Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри.

Featured Replies

• Автор
За 2500К ти трябва и Z77 дъно.

Идеално. 

btw сега намерих видео с фар край 3 с и3 3220 и 7770 вейпър-х на ултра,4гб рам (или високи,не знам точно) на резолюция 1380-600 и нещо с 40-50 фпс,но както казах може и да си позволя компромис с 7850 2гб ос,която е 360лв.

2500K е процесор с овърклок, а за овърклок трябва подходящо дъно, а те са и по-скъпи! Ако искаш I5 вземи някой от 3та генерация и 7850 миниму (препоръка 2ГБ да е) Та пак отиваме към първата ми конфигурация, само дето вместо 7870 зимаш 7850 2GB

и5 ми е само вариант,а и3 3220 ми е сигурно.

Редактирано от asdfx (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Взимай това:

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155
I3-3240 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX
2X4G DDR3 1600 A-DATA
CM K280 W/ELITE 500W
SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5

Обща стойност: 901.78 лв. с ДДС

Не ти трябва и5-2500к , защото хем е от по-старо поколение (не е лош , напротив) , хем ще иска дъно с Z68/Z77 дъно , което е по-скъпо и ще трябва да режем от видео !!! Кутията е супер , а със захранването ти давам гаранция ,че няма да имаш проблем ;) 8 гб рам , надали ще ти са малко , даже ще ти са много :)

btw сега намерих видео с фар край 3 с и3 3220 и 7770 вейпър-х на ултра,4гб рам (или високи,не знам точно) на резолюция 1380-600 и нещо с 40-50 фпс,но както казах може и да си позволя компромис с 7850 2гб ос,която е 360лв.

и5 ми е само вариант,а и3 3220 ми е сигурно.

Абе върви си играта и с по-слаби конфигурации, само да нацелиш настройките и релийзите, ако не е оригинална. Аз почти я бях изиграл със стария си E6750, преди да го заменя. Вярно, много насичаше, но пък ми дреме. Играх си много дни с настройките на тая игра, но има нещо ненормално в релийзите, та се отказах вече да я играя, щото ме нерви. Един път ми тръгна с 40-50 fps супер гладко и аз не разбрах как, но някакъв дявол ме накара да я деинсталирам и инсталирам друг релийз. От тогава не мога да я подкарам по никакъв начин. Тъпа работа. А английска версия не ми се и грае, че много четене пада. 

Гледай как ми върви с вградената карта  в G860:

http://vbox7.com/play:891e79c6d6

Това е средно 24 fps без включен FRAPS  на запис. Общо взето може да се играе. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Взимай това:

I3-3240 3.4GHZ/3MB/LGA1155/BOX

2X4G DDR3 1600 A-DATA

CM K280 W/ELITE 500W

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5

Обща стойност: 901.78 лв. с ДДС

Не ти трябва и5-2500к , защото хем е от по-старо поколение (не е лош , напротив) , хем ще иска дъно с Z68/Z77 дъно , което е по-скъпо и ще трябва да режем от видео !!! Кутията е супер , а със захранването ти давам гаранция ,че няма да имаш проблем ;) 8 гб рам , надали ще ти са малко , даже ще ти са много :)

Ползата от i3-3240 пред i3-3220 клони към нула. ;)

........................................

Иначе, ако трябва да се пестят пари, HD7850 може да мине спокойно и с i3 - може да се каже, че тази видео карта е нещо като таван за i3.

• Автор
Ползата от i3-3240 пред i3-3220 клони към нула. ;)

........................................

Иначе, ако трябва да се пестят пари, HD7850 може да мине спокойно и с i3 - може да се каже, че тази видео карта е нещо като таван за i3.

Конфигурацията ми хареса,но не разбрах какво имаш предвид с "ползата от и3 3240 пред 3220...",имаш предвид,че няма да има голяма разлика ли?Иначе сега разглеждах дънните платки з68,77 и наистина са скъпи (200+лв.).А дъното което избрах аз пише,че поддържа и5,даже и7,няма ли да стане?Ако не,значи си оставам с и3 и 7850 2гб.Имах и друг вариант за процесор amd x4 965 black edition,обаче са ме съветвали да избера и3,и то наистина се оказа,че е по-добър от амд-то.Благодаря отново за отговорите.

gothicrock има предвид че плащаш 50 лв. за 100MHz. За тези пари може да вземеш GB GTX660 вместо 7850. 

