Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подобряване на работата на остарял компютър

Featured Replies

Не знам какво правиш с тоя компютър...........................

Ми правя нормални работи бе човек, а ти що не отвориш 68 таба в който и да е браузер освен Фаст стона и Гимпа, вземи отвори и 5-6 снимки във фотошоп някой 3Д Макс и ........ идвай да ми обясняваш как 2GB не стигали. Ае земи дръпни на некъде. По тая логика требва ли да ти показвам как и 16GB рам свършват само с една програма?

• Отговори 50
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вижте ме и мен с скайп, хром с 3 джамека ( калдата,тубата,вбокс7) Аимп 3, Explorer, есет, каталист, уторрент,фрапс, сони мениджър, стеам,таск мениджър и аудио хд реалтек - 3gb ram 64x BIT OS WINDOWS 7 Ultimate 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А тука всичко съм изключил : 

Публикувано изображение

При мен и 2GB RAM + игри ми стигат ;)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Ми правя нормални работи бе човек, а ти що не отвориш 68 таба в който и да е браузер освен Фаст стона и Гимпа, вземи отвори и 5-6 снимки във фотошоп някой 3Д Макс и ........ идвай да ми обясняваш как 2GB не стигали. Ае земи дръпни на некъде. По тая логика требва ли да ти показвам как и 16GB рам свършват само с една програма?

Не съм отворил 68 таба, а 7-8, колкото е нормално. Отворил съм и точно една снимка, макар и с две програми - FS Viewer и GIMP, без нищо да редактирам. Всичко останало си работи, защото трябва да си работи. Преди година или две имаше подобен спор и там се каза нещо хубаво. Аз тая щайга съм я взел за работа, а не за да отварям и затварям прозорци, щото видиш ли компютъра се товарил! Така, че ако ще и 68 таба да отворя, тая машина трябва да върви като хората. Иначе се пускат подобни теми и честно казано, не разбирам личната ви неприязън. Към никого от вас не съм се отнасял некоректно. напротив. Винаги съм гледал да си говорим нормално, без обиди и натяквания за това или онова. 

Публикувано изображение

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Не съм отворил 68 таба, а 7-8, колкото е нормално. Отворил съм и точно една снимка, макар и с две програми - FS Viewer и GIMP, без нищо да редактирам. Всичко останало си работи, защото трябва да си работи. Преди година или две имаше подобен спор и там се каза нещо хубаво. Аз тая щайга съм я взел за работа, а не за да отварям и затварям прозорци, щото видиш ли компютъра се товарил! Така, че ако ще и 68 таба да отворя, тая машина трябва да върви като хората. Иначе се пускат подобни теми и честно казано, не разбирам личната ви неприязън. Към никого от вас не съм се отнасял некоректно. напротив. Винаги съм гледал да си говорим нормално, без обиди и натяквания за това или онова. 

Публикувано изображение

:lol6: Бая си се озорил да докараш толкова заета RAM с Opera, защото и аз я ползвам и много добре знам колко RAM използва. :lol6:

Аз тая щайга съм я взел за работа, а не за да отварям и затварям прозорци, щото видиш ли компютъра се товарил!

Айде сега се върни към първия пост от темата и сам би трябвало да си отговориш защо те обвинявам в говоренето на откровени глупости. Ако автора искаше машина за да прави обработка на снимки и да отваря безброй табове едновременно нямаше изобщо да спорим. А на теб не ти ли е странно че браузера ти заема два пъти повече рам отколкото всичките 50+ процеса при мене като никога не съм правил оптимизиране на ОС като спирам ненужните защото не ми пречат нека си вървят няма да ми износат паметта или процесора.

Опитвам се но ми е много трудно да подмена постове в който се пишат глупости и ще вземе някой по непросветен млад юзер да ти повярва и ще ходи да ги разправя наляво надясно като неоспорим факт щото ги е прочел от юзер с не знам си колко хиляди поста, което би трябвало да означава че той вероятна знае какво приказва но в случая не е така.

