Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация за 1000 лева

Featured Replies

• Автор

ами като изключим дъното и сметнеем останалите компоненти се получава 20 лева разлика. Питал съм ги дали могат да ми доставят дъното...Ако могат могат. Не бързам за никъде. Не знам на кое викате нелоялен и лоялен конкурент. Аз нямам впечатление нито от едната нито от другата фирма. Разгледах доста конфигуратори днес и просто цените там са най ниски. И на мен не ми харесва сайта им и не ми харесва че нямат ни карта, ни адреса  се вижда и той кой знае къде е покрит. За контакт нямат поща. Не помня дали имаше телефони, но нямаше май. Сигурно ги давай едва когато се поръча нещо но не е готино така Имат само някаква страница с фейсбук коментари. От цялата работа си правя извода че се страхуват от публичност. Внимават с кого комуникират и най вероятно укриват ддс Нарочно са оставили фейсбук за да могат да виждат с кого си имат работа и ако помиришат данъчнни да се крият на дълбоко :) Но това са само предположения направени на основата на един сайт така че няма какво да ме слушате. Все пак цените са си цени обаче и затова предпочитам да пазарувам при тях.

Редактирано от makkasi (преглед на промените)

• Отговори 76
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И никем и скай имат мейл и телефони номера дадени за контакт!!!

• Автор
И никем и скай имат мейл и телефони номера дадени за контакт!!!

Ахааааааааа

да . Сега разбрах. Това си е било просто пазарната количка, което е отделно от сайта.

Моя грешка. Истината е че след като съм в количката не виждам да има никакви линкове които да водят към контакт и затова става объркването. (то имало някаква планетка , линк за интернет, но кой да се сети  :( ) Трябва да си го оправят това защото не всеки ще се сети че има и друг сайт на никем , ако са му дали направо линк към тая количка както на мен ми дадоха.

Другото което е на търсене в гугъл и с думата компютри и на компютърен конфигуратор , резултатите им явно са далче назад. Трябва да направят и оптимизация за тръсачки, защото ако не беше тоя форум никога нямаше да разбера за тях

Ако почнат да хвърлят пари за реклама и магазини по-центъра цените им ще станат като тия в Плесио и МултиДрама. Дори Сайта им е разход.

Съответно друга фирма ще заеме нишата им а те ще си отидат като Мултито или ще се заемат с пране на пари като ония на Славейков. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ами аз говоря за обикновен SEO оптимизейшън. Ако хората които работят там се занимават само с това и имат само тоя сайт дори половин година да четат как става пак могат да си го направят сами. А от самата количка към самият сайт мощеше да направят линк в логото. Като цъкнеш на логото и да те връща на другият , по голям сайт. Това е най елементарното. За идиоти като мен може и линк към началото да сложат. Те са го направили така предполагайки че всеки който е стигнал до количката е минал през сайта. :)

• Автор
Има и вариант да не се взима видеото и да събираш пари за GTX660 ако така по те устройва. 

За сметка на него ще вземеш максимума за процесор, качествено дъно, хард и памет. Кутията си е добре и е изгодна само и добавяме още едно вент.

Записвачка на Асус (уш били по-читави) ако ти трябва такава. Колкото до захранването то е напълно достатъчно за GTX660 та реално не е проблем.

Виж ако ще клокваш ще е добре да се смени с нещо стабилно но това ще е в далечното бъдеще.

Публикувано изображениеPC1095KPro.jpg

пс. Понеже споменаваш предишни прибързани покупки може да ползваш старото видео вместо да даваш 50 лв. за ново което ще ползваш временно.

Тази става за филмите но не и за игри. И гледай тоя път да не направиш твърде много компромиси които впоследствие да ти излезнат през носа.

Записвачка ако имаш също може да спестиш 30 лв. Другия вариант е да ползваш флашка ако имаш. Дори да трябва да купиш ще ти излезе двойно по-евтино. 

реших все пак да те послушам и поръчах тази конфигурация от скай:

Дънни платки за AMD  GIGABYTE  990FXA-UD5, AMD 990FX, DDR III 2000(O.C)/1866/1600/1333, SATA III, RAID, USB 3.0, 1394, GLAN, AM3+, AM3  1  257.49  257.49 лв.  

Процесори AMD  AMD  FX-Series X8 8350, 4.20GHz, 16MB, BOX, AM3+, Black Edition  1  371.10  371.10 лв.  

