Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ati  не могат да си оправят драйверите след толкова години  та PhysX  им е последната грижа :) Ако искаш  качество  си взимаш Intel и NVIDIA  другия лагер AMD  е  вечния догонващ.

• Отговори 123
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това с драйверите вече е малко изтъркъно да се нятяква, никой не спори че енвидия са с по-добра поддръжка!За догонване на амд последно време не стоят така нещата в ниския клас интел отстъпва отвсякъде , за графичните карти амд доминират пред енвидия!

Ati  не могат да си оправят драйверите след толкова години  та PhysX  им е последната грижа :) Ако искаш  качество  си взимаш Intel и NVIDIA  другия лагер AMD  е  вечния догонващ.

Да и затова новото поколение конзоли, ще са с процесор и видео на AMD.

• Автор

Именно затова искам nVidia но ми се искаше да сложа процесор с 6 ядра но по-евтин,ам явно по-добре да карам с Intel.А и това как е: http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546791

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Колега, само защото те уважавам и съм чел компетентни твои мнения във форума, няма да те цитирам в бисерите, макар че това ти мнение е точно за там.

Именно затова искам nVidia но ми се искаше да сложа процесор с 6 ядра но по-евтин,ам явно по-добре да карам с Intel.А и това как е: http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=546791

Фенщината освен да пречи да вземеш най-доброто за парите си, друго няма да получиш. Само заради една физика изобщо не си струва да се хвърляш сляпо на NVIDIA. Ако толкова искаш PhysX, вземи една втора ръка да смята физиката за 60-70 лв. И между другото, 8320 не че е лош процесор, но не е толкова изгоден, ако държиш на AMD, по-добре погледни 6300, има страхотно съотношение цена-производителност.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Много грешно си се ориентирал. Най-добрата кобинация според мен е Intel процесор и AMD видео. Някои игри (само някои) искат Nvidia Psyx, но след като го инсталираш играта върви без проблем с AMD видеокарта. Няма игри дето да вървят само на Nvidia, никой не е толкова глупав да си ограничава пазара така.

• Автор

Колега, само защото те уважавам и съм чел компетентни твои мнения във форума, няма да те цитирам в бисерите, макар че това ти мнение е точно за там.

Фенщината освен да пречи да вземеш най-доброто за парите си, друго няма да получиш. Само заради една физика изобщо не си струва да се хвърляш сляпо на NVIDIA. Ако толкова искаш PhysX, вземи една втора ръка да смята физиката за 60-70 лв. И между другото, 8320 не че е лош процесор, но не е толкова изгоден, ако държиш на AMD, по-добре погледни 6300, има страхотно съотношение цена-производителност.

При мен няма никаква фенщина,компютърът ми беше с ATI видеокарта а сега лаптопа ми е с nVidia бил съм и на двете страни.

При мен няма никаква фенщина,компютърът ми беше с ATI видеокарта а сега лаптопа ми е с nVidia бил съм и на двете страни.

И все пак не знаеш че PhysX върви и на AMD видео? 

В днешна дата ,правилната покупка е 7870ХТ - това за проблемните драйвери е отживелица.Разликата за карта от другия лагер със същата производителност е 130-140лв. и то за най-евтиния вариант който е на Палит!Тези пари са едно качествено захранване или голяма и хубава кутия и просто е най-голямата набутвация която би си причинил!В момента пък 7950 ОС е 500лв. тогава пък разликата с GTX660TI(която пак излиза с 30-40лв. по-скъпа) е доста голяма. 7950 е една от най-добре клокващите се карти!Сега иди и си купи енвидия!

Игрите  почнаха да ги оптимизират и новата архитектура на AMD.Ясно се вижда FX 6300 къде е заради 6-те си трейда, а е към 250лв някъде.Двуядрените процесори са назад.

Публикувано изображение

Ето ти още едно предложение с 4 ядрен AMD процесор и HD7950 VAPOR-X, настигаща върхови карти след клок:

Обща стойност - 1 346.65 лв. с ДДС

Така е колега и сега на перфектна цена от 500лв.И за колегата фен на интел , къде се нераждат сега и3-ките и бюджетните Г серии , като в този ценови диапазон со 750К и ФХ6300?

Така е колега и сега на перфектна цена от 500лв. И за колегата фен на интел , къде се нераждат сега и3-ките и бюджетните Г серии , като в този ценови диапазон со 750К и ФХ6300?