:lol6: Бая си се озорил да докараш толкова заета RAM с Opera, защото и аз я ползвам и много добре знам колко RAM използва. :lol6:

Човек, казах ти какво отворих. Беше 800 MB,  но после отворих още нещо и ето ти на гигабайт :) Иначе, отворих Bet365,  който си е доста товарещ сайт. Отворих и 4 прозореца в един сайт за музика, където също доста се товари системата. 2-3 прозореца в kaldata  и някой друг линк, даден от колегите тук. Това е. Операта ми има навика да заема много РАМ, а и е 64 битова. Така, че и е простено :P Като има, нека си ползва, само да ми върви гладко, че и заради нея сменях процесор. 

• Автор
Не четеш внимателно. Още в първия си пост казах, че ще върви, но до там. От там нататък почват проблемите.

Да мине на 32 битова ОС  e едно лесно решение за подобряване на производителността. Мислиш си, че си хванал дявола за рогата, като продаваш това онова, но и Ферари продават автомобили, а Шумахер е шампион. 

Сгрешил си адреса с кого да се заяждаш. При теб било така, но при колегата явно не е точно така. Както и при мен не е било така. 

А за антивирусната говоря от опит. И на мен години наред не ми се вярваше, че тя е причина за някои забивания, но колкото пъти съм я инсталирал наново, толкова пъти са се появявали проблемите рано или късно. Обикновено това се изразява в дългото зареждане на ОС,  което става нетърпимо в един момент. ОК, карайте си с Аваст, но аз никога няма да я сложа вече. 

ПП: И още една причина, заради която махнах тая проклета антивирусна програма. Имам оригинален диск на S.T.A.L.K.E.R. CoP,  но в един момент при пускане на тая игра, се появяваше син екран и щайгата рестартираше. Налагаше се постоянно да включвам опцията на Avast -  за игрови режим, та да успея да стартирам играта. Там пишеше нещо свързано с файл на Avast,  но така и не се оправиха нещата. А и как да се оправят, като трябва да се боря не с плочка памет примерно, а с цяла антивирусна? Не съм хакер :P Писна ми и накрая я махнах! Това стана съвсем наскоро и съм доволен, че се отървах от нея!

И не ми казвайте, че това е от щайгата. Говоря за съвсем различни компютърни конфигурации, както и за съвсем различен хардуер на различните етапи от ползването на тая програма.

Пак ти казвам много внимателно чета какви глупости пишеш.

Публикувано изображение

Ето ти шот със спрян Хром, а ти сам си сметни колко са тия 33% използвана памет от 2GB и щот не те знам какъв математик си ще те светна че в момента се използват 670МВ.

А това, че някаква система зареждала за 5 минути заради Аваст го разправяй на някой друг защото тая антивирусна съм я качил на стотици машини и никой няма такова оплакване а дали проблема при тебе не е от ЗКУ?

Айде да ни светнеш все пак какви са проблемите на 64битовата ОС и 2GB рам щото сме невежи и ще сме благодарни да ни отвориш очите

"всичко е добре,когато свършва добре" - сега на кой да вярвам бе колеги ? 

Човек, казах ти какво отворих. Беше 800 MB,  но после отворих още нещо и ето ти на гигабайт :) Иначе, отворих Bet365,  който си е доста товарещ сайт. Отворих и 4 прозореца в един сайт за музика, където също доста се товари системата. 2-3 прозореца в kaldata  и някой друг линк, даден от колегите тук. Това е. Операта ми има навика да заема много РАМ, а и е 64 битова. Така, че и е простено :P Като има, нека си ползва, само да ми върви гладко, че и заради нея сменях процесор. 

На път си да си признаеш как буриш за да докажеш, че твърдението ти, че 2GB памет са малко е вярно:)

Айде сега се върни към първия пост от темата и сам би трябвало да си отговориш защо те обвинявам в говоренето на откровени глупости. Ако автора искаше машина за да прави обработка на снимки и да отваря безброй табове едновременно нямаше изобщо да спорим. А на теб не ти ли е странно че браузера ти заема два пъти повече рам отколкото всичките 50+ процеса при мене като никога не съм правил оптимизиране на ОС като спирам ненужните защото не ми пречат нека си вървят няма да ми износат паметта или процесора.

