Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стягане на стария компютър

Featured Replies

Хайде да вземеш да предложиш чисто нова конфигурация за 400 лв според твойте изчисления ,която да не е таралясник,вместо да ни цитираш!

Няма смисъл, защото има такава тема във форума (за бюджетни конфигурации) и поне още 4-5 за бюджет до 450 лева.

За 400 лева ако не можеш да сглобиш конфигурация с няколко пъти по- производителен процесор, 4GB RAM и 500GB HDD? Погледнах ти постовете и мисля че можеш. Цитирам те защото искам да обърна внимание на мнение с което не съм съласен. 

Компана който предлагаш ъпгрейд е на години , със захранване  - "бомба -лимонка" за което щеакупим хардуер за 150 лева ... При условие че целия компютър струва 100! 

Ще използвам един цитат от една много мъдра малка книжка: "Никой не пришива кръпка от нов плат на стара дреха; защото това, което трябва да я закърпи, се отпаря – новото от старото, и скъсаното става по-лошо."

Мир :)

Нещо качествено - http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E530-lenovo_thinkpad_edge_e530_NZQD8BM

Общо взето гледайте да е без външно видео и с актуален процесор на Интел от серия 3ХХХ с ХД4000 а не от старите или разни Пентиуми + GT610.

Не толкова добри но пък по-евтини са Самсунг. Ето два варианта. За разлика от Леновото са с бавен хард на 5400 об. но пък по-скъпия е със SSD.

И трите имат hdmi изход та без проблеми може да си пускате филмите на телевизора при желание.

1. http://www.laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5X-samsung_np300e5x_NP300E5X_A05BG

2. http://www.laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5X-samsung_np300e5x_withSSD

Тъкмо щях да предложа и аз 2-рия Самсунг с HDD + SSD , да вярно е с 49 лв. над бюджета , НО сравнение с другите лаптопи работата със SSD е изключително бърза , може да видите процентите предимство спрямо HDD в това клипче:

GB GA-F2A55M-HD2 A55 FM2

AMD A6-5400K X2/3.6GHZ/FM2/BOX

4GB DDR3 1333 A-DATA PRO

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB

PSU FORTRON FSP300-60HCN

DANDY F4 /LCD /NO PSU /SILV-BL

Обща стойност: 465.48 лв. с ДДС

линк към количка:http://nikem-bg.net/cart/47463p1r47068p1r45336p1r1001847p1r46977p1r45181p1rf.html

Това за теб ще е все едно да се качиш от фолтсфаген в чисто ново BMW X6 :D Даже може да спестите тези 45 лв. от новата кутия и да сложите новите компоненти в вашата кутия :) но по-добре нова , като стария компютър го продадете цял :)

мда добра конфигурация, евентуално може да не купуваш кутията и диска (да си ползваш старите) и още ще свалиш цената... , аз препоръчвам за памет:

http://nikem-bg.net/computer-components/2X2G-DDR3-1600G-A-DATA

2 памети по 2гб са за предпочитани от 1 памет 4гб, особено при ползване на вграденото видео (пък и 6лв отгоре за ddr3 1600 спрямо 1333 определено си заслужават)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

мда добра конфигурация, евентуално може да не купуваш кутията и диска (да си ползваш старите) и още ще свалиш цената... , аз препоръчвам за памет:

http://nikem-bg.net/computer-components/2X2G-DDR3-1600G-A-DATA

2 памети по 2гб са за предпочитани от 1 памет 4гб, особено при ползване на вграденото видео (пък и 6лв отгоре за ddr3 1600 спрямо 1333 определено си заслужават)...

аз по-доло я коригирах

Тъкмо щях да предложа и аз 2-рия Самсунг с HDD + SSD , да вярно е с 49 лв. над бюджета , НО сравнение с другите лаптопи работата със SSD е изключително бърза , може да видите процентите предимство спрямо HDD в това клипче:

Сравнението между самолета и колата направо кърти - все пак потребителят трябва да вдене, аджеба, каква е разликата между HDD и SSD. Та доста аматьорска работа е тази презентация, което я прави някак неподходяща като аргумент при дискутиране на сериозни неща.

• Автор

Сега излезе един проблем с охлаждането явно...Компютара след почистване започна да се изключва,когаго влезнах в bios-а показа температура на CPU-100.5 градуса,а на MB-37...Отделно започна да се появява и American Megatrend..което не знам какво значи...?

Редактирано от mey_si (преглед на промените)

Сега излезе един проблем с охлаждането явно...Компютара след почистване започна да се изключва,когаго влезнах в bios-а показа температура на CPU-100.5 градуса,а на MB-37...Отделно започна да се появява и American Megatrend..което не знам какво значи...?

Кой го е почиствал?Твърде вероятно е да разместил, или прекъснал охлаждането на процесора!Това ,което мога да ви препоръчам е да отворите кутията и да погледнете дали се върти вентилатора на процесора!

Редактирано от rapt0r (преглед на промените)

Най-вероятно са забравили да свържат кабела на вентилатора към дъното или цялото охлаждане не е застопорено като хората, а ако са избърсали и пастата.......

Редактирано от izen (преглед на промените)

Ами то се чисти със сгъстен въздух. Продават се специални флакони, макар на много хора да им свиди да дадат пари за въздух под налягане. Не, че и на мен не ми свиди и го чистя с духане, но това вече е за темата с бисерите. 

А лично аз не бих дал два пъти повече пари за лаптоп. Защо, какво не е наред? Досега PC-то е стояло на масата, а от сега нататък трябва и в леглото? Все пак, ако е лаптоп, трябват поне 900-1000 лева за сносна машинка ставаща и за леки игри и за работа. Същите дейности с 2 пъти по-голяма скорост биха били извършвани от почти 2 пъти по-евтина настолна машина. А това, че на някой му се струват само Battlefield 3  и Crysis 2  тежки игри, а всичко останало леко, си е професионално изкривяване. Пардон, геймърска параноя. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.