Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри.

Featured Replies

Разбира се. Всъщност ако ще взимаш i5 може да сложиш карта и за 1 000 лв. ако ти е кеф.  ;)

• Отговори 72
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
Разбира се. Всъщност ако ще взимаш i5 може да сложиш карта и за 1 000 лв. ако ти е кеф.  ;)

Благодаря за всичко.Явно точно тази ще ми бъде конфигурацията за последно: i5 3330 hd 7850 2gb  и останалите части..

Най-добрия вариант на 7850 които намирам е този (975MHz с 2GB) за 380 лв. Следван от Сапфирите 920MHz за 361 лв. и стандартната 860MHz за 352 лв.

Няма смисъл за едно приплъзване в Sapphire TriXX с 50Mhz нагоре да се дават повече пари.

• Автор
Няма смисъл за едно приплъзване в Sapphire TriXX с 50Mhz нагоре да се дават повече пари.

и аз това си помислих в началото..ще купя версията на сапфир..

Не смятам да се занимавам с овърклок сега,понеже не съм запознат с това "понятие".Може би след време.Целта ми е както казах на предишните си постове,да имам нормално фпс на игрите.Ако разбирам правилно,и5 2500К е за овърклок,а само 2500 не е.

браво ! разбра ме :D но аз бих ти препоръчал новите и5-ци тези дето започват така и5-3ххх , а не по старите и5-2ххх , защото и5-3ххх са по-новите така наречени IVY BRYDGE , те са с 10-15% по-добри от старите си версии (и5-2ххх)

Андрей, винаги казваш нещо, което всички се чудим какво трябва да означава и после пак ние сме виновни :D Как става тоя номер и аз не знам .. : ) Има мноого мноого време докато 4-ядрен и5 процесор спъва някоя карта.

E ... ц.ц.ц.ц добре бе пичага , да те питам като говорите на изуст ясно ли ти е ,че и5-2500к поддържа само PCI-E 2 ??? А новите карти вече са с PCI-3 ??? След година-2 този процесор ще спъва видеата ;) сигурен съм

браво ! разбра ме :D но аз бих ти препоръчал новите и5-ци тези дето започват така и5-3ххх , а не по старите и5-2ххх , защото и5-3ххх са по-новите така наречени IVY BRYDGE , те са с 10-15% по-добри от старите си версии (и5-2ххх)

E ... ц.ц.ц.ц добре бе пичага , да те питам като говорите на изуст ясно ли ти е ,че и5-2500к поддържа само PCI-E 2 ??? А новите карти вече са с PCI-3 ??? След година-2 този процесор ще спъва видеата ;) сигурен съм

Чакай малко? Процесора или новите дънни платки поддържат PCI-E 3.0? Че нещо пак започна да говориш на твоя си език :D

Чакай малко? Процесора или новите дънни платки поддържат PCI-E 3.0? Че нещо пак започна да говориш на твоя си език :D

Процесора :)

tahumba по-горе и той ти го каза ;)

ИНФОРМАЦИЯ ВЗЕТА ОТ ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА ИНТЕЛ:

I5-3570K -

Expansion Options

PCI Express Revision 3.0

PCI Express Configurations 1x16, 2x8, 1x8 & 2x4

I5-2500K -

Expansion Options

PCI Express Revision 2.0

# of PCI Express Lanes 16

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

• Автор

Значи i5 3330 е най-добрият вариант,който ще пасва с 7850 2гб (или 1) и няма да е нужно да го клоквам нали?А овърклокнатата версия на видео картата по-добра ли е?

Значи i5 3330 е най-добрият вариант,който ще пасва с 7850 2гб (или 1) и няма да е нужно да го клоквам нали?А овърклокнатата версия на видео картата по-добра ли е?

ДА I5-3330 е най-добрия вариант в твоя случай , няма да се клоква , и да овърклокнатата версия на видео картата е по-добра

• Автор
ДА I5-3330 е най-добрия вариант в твоя случай , няма да се клоква , и да овърклокнатата версия на видео картата е по-добра

^^ Благодаря.А кутията,която ми препоръчахте заедно със захранването CM K280 W/ELITE 500W ще ми върши ли работа?И доколкото, разбирам,няма да е нужно да се клоква процесора,след като видео картата е клокната,нали?

^^ Благодаря.А кутията,която ми препоръчахте заедно със захранването CM K280 W/ELITE 500W ще ми върши ли работа?И доколкото, разбирам,няма да е нужно да се клоква процесора,след като видео картата е клокната,нали?

