Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на цифрова тв.

Featured Replies

Нямате сателитен тунер :(

• Отговори 52
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Значи съм безнадежден случай. Качество на картината, само през торентите във вид на филми.

Виваком и IPTV   ауу   и то в Севлиево :no-no: бегай на далече , ще ти го бутнат на един АДСЛ едва кретащ на десетина мегабита и от тях като резервират 6 за ТВ , то какво остава :( можеш сателитната да им ползваш , по добро е качеството от Булсат и дават веднага HD приемник но не очаквай чак такива чудеса :)

ПП. Виждам че искате да гледате качество а не съдържание :) изберете Сателайт БГ - там има доста HD програми без превод и тн .

Я пиши, Ако тези 10 мегабита се резервират из цяло в тв канали, а интернета си използвам от сегашният си доставчик, няма ли да се получи далаверата и да се вместя в буджет от 45лв?

Сега плащам за интернет 22лв.

Отивам на работа. Довечера ще ви чета идеите. :)

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Значи съм безнадежден случай. Качество на картината, само през торентите във вид на филми.

Ами зависи какъв е филма , ако е блурей :shock11:

Един пример , свалям филм рип да кажем 1,5 ГБ , пускам го през двд с външен диск и е свързано с телевизора през hdmi - е разбери че е много по хубава картината отколкото ПЕРФЕКТНОТО КАЧЕСТВО ОТ БЛИЗУ :) говоря за SD каналите като използвам конакс модул - демек си ги хващам направо с тв .

Един съвет , колко е по лошо качеството , толкова по далече се отдръпваш от ТВ - за да не се уплашиш :) като си пусна HD програма мога и на 50 см от него да стоя но SD :shock11:

Я пиши, Ако тези 10 мегабита се резервират из цяло в тв канали, а интернета си използвам от сегашният си доставчик, няма ли да се получи далаверата и да се вместя в буджет от 45лв?

Сега плащам за интернет 22лв.

Отивам на работа. Довечера ще ви чета идеите. :)

Ами до колкото знам мисля че на приемник се резервират 6 мегабита , тоест ако искате 2 значи 12 мегабита . Скоростта която трябва линията да ви поддържа трябва да е минимум 12 мегабита само за телевизията , но тук е работата че тя върви и с интернет :) задължително като услуга пък вие ако искате го ползвате или поне това което е останало като капацитет от линията . Ако сте близо до пощата/централата в зависимост от кабелите можете дори и 20 мегабита да поддържа скоростта , но всичко това зависи от мрежата .

НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ И IPTV  Е С ЕДНА ДОСТА ГРОЗНА БЯЛА КУТИЯ :)http://vivacom.bg/tv/bg/VivacomTV/EquipmentDetails/8

Редактирано от jonov (преглед на промените)

nikolela, здравей съгражданино.

Чета с интерес темата, защото и аз съм пред подобни размишления. Моето тв е ново (LG 42LM671S) и има и трите вида тунери, но...но тук идва вездесъщото НО...Към местната кабелна съм (Киви) и качеството на картината е добро, а на HD каналите е даже отлично, но на някои канали след 15-20 мин. гледане започва едно кофти накъсване на звука (НоваТВ, БТВ екшън, БНТ1, Скат)

На всички други този проблем отсъства. Започвам да мисля, че нещо гнило има в Австралия (разбирай Киви), защото, ако беше дефект в цифровия тунер, то на всички цифрови канили щеше да се наблюдава това.

Сега обмислям вариант подобен на твоя - друг доставчик на цифрова тв. Като гледам обаче единствената качествена алтернатива за Севлиево си остава Булсатком.

Ще следя с интерес темата.

Откакто БСК имат проблеми с БТВ съм много доволна- отивам в офиса и искам HD приемник- веднага измъкнаха един, сега качеството е перфектно( спрямо преди), гледам  НBO и ги няма скапаните сапунки на БосфорТВ  :)

• Автор
Откакто БСК имат проблеми с БТВ съм много доволна- отивам в офиса и искам HD приемник- веднага измъкнаха един, сега качеството е перфектно( спрямо преди), гледам  НBO и ги няма скапаните сапунки на БосфорТВ  :)

Хм, това е добро попадение. Ама реално имат 4-5 HD канала а двата са на бтв. До колкото знам, цифровата е грозна защото образа е 10х5 с ниска резолюция.

HD приемник свързан през HDMI кабел осигурява 16х9 и резолюция 1920 1080. За това, дори и канала да не е HD пак е качествена картината.

