Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на цифрова тв.

Featured Replies

Днес си взех оборудването, като техниците активираха и изпробваха всеки приемник в офиса си. За 5-ет минути старата антена беше пренастроена и получих следното ниво на сигнал.

Публикувано изображение

Не знам, това достатъчно ли е за да не се губи образа при валежи. Звъннах на техника, каза, че по-вече от това няма да постигна.

Някой знае ли колко е долната граница на сигнала? На Булсата е 7.5db. Но за Виваком не знам.

Дадоха ми и 30м. кабел. Него също го смених, че моите са стари.

Много съм доволен от резултата.

Благодаря на всички вас, за съветите.  :handshake::beer:

Забравих да питам. Каналите могат ли да се подреждат по мой вкус, че са лошо подредени?

Прерових на бързо менюто и не открих такава опция. В книжката с инструкции също липсва подробно описание на настройките.

Честито!

Нивото е достатъчно и няма да се губи сигнал. Единствено при силен снеговалеж може да имаш проблем, но ще почистваш антената. Забравих да ти кажа, че е можело да си поискаш антена, по голяма от стандартната /65 см/. Аз съм с такава 90 см и не ми се налага да се грижа за нея.Предполагам, че не си забравил при положение, че наблюдаваш нивото на сигнала, да завъртиш леко конвертота  около 4-5 градуса, за доизцеждането на сигнала. Каналите могат да се пренареждат и като си поиграеш, ще намериш начина, но общо приемниците са много калпави. Но това не пречи да имаш добра картина. Сигурно си си вземал приемници за HD а не стандартните.Това не си го написал.Не си написал и абонаментният пакет на каква цена е. Това са подробности, които не са важни сега.

P.S.Силата на сигнала може да е и 100% , но нямаш ли качество на сигнала, или без деления - няма да имаш картина. Така че, обърни внимание на него.Минималният необходим сигнал също е около 7-8 децибела  и при този оператор.В този ти случай, конверторът ти трябва да е четворен, нали?Което е добре дошло за понататъшни действия.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
Честито!

Нивото е достатъчно и няма да се губи сигнал. Единствено при силен снеговалеж може да имаш проблем, но ще почистваш антената. Забравих да ти кажа, че е можело да си поискаш антена, по голяма от стандартната /65 см/. Аз съм с такава 90 см и не ми се налага да се грижа за нея.Предполагам, че не си забравил при положение, че наблюдаваш нивото на сигнала, да завъртиш леко конвертота  около 4-5 градуса, за доизцеждането на сигнала. Каналите могат да се пренареждат и като си поиграеш, ще намериш начина, но общо приемниците са много калпави. Но това не пречи да имаш добра картина. Сигурно си си вземал приемници за HD а не стандартните.Това не си го написал.Не си написал и абонаментният пакет на каква цена е. Това са подробности, които не са важни сега.

P.S.Силата на сигнала може да е и 100% , но нямаш ли качество на сигнала, или без деления - няма да имаш картина. Така че, обърни внимание на него.Минималният необходим сигнал също е около 7-8 децибела  и при този оператор.В този ти случай, конверторът ти трябва да е четворен, нали?Което е добре дошло за понататъшни действия.

Дадоха ми антена, някаква елипсовидна. Не знам колко сантима е и не съм я слагал. Конвертора е завъртян на 7ч. Там е най добре, поне при Булсата. Сега не съм си играл с него.

И трите приемника са HD, свързах го през HDMI кабел. От менюто на приемника имам опция за 576i - 576p - 1080i Сложих го на 1080i.

Конвертора е четворен,още е в кашончето. Ползвам стария, той е двойка.

Писал съм пакет extra над 70 канала 5 от тях HD. Цена 17.80 + 4.80 на допълнителен приемник. Крайна цена 27.40лв. Като я разделя с брат ми ще е по 14лв.

Това ако не е новогодишна промоция! :cant believe:

След обяд, ще глася и неговата антена.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

И аз имам насичане на звука при въпросните канали, обаче телевизора е LM620S... значи проблема може би е трансподера на съответните канали...

nikolela, здравей съгражданино.

Чета с интерес темата, защото и аз съм пред подобни размишления. Моето тв е ново (LG 42LM671S) и има и трите вида тунери, но...но тук идва вездесъщото НО...Към местната кабелна съм (Киви) и качеството на картината е добро, а на HD каналите е даже отлично, но на някои канали след 15-20 мин. гледане започва едно кофти накъсване на звука (НоваТВ, БТВ екшън, БНТ1, Скат)

На всички други този проблем отсъства. Започвам да мисля, че нещо гнило има в Австралия (разбирай Киви), защото, ако беше дефект в цифровия тунер, то на всички цифрови канили щеше да се наблюдава това.

Сега обмислям вариант подобен на твоя - друг доставчик на цифрова тв. Като гледам обаче единствената качествена алтернатива за Севлиево си остава Булсатком.

Ще следя с интерес темата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.