Ако взимеш и5-3330 няма нищо да клокваш ;) кутията няма да имаш проблеми ;)

• Автор
Ако взимеш и5-3330 няма нищо да клокваш ;) кутията няма да имаш проблеми ;)

^^ Мерси.Но няма ли да е по-добре отделна кутия и отделно захранване?

^^ Мерси.Но няма ли да е по-добре отделна кутия и отделно захранване?

4 страници писани за нищо! Щом ти се предлага значи ще ти свърши работа. Естествено, че е по-добре ама като искаш това отделно, онова отделно, заделяй повече пари или ще се реже яко от конфигурацията!

• Автор
4 страници писани за нищо! Щом ти се предлага значи ще ти свърши работа. Естествено, че е по-добре ама като искаш това отделно, онова отделно, заделяй повече пари или ще се реже яко от конфигурацията!

Ми хубаво де,питам просто,а не че съм решил да ги взема отделно.Просто от любопитство.

Ми хубаво де,питам просто,а не че съм решил да ги взема отделно.Просто от любопитство.

За същото нещо вече 2-3 пъти питаш. Голямо любопитство, голямо нещо : ) Ще стане.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите.Направих си конфигурацията вече.

I5-3450 /3.1G/6MB/BOX/LGA1155
ASROCK B75 PRO3 /B75/1155
SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC
CM K280 W/ELITE 500W

2X2G DDR3 1600 KINGST HYPRX BL

И стария хард (samsung sata 380gb)

P.S А ако не мога да събера толкова пари смятам да взема по-евтиния вариант:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155

CM K280 W/ELITE 500W

2X2G DDR3 1600 KINGST HYPRX BL

Стария хард

I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX

GB N65TOC-1GI или SAPPHIRE VAPOR-X HD7770 1G G5

Това е.

Ето какво ти предлагам!

количка -  понеже няма налични ATHLON X4 750K /BOX/FM2 бих те посъветвал да изчакаш докато заредят!

7850-270лв.

Всичко излиза 1045лв.

Както виждаш ,ще имаш един хубав монитор , добра видео карта за игри и опции да клокваш!

Ето какво ти предлагам!

количка -  понеже няма налични ATHLON X4 750K /BOX/FM2 бих те посъветвал да изчакаш докато заредят!

7850-270лв.

Всичко излиза 1045лв.

Както виждаш ,ще имаш един хубав монитор , добра видео карта за игри и опции да клокваш!

Колега, каква е тая карта, работеща на 900 Hz :)  Че и паметта на 4800 Hz.  Това ще да е някакво ново чудо на техниката. 

• Автор
Ето какво ти предлагам!

7850-270лв.

Всичко излиза 1045лв.

Благодаря за предложението,но съм си доволен от монитора,19' ми стига.Сапфир са ми по-доверени от МСИ,също така съм фен на интел.Направих си конфигурацията вече,едната по-скъпа,другата по-евтина,зависи колко ще събера и как ще стоят нещата.

Ето какво ти предлагам!

7850-270лв.

Всичко излиза 1045лв.

Добра идея, но човека не се е занимавал до сега с клок. Пък и за 1000 лева взима и5 и 7850?

Колкото до asdfx няма никакъв смисъл да взимаш 2x2GB или една 4гб или 2х4. С 2гб само се набутваш! Ще стане време за добавяне на рам и какво 4х2 ли ще събереш? Т.е 8гб максимум...

Благодаря за предложението,но съм си доволен от монитора,19' ми стига.Сапфир са ми по-доверени от МСИ,също така съм фен на интел.Направих си конфигурацията вече,едната по-скъпа,другата по-евтина,зависи колко ще събера и как ще стоят нещата.

Много изтърваш , с моето преложение!

Можеш да се възползваш от хубавия монитор ,сам виждаш че всичко като цена е в рамките на бюджета!

• Автор
Добра идея, но човека не се е занимавал до сега с клок. Пък и за 1000 лева взима и5 и 7850? Колкото до asdfx няма никакъв смисъл да взимаш 2x2GB или една 4гб или 2х4. С 2гб само се набутваш! Ще стане време за добавяне на рам и какво 4х2 ли ще събереш? Т.е 8гб максимум...

Хубаво,и 8 може да взема. :) Но както казах на пича горе,не смятам да си сменя конфигурацията. @playlastic Така е обаче както казах доволен съм си от монитора. ;)

Редактирано от asdfx (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.