RAM памети за настолни компютри  GEIL  2X4GB DDR III 1866 EVO CORSA  1  93.86  93.86 лв.  

Твърди дискове & Флопи  SEAGATE  1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003  1  127.75  127.75 лв.  

Видео карти  PALIT  1024M GT610 DDR III PCI-E  1  68.13  68.13 лв.  

Кутии и Захранвания  COOLER MASTER  K280, with 500W PSU  1  110.71  110.71 лв.

само видеокартата я смених, с някаква от същото ниво на ASUS заради драйверите и взех по евтин хард на Seagate вместо на WD

Та както казах поръчах го, писах им, остава само да имат всички части и да отида да си го взема.

Просто идеята да взема асрок ме изяде отвътре , а и тея Nikem нямат офис на центъра, ами са по села и паланки. Ская са ми на една улица от работата.

само дето съм забравил допълнителният вентилатор. Ще им пиша пак :)

Браво много разумна стъпка от твоя страна. Само леко си се преебал да дадеш повече пари за временното видео.

GT610 е също 64 бит. видео но е по-скъпо от HD5450 и като тръгнеш да го продаваш ще си на по-голяма загуба.

Харда гледам си го сменил с 7200.14 които не е зле за разлика от 7200.12 но все пак черното WD е за предпочитане. 

Предполагам целта е била да излезе по-скоро към 1 000 лв. вместо 1 100 лв.?

• Автор

ами не мисля. Пак казвам за линукс драйвери има само за нвидиа(за останалите има пак, но са колкото да върви), което значи  че от тая гледна точка купувам два пъти по-добра карта. Тоя комп ще се ползва само на линукс.  (Блендер за 3д моделиране, идеален за единични модели, които не се анимират).  А и разлика от 20 няма да е толкова голяма за бъдеще колкото сега защото сега харча изведнъж доста.

Колкото до хардовете се замислих малко или много за какво ми е по добър хард. Дали ще свалям филми и дали ще тегля торенти не ми трябва кой знае каква скорост. С толкова рам няма да има никакво забавяне и ползване на виртуални дялове (поне доколкото знам ), така че харда няма да забави кой знае колко процеса. Нито игрите ще са по бавни нито рендирането. Та целта беше да оптимизирам покупката. Мисля че го сторих.

Аа забравих че е намесен Линукс. В такъв случай сам си преценяваш аз нямам опит. А харда хубавото му е 5 г. гаранция. 

Много си я объркал ,според мен смени поне процесора с по-слабия а с разликата си купи охладител!

Ако слагаш видео след време пеосто с това захранване почваш моментално да трепериш!

ами не мисля. Пак казвам за линукс драйвери има само за нвидиа(за останалите има пак, но са колкото да върви), което значи  че от тая гледна точка купувам два пъти по-добра карта. Тоя комп ще се ползва само на линукс.  (Блендер за 3д моделиране, идеален за единични модели, които не се анимират).  А и разлика от 20 няма да е толкова голяма за бъдеще колкото сега защото сега харча изведнъж доста.

Колкото до хардовете се замислих малко или много за какво ми е по добър хард. Дали ще свалям филми и дали ще тегля торенти не ми трябва кой знае каква скорост. С толкова рам няма да има никакво забавяне и ползване на виртуални дялове (поне доколкото знам ), така че харда няма да забави кой знае колко процеса. Нито игрите ще са по бавни нито рендирането. Та целта беше да оптимизирам покупката. Мисля че го сторих.

Не мисля, че си направил грешка със Seagate. Ето какво получих аз:

Публикувано изображение

• Автор

Ами в тоя сайт си направих цялата конфигурация и той ми изписа че използваната мощност ще е 364 W което значи че ще имам 136 W отгоре

http://pcpartpicker.com/p/xc99]PCPartPicker part list / http://pcpartpicker.com/p/xc99/by_merchant/]Price breakdown by merchant / http://pcpartpicker.com/p/xc99/benchmarks/]Benchmarks

