Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Новите IPS монитори не стават ли за игри ,че предлагате тия TN пръчки  на хората ? В 90% от времето  на тоя компютър ще се прави  нещо съвсем друго от игране на игри и да имаш реални цветове и широки ъгли на видимост не е за пренебрегване.  

• Отговори 123
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Новите IPS монитори не стават ли за игри ,че предлагате тия TN пръчки  на хората ? В 90% от времето  на тоя компютър ще се прави  нещо съвсем друго от игране на игри и да имаш реални цветове и широки ъгли на видимост не е за пренебрегване.  

Малко са бавни евтините модели, ама стават. Пък и не са нормален IPS а E-IPS. Дай конфигурация с IPS, поне 4 ядрен процесор и видеокарта за игри, и всичко за 1300лв.

Аз дадох линк и обяснения. Ти какво даваш? Дори i3  на моменти да е по-слаб, то той се представя равномерно при всички игри, за разлика от новите процесори на АМД. 

И да, видяхме го твоя клокнат Феном как се товари на макс при Crysis 3. Ако бе толкова добър, това не би се случило при Full HD  резолюция с карта за 300 лева. Сега не ми се обяснявай, как си бъзикал драйверите и как си отнел ролята на разработчиците на игри. Дори и да си в състояние да правиш това, 99.99 % от ползвателите си нямат идея за какво изобщо им говориш. 

Абе каква Crysis 3 , тя утре излиза... как я играете на макс ... аз ли не знам ,че е излязла по-рано

Абе каква Crysis 3 , тя утре излиза... как я играете на макс ... аз ли не знам ,че е излязла по-рано

Не казвай на никой ама в България масово се ползват пиратски торент сайтове. Ама да пазиш в тайна наистина. 

Не казвай на никой ама в България масово се ползват пиратски торент сайтове. Ама да пазиш в тайна наистина. 

интересно... аз вчера я търсих :D .... може ли да ми дадеш на лично съобщение едно линкче към нея :D ако може де :)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Да не казвам на какви се правите защото ще е обидно, бета на crysis 3 има от 2 месеца и се тегли и играе безплатно от сайта на Origin.

Да не казвам на какви се правите защото ще е обидно, бета на crysis 3 има от 2 месеца и се тегли и играе безплатно от сайта на Origin.

Не мога да ти проследя мисълта. В пиратебей я има пълната версия и също се играе безплатно.

Тахумба давам веднага една според моите разбирания

Обща стойност - 1 362.27 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Никой не говори за моя феном в момента, че даже и той се справя по-добре в кризата от i3, заради повечето реални ядра. Темата е друга,  в някой игри I3 'бие' най-вероятно в игрите искащи по-малко ядра.Да приемем, че разликата при високи настройки е нищожна при тези игри, ами какво правим в игрите и проложенията(каквито са съвременните) искащи повече ядра, още повече, че 6300 може и да се клоква.Твоя пост ми прилича повече на 'вземи си Intel защото е Intel''.

Не ме разбирай грешно. Преди да излязат FX процесорите, бях навит да премина в другия лагер, очаквайки нещо евтино и добро. Сам знаеш какво се случи. Остави фенщината. Аз гледам реално на нещата, но дадох тоя линк с тестовете, защото ми направи впечатление. При Интел нещата са на едно ниво. Която и игра да вземеш знаеш, че няма да те предаде процесора. При АМД не е така. Има игри, които просто не се спогаждат с новите процесори. Затова смятам, че i3  е за предпочитане с определена видеокарта, защото представянето на тия процесори е константно. Това е. Вярно, че AMD  се клокват и къде изпреварват, къде изостават от i3, Но пък за целта трябва дъно, охлаждане, достатъчно добра кутия, в която евентуално да побереш афтърмаркет охладителя тип кула. Трябва вероятно да се съобразиш и с RAM  паметта, да не би случайно да се окаже с гребенчета. И като теглиш чертата виждаш, че за едно и също удоволствие си дал повече пари. Когато AMD  направят нещо смислено, ставащо за игри, първи ще го препоръчам, ако тогава още се занимавам с подобни неща. 

Какви са тия изповеди дето ги пишеш под i5, FX 6300 е най-добрия процесор.Какво общо имат видео картите, при тях е ясно колкото по-бърза толкоз по-добре,освен да не е с някой s775 процесор например.

• Автор

Може, но за да се запази бюджета, трябва да се вземе HD7870 XT вместо HD7950 VAPOR-X. А, видеокартата е по-важна за игри.

Обща стойност - 1 320.28 лв. с ДДС

Ами ако сложим това http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-8120--3.1G-X8-BOX-AM3 и това http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-VAPOR-X-HD7950-3G-OC какво ще стане ?

