от 150 лв. до 50 000 лв.
* Срок на кредита – до 5 години.
* Гарантирано бързо одобрение
* Без скрити такси и комисиони
* Купувате днес това, което бихте могли да си позволите утре

- Изберете желаната стока и посетете наш офис.
- Решение по Вашето искане за кредит ще получите докато сте още в магазина.
- След одобрение можете да вземете Вашата стока веднага.
- Няма скрити такси и комисиони.
Edit: Имат и друг офис в кв. "Чепинци". Карта: http://nikem-bg.net/Picture%20new/map_4ep.jpg

Редактирано от Shabatshalom (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.