Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Защо определяш процесорите по ядра???

Ако искаш нещо качествено вземи това ,което ти предложи колегата - наруто

Или това с интел:

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G OC

PSU FD 750W INTEGRA R2

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N

Обща стойност: 1 597.01 лв. с ДДС

А как ще се получи ако сложим едно Core i3?

• Отговори 123
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

А как ще се получи ако сложим едно Core i3?

Ще стане с две ядра и доста мощна карта.

Базинга кви пари даваш за компа ? Ако са около 1500 избирай си нещо от темата  или  отиди  и си асемблирай  нещо сам . Каквото и да си купиш  след 2 години пак ще е старо така че  и да ти се иска за  1500 да си купиш  машина -хала  няма да стане. Мерак с пари се гаси  са казали хората. Ако не разбираш от клок  взимаш  дъно и процесор  дето са без отключен множител . Ако си майстор и навътре с клоковете взимаш дъно за 250-300 лева с охладиотел за 70-100 лева  и захранване което да издържи  на всичките ти експерименти за 5 години напред и приключваш парада. Кризис гърчи i7- ци за закуска и видео карти от 800 лева нагоре та си направи сметка  ти за  1500 кво ще си вземеш .

Базинга кви пари даваш за компа ? Ако са около 1500 избирай си нещо от темата  или  отиди  и си асемблирай  нещо сам . Каквото и да си купиш  след 2 години пак ще е старо така че  и да ти се иска за  1500 да си купиш  машина -хала  няма да стане. Мерак с пари се гаси  са казали хората. Ако не разбираш от клок  взимаш  дъно и процесор  дето са без отключен множител . Ако си майстор и навътре с клоковете взимаш дъно за 250-300 лева с охладиотел за 70-100 лева  и захранване което да издържи  на всичките ти експерименти за 5 години напред и приключваш парада. Кризис гърчи i7- ци за закуска и видео карти от 800 лева нагоре та си направи сметка  ти за  1500 кво ще си вземеш .

Чак майстор за да направиш един овърклок ... Не съм бил майстор, но съм имал желанието и възможностите за да си взема дъно, процесор от що годе висок клас, охладител също. Така е и при автора, взимай нещо, с което да караш възможно най-дълго. Когато аз си вземах конфигурацията не бях се занимавал изобщо с овърклок, но сега няма за какво да съжалявам. С повече четене и примерни клипове в youtube ще се научиш. 

Много правилно. За мен Crysis 3 е по-скоро бенчмарк отколкото игра. Нечовешки изисквания и все пак ,а може би точно заради това, всички са се наточили да я играят всеки с неговия си кашон. :) Последната i7-ца клокната на макс и поне две видеокарти последен модел без значение от производителя също клокнати, и може да се мисли за макс настройки. Всичко това за доста над 1500лв. Но нали от това всъщност се оплакват всички геймъри - че повечето игри са портнати към РС от конзолите, и заради това са ограничени и не ползват напълно по-добрите показатели на РС. Е, ето ви сега тежка игра, играйте. :) Не се съмнявам че максималните настройки и дори 3D vision могат да направят тази игра нещо като реалистично преживяване, особено да речем с 3 проектора, но никак няма да е евтино. 

• Автор

Така рових из мненията и реших да направя две конфигурации,едната с
AMD процесор а другата с Intel процесор.Кажете кое е по-добро и кое да
избера и ако имам грешка или съм пропуснал нещо поправете ме.

С AMD процесор:

COOLERMASTER Elite 335U
CORSAIR 1x8GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA
AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+
ASUS M5A97 EVO
NJOY 500WGX 500W Passive PFC
ACER V223HQLCbd 21.5 Wide 5ms black DVI wHDCP

Общо:1551,19лв.

С Intel процесор:

GB B75M-D3V /B75/LGA1155
I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA1155
CORSAIR 1x8GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
PSU CM GX LITE 500W
CM ELITE 335U BLACK NO/PSU
ACER V223HQLCbd 21.5 Wide 5ms black DVI wHDCP

Общо:1565,29лв.

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Това захранване на АМД конфигурацията е някакво  което го няма по книгите :) ,заложи на нещо  което  е известно в цял свят  . Към другото нямам  претенции и е добре .

• Автор

Та какво препоръчватеAMD или Intel?

Всъщност знам какво искам но е прекалено скъпо,и за това чакам някой да даде нещо с 6 ядра и същото видео и да е около 1500лв.

В дълбока грешка си, ако смяташ, че FX-6300 е 6-ядрен процесор.

• Автор

Тоя процесор няма да тръгне на това дъно.

На кое ще тръгне?

Скидроу  какво да клоква като той си няма понятие кой пороцесор за кое дъно е  :) Дадени са му конфигурации и от двата производителя а той 5 страници още му не е ясно какво иска . Базинга ако си мислиш че  има по добро  за тая сума вземи та ни го покажи  защото ние тука толкова можем да предложим . Да ти го кажа  на елементарен език  белким вденеш за какво става дума. Дали ще вземеш конфигурацията  с интела или конфигурацията с АМД  е все тая защото  са еднакво производителни при игрите и ще ти вършат една и съща работа.  А вече ти коя ще вземеш си е изцяло твой проблем и грижа защото  ти ще го ползваш а не тоя дето ти ги е предложил. Ако искаш да се задълбочиш кой процесор колко и какво може  разтърси се в интернет и си набави необходимата информация по темата. Започна с сумата 800 лева и  до тука почти я удвои  ? Вземи направо сложи още 500  и си вземи най доброто на пазара към момента  да си сигурен,че ще ти вървят 3 игри едновременно на максимални детайли .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Прав си, но не забравяй, че с първите щайги и ние сме били така.Но като поостарее кашона и почваме да четем по форумите, що е това клок :D .Пък и едно добро дъно никога не е излишно.

• 4 седмици по-късно...

Видях това и искам да попитам добро ли е за игри?

Да видим сравнение

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

PALIT GTX660 OC 2GB D5

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N

PSU FD 500W INTEGRA R2

Обща стойност: 1 284.48 лв. с ДДС

150 ЛВ. разлика - по-качествено захранване и най-важното БЕЗ ГАРАНЦИОННИ ЛЕПЕНКИ

Видео карта ти препоръчвам тази: SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION OC 2GB GDDR5 BULK

Видях това и искам да попитам добро ли е за игри?

Ето ти за 1600 лв ---> http://www.speedcomputers.biz/product/kompjutr-za-igri-speed-game-pro-ii-diablo-iii-podark/

Редактирано от krasio666 (преглед на промените)

• Автор

Не е за мен за един приятел е,а за да не отварям нова тема реших да питам тук.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Понеже нещо нашите се дърпат да ме спонсорират някой знае ли сайтче от където мога да си взема геймърско компютърче на изплащане?

Понеже нещо нашите се дърпат да ме спонсорират някой знае ли сайтче от където мога да си взема геймърско компютърче на изплащане?

За готов компютър ли става дума? Иначе никем и скай мисля предлагат възможността, да се вземат компоненти и други устройства на изплащане. Така, че ако няма да е готов такъв, по-добре се ориентирайте към двете фирми, който съм визирал! Поздрави и приятен ден! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.