Опитвам се но ми е много трудно да подмена постове в който се пишат глупости и ще вземе някой по непросветен млад юзер да ти повярва и ще ходи да ги разправя наляво надясно като неоспорим факт щото ги е прочел от юзер с не знам си колко хиляди поста, което би трябвало да означава че той вероятна знае какво приказва но в случая не е така.

Сигурно си прав. Никога не съм отричал, че Windows 7  не върви с 2 GB RAM. Напротив. Когато подменях предната си платформа, се опитвах да разбера кое е най-добре за мен - 32 битова или 64 битова ОС  с няколко хард диска, два от които работещи в strip. Това бе 2007 година и тогава няколко пъти инсталирах и развалях Windows и RAID0, докато нацеля кое е най-доброто. А за игри най-доброто се оказа да инсталирам две 32 битови ОС. Едната XP, другата 7. Понеже абсолютно всичко вървеше по-добре под XP,  аз ползвах тая система за игри, поддържащи DX9. Но ми се искаше да ползвам и скъпата видеокарта за DX10 и DX11,  та затова и минах на Windows 7 32 бит. При 64 битовия просто игрите не вървяха добре, а някои от тях даже изобщо не тръгваха или крашваха. Та това е. Отделно инсталирах Windows 7 на старата щайга със Celeron, която брат ми ползваше известно време, докато си купи нов компютър. Та там с 1 GB RAM  не вървеше 32 битовия   Windows 7. Инсталирах му и двете ОС,  да си избира с какво да работи. След няколко месеца просто и той ми каза, че не е ползвал почти Windows 7,  защото направо не е вървял. Да, знам за случаи тук, как някои хора се хвалеха с 200-300 MB  заета памет. Ами хубаво, кажете на човека как да си оптимизира Windows-a. че да му стигнат и 1 GB RAM.  Иначе на гол корем чифте пищови се получава - вижте ме, моята система не ползва памет.   А защо не ползва? Това е отделен въпрос, който също може да заблуди много потребители, дето знаят, че Windows  се намира в Маймунда. И после пак темички - ама на оня му вървял ЛИНДОЛСА, а на мен не!

Въх, въх...

В какви спорове се впуснахте...

До 10 пост някъде всичко е по темата. Оттам насетне всичко се накъсва.

Пуснете една отделна тема и си спорете свободно. :mad::angry:

Въх, въх...

Няма начин да няма такава тема, щото това ми е като де жаву.  Сещам се, че там бях на обратната страна :P Защитавах тезата, че и 2 GB  стигат, което си е така, стига да не обръщаме внимание на детайлите :P

Въх, въх...

По темата си е, защото се пишат неверни неща, които могат да подведат някой човек, който не разбира.

По темата си е, защото се пишат неверни неща, които могат да подведат някой човек, който не разбира.

Вярно, пишат се неверни или по-точно  се цитират частни случаи, несвързани по никакъв начин с темата за забързване на PC- то :) Айде кажи ми, даде ли някой от вас идея за това, как да се забърза машината? Или само спамите, колко памет адресирала ОС, колко памет заемала мойта модернизирана ОС и как аз съм се мъчел да докажа, че 2 GB  не стигат. А питахте ли човека, в какво точно се изразява бавната работа на неговата система? С какви програми работи, какви браузери ползва и изобщо какви навици има? Не. Единственото смислено нещо бе, да се сложи малко по-бърз хард и нищо повече. 

колко памет адресирала ОС

Ами това е едно от съществените неща в случая, а не да се пишат лаишки приказки - и с тези измислени процеси, с които се мъчиш да залъжеш хората, съвсем почна да ни взимаш за мезе. :wink12:

Ами това е едно от съществените неща в случая, а не да се пишат лаишки приказки - и с тези измислени процеси, с които се мъчиш да залъжеш хората, съвсем почна да ни взимаш за мезе. :wink12:

Теб? Че ти се намеси чак на втора страница :P  Ами давай да караме тогава с 256 MB RAM,  след като няма значение това за операционната система.