Бихте ли ми предложили някоя конфигурация за игри,искам да цъкам повечето игри на максимални настройки.Да кажем бюджет 800лв. максимум 1000лв. И така,очаквам мнения..

Дънни платки за AMD GIGABYTE F2A75M-D3H, AMD A75, DDR III 1866/1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, FM2 1 125.16 125.16   лв. Процесори AMD AMD A10-5800K X4 Quad Core, HD 7660D, 3.80GHz, FM2 1 230.83 230.83   лв. RAM памети за настолни компютри CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1866MHz, CMZ8GX3M2A1866C9 1 117.11 117.11   лв. Твърди дискове & Флопи WD 500GB 7200 64MB SATA III Black 1 127.84 127.84   лв. Кутии и Захранвания COOLER MASTER K380, with 500W PSU 1 118.72 118.72   лв. DVD / CD / RW Устройства LG DVD-RW GP30NB40 Ext, USB 1 54.96 54.96   лв.

Пусни си отделна тема.

Тоя процесор е старо поколение. Гледай за 8300, 8320 и 8350 ако искаш нещо по-добро от 6300.

Виж видеото е чудесен избор ако разполагаш с повече пари не само за него но и за по-добро захранване.

Като гледам бюджета вече бая е набъбнал...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Пусни си отделна тема.

Тоя процесор е старо поколение. Гледай за 8300, 8320 и 8350 ако искаш нещо по-добро от 6300.

Виж видеото е чудесен избор ако разполагаш с повече пари не само за него но и за по-добро захранване.

Като гледам бюджета вече бая е набъбнал...

много се извинявам

• Автор

Я дайте нещо с 8 ядрено AMD и VAPOR-X HD7950.

Изобщо не ти трябва ФХ83.. за игри , за да стигне и5 в игрите трябва да го клокнеш,дъната подходящи за такива цели изобщо не са евтини, като сложиш и охладител разликата става огромна!Ако ще е АМД фх6300 е идеален процесор , но в момента най-добре е и5 3350p и едно евтино дънце от Z серията и да го клокнеш с NO K OC!7950 OC се продава за 505лв. и не виждам смисъл да се дават 80лв. отгоре за ВапорХ , зареди по-доброто охлаждане и евентуално подбрано ядро за по-добри клшк резултати!

Wapor X-а е най-изгодната карта цена/производителност след клок.

• Автор

Я дайте същото но този път с 6 ядра ..

Прочети си пак вече безсмислено дългата тема, имаш всевъзможни комбинации от процесори, видео карти и какво ли още не в диапазона на бюджета ти, 2-ядрени, 4-ядрени, 6-ядрени, 3874-ядрени, въртим едно и също, а ти май не знаеш какво точно искаш ?

След като си променя мненията постоянно, явно не знае какво иска и трябва да му се помогне. Не всички се раждат научени. Друг е въпроса, защо не избере нещо от предложенията. 

Аз бих казал: Четириядрен Интел процесор с колкото се може по-бърза видеокарта, щом целта са игри. АМД-тата да ги забрави за игри, щото там трябва и клок, за да се постигнат същия или почти същия фреймрейт при игри. 

Что важнее для игрового ПК: процессор или видеокарта? Октябрь 2012 года (Выпуск №3)

Анализът е на страница 3. Обърни внимание на графиките, показващи комфортната игра без клок на процесорите. Там АМД  не могат да предоставят 60 fps, за да се каже, че играта се играе комфортно. След клок нещата се променят и AMD осигуряват повече кадри ( едновременно с клока на видеокартата), но затова по-горе стана дума - охлаждане, кутия, памет, захранване ( че са лакоми)...за всичко това човек трябва да си прави сметката предварително и да инвестира още средства.

Ако става въпрос за среден клас процесор комбиниран с среден клас видеокарта, може да се пренебрегне процесора и да се вземе най-евтиния вариант. Тук обаче питаш за много бърза видеокарта, на която и трябва и бърз процесор. 

Има и друго. АМД  имат при някои игри предимство или почти са равни, но при доста игри просто се провалят. Интелските процесори се представят константно, затова за мен те са по-доброто решение, за да не си скубе косите човек след време. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Пак подлъгващ пост и дърто 'ревю' с необсъждани в темата процесори.Vishera-та е с  20% отгоре в игрите от BD.

• Автор

Всъщност знам какво искам но е прекалено скъпо,и за това чакам някой да даде нещо с 6 ядра и същото видео и да е около 1500лв.

Всъщност знам какво искам но е прекалено скъпо,и за това чакам някой да даде нещо с 6 ядра и същото видео и да е около 1500лв.

Защо определяш процесорите по ядра???

Ако искаш нещо качествено вземи това ,което ти предложи колегата - наруто

Или това с интел:

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G OC

PSU FD 750W INTEGRA R2

Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0 VN400A1W2N

Обща стойност: 1 597.01 лв. с ДДС

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.