Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на цифрова тв.

Featured Replies

От известно време се купуват FULL HD TV.

От половин година и аз съм със 40 inh такъв телевизор. Сега проблема е, че нямам качествен тв сигнал и няма никакъв кеф.

Помагай те в избора на телевизия. Живея в Севлиево. Сега имам антена на Булсат и съм абонат на месната кабелна тв.

И двата доставчика не могат да ми предложат приемането на HD качество, защото нямат такива приемници.

Вие как сте решили този проблем?

Порових се в интернет и стигнах до Vivacom.  HD приемник имат, но сигнала идвал по интернет.

Някой използва ли това, доволен ли е, по какъв начин идва интернета?

Каква е крайната цена?

Ще се радвам и на други предложения.

• Отговори 52
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

'И двата доставчика не могат да ми предложат приемането на HD качество, защото нямат такива приемници.'

Това не е вярно - поне в частта с Булсатком - просто бъдете по настоятелна в техния офис.

• Автор
'И двата доставчика не могат да ми предложат приемането на HD качество, защото нямат такива приемници.'

Това не е вярно - поне в частта с Булсатком - просто бъдете по настоятелна в техния офис.

С пушката ли да отида?

Казват ми, че нямат от месеци.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

HD приемник имат, но сигнала идвал по интернет. Някой използва ли това
Преди ползвах заедно с моя интернет на Speedy. Не е някаква философия, просто имаш малко повече устройства вкъщи, защото кабела за интернета и телевизията ти е един (ако разбирасе и интернета ти е на същият доставчик) и имаш 1 сучи, който дели интернета от телевизията. Качеството е добро, но си зависи и от доставчика, нямам наблюдения в/у Виваком! Булсатком с тези разправии с БТВ в момента не са най-удачният избор. Поздрави!
  • Автор
Преди ползвах заедно с моя интернет на Speedy. Не е някаква философия, просто имаш малко повече устройства вкъщи, защото кабела за интернета и телевизията ти е един (ако разбирасе и интернета ти е на същият доставчик) и имаш 1 сучи, който дели интернета от телевизията. Качеството е добро, но си зависи и от доставчика, нямам наблюдения в/у Виваком! Булсатком с тези разправии с БТВ в момента не са най-удачният избор. Поздрави!

Speedy няма в севлиево. Споменават за прекарване на кабели със 24 часов достъп до тях.

По какъв начин ти доставят услугата?

Какво означава, че си зависи от доставчика?

Месната кабелна ми доставя интернет и кабелна, чрез два отделни кабела.

Порових се в интернет и стигнах до Vivacom.  HD приемник имат, но сигнала идвал по интернет.

Това няма какво да те притеснява - моят сигнал го получавам през интернет и по този начин гледам над 250-300 HD канала и всичко е перфектно.

Тоест откъм качество няма проблем.

В Севлиево Близу нямат ли покритие?

От тяхната HDTV също съм доволен - гледам я от първия ден, когато я пуснаха и качеството ми е перфектно, а и набора от канали е доста голям. (да не кажа най-големия от нашите оператори, предлагащи HD телевизия).

Разгледай и на Мтел телевизията също - това като вариант.

Megalan : Internet + TV страшно доволен съм от скоростта на интернета и от телевизията, можете да проверите в сайта им, зависи нали какво желаете ;)

• Автор
Megalan : Internet + TV страшно доволен съм от скоростта на интернета и от телевизията, можете да проверите в сайта им, зависи нали какво желаете ;)

Аз, не живея в България. В Севлиево съм. :mad:

Мегалан, Близу и далече, нямат покритие.

П.С. То и за Виваком излиза, че няма покритие.

Ще звъня по телефоните за подробности.

Много добри предложения ми дадохте.

Mtel (мегалан/спектрум), особено ако могат да ти пуснат оптика до дома! Перфектна картина, макар че гледам телевизия на сравнително малък телевизор...

Едит...

Редактирано от ScD (преглед на промените)

С две ръце за NET 1.Много съм доволен от услугите им и винаги ги препоръчвам на близки и приятели.

От известно време се купуват FULL HD TV.