Аз ли немога да разбера или тука се съревновавате кой ще натовари системата си повече :D :D :D Спукахте от спам на човека темата , а по вашия въпрос- стигат ли 2 гб. рам - НАПЪЛНО , АМА НАПЪЛНО СА ДОСТАТЪЧНИ !!! КОЙ ОБИКНОВЕН ПОТРЕБИТЕЛ ЩЕ ТИ ОТВАРЯ ПО 20 ПРОЗОРЕЦА ???? 1 ФЕЙСБУК , 1 ТУБА , ВИБОКС И ПО-СЛУЧАЙНОСТ ОЩЕ НЕЩО !!!! АЗ НЕМОГА ДА ЗАПЪЛНЯ 2 ГБ РАМ КОГАТО НЕ ИГРАЯ ИГРИ !!!

СТИГА СПОРЕТЕ... 2 гб. са достатъчни

Win 7 управлява добре ресурсите и се разпростира според колкото има. 

Примерно, ако имате повече памет, ще я ползва за кеширане, няма да стои неизползвана. Ако нямате - ще зарежда всичко от диска и ще ползва активно виртуалната, както и ще я освобождава, ако не се ползва.

На Windows не му трябва супер бърз процесор, а повечко памет, за да работи добре. Като от едно ниво нататък обаче няма голяма разлика. На Win 7 минимума за комфортна работа е 2 ГБ, с 4 работи перфектно, над това вече няма голяма разлика, освен ако не ползвате тежки приложения, гълтащи много памет. А с 1 ГБ си е мъчение. 

Още нещо - за бързодействието слабото място е диска. Малко памет и бавен диск са най-честите причини за бавна работа. Аз от скоро си взех SSD и мога да кажа, че разликата е огромна. 

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Всъщност, за старата щайга най-добре е добрият стар XP без антивирусна от рода на Avast. Няма да го познаеш. 

Мално статистика, първият спам по темата!

Спам? Това е самата истина.

Не приятелю това е твоята истина! :)

• Автор

хаха ,добре го каза ! 

Човек, в другия форум ми натякваха два месеца да си купя още 2 GB  памет и го направих след 2 години. Идеята ми бе да вървят игрите, но ми тръгна друго - Wondows-а :P  Игрите тръгнаха, чак като смених процесора. Това са моите истини и аз винаги съм бил на тяхна страна още в началото, спорейки с такива като вас. Аз най-добре си знам системите и изобщо хардуера, който е минал през ръцете ми. За разлика обаче от някои дилърчета тук, аз изследвам докрай нещата, а не подхвърлям по две приказки на вятъра след което минавам на друга тема. Истината е, че XP  изисква по-малко ресурси. Другата истина, която не споделям само аз е, че Avast  не е най-доброто решение за антивирус, ако човек иска всичко да му е гладко. Не може да ме убедиш в противното, защото тия случки с Аваст съм наблюдавал и при други хора. Дори в темата за тая програма има доста подобни мнения, които четох, докато бях с тая програма. Това, че ти си и някакъв защитник не означава, че и при другите нещата са ОК. Не са и това може да се дължи на много работи. Ама айде, да не обобщаваме за всичко. Който иска, нека си чупи главата. 

Човек, в другия форум ми натякваха два месеца да си купя още 2 GB  памет и го направих след 2 години. Идеята ми бе да вървят игрите, но ми тръгна друго - Wondows-а :P  Игрите тръгнаха, чак като смених процесора. Това са моите истини и аз винаги съм бил на тяхна страна още в началото, спорейки с такива като вас. Аз най-добре си знам системите и изобщо хардуера, който е минал през ръцете ми. За разлика обаче от някои дилърчета тук, аз изследвам докрай нещата, а не подхвърлям по две приказки на вятъра след което минавам на друга тема. Истината е, че XP  изисква по-малко ресурси. Другата истина, която не споделям само аз е, че Avast  не е най-доброто решение за антивирус, ако човек иска всичко да му е гладко. Не може да ме убедиш в противното, защото тия случки с Аваст съм наблюдавал и при други хора. Дори в темата за тая програма има доста подобни мнения, които четох, докато бях с тая програма. Това, че ти си и някакъв защитник не означава, че и при другите нещата са ОК. Не са и това може да се дължи на много работи. Ама айде, да не обобщаваме за всичко. Който иска, нека си чупи главата. 