CPU:  http://pcpartpicker.com/part/amd-cpu-fd8350frhkbox]AMD FX-8350 4.0GHz 8-Core Processor  ($189.99 @ NCIX US)
Motherboard:  http://pcpartpicker.com/part/gigabyte-motherboard-ga990fxaud5]Gigabyte GA-990FXA-UD5 ATX  AM3+ Motherboard  ($149.98 @ Newegg)
Memory:  http://pcpartpicker.com/part/geil-memory-gel38gb1866c9dc]GeIL EVO Leggara Series 8GB (2 x 4GB) DDR3-1866 Memory  ($51.99 @ Newegg)
Storage:  http://pcpartpicker.com/part/seagate-internal-hard-drive-st1000dm003]Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive  ($69.99 @ NCIX US)
Video Card:  http://pcpartpicker.com/part/asus-video-card-gtx660dc22gd5]Asus GeForce GTX 660 2GB Video Card  ($214.99 @ Newegg)
Case:  http://pcpartpicker.com/part/rosewill-case-r519bk]Rosewill R519-BK ATX Mid Tower Case w/500W Power Supply  ($67.98 @ Newegg)
Total: $744.92
(Prices include shipping, taxes, and discounts when available.)
(Generated by PCPartPicker 2013-01-12 11:05 EST-0500)

500в. как ги смяташ на това подобие на захранване ,те високия клас едвам докарват 95% от мощността ама и за тва са на висока цена!

А тъпотията ,която правиш да взимаш един същ процесор с разлика единствено в няколко мхз отгоре за тва нямам думи!

С по-слабия процесор и охладител ще стигнеш далеч пред сегашната ти алтернатива.

Давай си парите за глупости ама да знаеш , че я бъркаш в момента!

Със GTX660 като я купиш някой ден ще имаш 140W при натоварване а процесора ти е 125W така че консумацията е по-малко.

Но и захранването в кутията е далеч от 500W. Без клок всичко ще работи. Решиш ли да мъчиш машината обаче първо смени захранването.

Говоря за кутията и захранването на CM. Тоя Rosewil дори не съм го виждал...

playalistic помисли си пак колко MHz е разликата, колко струва един охладител и какъв е смисъла да се мъчи с клок като така го взима вече клокнат.

• Автор

Колко докарват ниския клас захранвания. Ако докарват 80% поне пак ще стига. ???

ами не, не смятам да правя клокове, поне 2 години. Има време.

Ами значи тоя сайт ми е сметнал макса от всички модули. Следователно няма какво да ме притеснява :)

"Тоя Rosewil дори не съм го виждал..."

сложих го само защото нямаше K280. Но той е пак кутия със захранване 2 в 1. И пак е 500 вата. Тоя сайт изкарва и предупреждения за несъвместимост. Ако видеото ти не е съвместимо ще ти каже. Поне така пише. Чудно ми е ако сложа 400 вата захранване дали ще изписка :)

ПП. Не. Само ако е абсолютно надминато. Сиреч ако всички части са ти  404 и си с 400 вата, тогава изписква. Трябвало някакъв процент да сложат, но сигурно за в бъдеще ще оптимизират и това :)

Ето ви цена на 8350

Ето и цена на 8320 + 412С

Турбо честотата на 1вия - 4200 на 2рия 4000мхз според вас специялисти колко е разликата

С този охладител ще го закара далеч пред 8350!!!!

Относно тези захранвания са ОЕМ производство с ефективност 70% с две 12 волтови линии и надали имат повече от 350 реални вата.

След клок на тея вишери ще харчат доста повече от 120в. а ако реши и видеото да клоква малко кво излиза ?

Спирам да пиша повече по тази тема тука със някои 6 волтови индивиди не ми се спори!

Човека ще взима видеокарта впоследствие и казва че ще клоква след години а захранването го взима за временно ползване понеже излиза почти без пари с кутията.

Разбирай че имаш един сериозен консуматор работещ на стандартна честота и смешното 64 бит. видео. Демек и 50% му покриват нуждите.

Та не мога да разбера къде го хвърляш с този клок като още не е сменил захранването? Наистина сам си противоречиш.

Човека ще взима видеокарта впоследствие и казва че ще клоква след години а захранването го взима за временно ползване понеже излиза почти без пари с кутията.

Разбирай че имаш един сериозен консуматор работещ на стандартна честота и смешното 64 бит. видео. Демек и 50% му покриват нуждите.

Та не мога да разбера къде го хвърляш с този клок като още не е сменил захранването? Наистина сам си противоречиш.

1-во въпросня господин изобщо не знае какво иска - от канфигурация за 1000лв. , която искаше да клоква(никъде не спомена че ще е след 2 години) реши да посъбера още малко пари за по-добра карта и да купува след време - сега пък вече съвсем се забатачи , защото му бяха предложени доста добри и балансирани предложения.