Ето ти вариант с по-добра видеокарта и памет - Цък А от по-скъпа дънна платка от тази нямаш нужда с този процесор.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Конфигурацията ми хареса,но не разбрах какво имаш предвид с "ползата от и3 3240 пред 3220...",имаш предвид,че няма да има голяма разлика ли?Иначе сега разглеждах дънните платки з68,77 и наистина са скъпи (200+лв.).А дъното което избрах аз пише,че поддържа и5,даже и7,няма ли да стане?Ако не,значи си оставам с и3 и 7850 2гб.Имах и друг вариант за процесор amd x4 965 black edition,обаче са ме съветвали,че интел-а ще върши по-добра работа.Благодаря отново за отговорите.

Има и по-евтини Z77  дъна. Може обаче да минеш с някое евтино дъно Z77  и пшроцесор i5 3470  да кажем, който да клокнеш с No-K  функцията. Може и да не го клокваш, ще е достатъчен за всички игри с тая видеокарта. А i3 3240 Има 100 MHz  повече и 50 лева отгоре!!!!!!!! Тия 100 MHz  се избиват с обикновен клок по шина, че и отгоре. Естествено и другия може да клокнеш толкова, но 50 лева за 100 MHz  са  си набутвация отвсякъде. По-добре да добавиш пари за някой евтин I5, отколкото тоя i3 3440.

Конфигурацията ми хареса,но не разбрах какво имаш предвид с "ползата от и3 3240 пред 3220...",имаш предвид,че няма да има голяма разлика ли?Иначе сега разглеждах дънните платки з68,77 и наистина са скъпи (200+лв.).А дъното което избрах аз пише,че поддържа и5,даже и7,няма ли да стане?Ако не,значи си оставам с и3 и 7850 2гб.Имах и друг вариант за процесор amd x4 965 black edition,обаче са ме съветвали да избера и3,и то наистина се оказа,че е по-добър от амд-то.Благодаря отново за отговорите.

то ,че и5/и7 ще тръгне на всяка платка LGA1155 ще тръгне , но ако не е Z68/Z77 неможе процесора да се клокне , а неможе ли да се клокне сега/след време файда от и5-2500к няма ;) затова взимай и3+7850 2гб !

• Автор
то ,че и5/и7 ще тръгне на всяка платка LGA1155 ще тръгне , но ако не е Z68/Z77 неможе процесора да се клокне , а неможе ли да се клокне сега/след време файда от и5-2500к няма ;) затова взимай и3+7850 2гб !

То целта на клока е по-добра работа нали?А задължително ли трябва да клокна процесора?

gothicrock има предвид че плащаш 50 лв. за 100MHz.

абе верно аз как може да сложа този процесор ... прави сте ;) по-добре и3-3220 , аз просто невидях кой сложих , сложих най-скъпото и3 !!

най-добре е и3-3220 + 7850 2гб ! тоест:

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC

CM K280 W/ELITE 500W

Обща стойност: 864.59 лв. с ДДС

Може и така, но идва малко по-скъпо:

ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA1155

PSU FORTRON HE-500 / 500W

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N

Обща стойност: 925.24 лв. с ДДС

То целта на клока е по-добра работа нали?А задължително ли трябва да клокна процесора?

Не , но процесорите и5-2500к са по-скъпи с опция за клок , която иска въпросното дъно + допълнителен охладител , да разбираш от клок и от малко късмет за добър резултат , който подобрява производителността на процесора и следователно компютъра.Точно тази опция прави процесорите с буквата "к" накрая по-скъпи.Виждам ,че ти хал-хабер си нямаш от овърклок , така че смисъл от и5-2500к/3570к няма ;)

Целта на клока не е по-добра работа, а достатъчно добра работа, за да подкрепя дадена видеокарта. В случая с HD7850  едва ли ще е необходим, освен в бъдеще ако не излезе някоя много процесорно зависима игра от рода на Arma 2,  която не съм играл, но съм чел какъв резил е за абсолютно всички процесори. Ако след време си купиш някоя 3 пъти по-мощна видеокарта от HD7850,  добра идея е да си се сдобил преди това поне с i5 2500K. Иначе файда йок, че сме на турска тематика днес. 

• Автор
абе верно аз как може да сложа този процесор ... прави сте ;) по-добре и3-3220 , аз просто невидях кой сложих , сложих най-скъпото и3 !!

