Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с конфигурация

Featured Replies

• Автор
Имаш. Представляват трите сиви ивици върху охладителя на снимката:

Публикувано изображение

Нямам такива екстри ... ще се взима термо паста друг избор няма ... чак други ден ,че утре е неделя :Х

• Отговори 52
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен ще е по-добре да се вземе нова термопаста една ето такава: ARCTIC SILVER 5/3GR
Да се свали охладителя и да се види дали има паста на нея, ако има я маха и слага новата. А ако няма да нанася новата...
А преди да зима тези неща да види дали е сложен правилно охладителя? 

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор

А за проблема с видео клиповете от процесора ли е ?

Не мисля че е от видео картата защото смених към вградената видео карта и е същото ...

Здравейте . благодаря ви на всички , конфигурацията тръгна някакси . Обаче имам друг проблем , като пусна клиповете на цял екран и започват да минават някакви линии хоризонтални като смущения от време на време или все 1 картините са разминават .  Някой има ли идея каква мойе да бъде причината благодаря ви ето и клипа . Забелязва се точно в 14-15 секунда и след 54 секунда пак 
.

казва се tearing и го има главно при lcd/led дисплеите и много по рядко при CRT (щото повечето филми са около 25 кадъра в секунда и това не е кратно на рефреша на LCD, който e 60hz, при CRT рефреша обикновено е по голям и не си личи)... липсата на драйвер за видеокартата го прави много по забележимо... оправя се с пуснат  v-sync и tripple buffering, ако видеокарта и драйверът го поддържат, mpc-hc има режим D3D full screen, при който се избягва при гледането на филми, но няма как да работи с клип в браузъра...

Не е задължително да го пускаш, просто питах защо не работи, понеже Windows си го пуска сам. Все пак, дай снимка от device manage, да видим дали нямаш някое неразпознато устройство. също така си сигурен, че в момента работиш с външната карта, а не с вградената, нали? 

За процесора - охладителя си идва с паста към него, не е задължително да слагаш допълнително. Виж дали е плътно прилепнал и е добре закрепен. Не е нормално този i3 процесор да държи 60 градуса без нищо да правиш. Аз имам 2500К, в момента е на 4ГХц и в момента темп. му е около 27-28 градуса на ядро.

ама не си с боксовото охлаждане. температурата на неговия i3  е нормална, особено ако е ivy - дето са на по малки нанометри, особено с калпавия интелски бокс...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Значи точно G2120 не съм взимал, но пък съм виждал редица други процесори Интел, Иви и Санди и всичките бяха с термолепенки на бокса. Тези сивите в момента не можеш да ги видиш, те са залепени към процесора. На други клипове, освен този, имаш ли проблеми?

• Автор
Значи точно G2120 не съм взимал, но пък съм виждал редица други процесори Интел, Иви и Санди и всичките бяха с термолепенки на бокса. Тези сивите в момента не можеш да ги видиш, те са залепени към процесора. На други клипове, освен този, имаш ли проблеми?

То се оправи и аз не знам как .... Даже на филмите ми са прецака картината беше много ярка пак ми прескачаха такива работи и вийдах пикселите ама като слойих ГОМ Плаъер се оправи. Сега остана да си взема само термо паста .. Иначе имах с всички клипове проблеми .

казва се tearing и го има главно при lcd/led дисплеите и много по рядко при CRT (щото повечето филми са около 25 кадъра в секунда и това не е кратно на рефреша на LCD, който e 60hz, при CRT рефреша обикновено е по голям и не си личи)... липсата на драйвер за видеокартата го прави много по забележимо... оправя се с пуснат  v-sync и tripple buffering, ако видеокарта и драйверът го поддържат, mpc-hc има режим D3D full screen, при който се избягва при гледането на филми, но няма как да работи с клип в браузъра...

ама не си с боксовото охлаждане. температурата на неговия i3  е нормална, особено ако е ivy - дето са на по малки нанометри, особено с калпавия интелски бокс...