Сега и ти как може да казваш на мен къде го хвърлям с този клок , като ти самия го насочи да вземе платка за 257лв. и упорито твърдиш , че 8350 е по-добре от 8320 с охладител, ако няма да клоква за къв хуй му е това скъпо дъно.

Защото след години като смени захранването и купи охлаждане ще клоква. Между временно ще кара с по-добрия процесор без клок. 

А човека искаше хубаво дъно за клок което не е Asrock та му препоръчвам това което иска а не каквото ми скимне на мен.

Така или иначе и да вземе по-евтиния процесор с някъв охладител захранването си остава същото.

• Автор
1-во въпросня господин изобщо не знае какво иска - от канфигурация за 1000лв. , която искаше да клоква(никъде не спомена че ще е след 2 години) реши да посъбера още малко пари за по-добра карта и да купува след време - сега пък вече съвсем се забатачи , защото му бяха предложени доста добри и балансирани предложения.

Сега и ти как може да казваш на мен къде го хвърлям с този клок , като ти самия го насочи да вземе платка за 257лв. и упорито твърдиш , че 8350 е по-добре от 8320 с охладител, ако няма да клоква за къв хуй му е това скъпо дъно.

Ами не. Няна да се хвана да клоквам чисто нов процесор никога.  Чак като му изтече гаранцията. Така че за мен си остава правилният избор.  Разбирам ви и двамата, но според мен си е добра покупката. Премислих я няколко пъти и няколко пъти я променях. Няма смисъл да вземам по слаб проц.  Не ме интересува колко по бърз ще е сега. За мен е важно във времето с по малки суми да мога лесно да гоня новият софтуер , а тази конфигурация е идеална за това. Първо видео след около три месеца. След около още 8, 9 друго захранване. След още 6 месеца охладител.  Още три месеца и още някакво охлаждане. Още 6 месеца и клок. Перфектно си е и не си прави труда да ме разубеждаваш повече. Благодаря и на двамата и да затваряме темата вече а ? :)

И докато събереш всички части системата ти ще е остаряла и ако чакаш да изтекат гаранции и тогава да клокваш тогава пък ще е много късно.

До тогава си гледай красивото дъно за 260лв. което ще събира прах без да извършва функциите за кето е предназначено.

След 3 години сигурно и с телефона си ще може да обработваш видоо ,а ти тогава ще почваш да овърклокваш!

• Автор
И докато събереш всички части системата ти ще е остаряла и ако чакаш да изтекат гаранции и тогава да клокваш тогава пък ще е много късно.

До тогава си гледай красивото дъно за 260лв. което ще събира прах без да извършва функциите за кето е предназначено.

След 3 години сигурно и с телефона си ще може да обработваш видоо ,а ти тогава ще почваш да овърклокваш!

Аз не сменям компютър на 3 години че да наричаш дъното старо. Сегашният ми комп е на 8 с AGP карта. Вярвай ми ще се радвам на тоя комп още дълги годинки :).  а на дъното много повече години от две когато работи с клокнат процесор.  :) Казах ти не се опитвай да ме разубеждаваш. И ако си мислиш че процесорите ще се разиват толкова бързо и за напред и технологиите също ... не. Според мен няма да е таака. Закона на мур много скоро ще е само един закон в миналото. Когато имаше хора които казваха че няма как да се дигне честотата кой знае колко над 4 гига херца бяха прави. Сега когато има и много ядра на процесорите също няма смисъл да са хиляда. Процесите които вървят в една система не са чак толкова много че вече увеличението на ядрата да върши работа. Няма смисъл да нараства броя на ядрата за да се ползат в по малко от един процент от времето. Процесори вече ще излизат все по рядко,. То освен увеличение на честота и увеличение на броя и намаляване на нанометрите няма какво друго да направят, а всичко това очна да се изчерпва.

Жал ми е за тебе честно ,изчакай поне Людмил  да пише в темата и ако има връзка с DeepBlue да те свърже с него!

Аз ти гарантирам ,че от него ще получиш най-обективните коментари!

• Автор

ами добре. Щом като искаш да помогнеш... Има време до понеделник когато са на работа.

• Автор

Пичове ситуацията се промени. За добро или за лошо нямат това дъно. Ще трябва да си помисля отново :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.