От половин година и аз съм със 40 inh такъв телевизор. Сега проблема е, че нямам качествен тв сигнал и няма никакъв кеф.

Помагай те в избора на телевизия. Живея в Севлиево. Сега имам антена на Булсат и съм абонат на месната кабелна тв.

И двата доставчика не могат да ми предложат приемането на HD качество, защото нямат такива приемници.

Защо ви е приемник,нали телевизора има DVB-C цифров тунер?

Аз, не живея в България. В Севлиево съм. :mad:
Стига бе човек, имам много добро впечатление за градчето, всяка година ходя на там и много ми харесва. Особено новият ви парк при бившите казарми и центъра как сте оправили! Сега, относно тези неща, я да ни улесниш малко, като ни кажеш какво можеш да ползваш, до какви услуги и от кои доставчици, защото все пак и ние не знаем във всяко градче какво се предлага... Поздрави!
Защо ви е приемник,нали телевизора има DVB-C цифров тунер?

защото за сателитна телевизия, каквато е Булстаком, ти трябва DVB-S или DVB-S2 тунери в зависимост от модулацията на каналите, които искаш да гледаш.

Виваком и IPTV   ауу   и то в Севлиево :no-no: бегай на далече , ще ти го бутнат на един АДСЛ едва кретащ на десетина мегабита и от тях като резервират 6 за ТВ , то какво остава :( можеш сателитната да им ползваш , по добро е качеството от Булсат и дават веднага HD приемник но не очаквай чак такива чудеса :)

ПП. Виждам че искате да гледате качество а не съдържание :) изберете Сателайт БГ - там има доста HD програми без превод и тн .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

защото за сателитна телевизия, каквато е Булстаком, ти трябва DVB-S или DVB-S2 тунери в зависимост от модулацията на каналите, които искаш да гледаш.

Това ми е пределно ясно,но автора пише,че е абонат на местна кабелна тв.С вградения цифров тунер мисля,че качеството ще е доста по-добро.

Редактирано от xtremist (преглед на промените)

Това ми е пределно ясно,но авторката пише,че е абонат на местна кабелна тв.С вградения цифров тунер мисля,че качеството ще е доста по-добро.

Ами разбира се , едва дали оператора му е дал приемник с HDMI :) кой знае каква делтичка е

• Автор
Стига бе човек, имам много добро впечатление за градчето, всяка година ходя на там и много ми харесва. Особено новият ви парк при бившите казарми и центъра как сте оправили! Сега, относно тези неща, я да ни улесниш малко, като ни кажеш какво можеш да ползваш, до какви услуги и от кои доставчици, защото все пак и ние не знаем във всяко градче какво се предлага... Поздрави!

На центъра има Купчина със сателитни антени. На кабелната са. Кабелната предлага и интернет. Интернета е добър от 10 до 100 mbita.

Кабелната е аналогова имат и допълнително цифрови приемници, които се очаква да се заменят с HD приемници. Очакват се от март миналата година.

Отказах се да чакам.

Друга алтернатива е малка антена към Виваком, Булсат и Емтел.Друго няма.

Мтел имат HD приемник, но каналите са много лошо подредени в пакетите и ще плащам за канали, които няма да гледам.

Булсата са като кабелната. Чакат за HD приемници от месеци.

Остава за приемане през интернет. Виваком предлага, ама със 10 мегабитова скорост. Това не е ли малко?

В момента съм на 50 мегабита и съм доволен.

А моя пост по горе чете ли ? точно за АДСЛ :no-no: освен ядове друго няма да си докараш :)

ПП. Ако до сега сте били на аналогова , качеството което предлага Вивасат че ви хареше но никога не очаквай чудеса от сат . оператор , защото там се дават много пари за наемане на транспордери а колкото качеството е по голямо толкова по малко програми могат да се вместят в него и това означава наемане на нови , даване на още пари - а на никой не му се дават :)

• Автор
А моя пост по горе чете ли ? точно за АДСЛ :no-no: освен ядове друго няма да си докараш :)

ПП. Ако до сега сте били на аналогова , качеството което предлага Вивасат че ви хареше но никога не очаквай чудеса от сат . оператор , защото там се дават много пари за наемане на транспордери а колкото качеството е по голямо толкова по малко програми могат да се вместят в него и това означава наемане на нови , даване на още пари - а на никой не му се дават :)

Да прочетох го. Ако е само антена, приемника ще е цифров, като булсата. На мен ми трябва връзка през HDMI приемник - телевизор.

