Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за 1000 лева

Featured Replies

Може всичко да сложиш освен някоя антична карта AGP. 

• Отговори 76
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

ясно. Значи остава да гледам само клока да се поддържа за да бачка рамта.

За да влезнеш в бюджета трябва да резнеш паметта на половина и да вземеш някоя по-бавничка. Дъното също ще е куцо.

Но съм любопитен да видя какво ще се получи накрая с тая Vishera та с дъно за клок, GTX660 и без увеличение на бюджета.  :)   

пс. Ето ти една http://sky.bg/Details.aspx?ID=18558]UD5

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

нем. Аз съм напълно наясно че няма как да ги взема без увеличение на бюджета. Въпроса е да сравня с това което мога да взема за 1000 , сиреч това което ти си ми предложил с нещо което е комбинация от най-доброто което ми предложиха до сега за да видя реално от къде наистина искам да резна.

Една идея тогава...Защо не предвидиш така нещата, че с още един или два ъпгрейда да получиш това, което искаш?

Има и вариант да не се взима видеото и да събираш пари за GTX660 ако така по те устройва. 

За сметка на него ще вземеш максимума за процесор, качествено дъно, хард и памет. Кутията си е добре и е изгодна само и добавяме още едно вент.

Записвачка на Асус (уш били по-читави) ако ти трябва такава. Колкото до захранването то е напълно достатъчно за GTX660 та реално не е проблем.

Виж ако ще клокваш ще е добре да се смени с нещо стабилно но това ще е в далечното бъдеще.

post-2333-0-50055700-1357940152_thumb.jp 

пс. Понеже споменаваш предишни прибързани покупки може да ползваш старото видео вместо да даваш 50 лв. за ново което ще ползваш временно.

Тази става за филмите но не и за игри. И гледай тоя път да не направиш твърде много компромиси които впоследствие да ти излезнат през носа.

Записвачка ако имаш също може да спестиш 30 лв. Другия вариант е да ползваш флашка ако имаш. Дори да трябва да купиш ще ти излезе двойно по-евтино. 

• Автор

това е решението. Това ще взема. Само е жалко за сидито. Няма да взема изобщо и ще си ползвам стария комп. Той има DVD ата  записвачка  която е чисто нова. Жалко че няма как да я прехвърля на това дъно или поне си мисля че няма да може.

А за старото видео няма как да стане. Както казах имах по мощен комп, говоря Интел двуядрен . Не беше кой знае какво. Но го продадох. А най старият ми комп не мога да го ползвам защото е с AGP карта. За ата DVD също няма как да стане защото ще трябват някакви преходници вероятно което може би е безсмислено.

Редактирано от makkasi (преглед на промените)

Имай на предвид ,че дъната които могат да истискат максимума от към клок на Фх6300 са в ценовия диапазон 200-250лв.(за предпочитане са дъната на Асус и е добре да се ревизия 2)

Ще ти трябва и охладител(60-80лв.) за стабилен клок!

Спря се на една идея по скъпа карта и тука 60-70лв.

Тука вече е препоръчително да се вземе отделно захранване и тука 100лв.

Изчисленията са доста над 1000лв. направи си добре сметката!

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3891#ov

На това какво му е?

Тагвайте си линковете, в противен случай ще бъдат изтривани постовете:

1. Правилно: WD1001FALS
2. Неправилно: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136284

Трийте тогава понеже не мисля да си играя да пускам линкове по-един час. 

Не съм на заплата а помагам на добра воля а форума достатъчно го преебахте и без да измисляте нови правила.

Ето едно хубаво дъно!

До преди нова година се въртеше една обява , която ми привлече вниманието

500лв.

• Автор
Ето едно хубаво дъно!

До преди нова година се въртеше една обява , която ми привлече вниманието

500лв.

с какво това дъно е по добре от това което е дал наруто

Все пак FX-6300 не е ламя като 83хх и ASUS M5A97 EVO R2.0 е предостатъчно да се изцеди и последния мегахерц от FX-6300, а дори и ASUS M5A97 R2.0 ще свърши много добра работа.

ASUS M5A97 R2.0 174.24лв.

AMD FX-6300  252.55лв.

CM HYPER 412S 65.38лв.