Ами зависи какъв е филма , ако е блурей :shock11:

Един пример , свалям филм рип да кажем 1,5 ГБ , пускам го през двд с външен диск и е свързано с телевизора през hdmi - е разбери че е много по хубава картината отколкото ПЕРФЕКТНОТО КАЧЕСТВО ОТ БЛИЗУ :) говоря за SD каналите като използвам конакс модул - демек си ги хващам направо с тв .

Един съвет , колко е по лошо качеството , толкова по далече се отдръпваш от ТВ - за да не се уплашиш :) като си пусна HD програма мога и на 50 см от него да стоя но SD :shock11:

Ами до колкото знам мисля че на приемник се резервират 6 мегабита , тоест ако искате 2 значи 12 мегабита . Скоростта която трябва линията да ви поддържа трябва да е минимум 12 мегабита само за телевизията , но тук е работата че тя върви и с интернет :) задължително като услуга пък вие ако искате го ползвате или поне това което е останало като капацитет от линията . Ако сте близо до пощата/централата в зависимост от кабелите можете дори и 20 мегабита да поддържа скоростта , но всичко това зависи от мрежата .

НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ И IPTV  Е С ЕДНА ДОСТА ГРОЗНА БЯЛА КУТИЯ :)http://vivacom.bg/tv/bg/VivacomTV/EquipmentDetails/8

В понеделник ще разбера как стоят нещата. аз съм на центъра. Два телевизора ще включа, ама единият е със кинескоп и всичко показва хубаво.

Силно се надявам, този интернет да не дойде у дома през кабела на стационарен телефон, че и за него ще има такса и ще ме заболи главата.

Грозната кутия от вътре ще е хубава. Отвън ще и метна един парцал и готово. :)

• Автор
nikolela, здравей съгражданино.

Чета с интерес темата, защото и аз съм пред подобни размишления. Моето тв е ново (LG 42LM671S) и има и трите вида тунери, но...но тук идва вездесъщото НО...Към местната кабелна съм (Киви) и качеството на картината е добро, а на HD каналите е даже отлично, но на някои канали след 15-20 мин. гледане започва едно кофти накъсване на звука (НоваТВ, БТВ екшън, БНТ1, Скат)

На всички други този проблем отсъства. Започвам да мисля, че нещо гнило има в Австралия (разбирай Киви), защото, ако беше дефект в цифровия тунер, то на всички цифрови канили щеше да се наблюдава това.

Сега обмислям вариант подобен на твоя - друг доставчик на цифрова тв. Като гледам обаче единствената качествена алтернатива за Севлиево си остава Булсатком.

Ще следя с интерес темата.

и при мен така накъсваше. Началника на киви-то ми е познат. дойде с апаратурата и мерна нивото на сигнала. Всеки канал идва с различно ниво. За това някои канали накъсва, други са добре. За това само по кабел са по-малко канали от колкото през приемника. При мен усили сигнала от външната кутия и се прецака тв-то. След два ремонта и смяна на телевизора с нов, прехвърлих приемника на старият телевизор. След 10 дена приемника умря.

Да , по същия кабел на телефона :D

Дано няма уловка в този пакет.

VIVACOM Duo: Net + TV  + 2.50 за втори приемник, за няма и 20 лв.

Таман толкова е и Булсата. Няма антена, няма облаци. :yanim:

• Автор
Има , сигурно са 40 програми :)

Има 60-70 канала. Важното, че любимите ми 12-13 канала са там. :)

и при мен така накъсваше. Началника на киви-то ми е познат. дойде с апаратурата и мерна нивото на сигнала. Всеки канал идва с различно ниво. За това някои канали накъсва, други са добре. За това само по кабел са по-малко канали от колкото през приемника. При мен усили сигнала от външната кутия и се прецака тв-то. След два ремонта и смяна на телевизора с нов, прехвърлих приемника на старият телевизор. След 10 дена приемника умря.

Лелее...през какви перипетии си преминал. И при мен идваха, замерваха сигнала, кабелите проверяваха - всичко си беше уж наред. Аз вече мислех, да давам тв-то на ремонт, но прецених, че логически няма как да е от него.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор

Отчет за днес. Виваком, не могат да гарантират интернет скоростта за нормално гледане на телевизия. Понеже нямам стационарен телефон, ще трябва да подпиша договор на риск.