Такава връзка ползвам от пц- тв и всичко което го пусна е перфектно. После като пусна тв каналите и ми призлява.

не ти трябва беля с Бахти Тъпата Компания - като подпишеш договора и ще те отсвирят - никаква поддържка и само ще слушаш глупостите им по телефона "колко е важно твоето обаждане за тях"

• Автор
не ти трябва беля с Бахти Тъпата Компания - като подпишеш договора и ще те отсвирят - никаква поддържка и само ще слушаш глупостите им по телефона "колко е важно твоето обаждане за тях"

Преди няколко години им бях абонат. 10 дена в месеца гледах телевизия, в другите 20 дена чаках да дойдат от някъде да търсят проблема. Все нямаше сигнал.

Така и не можаха да я настроят пустата антена. Имаше качество картината, ама за кинескоп. FULL HD си иска неговото.

Булсата и те не се справиха с настройката на антената. Все в долната граница е сигнала и губеше говор и картина.

Сам открих проблема. Оказа се, че стойката е легнала на една страна . Сега нивото на сигнал е 74 %  и 12.80 до 13.50 db. Сега не се влияе от времето.

Не си дал модела на телевизора , ако има DVB-S/S2 то и Виваком и Сателайт предлагат модул и карта и можеш директно през телевизора да си ги гледаш а и няма разлика във качеството дали ще ги гледаш през HDMI или с ТВ - само неудобството с двете дистанционни .

Едва дали остана оператор в България който да няма кол център :) и слушането на тъпите музики и бла бла

Преди няколко години им бях абонат. 10 дена в месеца гледах телевизия, в другите 20 дена чаках да дойдат от някъде да търсят проблема. Все нямаше сигнал.

Така и не можаха да я настроят пустата антена. Имаше качество картината, ама за кинескоп. FULL HD си иска неговото.

Булсата и те не се справиха с настройката на антената. Все в долната граница е сигнала и губеше говор и картина.

Сам открих проблема. Оказа се, че стойката е легнала на една страна . Сега нивото на сигнал е 74 %  и 12.80 до 13.50 db. Сега не се влияе от времето.

Слагай 80 см паница за да няма проблеми - имат но трябва с автомат :beat:  да искаш :D

виваком ги чаках 2 месеца да дойдат да сменят LNB-то на чинията. просто не мога да ги убедя че нямам телевизия. и когато звънях от телефона си съм слушал музиката им по цял час, накрая отидов във техен офис и от там ме свързаха (операторът веднага вдига)... после почнаха едни номера - ми ние пратихме човек на адреса ама нямаше никой... а аз си седя в къщи и уговорката е за сутринта, звъня в 13 часа и ми казват че техниците имали забавяне някъде и да чакам... на другия ден пак звъня и оператора ми казва че са били на адреса ма ме нямало... и съм оставил мобилен телефон, на който обаче никой не е звънял да пита там ли са... и така след 2 месеца се върна брат ми ( беше на рейс и аз като поп плащах 2 месеца тв без да гледам) и им вдига скандал и обещават да дойдат и пак дойдоха чак на 3-тия скандал...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
Не си дал модела на телевизора , ако има DVB-S/S2 то и Виваком и Сателайт предлагат модул и карта и можеш директно през телевизора да си ги гледаш а и няма разлика във качеството дали ще ги гледаш през HDMI или с ТВ - само неудобството с двете дистанционни .

Едва дали остана оператор в България който да няма кол център :) и слушането на тъпите музики и бла бла

Слагай 80 см паница за да няма проблеми - имат но трябва с автомат :beat:  да искаш :D

Това е телевизора.

http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/hitachi/40h6l03-p78815378/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.