За да убеждаваш някой трябва да изложиш някакви факти , така както ти ги изложиха колегите по въпроса с РАМа,а не да си дрънкаш едно и също !И понеже твърдиш,че Аваст товари хайде виж и това :http://postimage.org/image/7vogutqn5/

За да убеждаваш някой трябва да изложиш някакви факти , така както ти ги изложиха колегите по въпроса с РАМа,а не да си дрънкаш едно и също !И понеже твърдиш,че Аваст товари хайде виж и това :http://postimage.org/image/7vogutqn5/

Колега, твърде повърхностно е това. Аз ти казах в какво се изразяваше "товаренето" - много бавно зареждане на ОС  по някаква причина, сини екрани при опит за стартиране от ОРИГИНАЛЕН диск с игра, която купих от Пулсар и моментни забавяния при отваряне на програми или прозорци в Експлорър. Това е. Какви доказателства искаш? Да снимам колко време зарежда ОС или грешката от синия екран, свързана с Аваст? Защо с никоя друга антивирусна компютърът ми не рестартира, а само с Аваст? при теб може да работи добре, но първо, че хардуерът ни е различен и второ, софтуера също. Възможна е някаква несъвместимост, но на мен не ми се занимава с такива неща, ако се окаже, че трябва да м ахна някоя програма или програми, които ползвам. Затова благодаря. Доволен съм от AVG  и Norton  сега. Като му изтече лиценза, ще видим какво ще правим, но в никакъв случай отново Аваст. 

Приятелю не е зле по някога и да можеш да признаеш, че си сбъркал, човешко е. Но ти се опитваш да изместваш темата. Сега тия за 5 минутните зареждания специално заради Аваст ти казах да не ги разправяш много много, защото не са верни. Зареждане от 5 минути се дължи предимно на некадърно ЗКУ. 

Спама ти показаха от къде тръгна. От изказването ти че за стари щайги ХР и нямало да го познае човека и още няколко реплики относно паметта. 

След като това да върнеш човека към ОС на 10+ години не мина се извъртя и почна да спориш за памет, като не мина и това почна да дрънкаш за Аваст, като и за това никой не те подкрепи почна да се въртиш и да ни обясняваш какви проблеми си имал лично ти, което си е частен случай.

Публикувано изображение

Ето ти още една демонстрация как на стара бангия има няма 7-8 годишен лаптоп(толкова е дърт че няма вграден WiFi), вижда се какъв е процесора и колко е паметта, качена е седмица откакто е излязла. Даже това беше първата инсталация на 7 която направих за проба и така си и остана. Виждат се 70+ стартирани процеса. можеш да видиш няколко таба в различни браузери, ненавиждания от тебе Аваст, мейл клиент и winamp с радио Меджик слушам олигофрена Павлов. Та виждаш колко е натоварен процесора, колко памет си използва и те уверявам че тая бангия с всичките тия глупости зарежда Win7 за не повече от две минути. Ще трябва да приемеш на честна дума, че и по нея не е правена никаква оптимизация на ОС.

Това мисля, че опровергава всичките ти твърдения в темата, така че няма да е зле да замълчиш. Ако смяташ, че това е много частен случай и те лъжа нещо, заповядай донеси каквато искаш РС понасящо 7 и ще ти покажа как със стандартна инсталация ще си работи прекрасно.

Ако не беше писал неверни неща темата щеше да е с поне две страници по-къса и пак както си казал най-градивния съвет щеше да е подмяната на диска, защото само това ще доведе до по бърза работа на РСто.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.