Ще има загуби по трасето и при мен може да не достигне нужния трафик. Услугата се предлага на хора със стационарни телефони. Пускат интернета, замерват скоростта и преценяват

става ли за тв или не. В моят случай ми предлагат антена със два HD приемника за двата ми телевизора. Приемниците се свързват със тв-то през HDMI кабел. Пълен пакет + допълнителни HD тв канали за около 22 лв. Мисля, че това ще ми свърши работа. Това е за договор от 1г. Ако договора е за 2г. Тогава таксата ще е 16лв. След изтичане на договора се заплаща месец за месец.

Когато искам тогава плащам и тогава ще гледам.

Това последното е или подвеждане или промяна. До колкото знам, след прекратяване на договора, приемника се връща.

Докато ползвате услугата, приемника си остава във вас!

Аз съм със сателитен дигитален приемник,свързан с HDMI ,към телевизор 40 инча.Преди една година го купих от Булсатком.С предплата от едногодишен абонамент, ми го продадоха отделно,комплект с чинията. До ден днешен HD каналите са с голямо качество и не съм имал,никакви проблеми.Тези,канали,наистина се виждат,така,както,ако пусна Блу рей филм от компютъра.До скоро,телевизора ми показваше,че сигнала,който получава на входа през HDMI кабела,е 1080/720I 60 Hz. От няколко месеца сигнала,се промени на 1980/1080I 60 Hz.,което означава,че е станала още по добра,картината.Иначе при гледане,пак изглежда същото като преди.

Няма какви HD програми да гледаш, особено за без пари и на разбираем език (български).

Сваляй си от тракерите филми или други неща, които те интересуват и гледай. Или си купувай Blu-Ray дискове и ги гледай на съответен плеър.

Изчакай малко с цифровизацията - има вариант да пуснат 4xHD на една честота. Дали ще е за без пари - не знам, още всичко е експериментално.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
Аз съм със сателитен дигитален приемник,свързан с HDMI ,към телевизор 40 инча.Преди една година го купих от Булсатком.С предплата от едногодишен абонамент, ми го продадоха отделно,комплект с чинията. До ден днешен HD каналите са с голямо качество и не съм имал,никакви проблеми.Тези,канали,наистина се виждат,така,както,ако пусна Блу рей филм от компютъра.До скоро,телевизора ми показваше,че сигнала,който получава на входа през HDMI кабела,е 1080/720I 60 Hz. От няколко месеца сигнала,се промени на 1980/1080I 60 Hz.,което означава,че е станала още по добра,картината.Иначе при гледане,пак изглежда същото като преди.

Точно такава цел търся. Само връзка през HDMI постига качеството което имаш и което търся аз.

Утре ще пиша договора и ще го монтират през следващият месец. Днес предложих, сам да си го инсталирам, но леко се дръпнаха. Ако съм по настоятелен може и да ми го дадат да си го монтирам сам.

Няма какви HD програми да гледаш, особено за без пари и на разбираем език (български).

Сваляй си от тракерите филми или други неща, които те интересуват и гледай. Или си купувай Blu-Ray дискове и ги гледай на съответен плеър.

Изчакай малко с цифровизацията - има вариант да пуснат 4xHD на една честота. Дали ще е за без пари - не знам, още всичко е експериментално.

Ще мисля до утре. HD каналите са за 3.80 лв. и са научно популярни. Те са ми любимите за убиване на време.

Иначе отдавна гледам Blu-ray и 3D blu-ray филми през пц-то. Така и ще остане за на пред.

Точно такава цел търся. Само връзка през HDMI постига качеството което имаш и което търся аз.

Утре ще пиша договора и ще го монтират през следващият месец. Днес предложих, сам да си го инсталирам, но леко се дръпнаха. Ако съм по настоятелен може и да ми го дадат да си го монтирам сам.

Как ще подписваш договор и ще го монтират през следващият месец!Сигурно и парите ще ти искат предварително,та да има да чакаш!Аз направих така.Отидих в офиса им,казах че искам да им стана нов абонат.Имаха в момента сателитен дигитален тунер,който ми продадоха на момента,отделно си предплатих абонамент за една година.Но им казах,че ще го монтирам в Испания.Наистина за там ми трябваше.Купих отделно само HDMI кабел за свързване тунера към телевизора,както и коаксиален кабел от чинията до тунера.Ако можеш да си настроиш сам посоката на чинията,пробвай така.

• Автор
Как ще подписваш договор и ще го монтират през следващият месец!Сигурно и парите ще ти искат предварително,та да има да чакаш!Аз направих така.Отидих в офиса им,казах че искам да им стана нов абонат.Имаха в момента сателитен дигитален тунер,който ми продадоха на момента,отделно си предплатих абонамент за една година.Но им казах,че ще го монтирам в Испания.Наистина за там ми трябваше.Купих отделно само HDMI кабел за свързване тунера към телевизора,както и коаксиален кабел от чинията до тунера.Ако можеш да си настроиш сам посоката на чинията,пробвай така.