Професоре, това не е i3, a най-обикновен Пентиум, който според тоя руски сайт (че ми попадна под ръка), има критическа температура 67.4 градуса Целзий. Това е с около 2 градуса по-малко от един G860, който пък си държи под 58 градуса при пуснат Prime95.  Чак толкова да са се изложили Интел с новите Пентиуми, хич не ми се вярва. 

А за това, дали има термопаста или не...вярно, че се предлага и Tray  вариант на тоя процесор, но пък след като е с охлаждане в комплект, най-малкото в упътването е написано как точно се монтира. За мен остава вариантът с недоброто закрепване за дъното. Нищо не пречи да се провери, преди пусналия темата да се хвърля на термопасти.

• Автор
Професоре, това не е i3, a най-обикновен Пентиум, който според тоя руски сайт (че ми попадна под ръка), има критическа температура 67.4 градуса Целзий. Това е с около 2 градуса по-малко от един G860, който пък си държи под 58 градуса при пуснат Prime95.  Чак толкова да са се изложили Интел с новите Пентиуми, хич не ми се вярва. 

А за това, дали има термопаста или не...вярно, че се предлага и Tray  вариант на тоя процесор, но пък след като е с охлаждане в комплект, най-малкото в упътването е написано как точно се монтира. За мен остава вариантът с недоброто закрепване за дъното. Нищо не пречи да се провери, преди пусналия темата да се хвърля на термопасти.

Еми аз в пакета нямах никакви лепенки или термо пасти ... Колкото до вентилатора мушнах внимателно и четирите крачета и гледах да не хлапчи ..  Даже го махах и слагах неколко пути да проверя дали имам тези лепенки отдоло за които ми пращаха снимки . Като пуснах компютъра ядрата ми бяха по 34 градуса това нормално ли е ?  А видео картата ми стой средно на 40 ?

Обаче се качи много бурзо процесора стана на 45-6

Еми аз в пакета нямах никакви лепенки или термо пасти ... Колкото до вентилатора мушнах внимателно и четирите крачета и гледах да не хлапчи ..  Даже го махах и слагах неколко пути да проверя дали имам тези лепенки отдоло за които ми пращаха снимки . Като пуснах компютъра ядрата ми бяха по 34 градуса това нормално ли е ?  А видео картата ми стой средно на 40 ? Обаче се качи много бурзо процесора стана на 45-6
ето за това грее толкова, сега бягай за паста - паста се ползва веднъж - махането на охлаждането вкарва въздух (и прахоляк), още по зле става ако го завъртиш и понеже пастата остава тук-таме по процесора и тук-таме по охлаждането, при завъртане остават места без паста и такива с много дебел слой. пастата се ползва веднъж и при свалянето на охлаждането се изчиства много добре, слага се друга и се монтира пак.. като купиш нова паста да не изцъркаш цялата тубичка - слага се колкото оризово зрънце на средата на процесорната капачка

Ами не е нормално без кой знае какво натоварване да ти държи около 60 градуса. 67.4  вече са гранични, а при пускане на HD видеоклип, процесорът почва да се товари. Дори да не е на макс, след като нямаш добър контакт (липса на термопаста щом твърдиш така), много скоро се влиза в throttling  режим. Виж, за по-сигурно, пусни една AIDA 64  и от "инструменти" избираш "тест за стабилност". Ако имаш проблеми с температурите и throttling-a,  ще забележиш на появилата се графика. Така поне със сигурност ще знаеш, че процесорът вдига температура. 

• Автор
ето за това грее толкова, сега бягай за паста - паста се ползва веднъж - махането на охлаждането вкарва въздух (и прахоляк), още по зле става ако го завъртиш и понеже пастата остава тук-таме по процесора и тук-таме по охлаждането, при завъртане остават места без паста и такива с много дебел слой. пастата се ползва веднъж и при свалянето на охлаждането се изчиства много добре, слага се друга и се монтира пак.. като купиш нова паста да не изцъркаш цялата тубичка - слага се колкото оризово зрънце на средата на процесорната капачка

С пръст ли да го разнеса ?

