Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Консултация за нова конфигурация

Featured Replies

Честито колега, да си я ползваш безаварийно новата конфигурация! Ти си един от малкото, дето благодарят и пишат впечатленията си от покупката. Затова имаш +1 от мен!

Дано повече хора се сещат после да кажат поне едно "мерси", макар че не по-малко важно е да прочетем и да видим в крайна сметка резултатът от темите, съветите, разискванията, споровете и т.н., така че едно Благодаря от мен за мнението и отзивите от машината и също така от магазина, което е важно да се знае, ще се радваме и на снимки. Със здраве и безпроблемно да си ползваш машинката дълго време ! ;)

1 съветче към автора на темата... да внимава какви фанове ще взима, че аз си взех един синичък и ми е най-шумния елемент от конфигурацията ;)

Мен повече ме интересуват тестове и преки впечатления, отколкото снимки, щото всички сме виждали какво представлява едно PC,  но малко знаят, как работи ;)

Мен повече ме интересуват тестове и преки впечатления, отколкото снимки, щото всички сме виждали какво представлява едно PC,  но малко знаят, как работи ;)

не е така !! нова външност , нови компоненти , нов дизайн , гледка невиждана за окото !!! компютър с компютър не си прилича :)

не е така !! нова външност , нови компоненти , нов дизайн , гледка невиждана за окото !!! компютър с компютър не си прилича :)

Да бе автмобил да, ама компютър... В крайна сметка аз гледам главно монитора, без да се интересувам много много от това, което е в кутията. Лично мен и досега ме дразни светещото колелце на мишката, както и светещият вентилатор на кутията. За щастие остана да свети само една четвърт от него и ще се радвам, когато изцяло изгасне. За мишката същата работа. кво да ти кажа...китайска му работа. CM не знам какви са, ама тоя светещия вентилатор дето са лепнали на CM690 отпред...

Да бе автмобил да, ама компютър... В крайна сметка аз гледам главно монитора, без да се интересувам много много от това, което е в кутията. Лично мен и досега ме дразни светещото колелце на мишката, както и светещият вентилатор на кутията. За щастие остана да свети само една четвърт от него и ще се радвам, когато изцяло изгасне. За мишката същата работа. кво да ти кажа...китайска му работа. CM не знам какви са, ама тоя светещия вентилатор дето са лепнали на CM690 отпред...

на теб може да не ти харесва , но на нас ни харесва (поне на мен) някой харесват неони , други не. Мен лично ме интересува какво има вътре , освен да гледам монитора :)

• Автор

Ето за да няма сърдити.

Снимки - http://www.kaldata.com/forums/gallery/album/1747-computer-2013/

Малко тестчета - http://www.kaldata.com/forums/gallery/album/1748-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

По някаква причина не мога да получа резултат от 3DMark 11. Не, че ще е кой знае колко впечатляващ с това вградено видео.

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте, колеги!

След дълго чакане и умуване реших, че няма вече накъде и трябва да си взема някоя видеокарта да подсиля конфигурацията си. Бях се спрял на GTX 770 на Palit - 723 лева в Скай, но след като пуснаха GTX 760 и прочетох доста ревюта реших, че ще бъде тя. Определено си мисля, че по си заслужава парите. С 10-15 процента по-слабичка от 770, но пък около 35 процента по-евтина. Подкарва всяка една игра на изискваната от мен резолюция 1920х1080. Пак се бях хвърлил на Palit - 470 лева в Скай, но докато превъртах за пореден път ревютата установих, че MSI, като че ли е по-добрия избор за мен. По-безшумна и хладна, 3 години гаранция, ако имам късмет ще ми позволи по-добър овърклок. Пък и не е толкова обемна в сравнение с Палита. Единственият ми проблем беше наличността и цената. Докато чаках Никем да получат от тези карти и да видя на каква цена ще ги пуснат, видях, че Емаг-а ги имат на 533 лева. Видя ми се доста. Но тази сутрин по случайност се шмугнах в сайта и Ооо, небеса! Промоция! 10 процента надолу или 479,69 лева с безплатна доставка. Веднага я поръчах и утре трябва да се получи. За съжаление чак следващата седмица ще имам възможност да я изпробвам. Не знам дали съм се набутал, макар, че то винаги си е набутване, като даваш сума ти пари за компютри, ама що да правим - и ние душа носим. :hush:  Така, че ако някой друг търси нещо подобно и иска да се набута да заповяда! :)

• Автор

Бай Кольо, ще трябва да те оборя. Виж сам за температурата - 

Публикувано изображение

и за шума

Публикувано изображение

Ето ти линк за цялото ревю - http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-760-review-gk104,3542.html

За цената на Gigabyte си прав, намира се на 470 лева в момента. 

Тия тестове не ми се виждат много достоверни, след като под товар са дадени температури от под 60 градуса... А и замервания в игри не са при 100% натоварване, каквото би осигурил един FurMark примерно. В различните ревюта температурите варират доста и в Idle и в Load и затова няма да споря по въпроса.