Предварително пари не искат. Ще я сложат през февруари, ще платя през март за колкото съм гледал през февруари и предплащам за март.

Не съм се сетил, че ще я монтирам на далечно място. иначе мога и сам.

Да питам и друго!

имам още 3 антени. Става ли да ги насоча към различни спътници и всичко да мине през приемника?

Предполагам ще е със сплитер, но къде да го сложа? При приемника или при антените.

Diseqc switch

имам още 3 антени. Става ли да ги насоча към различни спътници и всичко да мине през приемника?

Предполагам ще е със сплитер, но къде да го сложа? При приемника или при антените.

С Diseqc switch се връзват няколко антени на един декодер, но прочети повече за него, че не съм запознат в детайли. Просто не ми се е налагало...

Предварително пари не искат. Ще я сложат през февруари, ще платя през март за колкото съм гледал през февруари и предплащам за март.

Не съм се сетил, че ще я монтирам на далечно място. иначе мога и сам.

Да питам и друго!

Не! Не става така. Приемниците са замислени да се ползват само с този оператор, който ти ги дава или продава. Другото, също важно.Трябва ти активен сплитер за да можеш чрез настройката на определен канал, примерно 210 приемникът ти да комутира съответния конвертор на определената  антена, за приемането на точно този канал. Но в тези малки модели това не е направено. Има и друг начин  за гледане на телевизия от въпросните доставчици, но него няма да го описвам тук. Само ще вметна, че всичко е през интернет, но последният трябва да ти гарантира добра скорост.За да ти се изяснят нещата, можеш да погледнеш моделите на Dreambox от модел 500 нагоре.

Diseqc switch

С Diseqc switch се връзват няколко антени на един декодер, но прочети повече за него, че не съм запознат в детайли. Просто не ми се е налагало...

Много правилно. Със С Diseqc switch. Това е за комутация на различните антени, но в тези приемници го няма  направено. Комутира се сплитера, а не конвертора, защото последният трябва да се обръща и на хоризонтална и на вертикална поляризация. Другият начин на комутация на активния сплитер е със 22 килохерца тон от приемника, което също го няма в моделите.

• Автор

Наистина са тъпа компания. Днес подписах договор за 1 г. На края на договора ми искаха 30лв. депозит. Така излизало в системата. Бил съм отдавна не-лоялен клиент.

Взех майка ми, тя е коректна. На края на договора излезе, че няма право на тази услуга, защото е имала телевизия и е била прекратена.

Писах го на баща ми. Пари не му искаха. Утре ще си взема оборудването и ще си го монтирам сам.

Така и така се надпрецакваме, реших и аз да не остана на зад. Имам два телевизора, ама ги излъгах, че имам три. Сега ще взема 3 приемника.

Цяла зима ползвам Булсат приемника на брат ми. Заради липсата на бтв-та и той се чуди къде да се закача. За това ще му дам третия приемник и ще си делим таксата. :)

Наистина са тъпа компания. Днес подписах договор за 1 г. На края на договора ми искаха 30лв. депозит. Така излизало в системата. Бил съм отдавна не-лоялен клиент.

Взех майка ми, тя е коректна. На края на договора излезе, че няма право на тази услуга, защото е имала телевизия и е била прекратена.

Писах го на баща ми. Пари не му искаха. Утре ще си взема оборудването и ще си го монтирам сам.

Така и така се надпрецакваме, реших и аз да не остана на зад. Имам два телевизора, ама ги излъгах, че имам три. Сега ще взема 3 приемника.

Цяла зима ползвам Булсат приемника на брат ми. Заради липсата на бтв-та и той се чуди къде да се закача. За това ще му дам третия приемник и ще си делим таксата. :)

Приятел!