най-добре е и3-3220 + 7850 2гб ! тоест:

CM K280 W/ELITE 500W

Обща стойност: 864.59 лв. с ДДС

Може и така, но идва малко по-скъпо:

ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA1155

PSU FORTRON HE-500 / 500W

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N

Обща стойност: 925.24 лв. с ДДС

Няма смисъл от скъпа кутия.Първият вариант е по-добър.Така,както питах клокването за по-добра работа с пц-то ли е?Освен това не може ли да ползвам и5 да речем без да го клоквам?

Целта на клока не е по-добра работа, а достатъчно добра работа, за да подкрепя дадена видеокарта. В случая с HD7850  едва ли ще е необходим, освен в бъдеще ако не излезе някоя много процесорно зависима игра от рода на Arma 2,  която не съм играл, но съм чел какъв резил е за абсолютно всички процесори. Ако след време си купиш някоя 3 пъти по-мощна видеокарта от HD7850,  добра идея е да си се сдобил преди това поне с i5 2500K. Иначе файда йок, че сме на турска тематика днес. 

аз пък съм сигурен ,че и5-2500к ще спъва бъдещите нови карти , особенно силните ;) дори и да го овърклокваш

аз пък съм сигурен ,че и5-2500к ще спъва бъдещите нови карти , особенно силните ;) дори и да го овърклокваш

Аз не. все пак  3 пъти по-бърза видеокарта е нещо от рода на GTX 670  в SLI. 

• Автор

Прав си,не знам почти нищо за овърклок,освен това,че подобрява работата на компютъра.Значи най-добрият вариант е да комбинирам 7850 с i3 3320 3.3гхз,нали? P.S Смятам,да взема ОС версията на видео картата,а затова трябва ли да клокна и процесора?

.Имах и друг вариант за процесор amd x4 965 black edition,обаче са ме съветвали да избера и3,и то наистина се оказа,че е по-добър от амд-то.Благодаря отново за отговорите.

Бе не е баш така,Phenom II х4 процесорите лесно ходят на 4 гиги.Друг е въпроса, че вече са морално остарели и няма смисъл да се налива в стара платформа.Моят е на 3 години и се оказа доста добра инвестиция.

Публикувано изображение

Прав си,не знам почти нищо за овърклок,освен това,че подобрява работата на компютъра.Значи най-добрият вариант е да комбинирам 7850 с i3 3320 3.3гхз,нали?

Да това е най-добрия вариант, но Андрей не е толкова прав за спъването на карите! I5 ако спъва някое видео то сигурно ще е 8990 :D

Няма смисъл от скъпа кутия.Първият вариант е по-добър.Така,както питах клокването за по-добра работа с пц-то ли е?Освен това не може ли да ползвам и5 да речем без да го клоквам?

оф.. чети и вниквай в това което казвам...

Можеш да ползваш и5 и без да го клокваш ,но тогава няма смисъл от И5-2500К , защото е овърклокърски процесор , тоест даваш доста пари отгоре за опция , която няма да използваш.Клокването няма как да ти дойде с компютъра , то не е в кутия , нито в пликче , то се прави с лява и дясна ръка и малко мозък със настройки. НО за целта ти трябва по-стабилно захранване , скъп охладител на процесора и знание за клокване , който ти нямаш (но може да се научиш ако имаш желание) В твоя случай и с тоя бюджет не се взима този процесор , просто не е за теб , ако си решил да взимаш и5 - вземи този: I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - като минимум , но ако неискаш него гледай ,който си избереш да започва с i5-3xxx.

Кутията може би за теб не е важна , но за температурата на компютъра е важна!!! Сложих тази кутия , защото вътре има вентилатори , който правят въздушен поток (забравих да кажа ,че има доста отвори за въздух) Тази карта/процесор а и други възпроизвеждат страхотна графика в игрите , който товари видео картата/процесора и ги избива на високи температури , а ако тези части ги сложиш между 4 ламарини без отвори (говоря за стандартна кутия) все едно да запалиш печка в малко помещение посред лято с температура навън +30 градуса !!! Това довежда до скапване на компонентите и бързи бъдещи проблеми

Да това е най-добрия вариант, но Андрей не е толкова прав за спъването на карите! I5 ако спъва някое видео то сигурно ще е 8990 :D

ГОВОРИМ ЗА БЪДЕЩЕ !!! ЧЕТЕТЕ ГОВОРИМ ЗА СЛЕД ГОДИНИ ! А след година/2 предполагам ще излизат само 3д игри с страхотно качество и представете си какви карти !!!