Аз съм с Gigabyte 670-тка със същия Windforce охладител като на 760 и на 50-55% скорост на вентилаторите не ми дига градусите над 60 при положение,че съм клокнал значително.

Вярно,че не е най-тихият вариант,но се овърклоква и охлажда перфектно.

Охладителя на Asus версията също охлажда изключително добре и е напрактика безшумен.

За Phantom-а не мога да говоря много,защото не съм имал работа с подобна карта,но на базата на ревютата и мога да кажа,че другите 2 варианта са по-добри.

Иначе честито на автора за новата карта и като я получиш пусни малко benchmarks да видим MSI  в действие :D

Редактирано от zedd (преглед на промените)

...замервания в игри не са при 100% натоварване, каквото би осигурил един FurMark примерно...

Точно така, ама кой "играе" на Furmark? ;)

Точно така, ама кой "играе" на Furmark? ;)

Професионалистите, сигурно?

Публикувано изображение

Gainward GeForce GTX 760 Phantom

Не знам за процесорите на AMD, но определено видеокартите им се представят отлично с температурите. Колкото до спора, нито авторчето, нито Бай Кольо е прав. Бих казал на автора да пусне един FurMark, но не препоръчвам, че може да му "изгори" видеокартата. Все пак това е програмата за тест, не някакви си игри. 

В тоя шот се "пържи" само Фантома с Фюрмарк, а другите GTX 760 липсват... Явно на собствениците на vapor-x 7950 не им е никак добре, някаква си 100лв. по-евтина новоизлюпена карта , да се представя наравно, че и по-добре в тестове и игри, и се оповават на единствено си предимство - температурата макс (защото минималната е в полза на 760).

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

В тоя шот се "пържи" само Фантома с Фюрмарк, а другите GTX 760 липсват... Явно на собствениците на vapor-x 7950 не им е никак добре, някаква си 100лв. по-евтина новоизлюпена карта , да се представя наравно, че и по-добре в тестове и игри, и се оповават на единствено си предимство - температурата макс (защото минималната е в полза на 760).

А бе, какви са тези глупости? 

Ще ви предоставям информация и отгоре на това ще циврите? 

Май това ще е в твоя защита:

В Idle:

Публикувано изображение

Как се представят при игра:

Публикувано изображение

Пълно натоварване(Full Load)

Публикувано изображение

MSI GTX 760 Gaming 

И какво се оказа, че Phantom е по-хладна видеокарта от MSI Gaming. Но е много относително, все пак имаш стайна температура и така нататък. Нали няма да ми искате превод от Немски на Български?

Стига толкова за днес! 

Всички тези тестове съм ги чел и преглеждал, и затова в предните си постове отказах да се спори по въпроса, който все някой отново подхваща с явната цел да се опонира и спори с бай Кольо... Казах, че въпроса е спорен, но не...

Благодаря за подкрепата, но нямаше нужда да се разтяга тая не толкова съществена тема.

• Автор

Всички тези тестове съм ги чел и преглеждал, и затова в предните си постове отказах да се спори по въпроса, който все някой отново подхваща с явната цел да се опонира и спори с бай Кольо... Казах, че въпроса е спорен, но не...

Благодаря за подкрепата, но нямаше нужда да се разтяга тая не толкова съществена тема.

Точно така Бай Кольо, съгласен съм с теб. Аз също не исках да споря и не съм, само показах хората какви резултати са получили. Просто при тези тестове има много фактори, които влияят на крайния резултат - кутия, брой и вид компоненти, процесор и охладител, брой и вид вентилатори на кутията, подреждане на кабели, въздушен поток, стайна температура, влажност и така нататък. Като сравните резултатите от наличните ревюта в нета няма едно с едно да си приличат. Така, че да се спори е абсолютно излишно. Важното е, че и Gainward и MSI са проектирали и изпълнили добре охлаждането на 760-ките си и двете карти са сравнително хладни. Не мисля да стресирам картата си с Furmark, не защото ме е страх, че ще изгори, а защото съм взел картата основно за игри. Тестовете, честно казано са за задоволяване на собственото его и за хвалба и са второстепенни. Няма лошо и аз съм го правил и ще го направя, но стандартните тестове за оценка на графичната производителност.

Благодаря на Masterplay за изразеното мнение по наистина не много съществената тема, и бих подчертал, че не съм обидчив, но ми се иска да знам как и защо заслужих умалителното "авторче"? Да не би да има само един велик автор във форума, а всички останали да са авторчета или единствено аз съм причислен към детската градина въз основа на правописни, пунктуални грешки и детски разсъждения? Мисля, че не е коректно във форум в който би следвало всеки да помага на другите и съответно да се учи от другите да се пишат обиди - това било глупости, онзи бил некомпетентен, тоя циврел. Дайте да спазваме колегиален и приятелски тон! Ако благоволите да ми отговорите Masterplay, нека да бъде на лични, да не занимаваме колегите с това, ако ли не жив и здрав да сте!

Редактирано от huston1440 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.