2X4G DDR3 1866 GEIL EVO LEGGERA 93.66лв.

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA 127.11лв.

PowerColor ATI 5770 1GB DDR5 148,20лв.

CM GX LITE 500W 80.29лв.

Thermaltake Commander MS-I  96.71лв.

1038.14 лв.

с какво това дъно е по добре от това което е дал наруто

С нищо особено.

Обявата към която е дал линк е добра оферта, но процесора е от старата архитектура.

Предложението на Людмил ми се струва най-удачното .

Няма абсолютно никакъв смисъл от толкова скъпи дъна.

Все пак няма да се гони някакъв екстремен овърклок.

• Автор

Така.

Дънни платки за AMD  GIGABYTE  990FXA-UD5, AMD 990FX, DDR III 2000(O.C)/1866/1600/1333, SATA III, RAID, USB 3.0, 1394, GLAN, AM3+, AM3  1  257.49  257.49 лв.  

Процесори AMD  AMD  FX-Series X6 6300, 3.50GHz, 14MB, BOX, AM3+, Black Edition  1  255.67  255.67 лв.  

RAM памети за настолни компютри  GEIL  2X4GB DDR III 1866 EVO CORSA  1  93.86  93.86 лв.  

Твърди дискове & Флопи  SEAGATE  1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003  1  127.75  127.75 лв.  

Видео карти  PALIT  2048M GTX660 OC DDR5 PCI-E 3.0  1  395.74  395.74 лв.  

Кутии и Захранвания  COOLER MASTER  K280, with 500W PSU  1  110.71  110.71 лв.

1241 лева

Това е за сега. може да заключвате темата.

Просто ще събера повече пари и така. Знам че винаги се стига до увеличение на бюджета в такива теми затова реално пуснах по ниска цена. Сега остава да намеря само къде ще го взема най изгодно. Писах вече на доста фирми.

Така не ти ли харесва:

количка

+

количка

Всичко излиза към 1335лв.

Сревнена с твоята получаваш по-силния процесор 8320

един добър охладител

кутия с отделно захранване!

• Автор

Да не прекаляваме.

Видях че в Nikem цените са май на евтини, но не знам дали това дъно ще стане. Добро ли е?

ASROCK 990FX EXTREME3/AM3

количка

• Автор
Нали не искаше Asrock? 

не исках и още не искам, но виждам че цените на никем са добри, но не знам кое дъно което е налично на сайта им ще стане. Не виждам нито това което ти си препоръчал нито това на Людмил.

Имах впредвид дъното на Асус, което е предложил (на предната страница).

Аз не съм давал в тази тема предложение, защото сметнах, че има достатъчно добри съвети.

• Автор
Имах впредвид дъното на Асус, което е предложил (на предната страница).

Аз не съм давал в тази тема предложение, защото сметнах, че има достатъчно добри съвети.

да точоно за него говорех , че го няма на сайта на Никем

и другото на наруто 990FXA също

Нямам опит с платформата , като прочетено от форуми дъната на асус се справят най-добре с булдозер и вишерата, дъната пък на асрок са най-непредпочитани заради проблеми с биоса!

Ако те интересува мога да те свържа с един колега с големи познания с платформата и овърклока ,за да може да ти обясни подробно всичко свързано с нея!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Не е гаранция, че картинките от Скай са наистина налични. Обикновено някои неща липсват. С такова впечатление съм останал от коментарите на хора, поръчващи от там. А и аз скоро се колебаех дни с какво да заменя избраното от мен дъно, защото не бе налично там. Даже човека ми каза, че и Asrtock  трудно се намирали, само като му намекнах за алтернатива Asrock.  Затова просто отворих сайта на нелоялния конкурент и видях какво е налично там. Те поне си махат неналичните продукти или просто има информация, че няма наличности. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

За това дигаш телефона и питаш. Дори не е нужно да си дигаш задника от стола пред компютъра.  ;)

Явно обаче само си говорим понеже първоначално не се искаше Asrock а сега пък се иска та вече и аз не знам за какво говорим.

Иначе това последното изглежда прилично. Дъното не може да се сравнява с UD5 но след като ще се взима всичко на куп всичко ще се реже няма как.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.