Съгласен съм, че искаш сам да си направиш монтажа и това е много добре, защото съм уверен, че ще го направиш качествено.Искам само да съм ти в полза.С няколко приказки! Не те подценявам. Просто искам да ми кажеш, как ще пуснеш приемника да работи, след като направиш монтажа. Първо , как ще намериш спътника на ""Vivacom" Да кажем, че знаеш мястото му по траекторията.То не е тайна.Ще процедираш по най-лесния начин. Избираш примерно "БТВ" като програма и с въртене в двете посоки на антената, ще се постараеш да хванеш сигнал, при положение , че виждаш от менюто неговата сила и качество. До тук, много добре. Всичко си направил, даже и сигнала си го изцедил с леко завъртане на конвертора. Имаш 12-13 децибела сигнал. Сега само трябва да разкараш менюто и на този канал да се появи...БТВ.Да, ама  - НЕ! За да получиш вече картината, понеже сега си взел трите приемника, те са още "НЕАКТИВНИ"  Следва задължително обаждана от телефона на съпорта за да те включат. И какво се получава - ще ти отговорят - оправяй се, нали ти пожела така!Въпроса от твоя страна се решава така. Вземаш трите приемника и отиваш в твой познат, който е включен на същият оператор.Включваш всеки един от приемниците и изчакваш определено време  - от 5 минути до половин час на някаква програма /примерно БТВ/ докато всеки един от приемниците се активира. След това ще правиш настройката на антената в дома си. Това съм ти го написал, за да ти спестя ядове и разправии с оператора.След активацията на всеки приемник, вече можеш да си работиш с него спокойно.Ако пък знаеш всичко това, което съм ти написал, то постът ми става излишен, но реших да ти помогна със съвет, което смятам, че ще приемеш.Пожелавам ти успех и ако възникне проблем, винаги можеш да ме попиташ за съвет. С удоволствие ще ти помогна.Аз съм само на 25 км от теб-посока Велико Търново. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
Приятел!

Съгласен съм, че искаш сам да си направиш монтажа и това е много добре, защото съм уверен, че ще го направиш качествено.Искам само да съм ти в полза.С няколко приказки! Не те подценявам. Просто искам да ми кажеш, как ще пуснеш приемника да работи, след като направиш монтажа. Първо , как ще намериш спътника на ""Vivacom" Да кажем, че знаеш мястото му по траекторията.То не е тайна.Ще процедираш по най-лесния начин. Избираш примерно "БТВ" като програма и с въртене в двете посоки на антената, ще се постараеш да хванеш сигнал, при положение , че виждаш от менюто неговата сила и качество. До тук, много добре. Всичко си направил, даже и сигнала си го изцедил с леко завъртане на конвертора. Имаш 12-13 децибела сигнал. Сега само трябва да разкараш менюто и на този канал да се появи...БТВ.Да, ама  - НЕ! За да получиш вече картината, понеже сега си взел трите приемника, те са още "НЕАКТИВНИ"  Следва задължително обаждана от телефона на съпорта за да те включат. И какво се получава - ще ти отговорят - оправяй се, нали ти пожела така!Въпроса от твоя страна се решава така. Вземаш трите приемника и отиваш в твой познат, който е включен на същият оператор.Включваш всеки един от приемниците и изчакваш определено време  - от 5 минути до половин час на някаква програма /примерно БТВ/ докато всеки един от приемниците се активира. След това ще правиш настройката на антената в дома си. Това съм ти го написал, за да ти спестя ядове и разправии с оператора.След активацията на всеки приемник, вече можеш да си работиш с него спокойно.Ако пък знаеш всичко това, което съм ти написал, то постът ми става излишен, но реших да ти помогна със съвет, което смятам, че ще приемеш.Пожелавам ти успех и ако възникне проблем, винаги можеш да ме попиташ за съвет. С удоволствие ще ти помогна.Аз съм само на 25 км от теб-посока Велико Търново. 

Мерси за съвета. Знам за активирането. от офиса  техниците ще ги активират с телефонно обаждане. имам и телефона на един от техниците, той е познат на баща ми.

Мисля, че няма да имам проблем. Утре по обяд ще знам със сигурност. Тогава ще извърша монтажа.

• Автор

Днес си взех оборудването, като техниците активираха и изпробваха всеки приемник в офиса си. За 5-ет минути старата антена беше пренастроена и получих следното ниво на сигнал.

Публикувано изображение

Не знам, това достатъчно ли е за да не се губи образа при валежи. Звъннах на техника, каза, че по-вече от това няма да постигна.

Някой знае ли колко е долната граница на сигнала? На Булсата е 7.5db. Но за Виваком не знам.

Дадоха ми и 30м. кабел. Него също го смених, че моите са стари.

Много съм доволен от резултата.

Благодаря на всички вас, за съветите.  :handshake::beer:

Забравих да питам. Каналите могат ли да се подреждат по мой вкус, че са лошо подредени?

Прерових на бързо менюто и не открих такава опция. В книжката с инструкции също липсва подробно описание на настройките.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.