• Автор

оф.. чети и вниквай в това което казвам...

Можеш да ползваш и5 и без да го клокваш ,но тогава няма смисъл от И5-2500К , защото е овърклокърски процесор , тоест даваш доста пари отгоре за опция , която няма да използваш.Клокването няма как да ти дойде с компютъра , то не е в кутия , нито в пликче , то се прави с лява и дясна ръка и малко мозък със настройки. НО за целта ти трябва по-стабилно захранване , скъп охладител на процесора и знание за клокване , който ти нямаш (но може да се научиш ако имаш желание) В твоя случай и с тоя бюджет не се взима този процесор , просто не е за теб , ако си решил да взимаш и5 - вземи този: I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - като минимум , но ако неискаш него гледай ,който си избереш да започва с i5-3xxx.

Кутията може би за теб не е важна , но за температурата на компютъра е важна!!! Сложих тази кутия , защото вътре има вентилатори , който правят въздушен поток (забравих да кажа ,че има доста отвори за въздух) Тази карта/процесор а и други възпроизвеждат страхотна графика в игрите , който товари видео картата/процесора и ги избива на високи температури , а ако тези части ги сложиш между 4 ламарини без отвори (говоря за стандартна кутия) все едно да запалиш печка в малко помещение посред лято с температура навън +30 градуса !!! Това довежда до скапване на компонентите и бързи бъдещи проблеми

ГОВОРИМ ЗА БЪДЕЩЕ !!! ЧЕТЕТЕ ГОВОРИМ ЗА СЛЕД ГОДИНИ ! А след година/2 предполагам ще излизат само 3д игри с страхотно качество и представете си какви карти !!!

Не смятам да се занимавам с овърклок сега,понеже не съм запознат с това "понятие".Може би след време.Целта ми е както казах на предишните си постове,да имам нормално фпс на игрите.Ако разбирам правилно,и5 2500К е за овърклок,а само 2500 не е.

Андрей, винаги казваш нещо, което всички се чудим какво трябва да означава и после пак ние сме виновни :D Как става тоя номер и аз не знам .. : ) Има мноого мноого време докато 4-ядрен и5 процесор спъва някоя карта.

• Автор
Не смятам да се занимавам с овърклок сега,понеже не съм запознат с това "понятие".Може би след време.Целта ми е както казах на предишните си постове,да имам нормално фпс на игрите.Ако разбирам правилно,и5 2500К е за овърклок,а само 2500 не е.

Таа,да остане ли варианта с 3220 или да избера 2500 без "к" :D?

asdfx имаш ново поколение процесори които са по-производителни при това няколко модела та стой далеч от това  "2500 без К".

За игрите ти е важна преди всичко видеокартата. i3-3220 + GTX660 е идеално решение. Ако можеш да сложиш i5-3330 без да режеш видеото ще е още по-добре.

Ако пък останат още пари ги влагаш в по-добро видео а не в по-скъп процесор. За дънната платка също не ти трябва да се набутваш с много пари след като няма да се клоква.

Въпроса е да отговаря на нуждите ти и бюджета а не да се хвърляш на най-скъпия процесор поради някви неясни причини.

• Автор
asdfx имаш ново поколение процесори които са по-производителни при това няколко модела та стой далеч от това  "2500 без К".

За игрите ти е важна преди всичко видеокартата. i3-3220 + GTX660 е идеално решение. Ако можеш да сложиш i5-3330 без да режеш видеото ще е още по-добре.

Ако пък останат още пари ги влагаш в по-добро видео а не в по-скъп процесор. За дънната платка също не ти трябва да се набутваш с много пари след като няма да се клоква.

i5 3330 наистина ми изглежда евтин.Мога да отделя още 100лв и да взема него.GTX 660 е около 400-60-70лв,който ми е над бюджета.Мога да взема 7850 2ГБ и мисля,че ще ми е напълно достатъчна.Това ще е по-добрият вариант,нали? П.С На видеото ОС версията по-добра ли е?

Най-добрия вариант на 7850 които намирам е този (975MHz с 2GB) за 380 лв. Следван от Сапфирите 920MHz за 361 лв. и стандартната 860MHz за 352 лв.

• Автор
Най-добрия вариант на 7850 които намирам е този (975MHz с 2GB). Следван от Сапфирите 920MHz за 361 лв. и стандартната 860MHz за 352 лв.

А ще пасва с процесора нали?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.