Избора на конфигурация е едно доста разтегливо понятие, и зависи съвсем тясно от целите, за които ще се ползва.

Лично според мен в този ценови диапазон, бъдещето е в ФМ2 платформата.

Добре ще е и да бъде обърнато внимание и на важната тема в раздела с оглед улеснение в избора на компоненти спрямо целите на конфигурацията.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Е, не е точно 500, но ако конфигурацията е предимно за игри си заслужава.

• Автор

Ето ти още едно предложение с 4 ядрен AMD процесор и HD7950 VAPOR-X, настигаща върхови карти след клок:

Обща стойност - 1 346.65 лв. с ДДС

Може ли някой да предложи и нещо такова но с 6 или 8 ядра или това е супер?

Може, но за да се запази бюджета, трябва да се вземе HD7870 XT вместо HD7950 VAPOR-X. А, видеокартата е по-важна за игри.

Обща стойност - 1 320.28 лв. с ДДС
  • Автор

Може, но за да се запази бюджета, трябва да се вземе HD7870 XT вместо HD7950 VAPOR-X. А, видеокартата е по-важна за игри.

Тук включени ли са цени на охлаждане и такива ми ти работи ?

Няма DVD, охлаждането си идва комплект с процесора. Може да си добавиш още вентилатори, но мисля че и така ще има добър въздушен поток.

Само захранването не ми харесва, иначе всичко друго е много добре подбрано.

Три захранвания като пример, минимум като за тази  конфигурация :

PSU CM GX LITE 500W - по-мощна 12V линия !

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - това на корсайр е много тихо и качествено!

PSU CM EXTREME 400W и това е много добро !

Поздрави !

Няма DVD, охлаждането си идва комплект с процесора. Може да си добавиш още вентилатори, но мисля че и така ще има добър въздушен поток.

Оперделено за добри резултати ще се наложи и клок на процесора. Веднага давам линк за тия, които смятат тоя процесор за aдекватен или дори по-добър от i3. Да, така е, но обърнете внимание на линка, че i3  се представя константно при всички 20 игри, за разлика от процесорите на АМД. А когато настроението ти се разваля от 2-3 игри, колкото и нищожно да се струва на някой това, тогава по-добре далеч от подобни конфигурации за игри. Защо трябва някой да обира негативите инженерите от АМД? НП, ако става въпрос за нещо друго и от време навреме игри. 

http://www.overclockers.ru/lab/51737_2/V_pogone_za_proizvoditelnostju_processory._Yanvar_2013_Vypusk_4.html

Макар там да става въпрос за FX6200, разликата не е толкова голяма, а провалът в няколко игри не може да компенсира отличното представяне в други. 

А щом се намесва клока, нещата не са толкова добре - трябва съобразяване с кутия, охладител, цена за всички тия неща. 

GX LITE вероятно е по добро захранване. За Корсара и Екстрема, не съм много сигурен. Румънското е много тихо, доколкото знам. 

Перфектна би била конфигурация с HD7950 VAPOR-X и i5 3350p, но излиза 100-ина лева над бюджета. Пък и човека залага на ядра, не на производителност:) 

Оперделено за добри резултати ще се наложи и клок на процесора. Веднага давам линк за тия, които смятат тоя процесор за aдекватен или дори по-добър от i3.

Вече ставаш банален, FX 6300 е много по-добър процесор от i3.

Вече ставаш банален, FX 6300 е много по-добър процесор от i3.

Аз дадох линк и обяснения. Ти какво даваш? Дори i3  на моменти да е по-слаб, то той се представя равномерно при всички игри, за разлика от новите процесори на АМД. 

И да, видяхме го твоя клокнат Феном как се товари на макс при Crysis 3. Ако бе толкова добър, това не би се случило при Full HD  резолюция с карта за 300 лева. Сега не ми се обяснявай, как си бъзикал драйверите и как си отнел ролята на разработчиците на игри. Дори и да си в състояние да правиш това, 99.99 % от ползвателите си нямат идея за какво изобщо им говориш. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Никой не говори за моя феном в момента, че даже и той се справя по-добре в кризата от i3, заради повечето реални ядра. Темата е друга,  в някой игри I3 'бие' най-вероятно в игрите искащи по-малко ядра.Да приемем, че разликата при високи настройки е нищожна при тези игри, ами какво правим в игрите и проложенията(каквито са съвременните) искащи повече ядра, още повече, че 6300 може и да се клоква.Твоя пост ми прилича повече на 'вземи си Intel защото е Intel''.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.