а как не си изгорял процесора ,без термо паста един бог знае ... НЕ ВКЛЮЧВАЙ КОМПЮТЪРА ПРЕДИ ДА СЛОЖИШ ПАСТАТА ! Та да не стане беля ! И защо се захващате да сглобявате компютър , като незнаете кое , как и защо се слага ... Хората от Никем/Скай сглобяват безплатно ...

• Автор
а как не си изгорял процесора ,без термо паста един бог знае ... НЕ ВКЛЮЧВАЙ КОМПЮТЪРА ПРЕДИ ДА СЛОЖИШ ПАСТАТА ! Та да не стане беля ! И защо се захващате да сглобявате компютър , като незнаете кое , как и защо се слага ... Хората от Никем/Скай сглобяват безплатно ...

еми той стигна по едно време 80 градуса ... и да ме питаш и аз незнам защо се захванах да го сглобявам сам ... Ако имам втора вузмножност никога нямаше да се захвана :Х

е пастата не трябва ли да се разнесе или тя като я оставя на топче сама ще се разнесе ?

Много ми е интересно как така си сложил процесора без паста и не е изгорял. Поне да беше гледал един образователен клип в тубата как се сглобява компютър  :D Не знам защо се правите на разбирачи сигурно да се подкефите на вън.

Как ще изгори като има защита? Първо започва да тротва и ако продължава да се нагрява направо ще изключи компютъра.

• Автор
Много ми е интересно как така си сложил процесора без паста и не е изгорял. Поне да беше гледал един образователен клип в тубата как се сглобява компютър  :D Не знам защо се правите на разбирачи сигурно да се подкефите на вън.

Еми да ти кажа точно за да се подкефя на приятелите си него правя заради това защото нямам такива ... колкото до термо паста знам че се слага , защото сам видял на стария ми комп че има ,  но нямаше в опаковката и си помислих че не трябва .... И на разбирач няма пред кого да се правя ...

еми той стигна по едно време 80 градуса ... и да ме питаш и аз незнам защо се захванах да го сглобявам сам ... Ако имам втора вузмножност никога нямаше да се захвана :Х е пастата не трябва ли да се разнесе или тя като я оставя на топче сама ще се разнесе ?
не - като я разнесеш е по голям шанса при поставяне на охлаждането да остане въздух посредата... аз разнасям само гъсти пасти и то при положение че ги слагам върху кристал (тия пасти не са подходящи за процесор с капачка), а не на процесор с капачка пoд гъста паста имаm в предвид artic ceramicue

• Автор
не - като я разнесеш е по голям шанса при поставяне на охлаждането да остане въздух посредата...

аз разнасям само гъсти пасти и то при положение че ги слагам върху кристал (тия пасти не са подходящи за процесор с капачка), а не на процесор с капачка

пoд гъста паста имаm в предвид artic ceramicue

http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1356881438o.jpg  тия температури нормални ли са ?

Редактирано от Diksan (преглед на промените)

Повече от нормални, даже леко ниски, освен ако в стаята не е под 20 градуса. И пиши на кирилица!

• Автор
Повече от нормални, даже леко ниски, освен ако в стаята не е под 20 градуса. И пиши на кирилица!

Опа извинявам се в бързината забравих да кирилизирам

http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1356881438o.jpg  тия температури нормални ли са ?

И как постигна всичко това, че ми стана интересно?

Редактирано от Пакет 23 лева интернет (преглед на промените)

• Автор
И как постигна всичко това, че ми стана интересно?

Ами днеска си купих термо паста и сложих :П

Редактирано от Diksan (преглед на промените)

• Автор
Процесора е 60 градуса, без да го товариш? За мен това е по-големия проблем.

П.П. Гледам, че аерото не работи. Ти ли си го спрял или Windows не го е пуснал по подразбиране? Щото аерото за да се пусне, трябва да имаш инсталирани драйвери за видеото. Тези линии спокойно може да са заради липса на драйвери. 

Как да си активирам Аерото

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.